Az Exchange/Outlook rendszer n Ebben a részben az olvasó megismerkedik – Az Exchange serverrel – Az Outlook 97 csoportmunka szoftverrel.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kreitl Péter Gemini-IT Magyarország Kft.
Advertisements

Elektronikus levelezés [webmail]
HÁLÓZATOK.
Készítette: Nagy Márton
Kliens-szerver architektúra
SZOFTVER MINT SZOLGÁLTATÁS: ÜZLETI HATÉKONYSÁG A FELHŐBEN Nagy Levente Üzletágvezető Microsoft Office.
Hálózati és Internet ismeretek
Készítette:Darázsi LászlóXZ1J94 Muráti ÁkosJNC2FC Szeles JózsefVC4DV7.
Számítógépes operációs rendszerek
Pénz, de honnan?. Office 365 Eszközök 1 milliárd Okostelefon 2016-ra, ebből 350 milliót használnak majd munkára Emberek 82 % A világ online népességének.
Hatékonyságnövelés Office System alapon az E.ON csoportnál
HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS.
Intranet portál bemutató
Windows SharePoint Services 3.0
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
Mailbox Server szerepkör - alapozás
Hálózati alapfogalmak, topológiák
Számítógép hálózatok.
2007 ISP TANFOLYAM ÉSZAKNET, LH COM. USER AUTHENTIKÁCIÓ •MAC – IP •MAC – DHCP •MAC – IP – RADIUS •PPPoE – RADIUS.
Active Directory.
Tectia MobileID Express – Kétfaktoros erős autentikáció – 5 percen belül üzemkészen! január 16.
Hálózati architektúrák
Hálózatok.
Teljes funkcionalitású Web kliens Kétféle felület Premium (IE6+) Light (Firefox, Safari, Opera, Netscape, IE7, IE6, IE5.5, IE5.01 és IE5.2 Mac) Eltérések.
E-NAPLÓ Szabó László.
Operációs rendszerek 1. Takács Béla
1 Hálózati Operációs Rendszerek gyakorlat Bevezető Előadó: Bilicki Vilmos
Távoli online adatbázisok használata és FTP
Számítógép-hálózat • Önálló számítógépek összekapcsolt rendszere
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat A Microsoft nagyvállalati projektmenedzsment megoldása Előadó:Kőnig Tibor
Kommunikációs infrastruktúra és felügyelete GTM szeminárium sorozat Áttérés Exchange 2003-ra Gazdasági előnyök Ferencz István konzulens.
Szabó László ügyvezető igazgató Twinnet
Előadó: Kárpáti Péter Üzleti folyamatvezérlés nagyvállalati környezetben (BizTalk Server 2004, Office InfoPath 2003 és Windows.
Elektronikus levelezés
…az ISA Server 2006 segítségével Gál Tamás Microsoft Magyarország.
Exchange Server 2007 Client Access Role
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
[fre ] Az új [fre ] Több mint levelezés, a saját kommunikáció internetes közműve:  kommunikáció a képernyőn: levelezés, üzenetküldés.
Készítette: Pethő Balázs 1 Oktatási keretrendszerek A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta.
Internet, Elektronikus levelezés
Java web programozás 11..
Az Internet alkalmazásai
Varga Viktor – G36ECF 1/5 Vendéglátói szoftverek sajátosságai Varga Viktor.
Dokumentumkezelés Magyarországon
Eszköz és identitás kezelés Korlátlan fájl szerver kapacitás Másodlagos adatközpont Korlátlanul skálázódó infrastruktúra Biztonságos DMZ Hibrid adat-
Exchange Rendszerkövetelmények Windows Server 2003 (Windows 2000 SP3) CPU 500 MHz RAM 512 MB 200 MB a rendszermeghajtón 500 MB a telepítés helyén.
Hálózatok.
Kommunikáció a hálózaton Kommunikáció a hálózaton.
Számítógép hálózatok.
Budapest ápr. 29. A számítástechnika, mint az igazgatók segédeszköze Hajdu János Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium.
Live Communication Server Integrált kommunikációs infrastruktúra Mobil támogatás Munkaterület Instant üzenetküldés VOIP Alkalmazások, munkafolyamatok.
A Windows Server 2003 termékcsalád A Windows Server 2003 termékcsaládnak 4 tagja van: Windows Server 2003, Standard Edition Windows Server 2003, Enterprise.
WORKFLOW MENEDZSMENT MUNKAFOLYAMAT KEZELÉS
Kommunikációs infrastruktúra és felügyelete GTM szeminárium sorozat Exchange migrációs tapasztalatok Előadó: Sali Róbert Vezérigazgató helyettes.
Csoportmunka megoldás a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
Microsoft tananyagok Oktatási anyagok a DVD-n Takács Attila, Jedlik Ányos Gimnázium Budapest.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
Webes megoldások Munka kiszervezés webes felületre - Ügyfél oldalra (webshop, ügyfélkapu) - Adatrögzítés távolról (intranet) - Decentralizált adatrögzítés.
Ingyenes, online technikai kurzusok Microsoft Virtual Academy.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
AZURE RÉGIÓK Szoftver szolgáltatás SaaS Platform szolgáltatás PaaS Infrastruktúra szolgáltatás IaaS.
Kiss Balázs Geográfus MSc/I. évf..  Hazánkban leginkább használt levelezőrendszerek  Üzleti levelezőrendszerek  Thunderbird  Gmail  Apple Mail 
Csoportmunkát támogató szoftverek
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Internet, Elektronikus levelezés
Hálózati architektúrák
Hálózati Operációs Rendszerek
Előadás másolata:

Az Exchange/Outlook rendszer n Ebben a részben az olvasó megismerkedik – Az Exchange serverrel – Az Outlook 97 csoportmunka szoftverrel

Bevezetés Exchange/Outlook rendszerbe n Az Outlook 97 jelenleg az egyik piacvezető csoportmunkát támogató szoftver. Egy ügyfél (kliens oldali) szoftver, melynek kiszolgálói oldalán az Exchange Server üzenetküldő rendszer áll, amely az elektronikus levelezés mellett a naptárakban történő csoportos bejegyzéseket, a dokumentumok közzétételét, tehát egy komplett csoportmunka alkalmazási rendszert támogat, ügyfél oldalán az Outlook 97 (vagy 98, 2000) asztali információkezelő rendszer áll és egységes felhasználói felületet biztosít a csoportmunka feladatok ellátására.

Az Exchange server n Az üzenetküldő rendszerek működése – Fájl megosztáson alapuló technikával – Ügyfél-kiszolgáló szerepmegosztáson alapuló technikával

Fájl megosztásos technika Passzív kiszolgáló Aktív ügyfél

Ügyfél/kiszolgáló technika Kiszolgáló processz RPC Kiszolgáló processz RPC Aktív ügyfél Aktív kiszolgáló

Az Exchange server együttmű- ködése n Számos platformon működő ügyféllel tud együttműködni, a legtöbb kommunikációs rendszerrel kompatíbilis, szinte az összes hálózati környezetben működik. Mindezekkel kapcsolatban lásd az alábbi összefoglaló táblázatokat

Exchange server platformok

Az Exchange server kompati- bilitása

Az Exchange server hálózati környezetei

Az Exchange server erőforrás kezelése n Az Exchange server két szintre osztja az erőforrásokat: szervezetre (Organization) és telephelyre (Site). Az Exchange server általánosságban nem támogatja a több szervezetes felépítést

Az Exchange server felépítése, szolgáltatásai n Fő komponensek – Címtár szolgáltatás – Üzenetközvetítő ügynök – Információ tár – Rendszer felügyelő n Kiegészítő komponensek

Címtár szolgáltatás (Directory service). n Ez a programkód felelős a szevezet leírását szolgáló információkért, nyilvántartja a felhasználókat, címzett listákat (lásd később az Outlook 97 leírásánál), a telephelyeket és a telephelyekhez rendelt kiszolgálókat.

Üzenetközvetítő ügynök (Message Transfer Agent, MTA). n Útválasztó funkciókat lát el az üzeneteknek a szerverek és telephelyek közötti forgalmában.

Információ tár (Information Store). n Olyan adatbázisok, amelyek a felhasználói és nyilvános mappák adatait tartalmazzák

Rendszer felügyelő (System attendant). n Naplózási és diagnosztika lehetőségeket biztosít, továbbá fenntartja az útvonal táblákat

Kiegészítő elemek n Ezen fő komponenseken kívül egy sereg kiegészítő elemet tartalmaz. Ezek biztosítják az Exchange server számára a kommunikációs lehetőséget más üzenetküldő rendszerekkel, mint például az SMTP alapú Internetes levelezőkkel vagy a Lotus Notes-szal.