Zenei folyóiratok, időszaki kiadványok

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ahol találkozik a valóság és a fantázia!. A múlt és a jövő  Antológiaként indul 1972-ben 1985-ben havi magazinná alakul 175 alkalommal jelenik meg 1995.
Advertisements

SZTE Klebelsberg Könyvtár
Az információs társadalom helyzete Magyarországon
Hírközlés – Hatóság Szabó Tibor Kompetenciaközpont vezető
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
A Musicmix fő célcsoportja a 15 és 29 év közötti korosztály Forrás: AGB Nielsen Médiakutató Kft, %-kal magasabb a 15 és 29 év.
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
Utazás, szabadidő és turizmus csoport Az egészségturizmus éve Oláh László igazgató Stratégiai Termékek Igazgatósága Magyar Fürdőszövetség Közgyűlése.
Ami a centenáriumi kiadványból kimaradt Készítette: Imre Lászlóné.
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
A helyi lapok szerepe az önkormányzati kommunikációban
Ösztönöktől vezérelve Megújuló csatornánkon lankadatlanul űzzük tovább a prédát szárazon és vízen egyaránt. Stábunk a vadászat és horgászat neves képviselőivel.
A Pannon Filharmonikusok. 200 éves tradíció – XXI. századi lendület A Pannon Filharmonikusok alkotó művészeti közösséget 1811-ben alapította Lickl György.
10 éves az INTERACTA! VELETEK EGYÜTT SIKERÜLT !!!!!!!!! Bejegyezve július 3.
Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség. Előzmények, célok:  Az országban több mint 400 ezer felsőoktatási hallgató van.  A felsőoktatási területhez.
FigyelőNET Mozgásban az üzlet február 6.. Kik vagyunk? A finn SanomaWSOY vásárolta meg a VNU magazin-portfolióját. Az új médiavállalat … • Európa.
SZTE KLEBELSBERG KÖNYVTÁR Különgyűjtemények Zenei és Audio-vizuális Dokumentumok Gyűjteménye Nagy Anita SZTE Klebelsberg Könyvtár november 20.
Nav N Go Vállalati áttekintés Bevezetés  A Nav N Go Kft ben alakult meg azzal a céllal, hogy forradalmi és innovatív megoldásokat kínáljon.
2011. június 21. Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár
BÉKÉS ÉS KÖRNYÉKE BIOKULTÚRA EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGE Csarnai Erzsébet Biotermelők együttműködési lehetőségeinek szélesítése a magyar román határ mentén.
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
2009. október 12. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 6. előadás.
A MAGYAR NŐI KÉZILABDÁZÁS
ZENEI ADATBÁZISOK. The Music Index Online A Music Index a zenei időszaki kiadványok legátfogóbb bibliográfiai és részben teljes szöveges adatbázisa több.
S z o b a s z e r v í z L A K Á S M A G A Z I N. p o r t á lp o r t á l Szobaszervíz lakásmagazin internetes portál Az internetes Szobaszervíz lakásmagazin.
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
Könnyűzenei lexikon: Omega
Fesztiválozó egyetemisták Készítette: Buzinkay Nóra „Campus-lét” a Debreceni Egyetemen Műhelykonferencia
A magazinok napjainkban
Az elektronikus információszolgáltatás gyakorlata és tapasztalatai a Berzsenyi Dániel Főiskola könyvtárában Szombathely, október 18. Barki Katalin.
Műszaki tudományok az interneten
Köszöntő Budai Péter Programmenedzser – IT szakmai programok Microsoft Magyarország.
Országos Egészségpolitikai Szakkönyvtár története és állománya dr. Palotai Mária január 26. 1Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési.
A könyvtárak szerepe az információs társadalomban
Budapest, Hungary, 21st World Congress on Reading 1 Elektronikus könyvtár(ak) az olvasás szolgálatában Moldován István OSZK
”Babits Mihály a Net-en” Moldován István OSZK MEK osztály Irodalomtörténeti Szimpózium Babits Mihály születésnapján Szekszárd, november.
Csáki Zoltán Országos Széchényi Könyvtár Digitális folyóiratok tartalomjegyzékeinek feldolgozása az OSZK-ban (EPAX projekt) NETWORKSHOP 2008.
Strike Egy új magazin bemutatása. Kiadó: Építész Szakkollégium Cél: tematikus számok megjelentetése, elemzések városról, emberről, az életünkről, épített.
„Forró témák” a környezetvédelmi médiában, avagy merre tart ma a szakmai közérdeklődés? - Szelektív hulladékgyűjtési kommunikációs szakmai nap – 2010.február.
Digitális tartalom előállítási képzés, alternatív foglalkoztatással mozgássérültek és megváltozott munkaképességűek számára HEFOP DAT Konferencia.
2009. október 19. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 7. előadás.
Budapest, november 8. 1 Szakadatbázisok és elektronikus források Orbán Éva igazgatóhelyettes Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Könyvtár,
Gazdaság KKV felmérés szponzorációs ajánlat augusztus 2.
Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ.
Független Révaisok Szövetsége1 Polgár az Európai Demokráciában OTV Független Révaisok Szövetsége.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
18-39 évesek elérése. Internetezők – internethasználat alakulása, Megj.: rendszeres olvasó = rendszeres olvasója bármelyik laptematikának Forrás:
MKE Helyismereti Könyvtárosok Szervezetének XVIII. Országos Tanácskozása Gödöllő, július Helyismereti fejlesztés - online elérés a dunakeszi.
2005. Május 02.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt Május 02.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt PTA TÁMOGATÁSI PROGRAM IHM költségvetéséből Neumann Táborok.
2004. November 11.MTA Felolvasóterem Kőhalmi Zsolt.
Szabadkereskedelmi társulások
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének Küldöttgyűlése 2006.November 20.
ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR E-SZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG BIBLIOTHECA NATIONALIS HUNGARIAE Az Országos Széchényi Könyvtár digitális folyóirat archiválási.
A Nemzeti Könyvtár internetes szolgáltatásai benne a Magyar Elektronikus Könyvtárról bővebben Góczán Andrea augusztus 2.
SoundCloud.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
SZTE OPAC, adatbázisok A szakirodalmi keresés kezdő lépései Aranyi Zoltán SZTE Klebelsberg Könyvtár
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ projekttel kapcsolatos kommunikációja,
Ösztönöktől vezérelve Megújuló csatornánkon lankadatlanul űzzük tovább a prédát szárazon és vízen egyaránt. Stábunk a vadászat és horgászat neves képviselőivel.
Fanta TrendRiport: Kultúra ‐ és médiafogyasztási szokások a fiatalok ko ̈ rében Hogyan beszéljen egy márka a tinédzserekhez? Kreatív konferencia.
Fedezzük fel az európai lehetőségeket!. Információra van szükségem.. Merre induljak??
Párom.hu Magyarország egyik leglátogatottabb társkeresője 997 ezer aktív felhasználóval. Demográfiai targetálhatóság, 280 ezres eDM adatbázis. Célcsoport:
CMA 2014 B2B KOMMUNIKÁCIÓS MEGOLDÁSOK Digitális Média Tények Könyve 2013 Megjelenés: május.
Médiagazdaságtan GSVMG11KNC /II. Nyomtatott sajtó.
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – NPT ülés, Pásztor Szilvia – pályaorientációs portál tartalmi.
Magyar nyelvű forrásanyagok
Magyar Orvosi Bibliográfia (MOB)
Hogyan tájékozódjunk a magyar orvosi szakirodalomban?
Jogászvilág Felelős szerkesztő: Vajda-Fejes Melinda
Előadás másolata:

Zenei folyóiratok, időszaki kiadványok

Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok Fidelio Magazin http://www.fidelio.hu/ Az oldal 2002-ben indult, a nyomtatott újság 2003 óta jelenik meg havonta. Tájékoztat a klasszikus zene, a jazz- és világzene, valamint az operák, musicalek világának eseményeiről.

Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok folkMAGazin http://www.folkmagazin.hu/folkmag/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=94 1994 óta jelenik meg havonta. A folyóiratokat az oldalon csak a regisztrált felhasználók olvashatják.

Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok Freee Magazin http://www.freee.hu/start.d2 1999 óta jelenik meg, kéthavonta. Durm und bass zenei irányzatot képviseli.

Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok Gramofon. Klasszikus és jazz. http://www.gramofon.hu/ Gramofon zenei lap 1996-tól megjelent, nyomtatott lapszámainak maradandó értékű írásai olvashatók itt elektronikus formában.

Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok Muzsika http://www.muzsika.net/ Zeneelmélettel, zenetörténettel, kortárs zenével foglalkozik. 1963 óta jelenik meg havonta. BDF Folyóirattárában és a Zenei Intézetben is megtalálható a kezdetektől.

Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok Parlando http://www.parlando.hu/ Zenepedagógiai folyóirat, 1959-ben alapí-tották. Kiadja a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete. BDF Folyóirattárában és a Zenei Intézetben is megtalálható, 1965 óta. Van kölcsönöz-hető példánya.

Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok Zenekar http://www.hungorchestras.com/ Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetsé-gének folyóirata. Segíti a zenekarok közöt-ti információáramlást és a zenei közélet híreinek, eseményeinek közzétételét. 1993 óta jelenik meg, kéthavonta.

Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok Zenész …nem csak zenészeknek http://www.zeneszmagazin.hu/ Zenekultúrával, hangszerekkel, stúdió-technikával és szakmailag elismert zené-szekkel foglalkozó magazin. 2006 novembere óta jelenik meg.

Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok ZeneSzó http://www.kota.hu/modul.asp?name=static&file=zeneszo Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségé-nek (KÓTA) folyóirata. 1991 óta jelenik meg havonta, a BDF Folyó-irattárában is megtalálható az 1997-es év óta.

Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok Magyar Zeneatlasz …Iránytű a zenéhez http://www.zeneatlasz.hu/ Minden zenével kapcsolatos információt gyűjtő oldal. A tavalyi kiadás olvasható az oldalon, különböző szempontok szerint lehet benne keresni.

Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok Bravo http://www.bravo.hu/ A zenei élet és a sztárvilág legfrissebb híreiről, pletykáiról szóló portál. Az újság cikkei nem olvashatók az oldalon.

Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok IM-NET http://www.im-net.hu/ Fiatal lányoknak szól. 1965 novemberében indult az újság. A cikkek nem olvashatók az oldalon.

Online folyóiratok Café Momus http://www.momus.hu/ Az első magyar internetes komolyzenei magazin. 1998 októberében alapították. Műsorajánlat, lemez- és koncertkritikák, hírek, riportok, esszék, humor és hirdetés található az oldalon.

Online folyóiratok Dance Hall http://www.dancehall.hu/ Magyarország első és vezető dancehall online magazínján. célja a reggae-, dancehall- és soundsystem-kultúra megismertetése és előrébb lendítése Magyarországon is.

Online folyóiratok Decibel http://www.hotdog.hu/magazin/magazin.hot?m_id=26&h_id=0 2005-ben indították az ifjúsági - közösségi portált. Elsősorban a fiatal, 14-23 éves célcsoporthoz szól. Azoknak az aktív internet-használóknak kíván találkozási pontot biztosítani, akik számára fontos az önkifejezés.

Online folyóiratok DigitalAge http://digitalage.hu/ 2003 nyarán alakult meg. Igényes szórakozási lehetőséget nyújt az olvasóinak. Cikkei között nevettető, vagy éppen megdöbbentő, elgondolkodtató írások olvashatók, szinte minden témakörből.

Online folyóiratok Hangszer és zene http://www.hangszereszene.hu/ A Hangszer és Zene Online 2004-ben kezdte meg működését. A legjelentősebb hazai online zenei lapok közé tartozik, valamint ezen a területen a legfontosabb hírszolgáltatók. Céljuk, hogy kommunikációs felületet nyújtsanak az és a professzionális zenekedvelőknek

Online folyóiratok Magyar Zenei Portál http://www.music.hu/ Első magyar zenei portál, 1996 óta működik. A magyar és külföldi zenei életbe nyújt betekintést, rendszerezett, folytonosan frissülő tartalommal. Rovataik közt elsődleges a minél szélesebb körű zenei hír-szolgáltatás, emellett pletykák, riportok, CD és DVD ismertetők, játékok, fórum rovat, található az oldalon.

Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok Shock Magazin http://www.shockmagazin.hu/ Rockmagazin. 1998 óta jelenik meg.

Online folyóiratok ZeneFórum Magazin http://www.zeneforum.hu/ A 2000 januárjában klasszikus tartalommal indult ZeneFórum májusban összeolvadt az egyik legnépszerűbb magyar rockzenei oldallal, a FEMLAK.com-mal. Ennek, és a szerkesztőség kibővülésének köszönhetően május közepétől már a pop- és a rockvilágról is átfogó és egyre bővülő információkhoz juthatnak olvasók, a közeli jövőben pedig jazz/world music oldalakkal is gazdagodott.

Online folyóiratok Zenemagazin http://www.zenemagazin.com/ Fő célkitűzése a hazai előadók minél erősebb segítése, illetve a hazai zenehallgató közönség informálása nemzetközi és honi eseményekről