1 Hasznosítható pedagógiai konzekvenciák a K+F területén Veszprém Workshop Prof. Dr. Bábosik István Prof. Dr. Bábosik István2012.04.19.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
Advertisements

Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
Science Center of DEBRECEN
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az átalakuló tanárképzés és a pedagógiai szolgáltató rendszer kapcsolódási pontjai.
Intézményfejlesztési Terv
Az együttműködés színterei a segítő pedagógus szemszögéből
LOGISZTIKAI OKTATÓK TANÁCSKOZÁSA MISKOLCTAPOLCA 2002 MÁJUS 31 NÉMON ZOLTÁN GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A SZÉCHENYI TERVBEN.
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser „Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben” EKF HEFOP/2006/3.3.2 pályázat.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
Az ÉRÁK szerepe és tevékenysége a régióban Soós Roland igazgató
TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR „Európai Léptékkel a Tudásért, ELTE” A TÁMOP 4.2.1/B-09/1/KMR projekt bemutatása Európai Léptékkel a Tudásért, ELTE.
"Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE" Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n TÁMOP /1/KMR
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
Az Egyetem, mint az innováció motorja ELTE Innovációs Nap Az Egyetem, mint az innováció motorja Fábián István, rektor Debrecen, február 26.
A fejlesztés hatása a szervezetre
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
Andragógia MA Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományok Intézete.
KÖRNYEZETTANULÁS A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN
ISKOLAI MENTOR SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon Ilyash György projektasszisztens Az ELTE TÁMOP /2/B/KMR projektje: Pedagógusképzési hálózat.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
Tanulás, kommunikáció, nevelés Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottság IV. Országos Neveléstudományi KonferenciaMagyar Tudományos Akadémia 2004.
Közoktatás – pedagógusképzés - neveléstudomány
1 Prof. emeritus Dr. Knoll Imre egyetemi tanár, MTA doktor Új törekvések a logisztikai közreműködésben Heller Farkas Főiskola Logisztika Szakirány II.
A GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR FELADAT- ÉS STRUKTURÁLIS RENDSZERE Szerkesztette: © Dr. Szilágyi Tivadar, KARI TANÁCS KARI TANÁCS TÁRSADALMI.
A GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR K+F PÁLYÁZATI RENDSZERE Szerkesztette: © Dr. Szilágyi Tivadar, KARI TANÁCS KARI TANÁCS DÉKÁN Nemzetközi.
DEBRECENI EGYETEM Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
A tanulási eredmények értelmezése és funkciója Vámos Ágnes (ELTE)
TUDOMÁNYOS MUNKA, KUTATÁSI TEVÉKENYSÉG Dr. BARTHA LÁSZLÓ Mérnöki Kar Tanácsülése.
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT 1 A KOMPETENCIA ALAPÚ PEDAGÓGUSKÉPZÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK (HEFOP PROJEKT) EREDMÉNYEI.
1 Szellemi tőke szerepe a tudástársadalom korszakában
Program- és tananyagfejlesztés rendszertípus Modern Üzleti Tudományok Főiskolája.
Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2100 Gödöllő, Tessedik S.u. 6. Tel.: 28/ ; Fax: 28/ Élethosszig tartó.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Tantervfejlesztési Hálózat építési Mobilitást segítő Támogatások forrás: „Magyar nyelven Európában” Budapest, április 1.
DE BTK Neveléstudományok Intézete Neveléstudományi MA.
Fókuszban a tudományos műhelymunka Harmadik országos TDK-fórum október Dr. András István rektor.
A Calderoni Program helye és szerepe a HEFOP-ban Záró-konferencia március 27. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon:
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Hanák Zsuzsanna PhD Eszterházy Károly Főiskola
HEFOP és projekteredmények, hasznosíthatóság és egymástól tanulás Dr. Podruzsik Szilárd.
A kutatóegyetemek helye az innovációban (Ahogy mi látjuk) Dr. Greiner István alelnök Magyar Innovációs Szövetség június 22.
A Pécsi Tudományegyetemen innovációs tevékenysége
„Európai Léptékkel a Tudásért” Minőség és teljesítmény Eötvös Loránd Tudományegyetem „Kutató- és kiváló egyetemek Magyarországon” Budapest, június.
Innovációs programok a Szent István Egyetemen Regionalitás és együttműködés Figler Kálmán, kancellár Dr. Szabó István, külkapcsolati igazgató, dékán.
A Magyar Nemzeti Bank új gondolkodásmódja és programja Veszprém Dr. Ferkelt Balázs főosztályvezető, MNB, Oktatási Igazgatóság március 17.
Innováció-átok vagy lehetőség a felsőoktatásban? Dr. Urbányi Béla Egyetemi tanár.
Bemutatkozik az EKF Természettudományi Kara Pénzesné Dr. Kónya Erika dékán.
Csík Orsolya, Horváth László TÁMOP X. Pedagógiai Értékelési Konferencia Szeged április Kompetencia- és tanulási eredmények alapú képzési.
Barcsák Marianna - KPSZTI
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
Szociokulturális és identitáselemek a versenyképességben
DE BTK Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet
Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusán című projekt rövid bemutatása EFOP
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Köszöntünk mindenkit a Nyíregyházi Egyetem Nyílt Napján!
Előadás másolata:

1 Hasznosítható pedagógiai konzekvenciák a K+F területén Veszprém Workshop Prof. Dr. Bábosik István Prof. Dr. Bábosik István

2 ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Neveléstudományi Intézete  A kar rövid története  A képzés szerkezete és kínálata  A kar kutatási spektruma  A külföldi együttmûködõ szakmai partnerei  Infrastruktúrája, szolgáltatási és kiszolgáló háttere

3 A karközi kutatásmenedzsmenten alapuló K+F  Élethosszig tartó tanulás  Oktatás  Egészségfejlesztés

4 Interdiszciplináris hálózatos felépítésű nemzeti kutatási centrum Interdiszciplináris hálózatos felépítésű nemzeti kutatási centrum  Új elméleti keretben a tanítás-tanulás, a nevelés, a szocializáció vizsgálata  A tanítás-tanulás természettudományos kutatásának szempontjai és módszerei  A társadalomtudományi megközelítés nézőpontjai és eszközrendszerei  A társadalomtudományi megközelítés nézőpontjai és eszközrendszerei  A moduláris szerkezetű doktori képzés tartalmi és humán-feltételeinek fejlesztése

5 Országos és regionális szerep vállalás  A „képzők továbbképzése”  A pedagógusok felkészítése  A szakkollégiumi tehetséggondozás

6 Innováció  Innovációs projektek  Felsőoktatás-pedagógia  Szakember képzés  Versenyképesség

7 Integráció  Felsőoktatás,  Közoktatás  Civil szféra (önkormányzati és verseny szektor)  Közös kutatási projektek

8 „Learning by Developing”  Innovatív oktatási stratégia  A hallgatók, munkaadók, oktatók gyakorlati probléma megoldása  Kompetencia alapú képzési programok  A tanulás forrása a képzési idő teljes periódusában a mindennapi gyakorlat  A gyakorlat problémái  A kreatív és innovatív megoldásokat kereső különböző szférákból érkező kutató-, innováló- csoportok.

9 Tudományterületek közötti interdiszciplináris együttműködés  Reáltudományok  Bölcsészeti tudományok  Társadalomtudományok (pedagógiai és pszichológiai tudományok)  Célirányosan integráció a repülőgép ipar és űrkutatás terén  Kutató Repülőtér Kompetencia Központ Veszprém

10 Fejlesztési irányok  Doktori iskolák fejlesztése  Kutatói állomány  Infrastruktúra fejlesztése, műszerbeszerzés  Az eredmények technológiatranszferben való kezelése  A tudás hasznosítása az oktatásban és a gazdaságban  Nemzetközi kapcsolati háló erősítése  Az együttműködések jogi, pénzügyi és menedzsment hátterének kialakítása

11 Köszönöm a figyelmet Dr. Bábosik István prof. emeritus Dr. Bábosik István prof. emeritus ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Neveléstudományi Intézete ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Neveléstudományi Intézete