Általános tájékoztató

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Cash flow A vállalat működése, befektetései és pénzügyi tevékenysége által genarált pénzáramlásokat tartalmazó kimutatás. Az eredménykimutatásban és a.
Advertisements

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
2 2 • 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság • célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok.
Modellezés a számvitelben
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
UniCredit Leasing és Cisco Együttműködés
Lízingpiac Magyarországon Előadók: Komlós Tamás Gombás Péter.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Erőrrásbevonás számvitele
- 5.PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI FOGALMAK ELKÜLÖNÍTÉSE –
EREDMÉNYKIMUTATÁS ADATOK
Faktoring 1950 USA – a kezdet
IBM Global Financing © 2013 IBM Corporation Innovatív IT finanszírozás Dr. Kováts Dénes IBM Global Financing részlegvezető.
Siemens Financial Services – Kisértékű eszköz finanszírozás
Együttműködés a bérleti konstrukciók gyors és rugalmas kiszolgálásában.
Számítástechnikai rendszerek bérleti konstrukciója.
LÍZING „lease” „bérlet” Atipikus szerződési forma (mix: bérlet és adásvétel JELLEMZŐI: Meghatározott futamidő Szereplők: lízingbeadó –megvásárolja a lízing.
Vállalkozási ismeretek
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Hitelek, akár évi 4,5 %-ért, az Új Széchenyi Hitel Program keretében
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
Tájékoztató jellegű információk! Fejlesztési tőkefinanszírozás kockázati tőke- finanszírozás beruházási hitel fejlesztési tőke- finanszírozás.
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Vállalkozási ismeretek
Page 1 Date 2007 Author Siemens Finance Zrt./Siemens Leasing Kft. Siemens Financial Services Siemens Financial Services Kisértékű eszköz finanszírozás.
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A siker kulcsa: a KAMARA” Vállalkozói Fórum április 29.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
2 2 4,4 milliárd forint saját tőkével 2001-ben alapított befektetési társaság célja: eredményesen működő és fejlődésre képes kis- és középvállalatok fejlesztése.
Külső adósságjellegű intézményes finanszírozás.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
Such Sándor KKV régió igazgató KKV Alföld Régió CIB Bank Zrt.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Alízingbeadó lízing olyan ügyletfajta, ahol két szereplő, a és a lízingbevevő meghatározott időre köt egymással szerződést. A lízingbeadó vállalja, hogy.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
Copyright Menedzser Praxis Kft Minden jog fenntartva.
III. További finanszírozási alternatívák
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
A pénzügyi lízing lényege, számviteli kezelése
Mérlegképes kötelező továbbképzés SZÁMVITEL 2015 Mérleg és eredménykimutatás összeállításának egyes kiemelt tételei – különös tekintettel az elmúlt időszak.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
GINOP "Segítünk Indítani!" Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Nyugat-Dunántúli régióban 1 Gerencsér Hajnalka Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési.
SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM ÚJDONSÁGOK ÉS HITELEK UNIÓS PÁLYÁZATOKHOZ SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató KAVOSZ Zrt.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
MIKROHITEL A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1992-ben kezdte meg működését annak érdekében, hogy segítse a megye mikro- és kisvállalkozásainak.
Naunerné Baráth Enikő. lízingpiaci körkép - % megoszlás market share companycartruckMEIT Railroad, ships, aircrafts Real estateOtherTotal 1 CIB12,9%19,7%18,9%4,0%20,0%30,1%0,0%17,1%
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály.
SZÁMVITEL.
Közlemény az NHP fix konstrukció igénybevételéről
Előadás másolata:

Általános tájékoztató Gépfinanszírozás Általános tájékoztató

Tájékoztató menet Lízing alapismeretek Eszközfinanszírozás jellemzői Finanszírozási módok Alap kritériumok, kizáró okok Ügyfél tájékoztatás Finanszírozás ügymenete Elérhetőségeink

LÍZING ALAPISMERETEK Kinek ajánljuk a gépfinanszírozást? …A finanszírozásokat ajánljuk minden olyan, Egyéni vállalkozónak Őstermelőnek Társas vállalkozásnak Gazdasági szervezetnek …amely rendelkezik értékelhető pénzügyi adatokkal.

Eszközfinanszírozás jellemzői Minden, elsősorban termelő jellegű eszköz, berendezés finanszírozása A finanszírozás szorosan az eszközhöz kötődik, ezért biztonságos mind a lízingbevevőnek vagy adósnak, mind a finanszírozónak Maga a finanszírozott eszköz az elsődleges biztosíték Eszköz kitermeli a saját költségét (ill. lízingdíjakat) az eszköz vételárának csak a töredékével kell rendelkezni, és mégis megvan a lehetősége a technikai, műszaki változások követésére, egy eszközpark folyamatos modernizálására, bővítésére az eszköz alapú finanszírozás kíméli a saját tőkét, mert a lízingbevevő, adós csak az adott eszköz használatáért fizet

Finanszírozási módok A zártvégű pénzügyi lízingre jellemző tulajdonságok A konstrukció célja az eszköz tulajdonjogának ügyfél által történő megszerzése a futamidő végén. A futamidő alatt az eszköz tulajdonosa a finanszírozó pénzintézet, az ügyfél kizárólag az eszköz használatára jogosult. A lízingbevevő a lízingtárgyon a futamidő végén a teljes lízingtartozás megfizetése után tulajdonjogot szerez. Lízingtárgyat lízingbevevő veszi fel könyveibe, tartja nyilván és számolja el az amortizációt illetve a lízingdíjak kamat részét költségként. Lízingbevevő ÁFA fizetési kötelezettsége a futamidő elején, a lízingtárgy átdás-átvételekor esedékes, amely később visszaigényelhető/levonható. Az ÁFA összege a lízing-tárgy teljes nettó értékére kerül felszámításra. A havi lízingdíjakat további ÁFA nem terheli.

Finanszírozási módok A nyíltvégű pénzügyi lízingre jellemző tulajdonságok: A futamidő alatt az eszköz tulajdonosa a finanszírozó pénzintézet, az ügyfél kizárólag az eszköz használatára jogosult. A lízingtárgyat a lízingbevevő veszi fel könyveibe, tartja nyilván és számolja el az amortizációt illetve lízingdíjak kamat részét költségként. A havi lízingdíjak tőketörlesztő részét 20%-os ÁFA terheli. A vételár ÁFA tartalmát a lízingbeadó visszaigényli / levonásba helyezi a futamidő elején. A Lízingszerződés a Lízingtárgyon vételi opciós jogot biztosít a lízingbe vevő részére maradványértéken. Fő előnye: az ÁFA-t a futamidő alatt részletekben kell megfizetni.

Finanszírozási módok Kölcsönt jellemző tulajdonságok: A kölcsön csak a Nemzeti Fejlesztési Tervhez kötődő támogatásokkal érintett beruházások finanszírozásához adható, mivel a jelenlegi szabályozás szerint ezen esetekben a lízingfinanszírozás kizárt vagy hátrányosan megkülönböztetett. Az eszközt nem csak használhatja de tulajdonosa is a kölcsön felvevője. A kölcsönből megfinanszírozott eszközt a kölcsön felvevője veszi fel könyveibe, tartja nyilván és számolja el az amortizációt illetve a törlesztés kamat részét költségként. A kölcsön kamata a berendezésen alapított közjegyzői nyilvántartásba bejegyzett ingó jelzálogjog. Fő előnye: Beruházási támogatásokkal is összekapcsolható.

Ügyfél alap kritériumok Legalább 2 éves működéssel és értékelhető pénzügyi beszámolókkal rendelkezzen Finanszírozott értéknek megfelelő nagyságú éves árbevétellel rendelkezik A két legutolsó évben legalább egyszer nyereséges volt Pozitív sajáttőke Nincs BAR tartozása Nincs APEH tartozása

Kizáró okok - A vállalkozás csőd, felszámolás vagy végelszámolás alatt áll - A vállalkozás saját tőkéje negatív - A vállalkozás ellen végrehajtási eljárás van folyamatban - A vállalkozásnak lejárt tartozása van valamely pénzügyi vállalkozással szemben, vagy szerepel a KHR-ben - A vállalkozás képviselője, többségi tulajdonosa szerepel a KHR-ben - A vállalkozás vezető tisztségviselője, vagy egyéni vállalkozó ellen büntető vagy végrehajtási eljárás van folyamatban

ÜGYFÉL TÁJÉKOZTATÁS Általános tudnivalók… Futamidő: 1-72 hónap ügyfélkör: minden Magyarországon bejegyzett egyéni,- és társas vállalkozás Eszközök: Mezőgazdasági gépek (Kombájn, traktor, teleszkópos rakodógép, szföldi növénytermesztés teljes munkagép skálája, terményszárítók stb.) tehergépkocsik ( Új és használt vontató, pótkocsi, tehergépkocsi, buszok ) , építőgépek (Árokásó, markológép, targonca, rakodógép, úthenger, daru stb.), általános gépek, berendezések (irodatechnika, nyomdagépek, faipari gépek, szerszámgép, orvosi gépek, üzleti berendezések stb.) - Önerő: eszköztől, és üf pü-i dokumentumaitól függ Díjfizetés: Havi, negyedéves törlesztés, illetve mezőgazdasági eszközöknél szezonális díjfizetés ( évi 2-szeri, vagy 4-szeri ) Konstrukció: zártvégű pénzügyi lízing, nyílt végű pénzügyi lízing és kölcsön főleg (mezőgazdasági és pályázati finanszírozás esetén) Forint, és euró alapú finanszírozás ÁFA visszaforgatás lehetősége

Finanszírozás ügymenete Termék ajánlása Érdeklődés esetén e-mail küldés alapinformációkkal, az inaktív ajánlathoz Ajánlat elkészítéséhez szükséges alapadatok: - a lízingelt eszköz paraméterei (beszerzési ár, új vagy régi stb) - hol és kitől vásárolja az eszközt - a megvalósítandó finanszírozás konstrukció (pénzügyi lízing vagy kölcsön) - a törlesztés kívánt ütemezése (kezdődíj, havi - negyedéves törlesztés stb.) - a finanszírozandó cég alapvető adatai - Ügyfélnél a kapcsolattartó neve és elérhetősége Ajánlat elfogadása esetén, szükséges dokumentumok bekérése, adatlap kitöltése Teljes dokumentáció esetén a bírálat indítása Jóváhagyás esetén szerződés aláírása ( Lízingcég – szállító és ügyfél között ) Folyósítás ( Lízingcég >>> Szállítónak )

Elérhetőségeink Bőle Norbert 70-373-40-50 bolen@upcmail.hu