Önkéntes foglalkoztatás Dániában külföldi modellek hazai alkalmazhatóságának lehetőségei Előadó: Nagy Gábor.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Tegyük Együtt!” Program az önkéntesség elterjesztéséért Pest megyében TÁMOP / A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete és a NIOK.
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
 2011 első félévében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait  az önkéntesség európai éve  június 4-12.
ÚJ TENDENCIÁK A MAGYAR SZAKKÉPZÉSBEN
 Európai Parlament és Tanács (2006) – szociális és állampolgári kulcskompetencia fejlesztése  Nemzeti Önkéntes Stratégia (2011), Magyarországi önkéntesség.
Önkéntes menedzsment Előzmények Toborzás Szűrés, kiválasztás
Támop / Vas Megyei Önkéntes Centrum Központban az önkéntesség március1.
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
A kereskedelmi vállalkozás erőforrásai
Zalai Falvakért Egyesület Zala megyei Önkéntes Centrum.
Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán külföldi modellek hazai alkalmazhatóságának lehetőségei Előadó: Tóth Zoltánné.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
Közösségben újra hasznos!
Közösségben újra hasznos! TÁMOP A DOMÁNYBOLT, MINT A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ESZKÖZE Átfogó Célok • Foglalkoztatás • Környezetvédelem • Anyagi fenntarthatóság.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
ENERGIAIRÁNYÍTÁSI SZABVÁNYOK
TÁMOP /A
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
TÁRSADALMI IGAZSÁGOSSÁG INDEX: Pénzosztók és Adományozók figyelmébe Előadó: Dr. Hegyesi Gábor.
Dr. Nyitrai Ágnes, AVKF Paradigmaváltás a családi napközi ellátásra való felkészítésben június 1.
TÁMOP /2/B/KMR Pedagógusképzési hálózat Magyarországon A közoktatási intézményekkel való kapcsolatépítés a TÁMOP pályázatban és azon.
Az Áldozatsegítő Szolgáltatások fejlesztése alprojekt
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Várakozások az eredmények tükrében,
Agria Media Eger, október
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Szervezetfejlesztési Program
Segélyezési rendszer átalakítása
Helyezkedj el okosan Civilek a munkaerőpiacon Tóth István.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Értéktárak Pest megyében
Új Munka Törvénykönyve: új lehetőségek a munkaügyi működésben
Esettanulmány a projektmenedzsment lépéseinek bemutatására
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / )
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
„A madárbarát Magyarországért!” Ki/mi az Önkéntes? aki valamilyen közös cél elérésének érdekében, szabad akaratából hajlandó időt és energiát.
A Kreatív-Hálózat projekt bemutatása Dr. Mező Ferenc szakmai vezető TÁMOP /
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
Dr.Gazsi Adrienn november 6.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
Szimbiózis Alapítvány
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
MELEGSÉG ÉS MEGISMERÉS – EGY INNOVATÍV, ÉRZÉKENYÍTŐ ISKOLAI PROGRAM TOVÁBBFEJLESZTÉSE PROJEKTAZONOSÍTÓ : NCTA M1.
Iskolai közösségi szolgálat
TÁMOP /A Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat.
Fókuszban a nemzetköziesedés. Fejlesztési cél: PTE NEMZETKÖZIESEDÉSÉNEK ELŐSEGÍTÉSE Nemzetközi beiskolázási marketing tevékenység erősítése Új nemzetközi.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
Interkulturális mediáció bemutatása - ROMED2-ROMACT Interkulturális mediáció megvalósulása elméletben és gyakorlatban Jászfényszarun ROMED2-ROMACT programon.
1 „Út a munkához” program Szűcs Erika november 24. Budapest.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
A civilszervezetek szerepe és helye a a büntetés-végrehajtásban - Mit tehet a Magyar Vöröskereszt? Juhászné Kincses Helén MVK Nógrád Megyei Szervezet Igazgató.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
„ Kalandvágyból felelősség” Ismerjük meg az Ifjú Polgárőrt Dr. Christián László PhD tanszékvezető egy. docens NKE RTK.
Hejőkeresztúr Község.  Komplex Instrukciós Program  Táblajáték Program  Generációk Közötti Párbeszéd Program  Tehetséggondozás (képzőművészet, zene,
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
roma integrációs modellek a közös sikerekért
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ által végrehajtott TÁMOP program eredményeinek bemutatása.
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ által végrehajtott TÁMOP program eredményeinek bemutatása.
Előadás másolata:

Önkéntes foglalkoztatás Dániában külföldi modellek hazai alkalmazhatóságának lehetőségei Előadó: Nagy Gábor

Önkéntes munka szerepe FOGADÓ SZERVEZET -Tevékenységek társadalmasítása -Erőforrások bevonása -Pszichoszociális segítségnyújtás ÖNKÉNTES -Karitatív szerepvállalás -Hobbi -Társas tevékenység -Visszasegítés Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán TÁMOP / – Nyitókonferencia, Mezőkovácsháza

Önkéntes munka a gyakorlatban Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán TÁMOP / – Nyitókonferencia, Mezőkovácsháza JELENTKEZÉS MEGHALLGATÁS TEVÉKENYSÉG, SZAKTERÜLET KIVÁLASZTÁSA MEGÁLLAPODÁS MEGKÖTÉSE MUNKAVÉGZÉS KÉPZÉS

Q-net • Önkéntes hálózat, amely a krízisközpontok köré szerveződik • Csak önkéntesekből áll, nincs fizetett alkalmazott, koordinátor • Speciális képzéseken vesznek részt az önkéntesek • Szerepük a társas támogatóközeg kiépítésének segítése • Nincs költségtérítést, minden maguknak állnak • A szükséges infrastruktúrát a VK biztosítja Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán TÁMOP / – Nyitókonferencia, Mezőkovácsháza

KONKLÚZIÓ • Sokkal kevésbé formalizált az önkéntes munka • Több elvárás fogalmazódik meg az önkéntes szerepvállalása és felelőssége kapcsán • Nagyobb önállóság és bizalom • Nincsenek jelentős állami ösztönzők, az önkéntesekből túljelentkezés van • Egy-egy önkéntes hálózat több ezer embert mozgósít meg rendszeresen és országosan Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán TÁMOP / – Nyitókonferencia, Mezőkovácsháza

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán TÁMOP / – Nyitókonferencia, Mezőkovácsháza