Megnevezés Összeg M FtVárható beérkezés Ziltrend Co. SRL 602011.nov Lejárt követelések csökkentése - biztosítós ügyletekből.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A vállalkozás vagyona A vállalkozások vagyonának vizsgálata
Advertisements

Munkával a segélyezés ellen
Cash flow A vállalat működése, befektetései és pénzügyi tevékenysége által genarált pénzáramlásokat tartalmazó kimutatás. Az eredménykimutatásban és a.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Jelentés a fizetési mérleg alakulásáról
Aktuális pályázati lehetőségek
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Környezeti hatások közgazdaságtan előadás. Egy kis kitérő... •A pénz jelen értéke •Mennyit ér ma Ft ?
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
Balatonalmádi március 08.. Új Széchenyi Hitel Program Pályázati dokumentációt figyelni.
Kombinált Mikrohitel Program. Kombinált mikrohitel - közvetítői pályázat • Együttesen igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes mikrohitel,
Mi jellemző a magyar autóipari beszállítók helyzetére napjainkban?
Kis- és középvállalkozások finanszírozása Készítette: Gál Judit Pálos Attila.
Gazdasági Informatika II. 2006/2007. tanév 2. félév.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Göd Város 2011 évi költségvetésének elemzése és alternatívái.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Kereskedelmi gazdálkodás elemzése
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Internetes bankok piacformáló hatása
Megnevezés Összeg M FtVárható beérkezés Ziltrend Co. SRL nov Lejárt követelések csökkentése - biztosítós ügyletekből 20 M Ft.
Vállalkozások pénzügyi-számviteli mutatói
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
Az MNB hitelezési felmérésének aktuális eredményei IV. negyedév*
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
Ingatlanértékelés matematikai eszközei
Pénzügyi mutatószámok!
CÉGFINANSZÍROZÁS- ENERGIAKÖLTSÉGEK Gémosz konferencia Csiki-Bege Lajos
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
JEREMIE Programok módosulásai
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%? A) F 3 = 7000$ B)
IV. Terjeszkedés 2..
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Klaszter és egyéb vállalkozásfejlesztési pályázatok 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
MILYEN MÉLY A GÖDÖR? A KÓRHÁZAK GAZDASÁGI HELYZETÉNEK FELMÉRÉSE DR. RÁCZ JENŐ-DEMES ISTVÁNÉ-TOMJANOVICS GÉZA BALATONFÜRED OKTÓBER 17.
Alapszeminárium II. Tréning Jövő. Ezzel fogunk ma foglalkozni !
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Előadók: Csekő Gergely és Harangozó Ádám
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
A pénz időértéke Gazdasági és munkaszervezési ismeretek 2., 1. ea. Major Klára ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék.
Önkormányzati fórumok február- március – a válság éve A régió ipari termelése 25 %-kal csökkent A foglalkoztatottak száma mintegy 17 ezer.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
Társasházak felújítása Az ”Otthon Melege” program Előadó: Radnóti Ákos Alpolgármester.
Vállalkozások pénzügyi-számviteli mutatói. 1. Likviditási mutatók Arányszámok, amelyek a rövid lejáratú kötelezettségek likvid eszközökkel való fedezettségét.
Készült a PH Gazdasági Igazgatóságán „Szolnok tovább épül” Összefoglaló a 2016.évi költségvetésről 16,5 milliárd bérek 3,9 milliárd fejlesztés 5,7 milliárd.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
copyright © P2P Money Europe Inc.
Gazdasági informatika
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
Gazdasági informatika
SZÁMVITEL.
Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
Előadás másolata:

Megnevezés Összeg M FtVárható beérkezés Ziltrend Co. SRL nov Lejárt követelések csökkentése - biztosítós ügyletekből 20 M Ft jun - nem biztosítós ügyletekből 5 M Ft Pályázatok - Dunapent IT ~ 8 M Ft szept - Dunapent eszközbesz. ~ 6 M Ft - Szakképzés ~ 20 M Ft - TÁMOP (Dunaauto, GAC) ~ 18 M Ft - Permittó pályázat ~ 105 M Ft2011. dec - Duna Autóház ~ 20 M Ft2011. dec - Széchenyi hitel ~ 25 M Ft2011. jún Elfekvő készletek értékesítése dec Saját finanszírozású autók értékesítése szept Permitto által felvett kölcsön visszafizetése a GAC-nak dec Összesen 345

 A cégcsoport autós cégei nyereségesek, működőképesek. Összesen 54mFt nyereséget produkáltak 2010 évben. A Mitta vesztesége 155mFt. Ezen veszteség a magas és nem a piaci viszonyokhoz igazodó törlesztő részleteknek köszönhető.  A nyereség természetszerűleg ben is jelentősen javítható lenne, ha a bank biztosítana készletfinanszírozást, ezen nyereség megduplázódhatna.  A cégcsoport likvidítását a tulajdonos magán megtakarításai és külsős cégei (román és német vállalkozás) biztosítja jelenleg is re a 15. grafikon mutatja azt, hogy hozzávetőleg 345mFt plusz forrásról lehet beszélni. Ezen forrrások a cégcsoport gazdasági teljesítményétől függetlenül is meg fognak jelenni,ami nagy biztonsággal fogja tudni biztosítani a folyamatos működést, fejlesztéseket.  A 2011 márciusában induló Széchenyi Terv keretében az összes telephelyen technológiai fejlesztések, modernizálások kerülnek megvalósításra.  ben a cégcsoport meghatározó részét képező Permitto Kft a paksi volt volán telepen tehergépkocsi, kamion, és busz szerviz-vizsgasor, és autómata mosó megvalósítását kívánja végrehajtani. Az ehhez szükséges állami támogatásokkal kiegészített források rendelkezésre állnak. Ez olyan bevételt fog eredményezni ezen a telephelyen, mint az összes többi telephelyen együttvéve, mivel a tehergépkocsik ilyen szintű javítása, és vizsgáztatása nem csak a megyében,de még a régióban sincs megoldva. Az Atomerőmű második fázisú bővítése az ott megjelenő több száz tehergépkocsi miatt elképesztő bevételi lehetőségeket rejt a közel jövőt illetően.

 A 16. grafikon azt mutatja, hogy a cégcsoport ben mennyi tőkét és kamatot fizetett vissza a CIB-nek. Közel 690mFt-t, amelyhez a CIB 2010 októberében 100mFt hitelt biztosított, tehát közel 600mFt tőke és kamatfizetési teljesítményt realizált. Ezen teljesítmény nem nevezhető értékelhetetlenül alacsonynak.  A Permitto Kft. Atomcenter áruházában 200m2 nagyságú jelentős üzlethelyiség nem került még kiadásra,amelyet a napokban szeretnénk megvalósítani. Ezen bevétel tovább erősíti a Permitto Kft önállóságát és nyereségtermelő képességét, amelynek köszönhetően a Gemenc Autócentrum felé fennálló tartozása csökkenthető lesz jelentős mértékben.  A grafikonokon jól látszik, hogy a cégcsoport minden telephelye Opel és Chevrolet tekintetében kiválóan teljesít és magasan az országos eladási statisztikák felett értékesít még a válságban is.  A cégcsoport a fentiek alapján életképes és megfelelően prolongált adósságszolgálat mellett képes visszafizetni az általa felvett hiteleket, adósságokat.