Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” II. Az élhető Kecskemétért Kohajda László független önkormányzati képviselő, Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért alapító.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hasznos tippek pályamódosításhoz
Advertisements

ITE az innovatív Tudás Egyeteme az Innováció Innovációja Innovatív kérdések és válaszok a fenntartható gazdasági, társadalmi, környezeti-ökológiai, kulturális.
Mondások férfiaktól, nem csak férfiaknak.
A SZERETET - HIMNUSZA IDÉZET PÁL APOSTOLNAK A KORINTUSIAKHOZ ÍRT 1.LEVELÉBŐL.
Rövid áttekintés, hogy mi történt a magán- nyugdíjpénztári fronton!
A.A. Stádium Kft. Péczely György
A FÖLD, ÉLETÜNK SZÍNTERE
© Baráth László Az elmúlt félév. Miért igen, miért nem. Szabad-e tartózkodni? © Baráth László.
LEONARDO DA VINCI - ARÁNYOK
Kortárs városfejlesztési modellek
Rettegi Attila programja
Nyugdíj.
A gyaloglás Az élhető város és a fenntartható közlekedés legfontosabb eszköze.
Egy kis település lehetőségei a környezet- tudatossá válás útján napjainkban Pirtyák Zsolt Lajoskomárom polgármestere.
A 95-éves Don Juan eldönti, hogy megnősül és felesé- gül veszi a 25-éves Annát.
A szeretet himnusz A Biblia egyik legszebb szakasza
Győr város szociális ellátórendszerének működtetése az önkormányzati, civil és egyházi szolgáltatók közreműködésével. Páternoszter Piroska főosztályvezető.
Az öngondoskodás és a magánforrások szerepe az egészségügyi reformban
A Magyar Természetvédők Szövetsége az Éghajlatváltozási Stratégiáról Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége Föld Barátai Európa.
Albert Einstein idézetek.
Nem számít!. Nem számít! A jó sorrend a konzultációkhoz: 1. Vágyak. 2. Problémák. 3. A félelmek eltávolítása átbeszéléssel! 4. Következő havi terv.
„Az élet úgy érthető, ha visszatekintünk, de csak úgy élhető, ha előre nézünk.” ENERGIAKLUB workshop Kecskeméti Termostar Kft
Hogyan lehet több millió Ft-ra szert tenni befektetés nélkül ! Figyelem ! Az egész rendszer egy vásárlói közösségre van ráépítve ! Az azonnali jövedelem.
Albert Einstein idézetek.
Teller Ede.
A strucc.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
2011. április 15.OTDK Konferencia - ZSKF Bajomi Anna Zsófia Magyarország Iparvárosai - Kiutak a válságból.
Orbán Ida Országos Tudományos Diákköri Konferencia Április 14.
Kovács Kristóf Gábor Timon, a jegesmedve Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kar Konzulens: Surányi András április 15.
„Irodalom és bölcselet” november 21. Réz Anna Miért felelős Oidipusz király?
Nem az a kurva, aki a placcon áll, hanem akinek megveszed a bundát meg a kocsit, aztán este fáj a feje...
Dollzonevelde! Csinálj magadnak saját Dollit!. Dolli nevelés szabályai Minden héten minimum egyszer látogasd meg! Ne feledd megetetni! Amint a kedve 0%
Két súlyosan beteg ember feküdt egy kórteremben. Egyikük minden nap délután felült az ágyban egy órácskára, hogy ezzel megmozgassa a szervezetét. Az.
1 BÉKÉS MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG március Dr. Takács Árpád pv. ezredes Kolontár település kitelepítése.
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
10. óra A HIBA -- esetek.
Margitay – Mérnöketika A MÉRNÖKI FELELŐSSÉG -- ESETEK 11. óra.
Margitay Tihamér Filozófia és Tudománytörténet Tanszék 1111 Budapest, Egry J. u. 1. E610. Telefon: Helyzet- és igényfelmérés.
professional coach, motivációs előadó
Zala megyei önkormányzati fórum A TÖOSZ programjai és aktuális önkormányzati ügyek Dr. Zongor Gábor főtitkár Január 26. Zalaszentgrót.
Köszöntjük Önöket az „Esély az együttműködésben” – Élhetőbb vidék megteremtése konferencián!
Energiahatékonyság és fenntartható fejlődés
Idegen nyelvek tanulása
Önéletrajz értelmezés PéPéeS Önéletrajz értelmezés 2 Társaságot kedvelő személyiség: ahogy lehet, lelép az irodából Remek prenzentációs.
CSŐDELJÁRÁSSAL KAPCSOLATOS MÓDOSÍTÁSOK
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
Az Élet Igéje január „A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke. Egyikük sem mondott birtokából semmit sem a saját tulajdonának, hanem mindenük.
Ha ma erőtől duzzadva ébredtél, és fájdalom nélkül keltél fel az ágyból... …Isten áldása volt veled!
 Környezetünkre legalább annyi figyelmet kell fordítanunk, mint bármi másra az életben. A mai emberek nagyon keveset törődnek környezetükkel és egészségükkel.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Mennyire elégedett azzal, ahogy az országban mennek a dolgok?
SCBK Üdvözlünk a klubban!. SCBK Ti miért vagytok olyan fontosak?
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
PROGRAM.
Dunaújváros, mint interregionális térszervező központ
Bölcsességek, aforizmák
21 a 100-ból: egészségügy Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft. Hova jutunk 100 lépéssel? GKI Rt. Ützleti konferencia Június 24.
A Rábaköz agrárgazdaságának fejlesztési lehetőségei Hutflesz Mihály ügyvezető Régiófókusz Nonprofit Kft Csorna, december 17.
Környezeti nevelés uniós forrásokból
Fenntarthatóság Hol tart Európa a cselekvésben? Herczog Edit Európai parlamenti képviselő Magyar Fenntarthatósági Csúcs II. Budapest, november 24.
2009 Tudatos vezető - Közlekedésbiztonság Pausz Ferenc GRSP Magyarország Szemben az árral? Budapest, március 19.
A széleskör ű demokráciát megteremt ő, a lakosság egészét képvisel ő, önként vállalt feladatokat végrehajtó, Értékmeg ő rz ő és értékteremt ő, Bodajkért.
Interkulturális mediáció bemutatása - ROMED2-ROMACT Interkulturális mediáció megvalósulása elméletben és gyakorlatban Jászfényszarun ROMED2-ROMACT programon.
VáltozatokVáltozatok. A Tudós, Művész, Orvos, Tanító, Ezermester, Edző, Építész vezeti a manók városának építési munkáit.
A tudatos fogyasztói magatartás kultúrájának terjesztése, a civil kezdeményezések fontossága Boczné Lakatos Vanda Pécsi Zöld Kör Egyesület – egyesületi.
1 Hogyan szerezz affiliate partnereket, akik többszörözni tudják a bizniszed?
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Alapítva: 1989
Előadás másolata:

Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” II. Az élhető Kecskemétért Kohajda László független önkormányzati képviselő, Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért alapító tag

Az élhető Kecskemétért Élhető Kecskemét = Gazdaságilag- környezetileg fenntartható Kecskemét

Az élhető Kecskemétért Túllövésben élünk. 32 ezer Ha, 110 ezer fő » Biokapacitás: 0,3 Ha/fő, Öko- lábnyom: 4 Ha/fő Hogyan biztosítjuk (csak) a primer funkciókat: élelmiszerbiztonság, energiabiztonság?

Az élhető Kecskemétért „ Nem lehet egy problémát ugyanazzal a gondolkodásmóddal megoldani, amivel létrehoztuk azt” (Einstein) -Egy kettős, sajátos, inhomogén várospolitika : Nem látja az összeomlás közelségét, de a jutalomelmélet szerint jár el. A „tankhajót” néhány képviselő próbálja fenntartható irányba fordítani. „Az első ütést az arcommal, a másodikat a gyomrommal hárítottam”

Az élhető Kecskemétért Jellemző még a rendszerszemlélet hiánya és a technika mindenhatóságába vetett hit, mint önigazolás.

Az élhető Kecskemétért Az önkormányzati rendszerszemlélet, ahogy az átlagos képviselő látja a város működését:

Az élhető Kecskemétért Az önkormányzati rendszerszemlélet, ahogy 3-4 fenntarthatóságért dolgozó képviselő látja:

Az élhető Kecskemétért Szavazattal jutalmazzák a választók: „megcsinálom önöknek”: álkörnyezettudatosság (tiszta utca, háromszor váltott virágágyások…), forgalomgyorsítás (aszfaltozás), majd forgalomlassítás (fekvőrendőr) és forgalomkitiltás. Fényszennyezés (közvilágítás- fejlesztés), nem manifeszt értékteremtő pénzköltés (városrehabilitáció), lakossági biznisz (telekosztás, belterületbe vonás), stb… Nem jutalmazzák a választók: „csináljuk együtt” (közösségépítés) és a „megcsinálom a város egészének” (rendszerszemlélet) hozzáállást. A zöld dolgokat, mert drágák. A „pesszimista” jövőképpel dolgozó képviselőket (ismerik az olajkitermelési csúcs elméletet és a várható következményeket időskálán elhelyezve). A négy évnél hosszabb periódusra dolgozó képviselőt, városvezetőt. Szlogen: „Létbűnözők vagyunk mindnyájan.”

Az élhető Kecskemétért „Ha az élettől citromot kapsz, csinálj belőle limonádét” MÁK (Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért) •A közelgő olajszegénységre tudatos életmódváltással készülő emberek spontán szervezett csoportja, cégbírósági bejegyzés nélkül •Szatyor közösség, Kerekecske boltocska, MÁK a Gubában: sikertörténetek •Apátia, túlterheltség, kiúttalanság, ingerküszöb hiány: átmeneti sikertelenség

Az élhető Kecskemétért Üzenetem e konferenciának: Ugorjuk át saját árnyékunkat! „A konferencia fontos emberek gyülekezete, akik külön- külön semmit sem tudnak tenni, együtt azonban kimondhatják, hogy nem lehet tenni semmit.” (Fred Allen amerikai komikus) Vége