Győr-moson-sopron megyei kormányhivatal

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A vasúti áruszállítás szerepe a logisztikai rendszerben ”
Advertisements

„Első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci program Munkáltatói Fórum március Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ.
Győr, október 5. Együttműködés a Magyar-Osztrák-Szlovák munkaerőpiacon Magyar Tudományos Akadémia Konferencia.
Mi jellemző a magyar autóipari beszállítók helyzetére napjainkban?
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Magyarországi jármű- és járműalkatrész-ipar, ezek szerveződései
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
általános főig. helyettes
Az ipari parkok fejlődése Magyarországon a Győri Ipari Park kialakulásának tükrében március 12. Győri Ipari Park Minőségi.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Tranzit foglalkoztatás a Civil Nonprofit Kft-nél
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Nyugat-Pannon Térségi Iparfejlesztési Stratégia 2020 Möglichkeiten und Lokalisationsvorteile der Region im Fahrzeugindustrie A térség lehetőségei, lokalizációs.
Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH A jelenlegi magyar munkaerő- piaci helyzet Borbély-Pecze Tibor Bors, Ph.D. Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű képzési.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Folie 1 Ausztria mint gazdasági telephely Európai üzleti tevékenységének kiindulópontja Birgit Reiter-Braunwieser ABA-Invest in Austria Sopron, Februar.
GKI Zrt., Az alacsony foglalkoztatási ráta okai, a foglalkoztatás bővítésének gazdaságpolitikai összefüggései Független Szakszervezetek Demokratikus.
A régió és ezen belül a kistérség munkaerő-piaci helyzete, hiányszakmák a régióban, a foglalkoztatáspolitika aktuális kérdései.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.
Energiamanagement jelentősége Audi Hungaria Motor Kft. KLENEN Konferencia
Kassa Kárpát-medencei gazdasági fórum Szolnok, május 16.
A gazdaság és szakképzés összefüggése. 1. Kialakult hosszabb távra a termelési és termékszerkezet Húzóágazat a feldolgozóipar Húzóágazat a feldolgozóipar.
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon
Szektorok közötti együttműködések
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon.
Régió gazdasági kilátásai, szakember igény, szakképzés
Munkaerő-piaci helyzetkép Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
Munkaerő-piaci helyzet Teljes népesség fő Foglalkoztatottak fő (15.életév és 61. életév között) Munkanélküliség hó,1040 fő (Mnk.ráta.
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A GAZDASÁGI VÁLSÁG HATÁSA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACÁRA Kőszeg, december 14.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
Osztrák-Magyar gyakornoki egyezmény és a határmenti ingázói egyezmény végrehajtásának tapasztalatai Ausztria március
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A Dél-Alföld általános gazdasági helyzete és a mögötte meghúzódó EMBER
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
Vállalkozói mikrohitelek
Stratégiai Műhely EU modellek műhelycsoport Szlovákia személygépkocsi gyártó ipara Készítette: dr. Sipos Mihály szakmai tanácsadó szeptember 27.
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
Bemutatjuk Győrt és a megye gazdaságát!. Győr A találkozások városa Magyarország második leggazdagabb városa a történelmi épületek tekintetében Barokk.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
MUNKAERŐPIACI FOLYAMATOK Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, Szombathely Szentgotthárd, február 15.
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Potenciális járműipari beszállító körzet Vas és Zala megyében Sóska Renáta II. évf. Regionális és környezeti gazdaságtan, MA A járműipar gazdasági hatása.
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munkaerőpiaci helyzetkép a salgótarjáni kistérségben Zaráné Kecskés Erzsébet Igazgató KKC-2008-V
Gazellák Magyarországon A KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATOK SZEREPE A FOGLALKOZTATÁSBAN Műhelykonferencia.
Pályázati lehetőségek KKV-k számára, avagy mire figyeljünk ha támogatást szeretnénk január 27.
Munkaerő- piaci helyzetkép a Nyugat- dunántúli régióban Kleizerné Tamás Györgyi szakreferens Nyugat- dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
MFKB Roadshow Változások a szakképzésben – Gondoljuk újra együtt Csongrád megye szakképzés fejlesztési koncepcióját október 10. Előadó: Dr. Kőkuti.
A legnehezebben betölthető munkakörök Magyarországon:
Győr-Moson-Sopron megyei TOP 100 kiadvány bemutatása
Tájékoztató a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Soproni Kirendeltség tevékenységéről Sopron, május 22.
Foglalkoztatás, szakképzés, jó gyakorlatok
Munkaerő- piaci helyzetkép a Nyugat- dunántúli régióban
„Út a munkához”program
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Előadás másolata:

Győr-moson-sopron megyei kormányhivatal MUNKAÜGYI KÖZPONT Török Zoltán szakmai igazgatóhelyettes Győr-moson-sopron megyei kormányhivatal

Foglalkoztatási ráta az EU 28 tagállamában (15-64 éves korú népesség) GYMSMKH

Az alacsony munkaerő-kereslet általános okai és következményei GYMSMKH Okok: alacsony gazdasági növekedés alacsony beruházási ráta egyenlőtlen jövedelemelosztás a munka és a tőke között a műszaki fejlődés létszámkiszorító hatása a munka nemzetközi allokációjának megváltozása Következmény: alacsony foglalkoztatási színvonal, korcsoportonként eltérő mértékben.

Foglalkoztatási ráta az EU 28 tagállamában 2013. III. negyedév GYMSMKH

A regisztrált álláskeresők arányának alakulása GYMSMKH A regisztrált álláskeresők arányának alakulása

Az álláskeresők számának alakulása Győr-Moson-Sopron megyében és a győri munkaügyi kirendeltség körzetében - 2004-2013 GYMSMKH

Az álláskeresők összetétele pályakezdők, egy éven túl regisztráltak Győr-Moson-Sopron megye - 2013. év GYMSMKH

Az új bejelentett álláshelyek számának alakulása Magyarország - 2013 Az új bejelentett álláshelyek számának alakulása Magyarország - 2013. év GYMSMKH

Az új bejelentett álláshelyek számának alakulása Győr-Moson-Sopron megye - 2013. januártól GYMSMKH

Az álláskeresők számának csökkenését meghatározó tényezők GYMSMKH A megyénket érintő beruházások munkahelyteremtő hatása Az uniós és hazai finanszírozású foglalkoztatáspolitikai eszközrendszer hatékony működtetése A közfoglalkoztatási programok Hatékony állásfeltárási és következetes állásközvetítői tevékenység

Beruházások egy lakosra jutó teljesítményértéke megyénként - 2013 GYMSMKH A megye beruházási tevékenységében tapasztalt utóbbi évekbeli fellendülés 2013-ban megtorpant. A gazdasági szervezetek 351,3 milliárd forint értékű fejlesztést valósítottak meg, ami folyó áron 14%-kal maradt el az egy évvel korábbitól. Nagysága területi összehasonlításban továbbra is kiemelkedő, az országos befektetések egytizedét adta. Egy lakosra 782 ezer forint teljesítményérték jutott, mely mindössze 12 ezer forinttal maradt el a vezető gazdasági szerepkört betöltő fővárosi értéktől. A mutató az országos átlagot 414 ezer forinttal felülmúlta, s a legkisebb Nógrád megyei értéknek 7,2-szerese. A beruházások 69%-át a gép-, berendezés-, járműbeszerzések, 31%-át pedig az építések adták. Utóbbiakra több mint negyedével kisebb összeget fordítottak, mint egy évvel korábban. Gépekre, berendezésekre, járművekre 6,6%-kal költöttek kevesebbet. Ezen belül a meghatározó, több mint háromnegyedes részt képviselő import 13%-kal csökkent, ellenben a belföldi beszerzések 22%-kal bővültek. A fejlesztések több mint négyötöde az iparban történt, mely döntően a feldolgozóiparban realizálódott. Itt a ráfordítások 21%-kal estek vissza. Ezen belül is az építési jellegű beruházásokra szánt összeg elsősorban az AUDI Hungária Motor Kft. bővítésének, fejlesztésének befejeződésével 43%-kal csökkent. Emellett a költségek döntő részét, közel kétharmadát kitevő import gépbeszerzések 16%-kal csökkentek. A belföldi vásárlások ugyanakkor kedvezően alakultak, több mint tizedével bővültek. Az ipar területén számottevő fejlesztéseket eszközöltek az energiaiparban, valamint a víz- és hulladékgazdálkodásban is. Mindkét ágazatban főképp az építések volumene volt meghatározó. További jelentősebb tényezőt 4,5%-os részarányú befektetéssel a szállítás és raktározás nemzetgazdasági ág jelentett, ahol 3,2%-os mérséklődés történt. Itt a növekvő gépberuházások nem tudták ellensúlyozni az építési jellegű fejlesztések jelentős visszaesését. A beruházásokból kisebb szeletet képviselő építőiparban egy év alatt 2,1-szeresére nőtt a teljesítményérték, amiben az építési ráfordítások domináltak. ▲ * forrás: www.ksh.hu

Hiányszakmák Győr-Moson-Sopron megyében GYMSMKH szerszámkészítő CNC programozó hegesztő szakmunkás elektromos / mechanikus karbantartó technikus németnyelv-ismerettel szerkezetlakatos ács, állványozó Kőműves ápoló szociális gondozó szakács gépészmérnök idegennyelv-tudással villamosmérnök idegennyelv-tudással

Fémipari álláshelyek számának alakulása Győr-Moson-Sopron megyében GYMSMKH

Autógyárak közép-európai koncentrációja GYMSMKH 100 km 200 km 300 km 400 km Mintegy 1 000 000 autó 120 km-es körön belül kb. 3 500 000 motor 300 km-es körön belül, ennek több mint a fele Győrben A világ autógyártásának 2%-a Közép-Európában, 2011-ben 14

Győri Autóipari Életpályamodell GYMSMKH

A Győri Nemzetközi Ipari Park GYMSMKH Bruttó összterület: 184 hektár Már lekötött terület: kb. 99% Letelepedett cégek: 14 ország 103 vállalata Foglalkoztatottak száma a területen: 5000 fő Beruházott összérték a területen: 448 millió EUR Letelepedett főbb ágazatok: autóbeszállító-ipar gépipar textilipar elektronikai ipar műanyagipar szállítmányozás, disztribúció nagykereskedelem * forrás: www.ipgyor.hu

Győr - nagyváros ipari hagyományokkal GYMSMKH A 19. század végén német és osztrák családi vállalkozások kezdték meg a város iparosítását Köstlin család – kekszgyár, Grab család– műanyaggyártás, Richards család – textilgyártás, Jordán család– bútorgyártás Lederer család – gépgyártás Textilipar Bútorgyártás Élelmiszeripar Gépgyártás – Rába (alapítva 1896-ban) Vasúti kocsik Skoda páncélos járművek Teherautók, személyautók (AustroFiat liszensz alapú gyártás) Messerschmitt repülőgépek Tengelyek gyártása

Az Audi Hungaria 1993-ban GYMSMKH

Az Audi Motor Hungária Kft. megalapítása GYMSMKH 1992. november 25-én 180 telephely közül Győr került kiválasztásra A rendelkezésre álló munkaerő minősége, mennyisége A bérköltségek szintje Kormányzati támogatás

Az Audi Motor Hungária Kft. megalapítása GYMSMKH A Rába Rt. 240.000 m2 szerkezetkész csarnoka Közművesítés és bővítési lehetőséggel 24 órás folyamatos termelés lehetősége (kapacitáskihasználtság) A város kedvező logisztikai elhelyezkedése (közút, vasút, légi- vízi közlekedés)

AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. GYMSMKH kft. formájában működő vállalat alapítás 1993-ban Törzstőke: 100 M EUR Az Audi Konszern tagja 5 ügyvezető igazgató vezeti, felügyelő bizottsága és társasági közgyűlése van Gyárterület: 3 951 006 m2 Beépített terület: 654 473 m2

Az Audi Hungaria számokban GYMSMKH 2012 2013 Változás Motorgyártás 1 915 567 db 1 925 636 db + 0,5 % Járműgyártás 33 553 db 42 851 db + 27,7 % Árbevétel* 5 282 M EUR 5588 M EUR + 5,8 % Beruházások* 1 038 M EUR 968 M EUR -6,7 % Munkatársak 8663 fő 10 337 fő + 19,3 % * IFRS International Financial Reporting Standard szerint

Az AUDI HUNGARIA négy fő tevékenysége GYMSMKH Az AUDI HUNGARIA négy fő tevékenysége Motorgyártás Járműgyártás Szerszámgyár Műszaki fejlesztés

GYMSMKH Szerszámgyár

GYMSMKH Műszaki fejlesztés

GYMSMKH Járműgyártás

A járműgyártás termékei GYMSMKH A járműgyártás termékei

A nagy beruházás 2010-2013 Közvetlenül 2200 új munkahelyet teremtett GYMSMKH Közvetlenül 2200 új munkahelyet teremtett A jelenlegi létszám meghaladja a 10 000 főt A beszállítókat és a szolgáltatókat is beleértve több mint 15 ezer embernek biztosít megélhetést Teljes gyártási folyamat a karosszéria gyártástól a fényezésen át az összeszerelésig Teljes kapacitású működésétől kezdve, évente 125 ezer autó gördül majd ki a győri gyárból, köztük Audi TT Coupé, Roadster, A3 Cabriolet, valamint az A3 egy további változata

Általános információk az új járműgyárról GYMSMKH Általános információk az új járműgyárról Beruházás 900 millió euró, a présüzemmel együtt Alapterület 2 millió m2 új gyárterület Épület 246 000 m2 = 34 focipálya Bruttó terület 338 000 m2 = 47 focipálya Munkatársak 2200 új munkatárs

Általános információk a beruházásról GYMSMKH Általános információk a beruházásról Teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyár Gyártási mélység az új járműgyárban • présüzem • karosszéria üzem • lakkozó üzem • összeszerelés Gyártási kapacitás az új járműgyárban • 500 jármű/nap • 125 000 jármű/év • Modellek MQB alapon

Munkatársak száma 1993-2013 GYMSMKH

Együttműködési megállapodás az Audi Hungaria és a Munkaügyi Központ között - 2011 GYMSMKH Rozman Richárd személyügyekért felelős ügyvezető igazgató, Audi Hungaria Rimányiné Somogyi Szilvia igazgató, Győri Munkaügyi Központ Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Vas Megyei Kormányhivatal Kara Ákos országgyűlési képviselő, Győr-Moson-Sopron Megye

Együttműködési megállapodás az Audi Hungaria és a Munkaügyi Központ között - 2011 GYMSMKH Hosszú távú, partneri együttműködés A Munkaügyi Központ szakmai részvétele a toborzási folyamatban Tartalma: Közös munkaerő-piaci programok megvalósítása A képzési szerkezet alakítása az AHM igényeinek figyelembe vételével Munkaerő-piaci információk közvetítése, cseréje

Együttműködési megállapodás az Audi Hungaria és a Munkaügyi Központ között - 2011 GYMSMKH Rezidens munkatársunk megosztott munkaidőben az Audi Hungariánál tevékenykedik Az AHM-nél: Direkt munkatársak toborzásának, kiválasztásának támogatása Kommunikáció a pályázókkal a felvételi folyamatokban Előválogatás a pályázati rendszerben A Munkaügyi Központban: Tanácsadás a vállaltról és annak felvételi folyamatairól AHM állásajánlatainak rögzítése a munkaügyi központ adatbázisaiban és megjelenítése a honlapokon Részvétel a a munkaerő-piaci programok szervezésében, Csoportos tájékoztatók, toborzó napok szervezése

Álláshirdetések http://gyor-moson-sopron.munka.hu GYMSMKH Álláshirdetések http://gyor-moson-sopron.munka.hu Tanácsadás és információnyújtás Álláskeresési tanácsadás Felkészítés interjúra Tesztírás tréning

GYMSMKH Toborzó napok

Pályaválasztási kiállítás GYMSMKH Pályaválasztási kiállítás

Üzemlátogatások GYMSMKH

A Munkaügyi Központ női átképzési programja az Audi Hungariával GYMSMKH „Ezzel a Magyarországon egyedülálló programmal szeretnénk a női munkavállalók érdeklődését felkelteni a műszaki szakmák iránt, és biztos munkahelyet, valamint kiváló szakmai fejlődési lehetőséget nyújtani nekik.” Rozman Richárd „A Munkaügyi Központ erre szakosodott munkatársai segítik a toborzást és a sikeres felkészítést „ Rimányiné Somogyi Szilvia A női munkaerő arányának növelése a termelésben 2 % → 10 %

A Munkaügyi Központ női átképzési programja az Audi Hungariával GYMSMKH

GYMSMKH Már munkaviszonyban

Az Audi Hungaria ma GYMSMKH

1993-2014 GYMSMKH

GYMSMKH KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET!