2013. évben lezárt és vizsgált események, statisztikák

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tamás Kincső, OSZK, Analitikus Feldolgozó Osztály, osztályvezető A részdokumentumok szolgáltatása az ELDORADO-ban ELDORADO konferencia a partnerkönyvtárakkal.
Advertisements


Kamarai prezentáció sablon
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
2010. Augusztus 16. és Augusztus 17. hajnala.
Erőállóképesség mérése Találjanak teszteket az irodalomban
2008. I.-VIII. HÓNAP ESEMÉNYEI KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS Siófok, Orosz Dalma főosztályvezető.
RENDKÍVÜLI HAJÓZÁSI ESEMÉNY A MOZART ÉS A CSÁRDÁS MS. ÜTKÖZÉSE KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS Siófok április 9. Wimmer Gábor balesetvizsgáló.
Humánkineziológia szak
0 Budapest, december 8. Dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten Nyitórendezvény Előadó: Nemecz Gábor Szakigazgató Beruházási.
Mellár János 5. óra Március 12. v
Utófeszített vasbeton lemez statikai számítása Részletes számítás
A tételek eljuttatása az iskolákba
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Ember László XUBUNTU Linux (ami majdnem UBUNTU) Ötödik nekifutás 192 MB RAM és 3 GB HDD erőforrásokkal.
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
Védőgázas hegesztések
Szerkezeti elemek teherbírásvizsgálata összetett terhelés esetén:
KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS SIÓFOK október 24. Orosz Dalma főosztályvezető KBSZ HAJÓZÁSI FŐOSZTÁLY megalakulása és tevékenysége (Azért dolgozunk,
TÁJÉKOZTATÁS A ÉVI BEJELENTÉSEKRŐL KBSZ SZAKMAI NAPOK- REPÜLÉS Siófok, április 8. Sipos Sándor főosztályvezető.
KBSZ HAJÓZÁSI FŐOSZTÁLY 2006 év eseményei beszámoló és értékelés /Azért dolgozunk, hogy ne legyen több munkánk/ KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS Agárd, 2007.
SÁRKÁNYREPÜLÉS VITORLÁZÓREPÜLÉS ULTRAKÖNNYŰ REPÜLÉS KBSZ SZAKMAI NAPOK- REPÜLÉS Siófok, április 8. dr. Ordódy Márton balesetvizsgáló.
2007. ÉV ÖSSZEFOGLALÁSA KBSZ SZAKMAI NAPOK – VASÚT Siófok, április 10. Gincsai János főosztályvezető.
RENDKÍVÜLI HAJÓZÁSI ESEMÉNY - Szárnyashajó ütközése kisgéphajóval
TÁJÉKOZTATÁS A ÉVI BEJELENTÉSEKRŐL (I-IX. HÓ) KBSZ SZAKMAI NAPOK - REPÜLÉS Budapest, október 29. Sipos Sándor repülési főosztályvezető.
Vízi közlekedési balesetek sajátosságai a Szegedi Őrs működési területén.
A BALATONI HAJÓZÁS BIZTONSÁGI KÉRDÉSEI
1 A REPÜLÉSBIZTONSÁGI HELYZET NEMZETKÖZI ÉS HAZAI ÁTTEKINTÉSE KBSZ SZAKMAI NAPOK- REPÜLÉS Budapest, november 29. Bíró Ottó Balesetvizsgáló.
2012. ÉVBEN VIZSGÁLT HAJÓZÁSI ESEMÉNYEK
KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS Budapest, április 24. Wimmer Gábor
Vonatok ütközése Tárnok, március 14. Rózsa János
ÜZEMBENTARTÓI BALESETVIZSGÁLAT első tapasztalatok
KITŰZŐ JELEK ELSODRÁSA, ELSODRÓDÁSA
1 KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Budapest, március 30. dr. Gincsai János főosztályvezető A évi tevékenység összefoglalása.
1 TÁJÉKOZTATÁS A ÉVI BEJELENTÉSEKRŐL KBSZ SZAKMAI NAPOK - REPÜLÉS Budapest, március 29. Sipos Sándor főosztályvezető.
TÁJÉKOZTATÁS A ÉVI BEJELENTÉSEKRŐL KBSZ SZAKMAI NAPOK - REPÜLÉS Budapest, október 27. Sipos Sándor főosztályvezető.
1 A KBSZ BEMUTATÁSA év eseményei KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS Budapest, március 31. Orosz Dalma főosztályvezető.
TÁJÉKOZTATÁS A ÉVI BEJELENTÉSEKRŐL KBSZ SZAKMAI NAPOK - REPÜLÉS Budapest, Sipos Sándor főosztályvezető.
LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNYEK – Vitorlázó repülőgépek és UL légijárművek
DRAGON BALL GT dbzgtlink féle változat! Illesztett, ráégetett, sárga felirattal! Japan és Angol Navigáláshoz használd a bal oldali léptető elemeket ! Verzio.
Lineáris egyenletrendszerek (Az evolúciótól a megoldáshalmaz szerkezetéig) dr. Szalkai István Pannon Egyetem, Veszprém /' /
szakmérnök hallgatók számára
A évi demográfiai adatok értékelése
A évi demográfiai adatok értékelése
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.
VASÚTBIZTONSÁG NAPJAINKBAN - a KBSZ szemszögéből
2008 február 26.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2008 január ● Módszertan Módszertan ● 15+ célcsoport  15+ célcsoport 
2007 július 24.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 június ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2007 augusztus 27.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 július ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2006 december 18.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2006 november ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
2007 november 28.1 Szonda Ipsos-GfK Hungária országos rádióhallgatottsági mérés 2007 október ●MódszertanMódszertan ●15+ célcsoport 15+ célcsoport  ●15+
7. Házi feladat megoldása
A pneumatika alapjai A pneumatikában alkalmazott építőelemek és működésük vezérlő elemek (szelepek)
HÍDÉPÍTÉS Acélszerkezetek
Csurik Magda Országos Tisztifőorvosi Hivatal
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
2006. Peer-to-Peer (P2P) hálózatok Távközlési és Médiainformatikai Tanszék.
QualcoDuna interkalibráció Talaj- és levegövizsgálati körmérések évi értékelése (2007.) Dr. Biliczkiné Gaál Piroska VITUKI Kht. Minőségbiztosítási és Ellenőrzési.
„Jogszerű? Legyen!- JOGPONT+ Mini Szakmai Konferencia”
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
NAGYGÉPES ESEMÉNYEK KBSZ SZAKMAI NAPOK - REPÜLÉS
KBSZ SZAKMAI NAPOK – VASÚT Budapest, november 18. dr. Gincsai János
A KÖVETKEZŐKBEN SZÁMOZOTT KÉRDÉSEKET VAGY KÉPEKET LÁT SZÁMOZOTT KÉPLETEKKEL. ÍRJA A SZÁMOZOTT KÉRDÉSRE ADOTT VÁLASZT, VAGY A SZÁMOZOTT KÉPLET NEVÉT A VÁLASZÍV.
SIKLÓERNYŐS BALESET PILIS, január 04.
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
EMBER A VÍZBEN! A vízbe esés esetei - okok és következmények
HAJÓZÁSI FŐOSZTÁLY évi tevékenysége KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS
1 ÉRVÉNYES OKMÁNYOK NÉLKÜL VESZTEGLŐ ÚSZÓMŰVEK TÁROLÁSÁNAK KOCKÁZATAI, KÖVETKEZMÉNYEI KBSZ SZAKMAI NAP Budapest, május 05. Sárkány Gábor Balesetvizsgáló,
KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI SZERVEZET Hajózási Főosztály
Előadás másolata:

2013. évben lezárt és vizsgált események, statisztikák KBSZ SZAKMAI NAPOK – HAJÓZÁS Budapest, 2014. május 6. Wimmer Gábor balesetvizsgáló, mb. főosztályvezető

Bevezetés A Hajózási Főosztály létszáma 3 fő – távozott Kiss László, új belépő Veres Gábor, aki a MAHART PassNave Kft-től a személyhajózástól érkezett . A Hajózási Főosztály 2013. évi tevékenysége számokban: 2012-ben 15 vizsgált eseményünk volt, míg 2013-ban csak 9. Ebből egy összevont. Korábbi években megkezdett vizsgálat közül lezárva 9; és 1 Zj-t elküldve 3 lezárt eset kapcsán 4 db biztonsági ajánlás lett kiadva; Megoszlása: 1; 1; 2 Jáde bárka, Érsekcsanád kisgéphajó, Jasmin felakadása kapcsán Üzembentartói vizsgálat 4 db Szegeden egy úszómunkagép elsüllyedt, Dunaújvárosban egy fő súlyosan megsérült, Ausztriában a Csepel ms partra futott 4 bárkával, két személyhajó összeütközött kikötés közben.

A 2013. évben lezárt események 2011. évről 2 vizsgálat zárult le: Egy balesetben a Tiszamogyorós és Lónya között közlekedő komp kötelének nekiment egy Z hajtású önjáró hajó. A kormányállása gyakorlatilag megsemmisült. Egy ütközéses baleset történt a bajai kikötő horgonyzó helyénél a Martin és a Killstroom önjárók ütköztek össze. 2012. évről 7 vizsgálat zárult le: 2 halálos kimenetelű csónakkal bekövetkezett baleset, amelyek egyike Tiszadobnál a Holt-Tiszán, a másik pedig egy bányatavon Mezőkövednél történt. 2 süllyedéses baleset, amely közül az egyik a Tiszán, Szegednél egy állóhajóval, a Szőke Tisza, és a másik egy kisgéphajó süllyedése a Dunán, Érsekcsanádnál a Veránka szigetnél történt. Az utóbbinál egy biztonsági ajánlás lett kiadva az üzemeltetőnek, tulajdonosnak.

A 2013. évben lezárt események 2012. évről 7 vizsgálat zárult le: lékesedéses baleset, rakodás megkezdése előtt észrevette a Saró ms személyzete a gönyűi kikötőben, hogy a hajó gépházában víz van, így az intézkedések hatására nagyobb kár nem történt. 1 sodródásos baleset, a dunaföldvári hídnál egy német bárka egyik horgonya leszakadt a másik horgonya felszakadt és sodródni kezdett. A dunaföldvári híd szélső pillérénél a hídláb kövezésén fennakadt. 1 db biztonsági ajánlás lett kiadva az üzemeltetőnek. 1 felakadásos baleset, a Jasmin ms tankönjáró felakadt a Lukoil nyiltvizi olajkiköténél Dunaföldvárnál. Átszivattyúzták a rakományt a kinti tartályokba és a hajó így felúszott. 2 db biztonsági ajánlás lett kiadva a kikötő üzemeltetőjének.

II. A 2013. évben lezárt események 2011. augusztus 11. A Tiszamogyorós Lónya között közlekedő komp kötelének a Z-429 önjáró hajó nekiment és a kormányállása gyakorlatilag megsemmisült

II. A 2013. évben lezárt események 2011. november 16. Bajánál a horgonyzón a Killstroom és a Martin önjárók összeütköztek.

II. A 2013. évben lezárt események 2011. november 16. Bajánál a horgonyzóhelyen a Killstroom és a Martin önjárók összeütköztek.

II. A 2013. évben lezárt események 2012. január 25. A egy német bárka sodródott el a dunaföldvári rakodó horgonyzóhelyéről.

II. A 2013. évben lezárt események 2012. február 5. A Mosoni-Dunán, a gönyűi kikötőben vette észre a személyzet, hogy a hajó gépterében szaporodik a víz.

II. A 2013. évben lezárt események 2012. február 19. Kisgéphajó süllyedése Érsekcsanádnál

II. A 2013. évben lezárt események 2012. február 19. Kisgéphajó süllyedése Érsekcsanádnál

II. A 2013. évben lezárt események 2012. február 26. Szeged, Tápé, telelő öböl Szőke Tisza süllyedése

II. A 2013. évben lezárt események 2012. február 26. Szeged, Tápé, telelő öböl Szőke Tisza süllyedése

Üzemeltetői vizsgálatba utalt esemény Süllyedt úszómunkagép. Szeged, Tápé, telelő öböl

II. A 2013. évben lezárt események 2012. március 15. Tiszadobnál két horgász közül az egyik életét vesztette

II. A 2013. évben lezárt események 2012. március 15. Tiszadobnál két horgász közül az egyik életét vesztette

II. A 2013. évben lezárt események 2012. március 17. Mezőkövesdnél egy bányatóban egy horgász életét vesztette

II. A 2013. évben lezárt események 2012. március 17. Mezőkövesdnél egy bányatóban egy horgász életét vesztette (Cene tó)

II. 2013. évben a zárójelentés tervezet kiküldve 2012. május 22; 2013. január 22; 2013. július 21. A RiverRide úszóbusz eseményei

II. 2014. év elején a zárójelentés tervezet kiküldve 2012. június 11. Balaton, Balatonlelle előtti vízterület, egy sóderszállító uszály/bárka elsüllyedt.

II. 2014. év elején a zárójelentés tervezet kiküldve 2012. június 11. Balaton, Balatonlelle előtti vízterület, egy sóderszállító uszály/bárka elsüllyedt.

II. 2014. év elején a zárójelentés tervezet kiküldve 2012. szeptember 9. Csongrádnál egy kisgéphajó partra futott

II. A 2013. évben lezárt események 2012. Október 5. A dunaföldvári Lukoil kikötő előtt egy tartályhajó (Jasmin) felakadt.

II. 2014. év elején a Zárójelentés tervezet kiküldve 2012. október 9. Balatonföldvár és Balatonszepeszd között eltűnt a vitorlás vezetője

II. 2014. év elején a Zárójelentés tervezet kiküldve 2012. október 9. Balatonföldvár és Balatonszepeszd között eltűnt a vitorlás vezetője

II. 2014. év elején a Zárójelentés tervezet kiküldve 2012. október 9. Balatonföldvár és Balatonszepeszd között eltűnt a vitorlás vezetője

II. 2014. év elején a Zárójelentés tervezet kiküldve 2012. augusztus 19. Dunakeszinél egy kisgéphajó wakeboardot vontatott és eközben a vezetője kiesett a Dunába és eltűnt

II. 2014. év elején a Zárójelentés tervezet kiküldve 2012. augusztus 19. Dunakeszinél egy kisgéphajó wakeboardot vontatott és eközben a vezetője kiesett a Dunába és eltűnt

II. 2014. év elején a Zárójelentés tervezet kiküldve 2012. november 4. Dunaalmásnál egy kis motoros csónakból a vezetője kiesett és megfulladt.

III. 2013. évben bejelentett és vizsgált események 2013-ban 158 bejelentés érkezett a KBSZ-hez, ebből személy- és áruszállítás 41 kedvtelési célú hajózás 13 egyéb úszólétesítmény 77 - 18 bejelentés külföldi lobogó alatt hajózó úszólétesítményt érintett 2013-ben magyar vizeken hajózási tevékenység közben 2 halálos baleset következett be csónakkal

III. A 2013. évben bekövetkezett, KBSZ vizsgálat alá vont események 2013. január 31. A komáromi lekötőn elsüllyedt egy SL bárka (Linz ms tolatmánya)

III. A 2013. évben bekövetkezett, KBSZ vizsgálat alá vont események 2013. január 31. A komáromi lekötőn elsüllyedt egy SL bárka (Linz ms tolatmánya)

III. A 2013. évben bekövetkezett, KBSZ vizsgálat alá vont események 2013. január 31. A komáromi lekötőn elsüllyedt egy SL bárka (Linz ms tolatmánya)

III. A 2013. évben bekövetkezett, KBSZ vizsgálat alá vont események 2013. március 2. Szolnoknál a Holt-Tiszán két fő horgászott egy fő életét vesztette.

III. A 2013. évben bekövetkezett, KBSZ vizsgálat alá vont események 2013. Május 17. Egy túrakenuban ülő férfi a déli M0-ás híd alatt horgonyzó ukrán uszályok közé sodródott és életét vesztette.

III. A 2013. évben bekövetkezett, KBSZ vizsgálat alá vont események 2013. július 17. Balatonkenese, tűzeset a vitorlás motorterében

III. A 2013. évben bekövetkezett, KBSZ vizsgálat alá vont események 2013. július 17. Balatonkenese, tűzeset a vitorlás motorterében

III. A 2013. évben bekövetkezett, KBSZ vizsgálat alá vont események 2013. szeptember 21. A Ráckevei-Soroksári Dunában az Angyali szigetnél egy csónak átkelés közben elsüllyedt. Építkezési törmeléket szállított (kb. 900 kg)

III. A 2013. évben bekövetkezett, KBSZ vizsgálat alá vont események 2013. szeptember 21. A Ráckevei-Soroksári Dunában az Angyali szigetnél egy csónak átkelés közben elsüllyedt. Építkezési törmeléket szállított (kb. 900 kg)

III. A 2013. évben bekövetkezett, KBSZ vizsgálat alá vont események 2013. Október 7. A Patrik ms tankönjáró a dunaföldvári Lukoil kikötőnél felakadt

III. A 2013. évben bekövetkezett, KBSZ vizsgálat alá vont események 2013. Október 7. A Patrik ms tankönjáró a dunaföldvári Lukoil kikötőnél felakadt

III. A 2013. évben bekövetkezett, vizsgálat alá vont események A 2013. október 20 Az Érsekcsanád tolóhajó 6 bárkával felakadt az Ipoly torok közelében

III. A 2013. évben bekövetkezett, vizsgálat alá vont események A 2013. október 20; 2013. október 27. Az Érsekcsanád tolóhajó 6 bárkával felakadt az Ipoly torok közelében

III. A 2013. évben bekövetkezett, vizsgálat alá vont események A 2013. október 28; Százhalombatta-Tököl között közlekedő komp részlegesen lesüllyedt

III. A 2013. évben bekövetkezett, vizsgálat alá vont események A 2013. október 28. Százhalombatta -Tököl között közlekedő komp részlegesen lesüllyedt

III. A 2013. évben bekövetkezett, vizsgálat alá vont események A 2013. október 28. Százhalombatta -Tököl között közlekedő komp részlegesen lesüllyedt

IV. Összefoglalás Az események kategóriáinak elemzése alapján az állapítható meg, hogy a 2013. év a víziközlekedés terén átlagosnak mondható. A bejelentett események szempontjából a 2013-as év kiugróan magas volt. A korábbi max. 91 helyett 158 bejelentés érkezett. A vizsgált események száma (9+4=13) hasonló a korábbi évek vizsgált eseményeinek számainak átlagához képest csökkent. A nagyhajókkal és a kishajókkal bekövetkezett balesetek számainak aránya a korábbi évek arányainak megfelelő. Magyar területen nem következett be nagyhajóval halálos kimenetelű víziközlekedési baleset. 2013-ban magyar vizeken 2 halálos baleset következett be csónakkal

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! wimmer.gabor@kbsz.hu www.kbsz.hu