A Palló Információs rendszer Internetes rendszer: www.pallo.bmknet.hu/helpdesk Indulás: 2006. január Fejlesztők: Budapesti Művelődési Központ Támogató:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

Mintacím szerkesztése • Mintaszöveg szerkesztése – Második szint • Harmadik szint – Negyedik szint » Ötödik szint Tartalom- és módszerfejlesztés a Műegyetem.
Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
TÁJÉKOZTATÁS A SZAKMAI VIZSGARENDSZEREK KUTATÁSÁRÓL Dr. Hideg Éva Budapesti Corvinus Egyetem, Jövőkutatás Tanszék Az FKA-KT 4/2006. sz. téma, Megvalósíthatósági.
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
VEZETÉKNÉV KERESZTNÉV | A KOM-PASSZ program ismertetése „KOM-PASSZ” pályaválasztást segítő program GEBAUER FERENC MFPI, március 7.
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
A SZIP – a mai modern informatikai technológiákat alkalmazva – lehetővé teszi, hogy a drogprevenció, -ellátás, -kutatás területén tevékenykedő szervezetek.
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
Első találkozás Hogy kezdődött el? T-Com hírlevél Online regisztráció: Támogatási szerződés/igazolás aláírása Első weblap.
Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Újfajta tanulási módszerek alkalmazása a felnőttképzési konzulens képzésnél Nyíregyháza, március 18.
Életpálya-építés fiatalkorban
PALLÓ Felnőttképzési Tájékoztató Szolgálat A Debreceni Művelődési Központ új felnőttképzési szolgáltatása TÁMOP 3.2.3/09/
PALLÓ Az élethosszig tartó tanulás információs, felkészítő és segítő hátterének biztosítása a közművelődési intézményekben A projekt a Nemzeti Fejlesztési.
„A MEGYEI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS A JÖVŐBEN!” PÉCS Április 1.
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
IKT eszközök az oktatásban, digitális pedagógia
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
MS IT Akadémia Sisák Zoltán kuratóriumi elnök HTTP Alapítvány.
TÁMOP / „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban ” A Magyar Képesítési Keretrendszer fejlesztése 5. pillér – MKKR és a közoktatás.
Adattár Alapú Vezetői Információs Rendszer Központi program (online) szolgáltatásai az intézményeknek december 8. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató.
A DPR portál bemutatása Pioker Zoltán Bence november 18.
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
Gondolatok az EVH Tájékoztatási Központjának második éves munkaprogramjához, kiemelten kezelve a Leader-t Haris Martinos, EVH Tájékoztatási Központ csapatvezetője.
Felnőttképzési konzulens tananyag és képzés a Budapesti Művelődési Központban
LEKTOR/Lexelerator workshop – március 4. A LEKTOR projekt és a Lexelerator platform szolgáltatásainak és eszközeinek ismertetése.
NETre Kész – IT-mentor roadshow, Pécs A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az Interneten és azok használata Czanik.
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
A Palló információs rendszer bemutatása
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Mit kínál a CompLex CD Tűzvédelem a gyakorlatban?
A COACH-bioenergy projekt eredményeinek bemutatása
Számítógéppel támogatott pályaorientáció. Számítógéppel támogatott orientáció szerepe a munka- pályatanácsadásban Előnyei: Előnyei: A kutatások nagy része.
A kutatás munkafolyamata és munkaeszközei © Turóczyné Veszteg Rozália Felnőttképzési szakértő Szolnok
E-KULTÚRA 2001 Interfórum november 14. Kovács Márta, Budapesti Művelődési Központ.
Szakmai fórum BMK, szeptember 19. PALLÓ – segítség a felnőttkori tanuláshoz A segítő szolgáltatás lehetőségei a közművelődési intézményekben.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
Fels ő - Répcementi Kistérségi Foglalkoztatási Információs Pontot (FIP) M ű ködése.
„KOM-PASSZ” pályaválasztást segítő program
Keretrendszerek az oktatás rendszerében Felnőttképzés a változó gazdasági és oktatási rendszer környezetében konferencia Eger április
Képzések, műhelyek, kiadványok és online diákportál fejlesztés a Hidak Program kiterjesztésben.
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei. 3 betűs világ IKT IST SDT.
Országos Felsőoktatási Információs Központ Kerekes Gábor.
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap Családi kisokos, avagy ismerd meg a családod. Vitéz Gyöngyvér.
Google Scholar Wolfram Alpha Scirus Készítette: Varga Ádám.
A Nemzeti Pályainformációs Portál Juhász Ágnes. Juhász Ágnes Az életpálya-tanácsadás kikötője ahonnan eljuthatunk minden információhoz.
Új pályainformációs eszközök - filmek Czanik Gábor.
A különböző eszközök egymáshoz való viszonya IKER társadalmasítás workshop Budapest, április 12.
Internet tudományos használata Skultéti Attila 2015.
Mi a keresőmarketing? A feladat: az internetes keresők által a számunkra legrelevánsabb látogatókat az oldalunkra juttatni a leg- költséghatékonyabban.
Internet tudományos használata Skultéti Attila 2015.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Az ismeretszerzés módjai, különös tekintettel az internetes információszerzésre Előadó: Kiss Gábor Budapesti Művelődési Központ Információs osztály
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
PR az interneten.
Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan
A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – nemzeti életpálya-tanácsadó rendszer kialakítása Borbély-Pecze Tibor Bors, PhD programvezető.
Pályatanácsadói-kompetenciaprofil
Szociális terület képzési rendszerének tervezett módosításai
Tanácsadás / Szakterületi tanácsadás
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról

Előadás másolata:

A Palló Információs rendszer Internetes rendszer: Indulás: január Fejlesztők: Budapesti Művelődési Központ Támogató: HEFOPwww.pallo.bmknet.hu/helpdesk Cél: A Palló Információs rendszer egy olyan tájékozódási pont, amely a felnőttkori tanulás iránt érdeklődőket segíti: - az egyén élethelyzetének megfelelő képzés, támogatási lehetőség kiválasztásában - a munka világába történő be / vissza-kapcsolódásban - az önálló tanulásban - a témakörhöz kapcsolódó szerteágazó információk egy helyről történő elérésében - az aktualitásokról történő informálódásban. Átlépés a Palló Információs rendszerbe >>

A Palló Információs rendszer - Felépítés Tartalom Gyorsmenü, gyorselérés Belépés, regisztráció Kulcsszavas kereső Interaktív lehetőségek

A Palló Információs rendszer - Tartalom Legfontosabb tartalmi blokkok: - Hírek, érdekességek: felnőttkori tanulást érintő minden fontosabb információ - Szabályozás: jogszabályok, a törvények értelmezését segítő, magyarázatok, fogalomtárak, összefoglaló weboldalak. - Támogatás, finanszírozás: a tanulásához igénybe vehető támogatások, pályázati lehetőségek. - Képesítések, képzések: különböző szintű oktatási tartalmak, valamint az azokat kínáló szervezetek listái. - Munka: az egyes foglalkozások ismertetői, álláslehetőség, munkaerőpiaci tendenciák. További témakörök: - Önismeret, tanácsadás - Szervezetek, szakértők - Segítség a tanuláshoz - E-learning - Speciális helyzetben - Szakembereknek (dokumentumok, űrlapok, szakmai kapcsolat, tananyagok, irodalom) - Hasznos oldalak (jogszabálytár, kereső, online ügyintézés stb.) - Fogalomtár Hírlevél: Erre feliratkozva kéthetente postaládájába érkeznek a legfontosabb hírek és új linkek.

A Palló Információs rendszer – Fejlett funkciók Kétszintű kulcsszavas kereső A Palló Információs rendszerben egy kétszintes kulcsszavas keresővel (akár tágabb, akár szűkebb kulcsszóra) szűrhetünk. A kereső első szintjének fogalmai: - élethelyzet - jogaim - képzési terület - képzésszervezés - munkakör - nemzetközi - tanácsadás - egyéb - szakemberek Fejlett linktár funkció: Az egyes linkekről rövid leírás is olvasható (az egér link fölé való mozgatásával). Szűrés a számunkra fontos információkra: Regisztráció után lehetséges a minket érdeklő hírekre való szűkítés (hely és tématerület szerint). Helyi változatok (fejlesztés alatt): Helyi tanácsadók által karbantartott speciális, regionális változatok.