IV. Energy Summit Konferencia.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hulladékgazdálkodás állami irányítása Dr. Dióssy László c. egyetemi docens.
Advertisements

„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
Életkor és diszkrimináció
Energia – történelem - társadalom
Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon A Magyar Tudomány Hónapja Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon.
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
CEEGEX Közép-Kelet-Európai Szervezett Földgázpiac
1 PV helyzetkép Az NCsT felülvizsgálata a napelemes trendek tükrében Horváth Attila Imre helyettes államtitkár Zöldgazdaság Fejlesztéséért, Klímapolitikáért.
A magyar biogáz ipar helyzete és lehetőségei
ENERGIABIZTONSÁG 2009 Földgáz és energiabiztonság Rahóty Zoltán E
GKI Zrt., A gazdaság helyzete – kampány előtt és után (Tények, várakozások és előrejelzés) Mérők Klubja Budapest, április 24. Dr. Karsai.
A hulladéktörvény hatása a pályázati forrásokból megvalósult hulladékgazdálkodási projektekre április Köztisztasági Egyesülés.
Megújuló energia tanúsítványok az EON ügyfelei számára
Dr. Molnár László ETE főtitkár
Miért drága (?) a villany Magyarországon?
A földgázpiac jelenlegi szereplői, működési tapasztalatok, várható változások. A Magyar Gázipari Egyesülés működésének bemutatása Molnár.
1 IV. Energy Summit A tárolói szerep változása a jövő gázpiacán Fritsch László Igazgatósági Tag E.ON Földgáz Storage.
A hazai energetika fejlődésének társadalmi, gazdasági feltételei, jövőképe Kaderják Péter Kutatóközpont vezető Erőmű Fórum, Velence, október 7.
Európai és hazai gazdasági és gázellátási áttekintés - hol tartunk most? A GTTSZ november 12. Budapest Európai és hazai gazdasági és gázellátási.
KÜLÖNLEGES PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK
1 Energiapolitikánk gazdasági meghatározottságai” Dr. Hegedűs Miklós ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Fenntartható társadalom, fenntartható.
1 A hazai energiapolitika teendői Kaderják Péter Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont.
10 ÉVES FEJLESZTÉSI JAVASLAT CEBC III. Energy Summit Hungary 2012 Konferencia Budapest, május 31. Dr. Zsuga János Vezérigazgató.
A növekedés esélyei jelentés az Eurozónából Havas István XX. Vezérigazgató Találkozó Sárvár, 2010 szeptember 29.
Merre tart a hazai energiaszektor 2010 tavaszán. dr
E RASMUS PROGRAM A K ÖZIGAZGATÁS - TUDOMÁNYI K ARON A 2013/2014. TANÉVBEN BÍRÓ GÁBOR ISTVÁN DÉKÁNI HIVATAL, NEMZETKÖZI ÜGYEK.
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
Külgazdasági politika és piacfejlesztés 0) Témák, módszerek, követelmények Dr. Kruppa Éva Főiskolai tanár 2012/2013.
Nyugat-Balkán 2009: A stabilizáció és a konszolidáció politikai tényezői MeH-MTA kormányzati fórum, március 16.
1 „ Energiapolitikai kérdőjelek, lehetséges válaszok” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. MKT Vándorgyűlés, Eger Június.
FIDESZ GAZDASÁGI KABINET Az energiaszektor stratégiai átalakításának lehetősége és útjai Dr. Fónagy János szeptember 25. Fidesz- Magyar Polgári Szövetség.
) 27/07/2014 A befektetői tőke szerepe a távhőszolgáltatás fejlesztésében Fernezelyi Ferenc Kereskedelmi igazgató Dalkia Energia Zrt. MaTáSzSz konferencia.
A NEM KONZISZTENS VERSENYMODELL VESZÉLYEI A HÁLÓZATOS KÖZSZOLGÁLTATÁSOKBAN Kaderják Péter Kutatóközpont vezető Budapesti Corvinus Egyetem, REKK.
Vince Péter MTA Közgazdaságtudományi Intézet
Verseny és szabályozás 2011 MTA KRTK KTI Bemutató konferencia május 29.
A Jelentős Piaci Erő jogintézménye a villamosenergia-piac szabályozásában Nagy Csongor István SZTE-ÁJK, BME-GTK.
Dr. Molnár László ETE főtitkár
A gázpiac helyzete IV. Energy Summit Hungary Budapest,
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
A járási rendszer megújítása
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
A magyarországi gázszolgáltatás helyzete, jelene és jövője
Az RWE Európai Üzemi Tanács fejlődése, jelene, kihívások Kunzer Ferenc elnökhelyettes RWE Európai Üzemi Tanács Siófok, május TÁMOP A-13/
Az Okos Jövő Innovációs Klaszter Amelynek célja, hogy tagjai minél többet profitáljanak az új technológiák kialakításából. Amelynek feladata, hogy erősítse.
Okos Jövő Fórum 2014 Smart Future Forum Okos Jövő Fórum 2014 A rendezvény koncepciója 2 2 Hagyományteremtő céllal megrendezett szakmai fórum az.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
A GÁZSZOLGÁLTATÓK JOGI SZÉTVÁLASZTÁSA MIATTI VÁLTOZÁSOK
Reinhard Reibsch az EMCEF volt főtitkára.  1. Fúziók/összeolvadások napirenden – országos és európai szinten  2. Európai szövetségek ágazati szinten.
Horváth J. Ferenc elnök Magyar Energia Hivatal Jubileumi Szakmai nap szeptember 16. A VEZETÉKES ENERGIAIPAR SZABÁLYOZÁSÁNAK 10 ÉVES TAPASZTALATAI,
Üdvözöljük konferenciánkon!
Kármán András Budapest, január 21..  1. A külső finanszírozáson nyugvó növekedési modell sikeres volt, de sérülékeny  2. A válság kikényszerítette.
Verseny és szabályozás 2013 MTA KRTK KTI Bemutató konferencia szeptember 30.
A piacnyitás sikeressége
MAGYOTT Közgyűlés február 16. Beszámoló Állatgyógyászati munkacsoport Dr. Kulcsár Gábor.
Az igazi változásokhoz szemléletbeli váltásra van szükség ? Az energiaszektor szerepe a versenyképesség javításában Energiatudatosság.
Az FGSZ Zrt. helyzete, stratégiája és fejlesztései
A kelet-közép európai villamos energia átviteli hálózatok értékelése közgazdasági modellezésen alapuló költség-haszon elemzéssel Mezősi András – Szabó.
Fenntarthatóság Hol tart Európa a cselekvésben? Herczog Edit Európai parlamenti képviselő Magyar Fenntarthatósági Csúcs II. Budapest, november 24.
MIT TEHETÜNK A GÁZFÜGGŐSÉG CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN?
DUNA STRATÉGIA … Szilvássy István, Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége Nagymegyer, október 19.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
GÁZPIACI HELYZETKÉP A FÖLDGÁZIPAR STRATÉGIAI KÉRDÉSEI 2007 május.
Nemzetközi végrehajtási konferencia Budapest, október 4-5.
A FÖLDGÁZELLÁTÁS HELYZETE Dr. Magyari Dániel Budapest 2011 MÁRCIUS.
A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara által szervezett „Magyarország társadalmi-gazdasági helyzete a 21. század első évtizedeiben”
Az okos mérés jövője a gáziparban Dr. Szilágyi Zsombor Magyar Mérnöki Kamara Gáz- és Olajipari Tagozat Okos Jövő Innovációs Klaszter Budapest, november.
Dr. Stróbl Alajos (ETV-ERŐTERV)
Kerekasztal beszélgetéshez
A tudásalapú gazdaság és társadalom: helyzetkép és kihívások Dr
Előadás másolata:

IV. Energy Summit Konferencia. Földgáz Szekció Budapest, 2013.február 21

Földgázipari kihívások és változások Földgáz Szekció: Földgázipari kihívások és változások MODERÁTOR: BAKÁCS ISTVÁN, Accenture

A gázpiac a változások korát éri Külső (nemzetközi) tényezők Elhúzódó válság Az EU piacintegrációs törekvései, új szabályozások (MIFID, REMIT, EMIR, CMP, CAM, stb) Várható trendek Regionális piacok kialakulása Nemzetközi vezetékek (Déli betáplási fő irány) Uj piaci modell Hazai tényezők Válság hazai hatásai Nem kiszámítható kormányzati intézkedések ( pl. KÁT, árszabályozás, HAG hozzáférés, stb) Moratórium, rezsicsökkentés EON Földgáz „államosítása” „Szociális közszolgáltatási” tv.javaslat

A nemzetközi változások főbb hatásai Az igények csökkenése és más hatások (palagáz) többlet kinálatot idéztek elő megjelent egy spot piac a kontinentális Európában, kialakulóban van egy gáz-gáz verseny- túligénylés keletkezett a korábban kihasználatlan HAG entry pontra A válság miatt lecsökkent piaci villamos energia árak miatt a gáztüzelésű eróművek kihasználatlanok,leálltak, újak nem épülnek Az EU 2014-es piacintegrációja elvben a gázpiacokra is vonatkozik, idén tavasszal a Madridi fórum jóváhagyta a célmodellt, az ACER foglalkozik egyes szabályokon, egyre növekvő szabályozási igények, az energiapiacok és a pénzpiaci szabályozás „hasonulása” Térségünket érintő nemzetközi kitettségű projektek sorsa még bizonytaérinti még bizonytalan (pl, Nabucco, Adria LNG, lengyel tervek). EU anyagok szerint a regionális célpiaci jellemzők elérése kétséges (min 20 bcm/év, max 2000 HHI, min 3 független forrás)

Gázipari események itthon Aláirták a Déli Áramlat megállapodást (MVM-Gazprom) Az MVM megvásárolja az EON Földgáz Trade és EON Földgáz Storage vállalatokat 2013 január 1-ével elindult a CEEGEX gáztőzsde 2013 január 1-túl 10%-os „rezsicsökkentés”

A Gázszekció előadásai, témái: Az EU szabályozás által támasztott új követelmények a (nemzetközi) gázkereskedelemben A hosszútávú gázszerződések jövője A gáztárolás szerepe a jövő piacán A gázpiac helyzete Az MVM szerepvállalása a gázpiacon A Nabucco esélyei Elindult a CEEGEX Az előadásokat kerekasztal-beszélgetés követi

Köszönöm a figyelmet! istvan.bakacs@accenture.com