TÁJÉKOZTATÓ A SZÖVETKEZET

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
Advertisements

Hírközlés – Hatóság Szabó Tibor Kompetenciaközpont vezető
Dél-dakotai Mezőgazdasági Minisztérium
 Első elméleti vizsgázók száma évente a fővárosban  fő  Oktatók száma a fővárosban  Kb. 400 fő.
A FŐVÁROSI KÖZSZOLGÁLTATÓ CÉGEK PÉNZÜGYI, GAZDASÁGI ÖRÖKSÉGEI A FŐVÁROSI KÖZSZOLGÁLTATÓ CÉGEK PÉNZÜGYI, GAZDASÁGI ÖRÖKSÉGEI Közszolgálat, rend, erős város!
AZ ÜVEGELT ÍVÓVÍZ…. SZÜKSÉGES?... MÜANYAG ÜVEGEK.
Hogyan csökkenthetőek drasztikusan Önkormányzatának közüzemi kiadásai?
BEMUTATKOZÁS.
REGŐS utca TÁRSASHÁZ ENERGIATAKARÉKOS FELÚJÍTÁSA
GfK HungáriaMárkacsemeték konferencia – Dörnyei Otília május 5 Gyermek a családban, avagy a szülők megváltozott fogyasztási szokásai Dörnyei Otília,
M IKOR MENNYIT KERESEL ?. J ÁRMŰ ÜZEMELTETÉS KÖLTSÉGÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA 2x96+18=210 óra x 53900/40 = 1350 Ft 168 óra x 3500 Ft.
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
Készítette: Gerber György Csévharaszt november 04. Kistérségi ellátórendszerek Pest megyében
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Budapest, Előadó: Dr. Mihalik József
Beruházás a 21. századi oktatásba február 12.
SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM
Ajánlat a Miskolc Állomás utcában található 3500 m2-es üzlet- raktárépület egybeli, vagy részenkénti megvásárlására. Az ingatlan környezetének leírása:
A szegedi Móra Ferenc Múzeum látogatóbarát fejlesztése A projekt az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával valósul meg projektmenedzsment.
Füles-falszárító patronok a vizes falak ellen
„Környezetvédelmi vállalkozói inkubátorház létesítése Rákospalotán” KMOP-1.5.3/A PROJEKTINDÍTÓ RENDEZVÉNY január
SZJA PÉLDÁK ADÓJÓVÁÍRÁS
Gőzcsöveskemencék alternatív tüzeléssel Nincs gáz, ha nincs gáz….
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
HIFO FIFO LIFO és átlagköltség
Példa Ft kölcsön esetében: Tehát azonos futamidő alatt és azonos összeg esetében a havi részlet nem növekvő hanem csökkenő összeggel!
5 PGV Fast Start Junior Manager.
E-OS Innovatív Energetikai Zrt. A közvilágítás karbantartásának költségei
6. Előadás Merevítő rendszerek típusok, szerepük a tervezésben
Extra Árkedvezmény Azonnal! Fizessen kevesebbet akár: %-kal.
ADÓ Farkas Gábor Szenior Menedzser február 28. Adózás 2006.
66/ A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató munkáltatók bemutatkozása Nagy Imréné.
Készítette: Szőke Gréta. A Művészetek Palotája egy többfunkciós kulturális létesítmény.Palotája Három művészeti ág kedvelőinek ad otthont : Zene Vizuálisművészet.
Munkáinkból Válogatás Pesten és vidéken! Budapesten és környékén dolgozunk általában,több mint húsz éves tapasztalattal,garantáltan minőségi munka,gyorsan.
Kozik Árpád Műszaki Igazgató ALFA-NOVA Kft május 13.
Átalakítások körében mértékében – Vonatkozó tűzvédelmi jogszabályok előadó: Csuba Bendegúz tű. ezredes II. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia 2011.
tűzvédelmi tapasztalatai
Energia és takarékosság a háztartásban
Akadálymentesítés.
29. Feladat 6-7-es Termelő Kft..
Anyagok 3. feladat 168. oldal.
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%? A) F 3 = 7000$ B)
TIOP / TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM.
Béren kívüli juttatások Adókedvezmények Adóelőleg Ingatlan.
Költséghatékonyság a XXI. századi vállalatirányításban
KÖRNYEZETTECHNIKA.
Impact of Metro construction on the long term sustainability of a Metropolitan city: The case of Thessaloniki Szigetvári Andrea2014. április 7.
Bankkártya- visszaélés én 01:34 órakor az OTP biztonsági ügyeletese telefonon tett bejelentést, hogy a Győr Teleki utca 51.
Százalék számítás - 1. feladat
AutoSOS „A gondtalan utazásért!” Budapest, november 10. Előadó: Kalmár László ügyvezető igazgató Europ Assistance Magyarország Kft.
Megújuló energetika  EU külső energiaforrásoktól való függése 50%-ra csökkent 1999-re  EU cél: 2020-ra 20%-ra növelni a megújuló részarányát a teljes.
Az Eötvös József Alapítvány évi beszámolója Rendes évi közgyűlés február 10.
Statisztika I. Áruforgalom elemzése Készült években a Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés Szervezési Társulás részére a TÁMOP /1-
A PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ… SZÜKSÉGES?... MŰANYAG PALACKOK.
Energiatakarékos tetőszerkezet
Befektetői csomag. NAGY BEVÉTELI LEHETŐSÉG! LIMITÁLT IDŐ 2011 áprilisig A MAGAS JÖVEDELEMÉRT.
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
REGŐS utca TÁRSASHÁZ ENERGIATAKARÉKOS FELÚJÍTÁSA Sárközi Gábor Közös képviselő 30/
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK KONFERENCIA RÉSZTVEVŐIT !
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
Budapesti Corvinus Egyetem, Számvitel tanszék
Energiahatékonysági korszerűsítés a közvilágításban.
Menekülési útvonal: » Az útvonal rajza ki van függesztve az iskola tantermeiben és egyéb helyiségeiben. Kérjük, hogy megérkezéskor a menekülési útvonal.
A társasházak energiahatékonysági felújítását segítő projektmenedzsment képzés szeptember 23. ► Soproni társasház komplex energiahatékonysági beru-
Társasházak energiahatékonysági felújítását segítő projektmenedzsment képzés Szolnok, március 17. Napkollektoros HMV rásegítő beruházások építési.
Az építmények válfajai
Dr. Gutay Zoltán – ügyvezető Kovács Sándor épültgépész-mérnök
VÍZ- ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁS
GINOP 8.4.1/A-17 Hitelprogram
Rektori épület felújítása I. ütem
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
Előadás másolata:

TÁJÉKOZTATÓ A SZÖVETKEZET BÉKÁSMEGYERI 3. SZ. LAKÁSFENNTARTÓ SZÖVETKEZET 1039 BUDAPEST, JÓS UTCA 16. TÁJÉKOZTATÓ A SZÖVETKEZET MUNKÁJÁRÓL KÉSZÍTETTE: GERGELY SÁNDOR IGAZGATÓSÁGI TAG

BÉKÁSMEGYERI 3. SZ. LAKÁSFENNTARTÓ SZÖVETKEZET 1039 BUDAPEST, JÓS UTCA 16.

A SZÖVETKEZET IRÁNYÍTÁSA ÉS SZERVEZETE AKIKKEL A LEGTÖBBET TALÁLKOZUNK: A pénztárban: Nagyné Vera

A SZÖVETKEZET IRÁNYÍTÁSA ÉS SZERVEZETE AKIKKEL A LEGTÖBBET TALÁLKOZUNK: Ügyeletesek: Gortka József Bogdány József Bogdány Gábor Serényi Gyula Serényi Gyula

A MŰSZAKI MUNKA SZABÓ GYULA ÜGYVEZETŐ és MŰSZAKI VEZETŐ BÉKÁSMEGYERI 3. SZ. LAKÁSFENNTARTÓ SZÖVETKEZET 1039 BUDAPEST, JÓS UTCA 16. SZABÓ GYULA ÜGYVEZETŐ és MŰSZAKI VEZETŐ A MŰSZAKI MUNKA

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN A MELEGVÍZ KERINGETŐ RENDSZER ÁTALAKÍTÁSA

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN A MELEGVÍZ KERINGETŐ RENDSZER ÁTALAKÍTÁSA A megoldás 2005 óta működik, és „örökéletű”. Nem kell hosszan kifolyatni a langyos vizet, hogy az meleg legyen, nincs kidobott pénz. A gyenge keringés megszüntetésére a FŐTÁV a Szövetkezet ellenállhatatlan kérésére nagyobb szivattyúkat épített be a melegvíz rendszerbe.

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN A MELEGVÍZ KERINGETŐ RENDSZER ÁTALAKÍTÁSA Eredeti árajánlat szerint a 96 konyhai és fürdőszobai strangon, 10 emeleten át a vésés és a csőcsere strangonként 157 000 Ft lett volna. Saját ötlet alapján -kihasználva a két strang 10. emeleti átkötését- a melegvíz keringetése néhány gömbcsapból álló szerelvénnyel megoldható volt strangonként 5 000 Ft-ért. A SZÖVETKEZET MEGTAKARÍTOTT: 96*152 000=14 592 000 Ft-ot!

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN A SZENNYVÍZ CSATORNÁK CSERÉJE A földszinti lakásokat évek óta nem önti el a szennyvíz. Megszűnt havonta a többszöri dugulás elhárítás.

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN LÉPCSŐHÁZ KÖVEZÉS A 32 lépcsőházból 16 kapott új burkolatot. Idén újabb 3 lesz kész, ha lesz rá pénz.

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN LÉPCSŐHÁZ VILÁGÍTÁS KORSZERŰSÍTÉS Megszűnt 750 db 25W-os égő, helyette 450 db 18W-os fénycső sokkal fényesebben világít. A 450 világítótest eredeti 1 620 000,-Ft-os árát sikerült 900 000,-Ft-ra lealkudni. Villanyszámla: 25W-os égő: 333 000 Ft/hó 18W-os fénycső: 146 448 Ft/hó Megtakarítás: 186 552 Ft/hó Lakásonként: 154 Ft/hó

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN TETŐFELÚJÍTÁSOK Eredeti állapot: A menekülési út a korlátok között a zárt ajtóig tart!

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN TETŐFELÚJÍTÁSOK Eredeti állapot: Már csak egy ugrás és lehet a tetőn is menekülni…

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN TETŐFELÚJÍTÁSOK Eredeti állapot: …a következő akadályig!

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN TETŐFELÚJÍTÁSOK: szigetelés, villámhárítók és szellőzők Felújítás után a Jós u. 1-15: akadálymentes menekülési út

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN IDEGENEK ELLEN VÉDETT TETŐKIJÁRAT A Hatvany L. u. tetőkijáratait rácsok védik, amelyek viszont tűz esetén automatikusan kinyílnak. (szerelés alatt)

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN TŰZCSAPOK KÖTELEZŐ FELÚJÍTÁSA A 355 csap ajánlati 8 900 000 Ft-os árát a nagyobb mennyiség miatt sikerült 6 400 000 Ft-ra lealkudni. A megtakarítás: 2 500 000 Ft A behegesztett vasrúd a lopást nehezíti meg.

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN ÚJ VÉSZHÍVÓK A LIFTEKBEN A vészhívók jelzései a műszaki ügyeletes mobil telefonjára futnak be. Így a liftbe szorultak beszélhetnek az ügyeletessel akkor is, ha az pl. egy csőtörés miatt a szerelő- szinten épp egy csapot zár el.

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN RONGÁLÁSVÉDETT AJTÓNYITÓ KAPUTELEFONOK A kaputelefont szögvas keret védi a lerúgás ellen, és megoldódott a hátsó kapuk nyitása is egy „kistestvér” nyomógombbal. MEGSZÜNTEK a folyamatos zárcserék és kulcsmásolások, 1 fő lakatos feleslegessé vált. A lépcsőház melegebb lett a zárt ajtók miatt.

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN GALAMBOK TÁVOLTARTÁSA A Hatvany L. u. 12 déli oldala a galambok egyik kedvelt tanyája volt. Az alatta lévő járdáról nem készült kép, az elképzelhető… Ha az egyszerű és olcsó megoldás beválik, akkor a két pontházon megszűnnek a galambtanyák: feltéve, hogy az egészséges környezet igénye erősebb, mint a galambok etetésének az öröme.

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN GALAMBOK TÁVOLTARTÁSA A párkányokra ferde lemezek kerültek, a galambok meg eltűntek.

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN VIRÁGOSKERT KERÍTÉSEK Ha van kerítés, a kert is szép lehet. A kerítések nagyrészt a tetőfelújítások ki nem dobott vashulladékaiból készültek.

FELÚJÍTÁSOK, ÁTALAKÍTÁSOK A TAKARÉKOSSÁG JEGYÉBEN MEGTAKARÍTÁSOK: FELÚJÍTÁSOK: MELEGVÍZ KERINGETŐ RENDSZER: 14 592 000 Ft FÉNYCSŐ ARMATÚRA: 720 000 Ft TŰZCSAPOK KÖTELEZŐ FELÚJÍTÁSA: 2 500 000 Ft ÖSSZESEN: 17 812 000 Ft ÜZEMELTETÉS: FÉNYCSŐ VILÁGÍTÁS: 186 552 Ft/hó ELSZÍVÓ VENTILLÁTOROK: 137 472 Ft/hó ÖSSZESEN: 324 024 Ft/hó LAKÁSONKÉNT: 267 Ft/hó

KÖZÖS KÖLTSÉGEK A KÖRNYÉKEN: BÉKÁSMEGYERI 3.SZ. LAKÁSFENNTARTÓ SZÖV.: 8 100 Ft VERES PÉTER 2.SZ LAKÁSFENNTARTÓ SZÖV.: 9 210 Ft EZÜSTHEGY LAKÁSFENNTARTÓ SZÖV.: 9 700 Ft CELER KFT, MADZSAR J. UTCA: 10 000 Ft

2010. április 26.