A Magyar Evangélikus Egyház eredményei

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÚMFT Gazdaságfejlesztési programok sajtóbeszélgetés július 9., Budapest Burány Sándor, államtitkár Kocsis Magdolna, IH vezető GfP sajtóbeszélgetés.
Advertisements

Civil forrásteremtés Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
közötti uniós programozási időszak tervezése az egészségügy területén dr. Török Krisztina főigazgató.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Baranya Megyei Önkormányzat
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Kiváltás projektszemmel, a jövő
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
F ÓKUSZBAN A GAZDASÁGFEJLESZTÉS F ÓKUSZBAN A GAZDASÁGFEJLESZTÉS Dr. Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár „A szorgalmas munka meggazdagít”
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Integrált közösségi szolgáltató terek
A Dél-alföldi Régió évi Területfejlesztési Operatív Programja Regionális Akcióterv Kecskeméti Klára tervezési projektmenedzser június.
Lorem ipsum. KEOP-OS ENERGETIKAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Horváth Péter július 11. Fórum - Hosszúhetény.
Strukturális és Kohéziós Alapok
Bikal, október 18. Közösségi alapú tervezés az uniós finanszírozású területfejlesztésben Péti Márton NTH Október 28.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Projektindító nap TÁMOP /1-2, TÁMOP /1
Kovács Örs - Pályázatkezelési Főosztályvezető helyettes,
Pécs Telep-programok Tenczer tamás EMMI SZÜTFFÁT.
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
KKV szektornak Elérhető VEKOP támogatások
Mitől innovatív egy vállalkozás? Pályázati lehetőségek önkormányzatok számára.
Gazdaságfejlesztési lehetőségek a Területi Operatív Programban ban Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Mikrovállalkozások fejlesztése
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Szabályozási Főosztály
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
Indulnak az új, kkv-k versenyképességét segítő EU-pályázatok
Program és Projektfelügyeleti Főosztály
Program és Projektfelügyeleti Főosztály
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
Vállalkozásfejlesztés Operatív programokról részletesen
Mitől innovatív egy vállalkozás?
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Ágazati fejlesztési lehetőségek az európai uniós források tükrében
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP Pályázati lehetőségek – jövő évi pályázatok.
Vidékfejlesztési Program Kovács Melinda Projektmenedzser Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Somogy megye Integrált Területi Programjának végrehajtása KAPOSVÁR DECEMBER 11.
INDULNAK AZ ÚJ, KKV-K VERSENYKÉPESSÉGÉT SEGÍTŐ EU- PÁLYÁZATOK MÁTHÉ PÉTER VEZETŐ TERVEZŐ, DDRFÜ.
Környezet és Energia Operatív Program Várható energetikai fejlesztési lehetőségek 2012-ben Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Energetikai célú pályázatok rövid áttekintése Gajzágó Gergő programmenedzser május 19.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
TOP vas megyei aktualitásai
12 ezer milliárd forintos keret
ELÉRHETŐ TOP FELHÍVÁSOK
Lorem ipsum.
Előadás másolata:

A Magyar Evangélikus Egyház eredményei Tóth Tamás Miniszterelnökség

Az uniós források felhasználása 2007-2013 között Az egyházak támogatása uniós forrásból a kormányváltás után Az Új Széchenyi Terv keretében megújultak a források fókuszai; Az EMMI egyházi kapcsolatokért felelős államtitkársága koordinációs jogosítványt kapott az uniós projektekkel kapcsolatban; módosultak az operatív programok, az adott keretek között javultak az eljárásrendek, a kiírások; Az EU önerő alap kiterjedt az egyházi közfeladat ellátást szolgáló projektekre; Javult a szállítói előleg nyújtásának a lehetőségével a projektek finanszírozása, így csökkentek az utófinanszírozásból adódó terhek; több egyházi projekt lett benyújtva, több lett a nyertes pályázat.

Az egyházak által elért eredmények számokban   Projekt db Leszerződött támogatás (Mrd Ft) Magyar Katolikus Egyház 410 40,7 59% Magyarországi Református Egyház 289 16,3 23% Magyarországi Evangélikus Egyház 129 7,4 11% Végösszeg (összes egyház) 902 69,4 100%

Az evangélikus egyház eredményei Sikeresebb pályázatok: A megítélt támogatás 8.502.942.278 Ft.; 28 darab 100 millió forint feletti támogatást kiérdemelt projekt; az egyház felkészültségét, szakmai munkáját igazolja; koncentrálni kell a végrehajtás ütemezettségére, a projektek határidős befejezésére;

Sikeres projektek példaként ( amelyek a most induló időszakban is támogathatóak ) A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ energetikai korszerűsítése Megítélt támogatás: 447.759.331 Ft Projekt összköltség: 447.759.331 Ft 100% -os támogatási arány! hosszú távú fenntarthatósága (rezsicsökkentés) érdekében ; komplex, megújuló energiaforrások bevonását is megvalósító fejlesztés; komfortosabb munka és ellátási környezet . Főbb elmei: Külső hőszigetelések, födémszigetelés, nyílászáró csere; fűtésrekonstrukció, világítás korszerűsítés, hővisszanyerős szellőző rendszer telepítése.

Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása megítélt támogatás: 290.200.000 Ft 100% támogatási arány a Gimnáziumban, mint referencia intézményben és 12 együttműködési intézményben ; a természettudományos gondolkodás megújítása, kompetencia alapú oktatás megteremtése és elterjesztése, természettudományos labor létrehozása.

Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium A gimnázium épületének energetikai fejlesztése valósul meg megújuló energiaforrások hasznosításával kombinálva megítélt támogatás: 169.999.983 Ft projekt összköltség: 199.999.980 Ft a kedvezőtlen hőtechnikai adottságokkal, korszerűtlen elektromos hálózattal, és magas alap energiahordozó fogyasztással rendelkező épület, fűtési-, használati melegvíz rendszerének, fényforrásainak, valamint nyílászáróinak cseréje, utólagos külső hőszigetelése, valamint a napelemek és napkollektorok telepítése valósul meg. a beruházás megvalósítása: 2014. április 1. és 2014. augusztus 15. között.

Az intézmény épületeinek energetikai korszerűsítése Kőszegen Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi, Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium Az intézmény épületeinek energetikai korszerűsítése Kőszegen megítélt támogatás: 276.249.991 Ft projekt összköltsége: 324.999.990 energetikai fejlesztése valósul meg megújuló energiaforrások hasznosításával; fűtési-, használati melegvíz rendszereinek, fényforrásainak, nyílászáróinak cseréje, az épületek utólagos külső hőszigetelése, napelemek és napkollektorok telepítése valósul meg. a beruházás megvalósítása: 2014. április 1. és 2014. augusztus 15. között.

A 2014-2020 közötti végrehajtási időszak: Széchenyi 2020 2014-2020 - új fejlesztéspolitikai intézményrendszer NFÜ megszüntetése (2013.12.31); az irányító hatóságok a minisztériumokba kerültek, cél a szakpolitika és a végrehajtás egy kézben legyen; az erős központi koordináció kiépülése; tevékenységek kiszervezésének felszámolása, a közreműködő szervezetek átalakítása.

A végrehajtás tervezett új irányai a pályázók számára egyszerűsített eljárásrend; a pályázóknak kisebb költséget jelentő kiválasztási, projektfejlesztési és implementálási eljárások: normatív támogatások, global grant, egyszerűbb feltételrendszerű visszatérítendő támogatások; 100 millió Ft-ig a támogatási jogviszony normatív feltételek teljesülésével jöjjön létre; közszféra szervezet pályázók : a projekt kiválasztást egyszerűsített eljárással kell megvalósítani a közfeladat ellátására irányuló projekteknél; a pályázati dokumentáció összeállítását, a projektek végrehajtását állami kapacitások megteremtésével kell biztosítani az egyházak számára is; egyszerűsített elszámolási eszközök alkalmazása.

Az egyházak 2014-2020-as pályázati lehetőségei Közigazgatás-és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program (KÖFOP) 3. Non-profit közfeladat-ellátók infrastrukturális feltételeinek javítása ERFA társadalmi befogadás (9) 28,96 oktatás, képzés (10) 67,58 (elsősorban egyházak fenntartásában álló oktatási–nevelési, szociális és egészségügyi intézmények fejlesztése)   3. prioritás összesen 96,54 4. Szervezet- és szolgáltatásfejlesztés a non-profit közfeladat-ellátók körében ESZA 9,03 (elsősorban egyházi fenntartású intézmények szervezet- és kompetenciafejlesztése, szolgáltatásvásárlása stb.) 21,07 4. prioritás összesen 30,11 összesen 126.65 Mrd Ft

Emberierőforrás-fejlesztési Operatív Program (EFOP) 1. Befogadó társadalom társadalmi befogadás (9) 325,84 (társadalmi felzárkózással és integrációval, esélyegyenlőséggel összefüggő programok) ESZA 2. Infrastrukturális beruházások a társadalmi befogadás területén ERFA 173,83 (társadalmi felzárkózással és integrációval, esélyegyelőséggel összefüggő infrastruktúra fejlesztése) 3. Gyarapodó tudástőke oktatás, képzés (10) 170,32 (köz- és felsőoktatás minőségi fejlesztése, egyetemi kutatás-fejlesztés) K+F, innováció (1) 54,94 4. Infrastrukturális beruházások a gyarapodó tudástőke érdekében 149,39 (köz- és felsőoktatási infrastruktúra fejlesztése) 5. Helyi stratégiák végrehajtása, társadalmi innováció és transznacionális együttműködések 10,62 (helyi közösségfejlesztés, határon túli kulturális/oktatási programok) EFOP összesen:   884,94 Mrd

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 4. Természeti és kulturális erőforrások megőrzése, az örökségi helyszínek hasznosításán és az energiahatékonyság növelésén keresztül ERFA környezetvédelem [örökségvédelem és hasznosítás] (6) 154,12 (turisztikai vonzerő fejlesztése, kkv-k energetikai fejlesztései) CO₂-kibocsátás csökk. (4) 68,49   4. prioritás összesen 222,61 Mrd Ft

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 2. Befektetők és lakosság számára vonzó városi és várostérségi környezet fejlesztése, megújítása (integrált városfejlesztési projektek, városrehabilitáció, örökségfejlesztés, települési környezeti infrastruktúra ERFA környezetvédelem [városfejlesztés és környezetfejlesztés] (6) 199,19 Mrd Ft

Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 5. Energiahatékonyság növelése, megújuló energiaforrások alkalmazása KA CO₂-kibocsátás csökk. (4) 293,57 Mrd (lakossági és közintézményi energiahatékonysági fejlesztések, megújuló energiaforrások alkalmazásának ösztönzése)

Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) 3. Településfejlesztés ERFA társadalmi befogadás (9) 11,45 (szociális városrehabilitáció) 4. Térségi integrált közösségvezérelt fejlesztési programok – CLLD 10,72 (helyi közösségfejlesztés) foglalkoztatás (8) 4,38 5. Közszolgáltatások infrastrukturális hátterének energiahatékonysági célú fejlesztései, illetve a szolgáltatások minőségének javítása CO₂-kibocsátás csökk. (4) 68,89 (energetika, közszolgáltatási infrastruktúra ) 4,21   oktatás, képzés (10) 6. Társadalmi befogadást szolgáló programok ESZA 43,03 (társadalmi felzárkózással és integrációval, esélyegyenlőséggel összefüggő programok) 7. Foglalkoztathatóságot szolgáló programok 33,28 (aktív munkaerő-piaci eszközök, szakképzés) 11,38 VEKOP összesen: 266,32 Mrd

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Széchenyi 2020 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!