Szakképzés a gazdaságban Dr. Síkfői Tamás Pécs 2011.11.29. 2011.11.29.1Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Advertisements

Norvég Alap Zöld ipari innováció. Célok – Zöld ipari innováció Zöld vállalkozások versenyképességének erősítése, meglévő iparágak zöldebbé tétele, zöld.
Kreatív ipar lehetőségei Pécs fejlődésében Dr. Síkfői Tamás Pécs Kistérségi Paktum.
1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
Ügyvezető igazgató, RHK Kft.
Vigh György: Webes alkalmazások akadálymentesítése Kaposvár, oldal.
Heves megye jövője az NFT 2. rendszerében Előadó: Sós Tamás elnök Heves Megyei Közgyűlés.
Fejlesztéspolitika a verseny- képesség szolgálatában Dr. Tétényi Tamás Magyar Közgazdasági Társaság Pénzügyi Szakosztályának ügyvezető elnöke A közgazdaságtudomány.
Tudapest Kabinet „Legyen Budapest Közép-Európa vezető központja a K+F, az innováció az oktatás és a humánerőforrás-fejlesztés területén.” Céljai: – versenyelőnyt.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program Csatlakozás az Európai Felsőoktatási Térhez - Infrastruktúra-fejlesztési Program magántőke bevonásával.
LOGISZTIKAI OKTATÓK TANÁCSKOZÁSA MISKOLCTAPOLCA 2002 MÁJUS 31 NÉMON ZOLTÁN GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A SZÉCHENYI TERVBEN.
VERSENY MINDEN HATÁRON TÚL DR. LUKOVICH TAMÁS MAGYAR URBANISZTIKAI TÁRSASÁG ALELNÖKE.
Biotechnológiai KKV-k a nemzetköziesedő tudásháromszögben VÁLLALKOZÁSI UTAK A BIOTECHNOLÓGIÁBAN Halász György Imre Szeged, december 11. NKTH Innotárs.
Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa 1.
A REGIONÁLIS INNOVÁCIÓ IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK HÁLÓZATI MEGKÖZELÍTÉSE korreferátum ME RFK ülés Kecskeméti Főiskola, Gépipari és Automatizálási Műszaki.
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
Lengyel Balázs, IBS Budapest Vállalkozók, spin-off cégek
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
A gazdaság változásai Globalizáció
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
"Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE" Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n TÁMOP /1/KMR
Az Egyetem, mint az innováció motorja ELTE Innovációs Nap Az Egyetem, mint az innováció motorja Fábián István, rektor Debrecen, február 26.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Dr. Tóth Sándor irodavezető, Pécsi Helyi Vidékfejlesztési Iroda Területfejlesztők és Polgármesterek.
HAS Research Centre for Economic and Regional Studies Dráva régió egységes fejlesztési keretterve DUPLO IPA HU-HR 1101/2.1.4/0014 Suvák Andrea projektvezető,
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
Pécs turizmusa.
Határon átnyúló vállalkozásfejlesztési kapcsolatok.
MTA Regionális Kutatások Központja A magyar Leader program végrehajtásának fontosabb tanulságai és a nemzetközi együttműködés lehetőségei Dr. Finta István.
1 Horvát-Magyar együttm ű ködések a vidékfejlesztésben Beremend, november 23.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj Motiváció Máshol hogy csinálják? szeptember dr. Német Béla, tudományos munkatárs.
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj 4. A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 5. A bringázás kisteljesítményű.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
PÁLYAVÁLASZTÁSI RENDEZVÉNYSOROZAT BARANYA MEGYEI ESEMÉNYEI
Regionális gazdaságfejlesztés prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
A KKV-k számára elérhető támogatások. ÚSZT célok megjelenése a pályázati felhívásokban ÚSZT kitörési pontok Kkv-k fejlesztése Foglalkozta-tási hatás.
ÜDVÖZÖLJÜK a Térségi Konferencia résztvevőit november.
VERSENY MINDEN HATÁRON TÚL: NAGYVÁROSOK KREATÍV FEJLESZTÉSE LUKOVICH TAMÁS, PhD.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Elérhetőségek: 7621 Pécs, Mária u. 3 06/ pannontermal.hu Dél-Dunántúli Gyógy-és Termálfürdők Egyesülete.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Pólustól a fővárosig Civilek a fejlesztési projektekben Glied Viktor PTE BTK Politikai Tanulmányok Tanszék.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
Klaszter és egyéb vállalkozásfejlesztési pályázatok 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
Pécs, mint kulturális főváros. Kulturális főváros A Pécs 2010 Kulturális Főváros projekt Pécs városának az Európa kulturális fővárosa cím elhódítása köré.
Újraiparosítási folyamatok a Dél-Dunántúlon Feldolgozó ipari helyzetkép a Dél-Dunántúli régióban Kovács Szilárd PhD-hallgató PTE KTK Regionális Politika.
Pécs  2000 éves mediterrán város a Mecsek hegység lábánál  Baranya megye székhelye  Lakosainak száma: több mint 160 ezer  Nevezetességei: ókeresztény.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben Sopron, február 6. Kocsondi Tamás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
MTA Regionális Kutatások Központja A DUNA - AZ EU VII. KORRIDORA Horváth Gyula MTA Regionális Kutatások Központja 2008.
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
MTA Regionális Kutatások Központja Határon átnyúló együtt- működések a Dráva mentén KOVÁCS Sándor Zsolt tudományos segédmunkatárs MTA Regionális Kutatások.
Az ÉMGK tagvállalatainak szakképzési igényei Miskolc, június. 09. Dr. Barkóczi István – ÉMGK elnök.
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
Konferencia a Kutatási kiválóság jövőjéről ELTE június 22. Dr. Farkas Ferenc általános és stratégiai rektorhelyettes PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM CSŐRE.
egyetemi tanár, főigazgató
A Pécsi Tudományegyetemen innovációs tevékenysége
A Pécsi kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
Pécs és térsége gazdasága Pólus és a K+F+I november 27. Dr. Síkfői Tamás.
Miskolc-Lillafüred, január 30. Bihall Tamás.
Az innovációs folyamatok rendszere, és a decentralizált pályázati források Brunda Gusztáv innovációs menedzser szakközgazdász
A magyarországi K+F politika
Kihívások Baranya gazdasága előtt
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
A tudásalapú gazdaság és társadalom: helyzetkép és kihívások Dr
FELDOLGOZÓIPAR HELYZETE ÉS SAJÁTOSSÁGAI A DÉL-DUNÁNTÚLON
Előadás másolata:

Szakképzés a gazdaságban Dr. Síkfői Tamás Pécs Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Tax Justice Network: a világon keletkezett jövedelem és vagyon egyharmada csúszik ki az adóztatás alól… A magyar GDP Mrd Ft legális jövedelem kivonás: 2600 Mrd Ft Illegális: Évi 2900 milliárd FT Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

„A pénzvilág meggyógyításának kérdése egy fontos ponton hibádzik: Ott, hogy immár gyógyíthatatlan. Minden korrekciós lehetőségen túl korrupt, és így a fenntartását nem engedhetjük meg magunknak. Ráadásul azokat a funkciókat, amelyeket ellát, kevésbé költségesen másként is megkaphatjuk.” DAVID C. KORTEN /2009/ Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Egymillió lakosra eső bejelentett szabadalmak száma (Forrás: EUROCHAMBRES) EU 27-ek átlaga 106,1 Felső Bajorország 1131,3 Bécs180,7 Közép-Magyarország20 Észak-Alföld9,1 Dél-Alföld4,2 Közép-Dunántúl3,6 Dél-Dunántúl2,9 Észak-Magyarország0, Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket. Albert Einstein Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Mit tegyünk másképp? Alapvető paradigma váltás kell: • Nemzeti érdekeken alapuló gazdaságpolitika • Lokálpatrióta gazdaságfejlesztés – a nagy autonómiák együttműködése • Újraiparosítás, tudás intenzív ipar • Műszaki képzés dominanciája a teljes oktatási rendszerben • A szakképzés erőteljes fejlesztése, beruházás a jövőbe Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Pécs és a Dél-Dunántúl az életminőség pólusa Egészségipar Környezetipar Kulturális ipar K+F+I infrastruktura Klaszterek Képzés, tanulás Science Building PEIK Borászati Kutató I. Tudásközpont Zsolnay Kreatívipar Negyed Opus 2010 Kreatív Inkubátor Ház BIBNet Kreatív Klaszer RÉK Termál Klaszter Környezet ipari Klaszter Épületgépész klaszter Kerámia Klaszter TDM PTE AOK Kaposvári Egyetem PTE ET szakképzés PTE TTKPTE MK szakképzés Pannonlézer kutatóközpont 34 Mrd Ft eddigi beruházás 31 projektben (140 MRD) Bikal reneszánsz város Mohácsi emlékpark Mecsekextrám Siklósi vár Pécsváradi vár Szigetvári vár Beremend Mecsek-Dráva biomassza PTE klinikum Kaposvári Egyetem agrárkutató intézet Kaposvári egyetemi agrárkutató Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban

Innováció, K+F, spin off cégek Gyakorlati helyek, képzési igények, megrendelések (szak)képzés, gazdaságszervezés, szolgáltatások, tanácsadás, partnerség építés lobby TUDÁS ÚJRA- IPAROSÍTÁS Stratégia alkotás, együttműködés, szerepek tisztázása „Egyedül nem megy…” Pólus intézmények és funkciók Kormányzati iparpolitika kockázati tőke MENEDZSMENT PIACPIAC ügynökségek kamara Vállalkozói szövetségek Póla, MTA RKK Dr. Síkfői Tamás: Szakképzés a gazdaságban