S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL - 2008-ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
Lakhatási projekt tervezése és hosszútávú értékelése egy hátrányos helyzetű városi közösségben Kósa Karolina, Barbara Coons +, Molnár Ágnes Debreceni Egyetem.
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
A Grundtvig program: felnőttoktatási pályázatok a Tempus Közalapítvány kezelésében Várterész Flóra Budapest,
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Közhasznú Társaság
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Szilvási Léna szakmai vezető november 11.
Kísérlet a roma integráció szempontjainak fokozott érvényesítésére: a leghátrányosabb helyzetű kistérségek programja Kullmann Ádám, Nemzeti Fejlesztési.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
NYITÓRENDEZVÉNY TÁMOP A „Lépéshátrány nélkül”- hasznosítható végzettség megszerzésének támogatása.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány évi számok Támogatási programok és fejlesztések.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT mentor projekt.
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
OFA Hálózat évi tevékenységei
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Esély a munkára – Civil együttműködés a hátrányos helyzetű rétegek munkaerő-piaci integrációjáért Projektazonosító: NCA-DP-09-A-0185 Dolgozzunk együtt!
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Konzorciumi együttműködés
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
Sorskerék Alapítvány. Sorskerék Alapítvány Sorskerék Alapítvány 2004-ben alapították Cél: egészségmegőrzés Nevelés, oktatás, ifjúságvédelem,
Bentlakásos intézmények kiváltása – TIOP /1
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Tájékoztató Az EFOP VAN HELYED
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET

A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti felépítés: - az egyesület tagjai - egyesületi elnök - vezetőségi tagok - felügyelőbizottsági tagok - önkéntes segítők

A Z EGYESÜLET CÉLJAI - Sirok község lakosainak, különösen a romák és a szociálisan hátrányos helyzetűek esélyegyenlőségének és társadalmi mobilitásának elősegítése - életminőségük javítása - a cigányság elfogadtatása - fellépés a kirekesztés, diszkrimináció és a szegregáció ellen - konzorciumi partner a „Tarnai kőlyukak” projektben

„T ARNAI KŐLYUKAK ” A projekt időtartama: 2009 március 1. – október 31. A projekt megvalósítói: -Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványa (főpályázó) -Sirok Község Önkormányzata (konzorciumi tag) -Sirok Települési Cigány Kisebbségi Önkormányzat (konzorciumi tag) - Siroki Roma- Magyar Egyesület (konzorciumi tag)

A PROJEKT FORRÁSAI Szociális és Munkaügyi Minisztérium ezer Ft Országos Foglalkoztatási Közalapítvány ezer Ft Összesen: ezer Ft

L AKHATÁSI RÉSZPROJEKT Célja: a Bánya-telep és a barlanglakások (kőlyukak) megszüntetése és a Dankó utcai lakosok életminőségének javítása szennyvíz-csatorna építése által

L AKHATÁSI RÉSZPROJEKT Érintettek száma: 11 család Megvalósítás: Lakásvásárlás (rendelkezésre álló összeg: ezer Ft) - Ha saját pénzügyi forrást tud hozzátenni, akkor a lakás a családé lesz - Ha saját pénzügyi forrást nem tud hozzátenni, akkor szociális bérlakásként funkcionál.

M UNKAERŐ - PIACI RÉSZPROJEKT Célja: a lakhatási részprojektben érintett munkanélküli, de munkaképes felnőttek foglalkoztatásának elősegítése A községben élő tartós munkanélküliek foglalkoztatásának, munkaerő-piaci esélyeinek javítása

M UNKAERŐ - PIACI RÉSZPROJEKT Megvalósítás: 10 fő támogatott foglalkoztatása az Egererdő Zrt.- nél, erdőművelő és motorfűrész kezelő szakképesítés megszerzése 5 fő támogatott foglalkoztatása, épületfalazó és építményvakoló szakképesítés megszerzése 5 fő támogatott foglalkoztatása, gyermek- és ifjúságfelügyelő szakképesítés megszerzése min. 10 fő felzárkóztató képzésének támogatása

S ZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI RÉSZPROJEKT Célja: A lakhatási és foglalkoztatási részprojektben érintett családok felkészítése a változásokra Segítségnyújtás az alkalmazkodási folyamatokban és a szociális ügyintézésben A község lakosainak segítése a szociális-hivatalos ügyeik intézésében

S ZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI RÉSZPROJEKT Megvalósítás: Nyitott ügyfélfogadás hetente több alkalommal a projektirodában Családlátogatás, személyes megkeresés, egyénre szabott segítségnyújtás Egészségügyi tájékoztató programok, és szűrések szervezése

O KTATÁSI RÉSZPROJEKT Célja: A hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek tanulásának segítése A gyerekek, felnőttek egymás iránti toleranciájának növelése, interkulturális kommunikációjának fejlesztése

O KTATÁSI RÉSZPROJEKT Megvalósítás: A gyermekek és szüleik tanulási motivációjának erősítése osztályosok pályaválasztásának segítése Tanulássegítés, korrepetálás

K ÖZÖSSÉGI RÉSZPROJEKT Célja: A faluban élő gyermekek és fiatalok számára szabadidős programok szervezése A felnőtt lakosság közéleti tájékozottságának és aktivitásnak fejlesztése Gyerekek, és fiatalok informatikai készségeinek bővítése

K ÖZÖSSÉGI RÉSZPROJEKT Megvalósítás: Gyermekfoglalkozások Családi napok havi rendszerességgel Számítógép és internethasználat lehetősége A Tűzoltószertár egy komplex, modern, közösségi térré alakítása

S ZEMÉLYI FELTÉTELEK Munkatársak: Dr. Farkas Zsuzsanna- Projekt vezető Csikiné Puporka Andrea- projekt asszisztens Molnár Andrásné- Foglalkoztatási részprojekt vezető Vitai Ildikó- Szociális munkás Suha Tamás- részprojekt asszisztens, főiskolai gyakornok