Játékos katonák, katonás játékok

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A történelmi idő.
Advertisements

SZÁMÍTÓGÉPES JÁTÉKOSOK MOTIVÁCIÓINAK LONGITUDINÁLIS VIZSGÁLATA Kiss Orhidea Edith Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi.
Repülőgépek felderítése a RADAR feltalálása előtt
Világörökségünk A budai vár.
GÁRDONYI GÉZA EMLÉKHÁZ
Készítette: Albert Krisztina
Utcai és lakótelepi szociális munka
Bodó Sándor (Szamosszeg 1920 –.
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
Téma:Becse és környéke
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
Turbók Arnold Bertalan
Az es szabadságharc.
„CSOPORT VEZET CSOPORTOT”
Lenkey János ÁLTALÁNOS ISKOLA, LENKEY JÁNOSRÓL
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
A vikingek A vikingek skandináv származású hajósok és harcosok, akik a 8. és a 11. század között indultak rablóportyáikra vagy hódító hadjárataik-ra. A.
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP /
HM HADTÖRTÉNETI INTÉZET ÉS MÚZEUM TÉRKÉPTÁR digitalizálási program, kiadványok.
Forradalmi költészete
Dr. Magyar Miklós"JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!" „JÁTSZANI IS ENGEDD SZÉP, KOMOLY FIADAT!” „MultiMédia az oktatásban 2007” Nemzetközi Konferencia.
TÖRTÉNELEM TANTÁRGYBÓL
Mátyás király, az igazságos
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
Bemutatkozás: Szakosztályunk január 22-én alakult meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesületének keretein belül. Célja olyan magas színvonalú.
1848-’49 -es emléktúra Uri Imre Lenkefi Péter.
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS TÖRTÉNETE
6. Tárló Időszak: július 1. – július 30.
MÁRCIUS 15. Antal Márton Mohácsi Mihály 5/A.
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Nagy Attila
Katona András Magyar Turizmus Zrt.
GyermeknapNagyhajmás 2012.május 19.. Az ünnepélyes megnyitó után a Sásdi ÁMK kötélugró csapatának a bemutatója következett. A további programok közt szerepeltek:
Harcos, aki ott állsz a harcmezőn,
Muzeológusok bakancsban A Múzeumi Túrák a Mecsekben című programsorozat „életútja” Pásztor Andrea Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága.
Túl az első lépéseken... II. Múzeumandragógiai konferencia Budapest október 17. (TÁMOP /B) -- Bodolai Mária Speciális csoportok a Damjanich.
„Múzeumandragógiai nevelésfilozófia és mintaprojekt”
Ady Endre (1877 – 1919) Tóth Zsuzsanna.
Faragó Kata: Mátyás uralkodói portréja, avagy a KORTÁRSAK és az UTÓKOR szerint.
PEDAGÓGIAI PROGRAM A KATONAI EMLÉKPARKBAN
A népesség számának változása Európában
Budapest mint világváros
VORONYEZS Kutatás és emlékezés a Don mentén.
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeinek bemutatása
Első világháborús források feltárása Kalocsán Dr. Lakatos Andor levéltárvezető, Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár (KFL) Egyházak a háborúk viharaiban MELTE-EME.
(Angyali) kalandozás a barokk Gödöllőn avagy múzeumpedagógiai foglalkozások a Gödöllői Városi Múzeumban.
Gazdagító programpárok Logikai-matematikai tehetséggondozás.
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum.
Óvodai környezeti nevelési program megvalósításának tapasztalatai a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és Újbuda Önkormányzat közötti együttműködésben.
Báder Fanni Nikolett 9.a.  Tate Liverpool (1988)  Tate St Ives (1993)  Tate Modern (2000)
BIHARINÉ dr. KREKÓ ILONA főiskolai docens
Sárrétudvari.
Ez az állam volt a mai Franciaország közvetlen elődje.
A közjogi kérdések az els ő világháború idején Kép forrása: Országos Széchényi Könyvtár /kepek/tortenelem/to391ehh08bor.jpg.
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
M ű vészeti korok szépségei Játékos vetélked ő Kriván Norbert Buzás Kristóf 12.C 12.A.
AZ I. VILÁGHÁBORÚ I. ÚTBAN A HÁBORÚ FELÉ Régi gyarmattartók Anglia Franciaország Spanyolország Portugália Belgium, Hollandia Cél: megtartani.
MTM Budapest Holler Judit
Pénzügyőrök a mindennapokban (1867-től napjainkig)
Kinizsi pál 1431?-1494.
NAGYVÁRAD.
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
Az első világháború.
Lengyelország története
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
HELYI ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSE AZ ÓVODÁS GYERMEKEKNEK
Vojtina ars poeticája:
Közép-Európa I. Kelet-Közép-Európa.
Előadás másolata:

Játékos katonák, katonás játékok HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HADTÖRTÉNTI INTÉZET ÉS MÚZEUM Játékos katonák, katonás játékok Homo ludens a Hadtörténeti Múzeumban Németh Csaba

„A játék megolajozza a testet és a lelket.” /Benjamin Franklin/ Játék a gondolatokkal és a tárgyakkal! A katonai játékok nagy népszerűségnek örvendenek.

Legyen élmény a múzeumi program… …felnőtteknek is! A tárgyak /is/ aktivizálnak.

Amit a Hadtörténeti kínál: Tematikus foglalkozások Fegyver és felszerelés bemutatók „Játszani is engedd!” - kézműves foglalkozások Hadtörténeti Vár-séták Térképtári és Levéltári előadások – foglalkozások Tárlatvezetések

Tematikus foglalkozások Kard és koszorú – katonai jelképek és identitás a X. – XXI. század között „Fényesebb a láncnál a kard” – 1848-49-es forradalom és szabadságharc A Nagy Háború – az I. Világháború katonai története Piavetól a Donig, Dontól a Dunáig – hazánk katonai története 1919-48 „És Legördült a vasfüggöny” – hazánk katonai története 1948-1968 Honfoglaló eleink – honfoglalás és az államalapítás Mese és valóság Mátyás királyról – tévhitek és valóság Mátyás korából „S nyögte Mátyás bús hadát…” – Hunyadiak védelmi és támadó harcai Emberek és fegyverek – mindennapok az I. világháború idején A katonaláda titka – a láda rejtélyes tárgyai Harceszközök miniben – harceszközök bemutatása makettek segítségével Gurul, gördül,úszik, repül - katonai járművek, hajók, légjáró eszközök - A hadszínterek művészei - „híresek” és „hírhedtek” a XIX. - XX. században - Titkok, csodák, balfogások - katonai, sikerek, kudarcok és ezek okai

A tematikus foglalkozásokon provokatív kérdésekkel is aktivizáljuk a résztvevőket. Lehetőséget adunk a saját élmények,tapasztalatok megosztására. Minél több érzékszerv bevonása!

Fegyver- és felszerelés bemutatók Íjtól a géppuskáig – a lőfegyverek története A szép szál szálfegyver – szúró és vágófegyverek Pajzstól a kevlár mellényig - védőeszközök

„Játszani is engedd” Kézműves foglalkozások, makettezés Az alkotás öröme nagy vonzerő minden korosztály számára.

Gyermek és felnőtt közösen!

Hadtörténeti Vár-séták Budán Tematikus séták a Budai vár utcáin, ahol minden méteren történelem található.

Térképtári és Levéltári előadások - foglalkozások - Rejtélyes jelek - barangolás a térképek világában - Kiteregetett levéltitkok – mit rejtenek a sorközök?

Tárlatvezetések - Kard és koszorú – ezer év katonai jelképeiből „Fényesebb a láncnál a kard” – 1848-49-es forradalom és szabadságharc A Nagy Háború – az I. világháború katonai története Piavetól a Donig, Dontól a Dunáig – hazánk katonai története 1919-48 „És Legördült a vasfüggöny” – hazánk katonai története 1948-1968 Tárlatvezetések időszaki kiállításainkon

„Gábor Áron réz ágyúja, fel van virágozva…”

„Fényesebb a láncnál a kard” Kicsit Petőfi is becsapott minket! 1. 2.

A helikopter nyuszi különös titka! Huzagolás! Hogyan bizonyítható ennek a lényege? A helikopter nyuszi különös titka!

Napjaink múzeumai közül azoknak van jó esélyük a fejlődésre, akik felismerik a múzeumi oktatásban rejlő lehetőségeket és bátran élnek is ezekkel . A múzeumi oktatás kulcskérdése az ÉLMÉNY. Minden törekvés arra, hogy ma csak a víz felett maradjunk, a holnapi bukást teszi egyre inkább elkerülhetetlenné.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!