1 Az egészségügy tematizálása a médiában Marketing, public relations és reklám az egészségügyben VII. Országos Konferencia Budapest - Hotel Platánus, 2004.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A logisztika szerepe országunk és vállalataink versenyképességében Chikán Attila Igazgató, Versenyképesség Kutató Központ, BCE Társelnök, Magyar Logisztikai,
Advertisements

REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA SZÉKESFEHÉRVÁR.
FOGYASZTÓI MAGATARTÁSTRENDEK HATÁSA AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN
A Sajtóinfo online kommunikációs szolgáltatásáról Batki Zsolt kommunikációs tanácsadó (ELTE BTK Kommunikáció Tanszék, Sajtóinfo szolgálat),,Marketing,
Javaslatok a zöld államháztartási reformra Lukács András Levegő Munkacsoport „A környezetvédelmi szempontból káros támogatások és megszüntetésük.
BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
1 BALESETBIZTOSÍTÁS (munkahelyi egészségbiztosítás) az üzleti biztosítók szerepvállalásával Összeállította: Magánbiztosítók egészségügyi reformbizottsága.
A magyar egészségbiztosítási rendszer
Az egészségügy átalakítása közgazdász szemmel A tervezett reformok hatásai Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft.
Korszerű beteghívó- és multimédiás rendszer a Margit Kórházban
GfK HungáriaMédia„ Egészségtudatos olvasók“. Bacher János Egészségtudatos olvasók,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben’’
„Egy hálóban webezünk!” - a reformok informatikai kihívásai
Gazdasági Informatika Tanszék
Egészségügy Intézmények Kontrollingja
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Egészségügyben kialakult gazdasági helyzet. Problémák • 1. Előző évhez képest - 44,6 milliárd ft • 2. Első félévben időarányost jóval meghaladó pénzkiáramlás.
Bemutatkozik a Premier Kommunikációs Iroda A kommunikáció világában minden nap egy új Premier!
Semmelweis terv - Értékek, alapelvek, célok és megvalósíthatóságuk feltételei Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva tanszékvezető.
Az öngondoskodás és a magánforrások szerepe az egészségügyi reformban
Az egészségügyi rendszer Az egészségügy "piac" sajátosságai
Marketing az egészségügyben Dr. Szalkai Iván E-consult 2000 Rt.
Európai Betegjogi Karta. Európai Betegjogi „Karta” Célja: A betegek tizennégy jogának proklamációja, alapvető jogok gyakorlati megvalósíthatóságát szolgálják.
Az egészségügy finanszírozásának informatikája
1 A magyar gazdaság helyzete, perspektívái 2008 tavaszán Dr. Papanek Gábor Előadás Egerben május 7.-én.
Egészségpolitika.
Az egészségügy ma és a távlatok
Mit ér a forint az egészségügyben ?
1 Kétségek között Göd, November 6-7. dr. Kiss József magánszemély.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Nemzeti Egészségügyi Számlák
Szponzoráció az egészségügyben 2011.február 18. Marketing, public relacitons és reklám az egészségügyben XIV. Országos Konferencia HunguestHotel Grift,
1 Az egészségipar az Állami Számvevőszék ellenőrzéseinek tükrében Prof. Dr. Báger Gusztáv Az ÁSZ Fejlesztési és Módszertani Intézetének főigazgatója.
GfK LHS HealthCareDr. Lantos Zoltán – Az egészségügyi reform az orvosok szemszögéből2008. február 21. Az egészségügyi reform az orvosok szemszögéből Dr.
1,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben'' XII. Országos Konferencia Budapest - Hotel Platánus, február
Szakmai kihívások mazohista PR-esek számára, avagy az egészségügyi magánvállalkozások kommunikációjának realitásai Kurucz Beáta ügyvezető igazgató Humán.
A kórházi kontrolling Készítették: Csillag Adrienn Junó Ilona Anett
ESzCsM Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet eEgészség Program Budapest, április 2. Balkányi László eEgészség Programiroda vezető szakértő.
Kincses Gy. ESKI 1/18 GLOBÁLIS ELVEK A JOBB EGÉSZSÉGÜGYÉRT A NERA tanulmány korreferátuma március Kincses Gyula Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézetet.
Indikátorok a Magyar Egészségadattárban
Jegybankfüggetlenség Magyarországon Hamecz István Németország, mint modell? konferencia Budapest, október 21.
Gazdaságpolitika 2014 tavasz
Cím Petz Raymund, kutatásvezető december 6. Az üzleti és lakossági felmérésekből származó „sentiment” indikátorok.
Nemzetközi projekt az egészség társadalmi és gazdasági meghatározóiról Taller Ágnes december 4. DETERMINE.
Az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról.
Merre, hogyan tovább budapesti egészségügyi ellátás?
Önálló labor munka Csillag Kristóf 2004/2005. tavaszi félév Téma: „Argument Mapping (és hasonló) technológiákon alapuló döntéstámogató rendszerek vizsgálata”
A GYEMSZI közbeszerzési feladatai 1.GYEMSZI saját közbeszerzései 2.GYEMSZI irányítása alatt lévő intézmények közbeszerzéseinek ellenőrzése, felügyelete.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
EEgészség program Egészségügyi közgazdasági adatbázis Projektértékelő konferencia március Skultéty László.
A háziorvosi privatizáció hatásai, háziorvosok a privatizációban 1/22 Skultéty László A GKI-EKI Egészségügykutató Intézet felmérései tükrében május.
Placebó vagy védőoltás? Tartós megoldást jelentenek-e a reformlépések, vagy csak hiszünk bennük? november 14. Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató.
1 Az egészségügy tematizálása a médiában Marketing, public relations és reklám az egészségügyben VII. Országos Konferencia Budapest - Hotel Platánus, 2004.
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
KI FIZET A VÉGÉN ? Dr. Csiba Gábor elnök Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Budapest, november 10.
21 a 100-ból: egészségügy Skultéty László GKI-EKI Egészségügykutató Intézet Kft. Hova jutunk 100 lépéssel? GKI Rt. Ützleti konferencia Június 24.
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
„I. Alternatív finanszírozási stratégiák” Sopron, október 3.
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar kórházszövetség XXVII.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
A Nemzeti Civil Alapprogram 4 éves működése, a törvénymódosítás indokai, az alapprogram jövőképe CIVIL PARTNERSÉG REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELY 2007.
Az OSzMK tevékenysége különös tekintettel a fogorvosi ellátásra Dr. Brunner Péter főigazgató Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Budapest,
Társadalmi felelősségvállalás a felsőoktatásban Horváth Ágnes.
Pályázat audit. Válság Válság Bevétel kiesés Dráguló hitelek Beruházás finanszírozási nehézségek Aktualitás.
A felnőttképzés Hajdú- Bihar megyében Dr. Erdei Gábor Dr. Teperics Károly
Dr. Stubnya Gusztáv. Egészségpolitika Az egészségpolitika azon szabályok és szervezett cselekedetek összessége, amelyek az egészség (gyógyításon kívüli)
Szakmai és politikai kérdések, megoldások kommunikációja az egészségügyben Márton péter vezérigazgató
A szakma és az egészségpolitika kapcsolata a nemzetközi gyakorlatban
KORMÁNYZATI CÉLOK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN
Önkormányzati Egészségügyi Napok január 18. Orosz Éva
Előadás másolata:

1 Az egészségügy tematizálása a médiában Marketing, public relations és reklám az egészségügyben VII. Országos Konferencia Budapest - Hotel Platánus, február Skultéty László:

2 Tartalom: •Egészségügyi hírek a médiában – rövid helyzetkép •Rádióműsorterv az egészség-gazdaságról –tematikus műsorok –monitoringok –aktualitások •Csatorna: a Gazdasági Rádió

3 Egészségügyi hírek a médiában (2003)  Kórházak fizetésképtelensége  Privatizáció, kórháztörvény  Gyógyszerkassza „borulása”  Gyógyszerkiskereskedelem liberalizációja  Köldökzsinórvér diagnosztika  Táppénzkassza „váratlan” összege  Védőoltás-megtagadás  Műhibák  Hálapénz

4 A GKI Egészségügy-kutató Intézet küldetése az egészségügy szereplőinek támogatása az optimális döntések meghozatala érdekében. Ezért: •rendszeresen felmérjük és elemezzük az egészségügy gazdasági vetületét, a szereplők várakozásait, helyzetét •Rövidtávú elemzés és prognózis az egészség-gazdaságról (negyedévente) •Magánvállalkozások az egészségügyben – (konjunktúra- felmérés negyedévente) •Önkormányzatok: az egészségügy fenntartói (felmérés félévente) •tájékoztatjük a döntéshozókat és a közvéleményt •egyedi döntéstámogató elemzéseket végzünk

5 •Szenzációk helyett rendszeres tájékoztatás •Felszín helyett az összefüggések megismertetése •Kiragadott példák helyett a folyamatok láttatása •Az aktualitásokban is az „egész” vizsgálata Az egsészégügy a gazdaság része

6 Kommunikációnk új formája a szélesebb közvélemény közvetlen tájékoztatása az egészségügy gazdasági kérdéseiről. Rádióműsor sorozat az EGÉSZSÉG-GAZDASÁGRÓL •Tematikus műsorok információkkal és szakértők vitájával •Monitoring jellegű rendszeres rövid hírműsorok •Szezonális hírek, aktualitások

7 Tematikus műsorok - elméleti keret - nemzetközi tapasztalatok - szakértők stúdióvitájával  Egészséggazdaság – egészség és gazdagság  Egészségügyi kiadások - a feneketlen zsák  Egészségügyi rendszerek és társadalombiztosítás Európában  Magánkiadás, biztosítás, egészségpénztár, társadalombiztosítás  Piac és verseny az egészségügyben  Innováció, technológiák, ár-és költségrobbanás  Irányított betegellátás: modellkísérlet vagy reform?  Betegjogok, biztonság

8 Egészség-gazdaság: egészség és gazdaság  az egészség gazdasági jelentősége  az egészségi állapot és az egészségügyi kiadások összefüggése  a gazdasági rendszer ágazatai és az egészségügy  szűkösség az egészségügyben  studióbeszélgetés: egészségügyi közgazdászok

9 Egészségügyi kiadások - a feneketlen zsák  bevételek és kiadások az egészségügyben  járulékok, adóforintok, magánkiadások  költségvetés és egészségügyi büdzsé  stúdióbeszélgetés: PM, ESZCSM, közgazdászok

10 Egészségügyi rendszerek és társadalombiztosítás Európában  egészségügyi ellátórendszerek Európában  Tulajdonviszonyok  piaci szereplők és társadalombiztosítás  stúdióbeszélgetés: OEP, MABISZ, szakértő

11 Magánkiadás, biztosítás, egészségpénztár, társadalombiztosítás  esélyegyenlőség, kockázat, egészségügyi ellátás  az egyes feladatok különválása és összefüggése  egészségügyi előtakarékossági számla, magánfinanszírozók  stúdióbeszélgetés: Betegjogi Közalapítvány, Esélyegyenlőségi Kormányhivatal, ESZCSM, egészségpénztár, szakértő

12 Monitoring - rendszeres ismétlődés - rövid hírek kommentárral  Járulékbevételek alakulása  Gyógyszerforgalom alakulása  Gyógyszerkassza alakulása  Táppénzes esetek, kiadások  Rehabilitáció  Egészségpénztárak tagjai, tagdíjbevételei  Szolgáltatók teljesítménye, bevétele  Kórházak pénzügyi helyzete, adóssága  Járóbeteg szakellátás teljesítménye, bevétele  Jogszabályváltozások, hatásuk  Rokkantság, rokkantosítás  Jelentős betegségcsoportok előfordulása  Jelentős betegségcsoportok költségei  Minőség az egészségügyben  Az egészségügy kapacitásai

13 Partnerünk a Gazdasági Rádió. Köszönöm figyelmüket.