 Az Amerikai Egyesült Államok legrangosabb újságírói kitüntetése  Csakis az amerikai napilapok és hetilapok újságíróinak adható az egyesült államokbeli.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Iskolai Könyvtári Világnap
Advertisements

Digitális Irodalmi Akadémia –2008.
A világ 2004-ben Egy Norwég diplomatát, Charung Gollart, arra kértek, hogy az ENSZ-nek egy rajzos prezentáción keresztül mutassa be 2004-ben a világ fő.
Szellemi alkotások joga
A Zrínyi-könyvtár 3D rekonstrukciója VRML modell: Csáki Gábor
A publicisztikai és tájékoztató műfajok
SAJTÓMŰFAJOK A nyomtatott sajtó.
Tengeralattjáró győzelmi hírek elmaradása – kilövés
József Attila / / Tóth Márta.
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
© Artifex Kiadó Kft..
Az esszé Segédlet tanulóknak és tanároknak
„ ÉN NEM BŰVÉSZNEK, DE MINDENNEK JÖTTEM …„
 A nyelv megismerése mint  Kommunikációs eszköz  A tanulás eszköze  Árnyalt és reflexív ismeretek a nyelvről  A társadalom belső kohéziójának.
A tudományos munka néhány szerzői jogi vonatkozása
Internet alapjai. Szakmák Multimédia szerkesztő Content-szerkesztő Content-Manager Webriporter Infobróker Online-szerkesztő Online-újságíró.
A négy világháború története 109.
Stílus és jelentés /társalgási stílus, publicisztikai stílus, tudományos-szakmai stílus, hivatalos stílus /
Hagyományos és nem hagyományos dokumentumok a könyvtárban
„ Gőzös, meleg barázdákon vetetten Kincses kalászok bólogatnak át Az út felé, hol kényes, büszke fák, A Szépség fái súgnak át a berken.” József Attila:
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu 2011.szeptember.
Etikai vétségek elemzése
X. Magyar Vezérigazgató Találkozó Röjtökmuzsaj, szeptember Szükség van-e PR-ra? És ha igen, miért nem? EUROLEX Consulting MEDIA & PR.
Bergström Zsuzsa † Budapesten született:szülei Székely Mózes és Margit Ráskai Lea leány liceumban érettségi:”jeles”
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
VII. Nemzetközi Médiakonferencia Balatonalmádi, szeptember 26.
Sajtótigitalizálás a könyvtárban – Szakmai nap az Országos Széchényi Könyvtárban Intézményünk Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár Klimo-theca.
Építészet és kritika – az írott sajtó (OCTOGON) Márffy Benjámin.
OKTOGON Architecture & Design építészeti magazin
titkosszolgálatok a században © kurtán 2011.
Készítette: Sümegi Dániel
A MAGYAR SAJTÓ A SZABADSÁGHARC BUKÁSÁTÓL A KIEGYEZÉSIG
A dokumentumrögzítés története:
A zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium könyvtára
KÖNYVTÁRISMERET.
Tudományos portálok összehasonlítása. Mi a portál? „Port”: kapu, „portal”: bejárat Eredetileg: „internetes kiindulópont” – továbblépés más oldalakra Ma.
Irodalom filmen. 1. Bevezetés A mozi, a film jelentősége a 20. századi európai (amerikai) kultúrtörténetben.
Jó példák a gyakorlatból /Magyarország /
A tömegkommunikáció.
Benedek Szabolcs: Focialista forradalom. Benedek Szabolcs 1973-ban született Budapesten 1975-től az érettségi Szolnokon élt A budapesti Közgazdaság-tudományi.
Bemutatónk témája: Toni Morrison Miért őt választottuk? Még mindig aktívan tevékenykedő írónőMég mindig aktívan tevékenykedő írónő Nemcsak az első fekete.
4. csoport.  Az Új Idők „a magyar úri családok képes szépirodalmi hetilapja” (1894–1949), Herczeg Ferenc szerkesztésében jelent meg.  Az akkor már elismert.
Madarász Imre Egyesített Óvoda és Pedagógiai Szakszolgálat Comenius Iskolai Együttműködés 2010 – 2012.
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar zsidó származású hollywoodi színészlegenda,
4. csoport.
, ( New York, Bronx, június 3. – Las Vegas, szeptember 29.) kétszeres Golden Globe-díjas magyar származású hollywoodi színészlegenda, aki.
Designhét Magyar formatervezési Díjátadó Made in Hungary Halisten – Színes és Fekete-Fehér Magyar formatervezési Díjátadó Made in Hungary Halisten – Színes.
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu szeptember.
Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy (Budapest, január 20. – Budapest, január 2.) A magyar zenészvilág egy része, és főként rajongói.
Susann Nordströms Orkester - True Love
Színes. SzínesSzíne s * Evangélikus címer Szín Szórakoztatva tanító történeteket szinte minden protestáns író írt, ezek tárgya azonban bibliai vagy.
Závada Pál: Természetes fény Magvető, Budapest, 2014 Készítette: Pfeiffer Tamás István.
Könyvtártörténet Könyvtár részei A könyv
Simonyi Károly Élete Bognár Beáta 11.D. Tartalom Életrajz Családja Díjai Könyvei Források.
Ambrus Attila J.: Két napilap kultúra rovatának összehasonlító tartalomelemző vizsgálata.
PsycINFO és az APA Style Csajbók Edit Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár február 15. Klinikai Szakpszichológus képzés Könyvtári.
FRITZ STRASSMANN ÓCSAI RÉKA 11/A. Boppard, Németország, febr ápr. 22. Fizikus, vegyész.
Bibliometriai kérdések az MTMT-ben Berhidi Anna Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár
PsycINFO és az APA Style
Középiskolás éveim Fekete Eszter
A 99,4 SUNSHINE FM BEMUTATÁSA, FELÉPÍTÉSE
A könnyen érthető kommunikáció az önérvényesítők szemszögéből
- Városunkban élő „híres” ember bemutatása
Az irodalom intézményei
Vállalati fenntarthatóság
SEAS Adatbázis bemutató
Elérhető magyar irodalom – olvasás? digitalizálás?
Készítette: Juhász Judit
Dr. Lábody Péter Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Javaslatok a Fogorvosi Szemle megújítására
Előadás másolata:

 Az Amerikai Egyesült Államok legrangosabb újságírói kitüntetése  Csakis az amerikai napilapok és hetilapok újságíróinak adható az egyesült államokbeli újságok vagy hírügynökségek által megjelentetett fényképekért, jelentésekért és cikkekért  Az irodalom, dráma és zene területén is osztanak Pulitzer-díjakat, ezek pedig csak amerikai állampolgároknak adhatóak  A Pulitzer-díj nyerteseit egy független bizottság választja, amelyet a Columbia Egyetem Újságírói Kara igazgat.  A Pulitzer-díj egy aranyérem, egy oklevél és 10 dollár készpénz együttese

 A legelső Pulitzer- díjat június 4-én adták át  Mostanában minden év áprilisában jelentik be a nyerteseket

 Public Service – Különleges közszolgálati tevékenység az újságírás lehetőségeit kihasználva, amely lehet vezércikk, karikatúra, fotó és riport.  Breaking News Reporting – Különleges helyszíni jelentés egy hírről.  Investigative Reporting – Különleges egyszemélyes vagy csoportos oknyomozó riport vagy riportsorozat.  Explanatory Reporting – Különleges magyarázó riport egy fontos és egyben bonyolult témában, bemutatva a szerző hozzáértését érthető írásával és előadásmódjával.  Local Reporting  National Reporting – Különleges, hazai ügyekről szóló riport.  International Reporting – Különleges riport nemzetközi ügyekről az ENSZ tevékenységével kapcsolatban.  Breaking News Photography – Különleges fekete fehér vagy színes fotó, fotósorozat vagy fotóalbum egy hírről.  Commentary – Különleges közvetítés  Criticism – Különleges kritika.  Editorial Cartooning – Különleges karikatúra vagy karikatúrasorozat, amelyre jellemző az eredetiség, a szerkesztői támogatás, a minőségi rajz és rajzhatás.  Editorial Writing – Különleges vezércikk, amelyre jellemző a letisztult stílus, tanulságosság, valószerűség és képes arra, hogy az olvasót meggyőzze annak a helyességéről, igazáról.  Feature Photography – Különleges fekete fehér vagy színes bemutató fotó, fotósorozat vagy fotóalbum egy jellegzetességről.  Feature Writing – Különleges és eredeti írásmű magas irodalmi értékkel.

 Biography or Autobiography – Különleges életrajz vagy önéletrajz egy amerikai személyről.  Fiction – Egy amerikai szerző könyve (fikció), amelyben lehetőleg az amerikai életről ír.  Drama  History – Különleges könyv az Amerikai Egyesült Államok történelméről  General Non-Fiction (általános ismeretközlő irodalom) – Egy amerikai szerző különleges könyve, amely nem illik bele a többi kategória egyikébe sem.  Poetry – Egy amerikai szerző különleges, saját verseskötete.  Music – Zene  Egyéb  Beszüntetett kategóriák