Www.nfgm.gov.hu Területfejlesztés és az építés állami szabályozása Nyíregyháza, 2009. november 12. Cs. Pavisa Anna dr. főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály
Advertisements

Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
TERÜLETI SZEMPONTBÓL VERSENYKÉPES ÉS KIEGYENLÍTETT MAGYARORSZÁGÉRT Dr. Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős miniszter.
Az Észak-Alföldi régió energiastratégiája
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Ugrás az első oldalra Területi kohézió a fejlesztéspolitikában Dr. Szaló Péter szakállamtitkár Területi kohézió a fejlesztéspolitikában Dr. Szaló Péter.
Pelech Dávid Budapest Duna Kontakt Pont
A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS ÉS A VÁLTOZÓ KÖZIGAZGATÁS A TELEPÜLÉS, A JÁRÁS, A MEGYE ÉS A RÉGIÓ ÁTALAKULÓ SZEREPE II.PLAN-NET.HU TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONFERENCIA.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Területfejlesztés a vidéki térségekben HVI továbbképzés december 10. Bihari Zsuzsa VKSZI szakmai tanácsadó.
A REGIONÁLIS INNOVÁCIÓ IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK HÁLÓZATI MEGKÖZELÍTÉSE korreferátum ME RFK ülés Kecskeméti Főiskola, Gépipari és Automatizálási Műszaki.
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
Népfőiskola a helyi tudás megtöbbszörözésére, a településfejlesztés eszközeként Lakitelek, március 26. Lakitelek, március 26.
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Baranya Megyei Önkormányzat
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Gazdasági versenyképesség növelése Készítette: Németi Szilvia.
Készítette: Mogyorósi Bettina. Az ország kiegyensúlyozott területi fejlődése és a térségei társadalmi-gazdasági, kulturális fejlődésének előmozdítása,
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Az INTERREG közösségi kezdeményezés 2/C modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Ugrás az első oldalra ÚJ TERÜLETFEJLESZTÉSI STRATÉGIA október Dr. Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter.
Területi dimenzió a as program periódusban
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
A regionális fejlődés perspektívái a ROP-ok tükrében Dr. Kolber István államtitkárFIT „Régiók félúton” konferencia.
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
1 Az Európai Unió Strukturális és Regionális politikája Előadó: Tóth István.
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács Országgyűlési képviselő
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács Országgyűlési képviselő
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
2008. november 20. Az európai uniós integráció és a magyar gazdaság; avagy esélyek és kockázatok a magyar gépjármű szektor beruházási lehetőségeiben Dr.
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
Nemzeti Területfejlesztési Hivatal A RÉGIÓÉPÍTÉS ÉVE ,3 MILLIÁRD FORINT ÁTADOTT FORRÁS A RÉGIÓKNAK március 17. Kormányszóvivői sajtótájékoztató.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
A területfejlesztés és területpolitika Magyarországon
Az EU új Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramja és a magyar álláspont kialakítása A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolódó feladatai Előadó: Schváb.
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Duna menti Városok Együttműködési Fóruma Duna térségi programalkotó tanácskozás A Duna Menti Városok együttműködésének aktuális feladatai, javasolt cselekvési.
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
A határ menti együttműködések lehetőségei és korlátai Rechnitzer János, egyetemi tanár MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézete, Széchenyi Egyetem.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Iparpolitikai és regionális szempontok a GKM Stratégiájában és az ÚMFT-ben Dr. Cservenyák Ildikó Főosztályvezető, GKM MRTT, V. vándorgyűlése október.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
A regionális politika 1996 után Magyarországon
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Az önkormányzatok településfejlesztési
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
A CeRamICA projekt hozzáadott értéke a magyarországi szakpolitikák és fejlesztéspolitika tükrében Sára János Főosztályvezető NFGM Területfejlesztési Főosztály.
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
A határmenti programok aktuális állása
TFK–ITS–TSZT–TAK–TKR–HÉSZ
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
Előadás másolata:

Területfejlesztés és az építés állami szabályozása Nyíregyháza, november 12. Cs. Pavisa Anna dr. főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium

3

4 •Mi is az? –Az ágazati fejlesztések térbeli összehangolása •Miért van rá szükség? –A térségek fejlettségbeli egyenetlenségeinek kiegyenlítése –A térség adottságaira építő fejlesztések támogatása •Mit csinál? –Saját eszközrendszere van •területpolitika (elemzések, koncepciók; kevés szabályozás) •területfejlesztési támogatási rendszer – forrásarányát tekintve erős a decentralizáció –Intézményrendszer működtetése •Fontosabb jogszabályok –1996. évi XXI. tv. a területfejlesztésről és területrendezésről –97/2005. (XII. 25.) OGY határozat az Országos Területfejlesztési Koncepcióról –85/2009. (IV.10.) Kormányrendelet az egyes decentralizált önkormányzati fejlesztési és területfejlesztési célú előirányzatok felhasználásának szabályairól T e r ü l e t f e j l e s z t é s

5 JÖVŐKÉP: Területi harmónia HOSSZÚ TÁVÚ,ÁTFOGÓ TERÜLETFEJLESZTÉSI POLITIKAI CÉLOK 1. Térségi verseny- képesség 3. Fenntartható területi fejlődés, örökségvédelem 4. Területi integrálódás Európába 5. Decentralizáció és regionalizmus 2. Területi felzárkózás ESZKÖZ- ÉS INTÉZMÉNYRENDSZER KÖZÉPTÁVÚ TERÜLETI CÉLOK RÉGIÓK FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ALAPELV EKALAPELV EK 1. Versenyképes budapesti metropolisz- térség. Fejlesztési pólusok és városhálózati kapcsolatrendszer fejlesztése 2. Fejlesztési pólusok és városhálózati kapcsolatrendszer fejlesztése 3. Külső és belső perifériák, elmaradott térségek felzárkóztatása 4. Országos jelentőségű integrált fejlesztési térségek,tématerületek - Balaton térség tartós versenyképességének megteremtése - Tisza-térség fenntartható felzárkóztatása - A Duna-mente fenntartható fejlesztése -A termálvízkincs térségi hasznosítása -A megújuló energiaforrások részarányának növelése 5. Határ menti területek együttműködésének erősítése 6. Rurális (vidékies) térségek területileg integrált fejlesztési prioritásai 7. Területi prioritások a szakpolitikák számára Közép – Magyar- ország Közép – Dunán- túl Nyugat – Dunán- túl Dél – Dunán- túl Észak – Magyar- ország Észak - Alföld Dél - Alföld

6 •Mi is az? –A területfejlesztés eszköze –A területi fejlődés lehetőségeinek és korlátainak meghatározása •lehetőség = területbiztosítás a fejlesztésekhez •korlát = a környezeti-, természeti- kulturális és táji értékek védelme –A területhasználat műszaki megalapozása, tervezése •Miért van rá szükség? –A terület nem pótolható és nem bővíthető, ezért annak ésszerű, gondos felhasználása szükséges –Gyakorlatilag megalapozza az építési engedélyeket •Mit csinál? –A természeti erőforrások célszerű hasznosítására tesz javaslatot (szabályoz) –Kidolgozza a fejlesztési koncepciók és programok térbeli, műszaki-fizikai rendszerét (területrendezési tervek - tervhierarchia) •Fontosabb jogszabályok –1996. évi XXI. tv. a területfejlesztésről és területrendezésről –2000. évi CXII. tv. a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervének elfogadásáról –2003. évi XXVI. tv. az Országos Területrendezési Tervről T e r ü l e t r e n d e z é s

7 •Miért van rá szükség? –Az építésügy az épített környezet alakításának, fejlesztésének és megóvásának össztársadalmi programja és eszközrendszere •Mit csinál? –Tervez •elkészíti az építésügy átfogó stratégiáját –Szabályoz •kidolgozza a stratégia alapján az építésügyi célok elérését szolgáló építésügyi jogszabályi környezetet •érvényre juttatja az építésügyi követelményeket a társtárcák joganyagaiban, •elősegíti az építési beruházások magas építészeti és építési minőségben történő megvalósítását, •meghatározza és összehangolja a hazai klímavédelem ágazati feladatait, •felügyeli az építésügyi hatósági rendszert. •Fontosabb jogszabályok •az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIIII. törvény (Étv.) •a GYORSÍTÁS I. és II. jogalkotási program keretében hozott intézkedések - epites.hu/jogszabalyok/hatalyos-lista/epitesugyre-vonatkozohttp:// epites.hu/jogszabalyok/hatalyos-lista/epitesugyre-vonatkozo É p í t é s ü g y, é p í t é s z e t

8 A k t u a l i t á s o k t e r ü l e t f e j l e s z t é s •Határmenti együttműködés (Magyarország - Szlovákia - Románia – Ukrajna Határon Átnyúló Együttműködési Program ) –Célja olyan tevékenységek ösztönzése az Európai Unió támogatásával, amelyek intenzív és hatékony társadalmi és gazdasági együttműködést eredményeznek a határ- menti régióban –Támogatásra jogosult terület •HU – Sz-Sz-B és BAZ megyék; SK – Kassa és Eperjes megyék; RU - Szatmár, Máramaros és Szucsava megyék; UA – Kárpátalja, Csernovici és Ivano-Frankivszki megyék –A program keretében rendelkezésre álló ERFA forrás: euro –A program prioritásai –A program Közös Irányító Hatósága a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség –A pályázatok benyújtása szeptember 22-ig történt meg, jelenleg a beérkezett pályázatok feldolgozása van folyamatban –A döntés várható időpontja: 2009 év vége-2010 év eleje

9 A k t u a l i t á s o k t e r ü l e t r e n d e z é s •A megyei területrendezési tervek felülvizsgálata –A megyei területrendezési tervek felülvizsgálatát az OTrT júniusi módosítása tette aktuálissá •2010. december 31-ig a hatályos Országos Területrendezési Tervről szóló évi XXVI. törvénnyel összhangba kell hozni a tervhierarchia következő szintjét képező megyei területrendezési terveket •megyei önkormányzatok feladata az aktualizálás – hazai decentralizált pályázati támogatás is állt rendelkezésre e célra 2009-ben (CÉDE előirányzat b) jogcíme) –A felülvizsgálat alapelve • térség dinamizálódását segítő, kínálatot teremtő térszerkezeti elemek a megyei adottságait figyelembe véve egyensúlyukkal segítsék a megye integrálódását az európai térbe –A megyei területrendezési terv elfogadását követően csak az azzal összhangban lévő településrendezési tervek hagyhatók jóvá •fontos feladata éppen ezért a megyei területrendezési tervnek, hogy térben egymáshoz hangolja a települések egyedi szándékait, illetve a térségi igényeket –Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területrendezési terve •kiemelésre érdemes: egymásnak feleljen meg a Záhony különleges gazdasági övezetre decemberében elkészült szerkezeti terv és a megyei területrendezési terv –az összhang kialakítása különösen a közlekedési hálózat elemeire, illetve a terület-felhasználásra vonatkozik

10 A k t u a l i t á s o k é p í t é s ü g y •Az építési beruházások ösztönzése, megvalósításának elősegítése –Kormányzati intézkedések három fő témakörben születtek •az építési beruházások előkészítésének gyorsítását szolgáló jogalkotás •a lánctartozás továbbterjedésének megakadályozása •az építési piacot élénkítő intézkedések –A jogalkotási program (GYORSÍTÁS II.) az alábbi területekre koncentrált •az építésügyi engedélyezési eljárások egyszerűsítése •az építéshez kapcsolódó ügyintézési határidők csökkentése •az építések engedélyezésének könnyítésével párhuzamosan az ellenőrzések számának növelése és szigorítása •az építési beruházások közbeszerzési eljárásokban érvényesítendő speciális szabályainak kidolgozása –A lánctartozás megakadályozása érdekében •a rezsióradíj minimális mértékének meghatározása az irreálisan alacsony vállalási ár elkerülése miatt •az építőipari kivitelezők regisztrációjának bevezetése •új jogintézmény az építtetői fedezetkezelő –Keresletnövelő intézkedések •EU fejlesztési forrásai felhasználásának megkönnyítése • ben mintegy 1800 mrd Ft beruházási értékű építési projekt valósul meg

Megtisztelő figyelmüket köszönöm !