Az „Y generáció” egyeteme

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 A felkereső ifjúsági munka gyűjtőfogalom, amely mindazon megközelítéseket magában foglalja, amelyek során az ifjúságsegítők, a fiatalokkal foglalkozók.
Advertisements

Az információs társadalom helyzete Magyarországon
Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
TIOP 1.1.1/09/ Angol nyelvi modulok feldolgozása tanulói laptopok segítségével.
Lengvárszky Attila oktatási igazgató ETR konferencia Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóság „Csupán egyetlen siker létezik, hogy képesek vagyunk.
Tutori tevékenység a gyakorlatban
E-learning alapú távoktatásos képzés
Információs és elektronikus szolgáltatások egy 3. generációs egyetemi modellhez: a coo-perencián innen és túl … Majó Zoltán fejlesztési igazgató Szegedi.
Digitális kompetenciák a pedagógusképzésben Jelli János Apor Vilmos Katolikus Főiskola (HU) Námesztovszki Zsolt Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző.
IT-mentor és a képzés gyakorlati kérdései
Fiatalok a digitális kultúrában - naiv bennszülöttek? VI. Nemzetközi Médiakonferencia Balatonalmádi, szeptember 27.
Internet magyarul? Széphalom, 2009 okt.2. Internetezés és nyelvhasználat A magyar nyelvű tartalmakon kívül milyen tartalmakat használ az interneten? (internetezők.
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola VII. alprogram: Közös tananyagfejlesztések.
A DEXTER FELNŐTTKÉPZÉSI ADMINISZTRÁCIÓT ÉS TUDÁSÁTADÁST TÁMOGATÓ MEGOLDÁSAI.
Generációk - kultúrák : információszolgáltatás A - Z-ig
Internetes attitűdváltozások a felsőoktatási hallgatók körében 2002–2007 Dr. Vig Zoltán augusztus 26.
Jogi szakokleveles közgazdász
A dunaújvárosi fiatalok szabadidő eltöltési szokásai
Informatikai alkalmazások a Széchenyi István Egyetemen – DPR Szakmai Klub I. – Közösségi weboldalak és alumni szervezetek.
V. ETR Konferencia április Dr Majó Zoltán, egyetemi adjunktus
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Tanulmányi rendszerek kommunikációs szerepe a felsőoktatási intézményekben. FELSŐOKTATÁS NYILVÁNOSSÁGA KONFERENCIA, 2005.
Elektronikus ügyintézés szervezési háttere… …avagy ModulOtTO alkalmazásának története.
a szülői elégedettségmérés legfontosabb eredményeiről
Az EAL-NET rendszer a hallgatók szempontjából Készítette: Forgó Melinda és Gyenes Gábor.
E - Learning Információtechnológiai támogatás a nyitott- és távoktatásban.
E-learning alapú távoktatásos képzés
Az elektronikus információszolgáltatás gyakorlata és tapasztalatai a Berzsenyi Dániel Főiskola könyvtárában Szombathely, október 18. Barki Katalin.
Murin Emese magyar-angol-magyar mint idegen nyelv szak
oktatás- és kutatástámogatás a felsőoktatásban
1 Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 17.
Kommunikáció az egyetemen Konferencia április 17. Gellér Zsuzsanna Szabad bölcsész szakos hallgató, II. évfolyam Az elektronikus kommunikáció és.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
Hallgatói elégedettség mérésének előzetes eredményei Polgár J. Péter – Kovács Ernő.
Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.
Veszélyes webes világ? Aggódnak-e a szülők gyermekük internethasználata miatt?
A Magyar Elektronikus Könyvtárról Kaposvár, november 5. Moldován István MEK könyvtáros
Berzsenyi Dániel Főiskola Szombathely, május 8. Könyvtári partnerség a felsőoktatásban XIII. Vas Megyei Könyvtári Nap.
Debrecen, /10 „Matáv oktatás - Ma távoktatás” Krausz János Igazgatóhelyettes Matáv Oktatási Igazgatóság.
Követelmények Multimédia A tantárgy általános célja, célkitűzése A számítógépen alapuló multimédia-alkalmazások elméleti alapjainak megismertetése.
Hatékonyság – Esély - Integráció TÁMOP /2-C június 27.
Felsőoktatási portálok lehetőségei a hatékony tudásépítésben
E gységes T anulmányi R endszer ®. A rendszerhez történő hozzáférés  A felhasználói nevet és a jelszót a Tanulmányi Osztály adja  Az ETR Internetes.
IV. ETR konferencia fejlesztés – bevezetés - támogatás Rós László Budapest, január
Az elektronikus tanulmányi nyilvántartás mint minőségbiztosítási eszköz dr. Princzinger Péter ELTE Oktatási Igazgatóság január 25.
Mit kell tennünk: - Célok, tények, tervek Rós László
ETR konferencia, 2008 április 10-11, Szeged Dr. Zimányi Krisztina Az oktatásmenedzselés tapasztalatai.
VI. ETR konferencia 2009 Ács Péter. A CooSpace-ben megjelent egy link:
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
A Digitális Középiskola, mint a hatékony blended oktatás alapja
Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 14.
Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 14.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
© 2005 The Gallup Organization T HE G ALLUP O RGANIZATION Országos Kreditmonitoring vizsgálat az oktatók körében - ábrasor
Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei. 3 betűs világ IKT IST SDT.
Kooperáció a felsőoktatásban
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
Kommunikáció a felsőoktatásban Rós László PTE BTK, április 14.
Debreceni Egyetem Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a Hajdú-Bihar megyei pedagógusképzésben. HEFOP / /1.0.
A digitális kompetencia mérése. IKT-alapú értékelés
E-Learning, E-Kereskedelem, és E-Gazdaság fejlődései
Dr. Papp-Danka Adrienn Tanulásmódszertani útmutató online tanuláshoz X. MoodleMoot Konferencia, június 26.
Hajós Katalin Budapest, június 5.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: –Kommunikáció –Hardver megosztás.
A TÁVOKTATÁS LEHETŐSÉGEI ÉS TAPASZTALATAI A FELNŐTTKÉPZÉSBEN DR. ZÁRDA SAROLTA A FELNŐTTKÉPZÉS KIHÍVÁSAI … DEC. 15.
Munkaerőpiaci kihívások Az új generációk elvárásainak megjelenése a kiválasztásban Készítette: Farkas Edit közvetítési üzletág vezető.
Digitális generáció az iskolapadban Bedő Ferenc
Fodorné Tóth Krisztina PTE Regionális Távoktatási Központ Multimédia az oktatásban 2009.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: Kommunikáció Hardver megosztás.
Előadás másolata:

Az „Y generáció” egyeteme Béres Csaba Zoltán Az „Y generáció” egyeteme PTE OIG Oktatásszervezési Iroda ETR Konferencia Pécs, 2009

Mi az „Y generáció” Egy forintért megmondom! Aladár, mi is az internetes jelszó? Egy forintért megmondom!

Mi az „Y generáció” „digital native” – digitális bennszülöttek – „generation next – e-nemzedék – net generation 1993 – Advertising Age magazin (1974-1980) 2000 - Next Great Generation, Strauss and Howe (1982-2001) 2007 – USA, (mintanagyság 7705 fő) 97% saját computer, 94% saját mobil, 56% saját MP3 lejátszó, 76% használ instant messaging alkalmazásokat Elsődleges hírforrások: 40% televízó, 34% Internet. Naponta legalább 3,5 óra online időtöltés Magyarországon a 8-27 évesek, illetve kb. 3-5 év technológiai késéssel számolva kb. 4-23 évesek

Miben mások az elvárások Az internetes alkalmazások az élet részei Social networking Információszerzés az elektronikus médiákon keresztül Önálló információszerzés igénye Egyéni ritmus Az e-learningtől segítséget, egyfajta virtuális tanuló-közösséget vár Elvárja az egyetemétől, hogy a tanulás támogatására új eszközöket is kínáljon

A jelen és a jövő CooSpace a PTE-n: eddig több mint 2,3 milliószor léptek be a rendszerbe több, mint 2,7 milló dokumentum-letöltés történt jelenleg 38 383 db oktatási anyag érhető el   Ebben a félévben: átlagosan naponta 4500 belépés történik van olyan hallgató, aki ebben a félévben már 651-szer belépett oktatók közül is van olyan, aki 338-szor lépett be már 481 311 db dokumentum letöltés történt

A jelen és a jövő Mire használják jelenleg a CooSpace-t fórumok, feladatbeadás, fotógaléria, jelenlét kezelés stb. legkedveltebb dolog a segédanyagok, dokumentumok megosztása vizsgáztatás teszt segítségével, melyet a CooSpace automatikusan ki is tud értékelni már több mint 15000-szer vizsgáztak a CooSpace-ben

A jelen és a jövő CooSpace elégedettség mérés (2009.június): 93% úgy nyilatkozott, hogy nem volt problémája a belépéssel a CooSpace-t használók 90%-a szívesen használná más kurzusaihoz is 98% a CooSpace típusú rendszerek hozzájárulnak az egyetem által nyújtott szolgáltatások színvonalának emeléséhez A ötös skálán 4,01-re értékelték összességében a rendszert

Hogyan felelhet meg az egyetem Az „Y generáció” elvárásaihoz igazodva Elektronikus ügyintézés – Modulo Tanulást segítő rendszerek – e-learning 2.0 – CooSpace Web 2 technológiák folyamatos beépítése a webes felületekre – wEbTR Folyamatos információ-szórás

Az „Y generáció” egyeteme Köszönöm a figyelmet! Béres Csaba Zoltán Az „Y generáció” egyeteme PTE OIG Oktatásszervezési Iroda ETR Konferencia Pécs, 2009