KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, 2011. szeptember 15-16.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
Támop / Vas Megyei Önkéntes Centrum Központban az önkéntesség március1.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
Az eredményeket nem látni, hanem érezni kell Az EQUAL program hatása és kihatása Május 20 VGYKE.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán külföldi modellek hazai alkalmazhatóságának lehetőségei Előadó: Tóth Zoltánné.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
dr. Juhász Péter Fogyatékosságügyi és Rehabilitációs Főosztály
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Fejlesztések, többlettudás és forrásközpont az EGYMI-kben
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
VERSENYKÉPES NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA. ADATOK A projekt megvalósításának időtartama: A projekt összköltsége: Ft. A támogatás.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
OFA Hálózat évi tevékenységei
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
„Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2/C Vojtek Éva Képzésfejlesztési referens december 9.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
TÁMOP /2/C „Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2/C Vojtek Éva Képzésfejlesztési referens.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
A kurzus céljai:  A szociális és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés fejlesztése.  Pedagógusok és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
A projekt általános szakmai célkitűzései
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
Konzorciumi együttműködés
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
TÁMOP /A Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat.
Kézenfogva Alapítvány módszertani újdonságok 2009 november, Nyíregyháza 1.Aktív Műhely a fenntartható foglalkoztatásért! - pályázat 2.Európai Gondozási.
„Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő programjai TÁMOP C-09/ „Trambulin”
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
TÁMOP /2/A SZOCIÁLIS KÉPZÉSEK FEJLESZTÉSE, SZAKEMBEREK ÉS ÖNKÉNTESEK KÉPZÉSE, TOVÁBBKÉPZÉSE ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTÉSE, VALAMINT A HELYI FEJLESZTÉSI.
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
Ágazatközi szakmai találkozók
„ÉLETREVALÓ – U4 LIFE” TPPA/2012/03/30
Előadás másolata:

KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember

Mi is az a Special Pécs? •A Special Pécs egy összefogás a Pécsett élő fogyatékos emberekért, amelyet civil szervezetek, állami intézmények, piaci szolgáltatók, foglalkoztatók, valamint magánszemélyek alkotnak és szerveznek felismert érdekeik és elismert társadalmi célok szerint

Kikről van szó? •Az aktív korúak közel 14%-a valamilyen, a munka-végzést korlátozó betegséggel vagy fogyatékossággal él, ez majd állampolgárt jelent hazánkban. •Szemléleti korlátok és hozzáférési problémák az egyik oldalon (szolgáltatásokhoz, munkához) - alkalmazkodási problémák a másik oldalon (motivációhiány, elzárkózás) •Információhiány, torz információk az egyik oldalon – hárítás, félelmek „nekem nem kell nyelveket tanulnom” a másikon •Túlontúl egyszerű emberkép

Az ötlet •Egykapus ügyfél és szolgáltatás közvetítő rendszer kialakítása Pécs területén – a kapacitások megosztása •A munkatársi és szervezeti együttműködés elősegítése 21. századi eszközök alkalmazásával, minél több kontaktus a munkatársak körében. - tudásmegosztás •Közös érdekképviselet a közös ügyekben •Új szereplők keresése, szektorok közti együttműködés, a szereplők érdekelté tételén és felkészítésén keresztül – vásárlói kapcsolatok •Komplex szemlélet a munka mellett a szabadidő, a szociális kapcsolatok, egészségügy •Életútmodell, a segítő kapcsolat szervezése egy egész életen át

Érdekeltek / érdekeltségek •Fogyatékos emberek (társadalom teljes jogú tagjai szeretnének lenni, hozzáférést szeretnének a színvonalas szolgáltatásokhoz, nem „fogyatékosok” akarnak lenni, hanem vásárlók stb.) •Piaci szolgáltatók (piacot szeretnének, üzleti előnyt versenytársaikhoz képest, fogyasztókat, marketingeszközeik bővítését) •Munkáltatók (gazdaságos, alkalmas munkaerőt, jogszabályoknak való megfelelést, alkalmazkodást, CSR politikájuk megvalósulását, fejlesztését) •Politika (mintaértéket akar, egy kompetens, felhatalmazott tárgyalópartnerrel szeretne együttműködni, s könnyen szeretné átlátni a problématerületet) •Kultúra, szabadidő (tagokat, fogyasztókat, résztvevőket, s új funkcióként jelenhet meg a rehabilitáció)

A működés lényege – a kereslet és a kínálat összehangolása, az interakciók az együttműködés menedzselése, menedzsment-kompetenciák megosztása

Eszközeink •Ügyfélszolgálat - egy központi ügyfélszolgálati iroda kialakítása Pécs frekventált helyszínén •Web-eszköz - virtuális eszköz a kereslet és kínálat összehangolására - szolgáltatáskereső •Virtuális iroda virtuálisan elérjük, a célterületen dolgozó munkatársak és partnerek közvetlen és intenzív szakmai kapcsolatát •Special Pécs Menedzsmentközpont tervezés, képviselet, marketing, forrásszerzés, képzés, szemléletformálás, a tudásmegosztás szervezése, élményalap, partnerek közvetítése

Hálózatunk •Alapító társadalmi szervezetek (öt alapító) •Nonprofit tagjaink (10 nonprofit szervezet) •Piaci együttműködők 29 szervezet, 18 magánvállalkozó) •Együttműködő hálózatok (SEED Alapítvány) •Önkéntesek (10 önkéntes) •Munkatársi kör (összesen legalább 50 szociális, rehabilitációs szakember) •Igénybevevők (legalább 500 fő)

Középtávú célkitűzések •Együttműködői kör bővítése optimálisan 100 tagszervezet és 1000 igénybevevő bevonása •Program a programban – Élményalap, otthoni segítés •Hálózatok közti kapcsolatok kialakítása •Érdekvédelmi funkció erősítése •Modellterjesztés – hatás / modell terjesztése •A program fenntartása optimális szinten 2012 márciusától. •Iroda és ügyfélszolgálat, eszközök fenntartása •Szemléletformáló rendezvények fenntartása •Képzések fenntartása •Marketing kommunikáció fenntartása •Szakmai fejlesztés, szakmai fórumok fenntartása

Please like it !

Projekt-adatok •A Pécsi klaszter a fogyatékos emberekért elnevezésű programot az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. •Programkód: TÁMOP /A-10/ •A program megvalósításának ideje: augusztus – március •A program költségvetése: forint