A GE esetleg eladja a Magyarországi Tungsramot?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

Globalizáció Globalizáció:
A logisztika szerepe országunk és vállalataink versenyképességében Chikán Attila Igazgató, Versenyképesség Kutató Központ, BCE Társelnök, Magyar Logisztikai,
Energy Efficient Solutions Kassai Ákos vezérigazgató.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon A Magyar Tudomány Hónapja Jövő Internet technológiák és alkalmazások kutatása Magyarországon.
Mi jellemző a magyar autóipari beszállítók helyzetére napjainkban?
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
Data Explorer Kft. Tóth Nándor Ügyvezető.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
A Budapesti Értéktőzsde szerepe, jelentősége a közép-európai (osztrák, cseh és lengyel) tőzsdék között. A kuvikok nevében üdvözlöm a tisztelt zsűrit és.
A szolgáltatások minőségének biztosítása és értékelése
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
A „TRUEFOOD” projektről  Az Integrált projekt teljes címe: Hagyományos európai élelmiszerek fejlesztése innovatív módszerekkel  Tematikus prioritás:
Vállalatok pénzügyi folyamatai
1. ELŐADÁS.
1. előadás.
A posztfordista termelési rendszer
„G A Z D A S Á G P O L I T I K A” SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR ELŐADÁS SOROZAT 10 x 10 makrogazdasági trendek Szeged, február.
Vállalati EEM. Vezetési orientációk változása Termelés Értékesítés Marketing Stratégia Minőség Emberi tőke Tudástőke idő.
A fordista termelési rendszer
Kulturális tőke (Capital cultural). A kulturális tőke halmozódása, a kultúra (magas kultúra) kialakulása már az ókorban elsősorban városi jellegű, erősen.
Készítette Elmer Elizabet Primusz Flóra
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
A tudásintenzív iparágak megjelenése a kelet-közép-európai országok gazdaságfejlesztési stratégiáiban Páger Balázs, PhD-hallgató MRTT X. vándorgyűlés,
III. A logisztika jövője
A HR vezető, mint a Vezérigazgató legfontosabb partnere
Hatékony válságmegelőzés a szervezetben:
A STRATÉGIAI KONTROLLING SZEREPE
1 A T- NAPOS UTALÁS GAZDASÁGI HATÁSAI Kovács Levente KDB Bank Zrt., vez.ig.h. Budapest február 8. „InterGIRO2- Napon belüli elszámolás” Magyar Közgazdasági.
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
Csáki Zoltán Országos Széchényi Könyvtár Digitális folyóiratok tartalomjegyzékeinek feldolgozása az OSZK-ban (EPAX projekt) NETWORKSHOP 2008.
A Grundfos Vállalatcsoport
General Electric A legjobbak legjobbja. A környezet: A munkanap meghosszabbítása gazdasági kényszer: ívlámpák, gázvilágítás elterjedése A villanyvilágítás.
Összehasonlító gazdaságtan A globalizáció hatása a gazdasági rendszerek változására.
Leading Change A változás vezető szemmel. Hogyan lehet sikeresen levezetni egy változási folyamatot?
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Az EEM helye a menedzsmentben
Munkavédelem és controlling
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
felvásárlás elérése érdekében
Transznacionális és multinacionális vállalatok
MultiMOL, avagy a regionális multivá válás folyamata a MOL-nál március 6. Jerkovits Éva, Pál Zsófia.
Készítette: Dormán Eszter Noske Borbála
Leonardo da Vinci projektek. Leonardo da Vinci program célkit ű zései a szakmai készségek és a szakmai tudás fejlesztése a szakmai alapképzésben résztvevők.
1095 Budapest, Mester u. 4. HUNGARY Érdemes-e szénhidrogént kutatni Magyarországon? - szénhidrogén-bányászati, vállalkozási szemszögből Dr. Tóth Tamás.
Zsembery Levente vezérigazgató
Az innováció, mint a versenyképes gazdasági növekedés alapja
Vállalati stratégia március március március 28.
március március március 31.
Külpiacra lépés az Európai Unióban – Gyurácz Németh Iván.
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
Cégnév Üzleti terv. Célkitűzések A cég hosszú távú céljainak egyértelmű bemutatása –Használjon a cég növekedését alátámasztó kifejezéseket, de legyen.
2005. VERSENYKÉPES CÉGMÉRET Előadó: Karsai Béla Július 1. BÉT.
OMNIPACK Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter augusztus 17.
Beloiannisz Híradástechnikai Gyár (BHG) története
Kereskedelmi Eszközök Specialista
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Operatív menedzsment és versenyképesség
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
ECONOMSOL a Kis- és Középvállalkozások kontrolling szolgáltatója
Szociokulturális és identitáselemek a versenyképességben
Üzleti terv bemutatása
EBSCO Information Services
Marketing koordinátor Dolgozz velünk az Élet habos oldalán!
Előadás másolata:

A GE esetleg eladja a Magyarországi Tungsramot? Készítette: Hack Dóra Kovács Nikoletta

Amiről szó lesz Egy kis történeti áttekintés: GE 2009. Egy kis történeti áttekintés: GE Tungsram A GE üzletágai és a GE Hungary A felvásárláskor kitűzött stratégia A GE általános stratégiája Hírek és aktualitások: mi van most és mi várható

A GE története 1879 izzólámpa feltalálása 1890 Edison General Electric Company alapítója Thomas A. Edison 1892 egyesül a Thomson-Houston Electric Company-vel vezetője Charles A. Coffin General Electric Company 1989 felvásárolta a Tunsgram 50%-át +1 részvényt

A Tungsram története 1862 Bécs Egger B és Tsa 1896 Budapest TUNGSRAM Rt alapíása Aschner Lipót vezérigazgató TUNSGRAM név eredete 1903 volfrám izzólámpa 1909 TUNSGRAM márkanév szabadalma 1929 kripton lámpa felfedezése 1936 tömeges gyártás 1945 leszerelték a gyárat, de túlélte a II vh-t is 1946 sikerül fogniuk az első jeleket a Holdról 1948 beindul a fénycsövek tömeggyártása

A Tungsram története 2. 1957 önálló export-importjog visszaszerzése 1960-as évektől rádióadó- és vevő csövek gyártása 1968 a halogénlámpa-gyártás megindítása 1970-77 vidéki ipartelepítés - nagyvállalattá válás Vác: TV képcsőgyár Gyöngyös: Félvezető- és gépgyár 1980-as években tőkehiány, erős verseny Mentőöv: Magyar Hitel Bank tőkéje + Girozentrale bankkal kötött házasság 1986 GE felvásárolta a TUNGSRAM 50% + 1 részvényt

A GE fő üzletágai Technology Infrastructure Egészségügyi, szállítási és technológiai infrastruktúráját építi ki. (Healthcare) Energy Infrastructure Az energiahordozó termékek és szolgáltatások megvalósítása és továbbfejlesztése. GE Capital Szolgáltatások, hitelek, lízing, a flottakezelés, a pénzügyi programok, biztosítás, a hitelkártyák stb. (Commercial Finance, GE Money) NBC Universal Szórakoztatóipari és médiavállalat, fejleszt, gyárt és értékesít filmeket, televíziós műsorokat, híranyagokat stb. Consumer & Industrial Életminőségét javító, megváltoztató újítások, innovatív fejlesztések ága.

A GE Magyarországon Genpact Hungary Kft. - résztulajdon GE Hungary Kft - 600 dolgozó GE Hungary Kft GE Hungary Zrt. jogutódja 11000 dolgozó 667 milliárd Budapest Bank Nyrt. GE Capital tulajdona 3000 dolgozó Leslaw Kuzaj a GE Közép-Európáért (Litvániáért, Lengyelországért, Csehországért, Szlovákiáért és Magyarországért) felelős vezető képviselője. Társadalmi szerepvállalás Önkéntesség „Az egészség hídja” nemzeti egészségprogram Innovatív oktatási programok

Célja: energia takarékosság és költség minimalizálás A GE „ajándékai” 1996 Hősök tere díszvilágítás Célja: energia takarékosság és költség minimalizálás 1999 Lánchíd díszvilágatása

A felvásárláskor kitűzött stratégiák Megfelelő személyzet biztosítása és megfelelő szintű foglalkoztatottság Munkabér és kompenzáció Kultúra és annak keretei Új kommunikációs stílus Végeredmény: kimagasló sikerek

A GE általános stratégiája We are GE A GE egy olyan globális, szerteágazó vállalat, mely folyamatosan a kihívásokat keresi. Infrastruktúra: Technológia, Energia,Ipar Pénzügy: GE Capital Média: NBC Universal We are united by a common culture and practices A GE egyesíti a közös kultúrát és a termelést oly módon, hogy szívesen fektet pénzt és időt az embereibe és fejleszt olyan vezetőket, akik előre viszik a vállalatot, és közben szerves növekedésre, magas termelékenységre és kockázat menedzsmentre tesz szert.

Vezetni, motiválni és kommunikálni – Légy egyedi és proaktív. Építs kapcsolatokat Erősítsd a befolyásod Végezz újításokat Légy globális Építsd a kapcsolatokat a vevőiddel és partnereiddel világszerte Használd a GE méretét, szaktudását, pénzügyi kapacitását és márkáját Gondolkozz globálisan, dolgozz lokálisan Fejleszd a technológiát és újíts A GE 2009-es célkitűzései: Vigyázni a vállalat biztonságára – Biztosítsd a vállalatot erős szolgálatkészséggel, kontrollal és kockázat menedzsmenttel. Kiválósággal és felelősséggel irányítani – Légy elkötelezett és fókuszálj a pénzügyi lehetőségekre. Jövőt építeni – Figyelj a globalizációra, az innovációra, a technológiára és a szervizre. Vezetni, motiválni és kommunikálni – Légy egyedi és proaktív.

Portfólió-elemzés BCG MATRIX GE / MCKINSEY MATRIX

A növekedés megvalósítása

Hírek és aktualitások a jelenlegi helyzetben Ezrek megélhetése kerülhet veszélybe : Főként Nagykanizsán és Vácon, de Zalaegerszegen, Ózdon, Hajdúböszörményben, Kisvárdán és Budapesten is várható. 2011 és vége: lakat lesz az ajtón Uniós támogatással segítenének Már a héten elkelhet az NBC Universal Nincs ok aggódni?

Átalakítások 2010-2011

Mit változtatnátok a GE stratégiája? Kérdés Mit változtatnátok a GE stratégiája? Jól döntött a GE a jelenlegi helyzetben?

Köszönjük a figyelmet !