SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hitellehetőségek kis- és középvállalkozások számára február.
Advertisements

A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Bencze Szilvia pénzügyi referens Vidékfejlesztési Minisztérium
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
KRISÁN LÁSZLÓ vezérigazgató. A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: • 1,2 millió.
Hitelbírálat a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Kis- és középvállalkozások finanszírozását segítő támogatott programok
A hitelgarancia szerepe a vállalkozások forrásbevonásában Király Zsolt marketing igazgató Hitelgarancia Zrt február 2.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
Sok kicsi sokra megy? A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió bejegyzett.
Vállalkozási ismeretek
Hitelgarancia Zrt.. A Hitelgarancia Rt ben alakult meg non-profit szervezetként. A kormányzat, 25 bank, 40 takarékszövetkezet és 11 egyéb szervezet,
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
A KA-VOSZ Zrt. koordinál a Program lebonyolításában résztvevő szervezetek között, a folyamatot elektronikus adatforgalom segíti A hiteltermékek illetve.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
JEREMIE Programok módosulásai
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt.
Vállalkozási ismeretek
Rimóc, október 28. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési Iroda.
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A siker kulcsa: a KAMARA” Vállalkozói Fórum április 29.
Hiteles múlt, biztos jelen
A szaktanácsadás támogatása között
A Zempléni Regionális Vállalkozói Központ
A lakossági ügyfelek részére kínált hiteltípusok.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Vállalkozói mikrohitelek
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Bábolna, November 11. Agrár Szakmai Nap. Mit kínál a Szövetkezeti Integráció az agrárvállalkozásoknak? 2 Horváth Angyalka Értékesítési Vezető 2015.
Tóth István és Mátyás Tamás Sátoraljaújhely, május 30. Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Széchenyi Forgóeszközhitel.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató. A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió.
Agrárágazati aktualitások. AZ OTP BANK SZEREPE AZ AGÁR- FINANSZÍROZÁSBAN 2.
Széchenyi Kártya Program PBKIK Siklós Sándor Andrea Széchenyi Forgóeszköz és Beruházási Hitel.
SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM ÚJDONSÁGOK ÉS HITELEK UNIÓS PÁLYÁZATOKHOZ SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató KAVOSZ Zrt.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Szakács Erik , Győr Széchenyi-kártya a VOLKSBANK – nál.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Dr. Terták Elemér vezérigazgató Budapest, május 12.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató

AGRÁR SZÉCHENYI KÁRTYA - RÉSZTVEVŐ SZERVEZETEK I. VM - Vidékfejlesztési Minisztérium Támogató, ASZK termékszabályzatok jóváhagyására jogosult Minisztérium II. KA-VOSZ Zrt. Konstrukció kialakítása, koordinálása, lebonyolítása, hitelkérelmek befogadása III. MVH - Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Támogatással kapcsolatos feladatok ellátása IV. VOSZ, MKIK országos irodahálózat Hitelkérelmek befogadása V. AVHGA - Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány Garantőr VI. Hitelintézetek Finanszírozó, hitelkérelmek bírálata, szerződéskötés, keretnyitás VII. Társult Szervezetek

AZ AGRÁR SZÉCHENYI KÁRTYA Hitel típusa: Szabad felhasználású Folyószámlahitel Hitel lejárata: 1,2, vagy 3 év Törlesztés egy összegben a futamidő végén, futamidő alatt kamatfizetési kötelezettséget kell teljesíteni, csak a kihasznált tartozásra kerül felszámításra Hitelösszeg: 500 ezer – 25 millió Ft - félmillió Ft-ként emelkedő keretösszegek (előző évi bevétel meghatározott %-a lehet) MasterCard Bankkártya kerül kibocsátásra a hitelkerethez. Forgalmazó Bankok köre folyamatosan bővül: Volksbank és OTP Bank fogadja a kérelmeket az indulástól kezdve.

IGÉNYBEVEVŐI KÖR Igénybevevői kör - jogosult tevékenységek szempontjából: Fő- vagy melléktevékenységként mezőgazdasági termék előállításával (beleértve az állattenyésztést is), feldolgozásával és forgalmazásával, valamint erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző vállalkozások. Igénybe vevői kör – gazdálkodási forma szerint: MVH regisztrációs számmal rendelkező gazdasági társaság, egyéni cég, szövetkezet, egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, családi gazdálkodó.

IGÉNYBEVÉTELI FELTÉTELEK KKV kritériumoknak való megfelelés (pl.: max. 249 fő foglalkoztatott) Nincs lejárt köztartozás (kivéve NAV átütemezés) Nincs lejárt hiteltartozása a hiteligénylő vállalkozásnak A kezes illetve az igénylő magánszemély (e.v., őstermelő, családi gazd.,) nem szerepel a KHR-ban aktív késedelmes tartozással Nem áll csőd-, felszámolás, végelszámolás alatt Nincs folyamatban a Vállalkozás ellen végrehajtás Megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok jogszabályi követelményének 6 hónapon belül nem volt 50 %-nál nagyobb tulajdonosváltás

GAZDÁLKODÓI MÚLT 500 ezer Ft és maximum 15 millió Ft közötti hiteligénylés esetén egy lezárt, teljes naptári (365 nap) éves gazdálkodói múlt 15 millió Ft feletti hiteligénylés esetén két lezárt, teljes naptári (365 nap) éves gazdálkodói múlt, az alábbi eset kivételével: Egy teljes lezárt évvel nem rendelkező fiatal mezőgazdasági termelő is jogosult ASZK Folyószámlahitel igénylésére speciális feltételek mellett maximum 10 millió Ft hitelösszegig Az egy éves gazdálkodási múltba a jogelőd működési ideje is beszámítható

SPECIÁLIS FELTÉTEL BIZTOSÍTÉKI HÁTTÉR Egy Vállalkozás nem rendelkezhet egy időben ASZK Folyószámlahitellel és Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel is. Egy Vállalkozás egy időben csak egy Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel rendelkezhet. BIZTOSÍTÉKI HÁTTÉR 15 millió Ft hitelösszegig TÁRGYI BIZTOSÍTÉK NÉLKÜL: AVHGA 80%-os kezességvállalása a hitelszerződés szerinti tőke összegére magánszemély készfizető kezessége felhatalmazó levél más banknál vezetett bankszámlára 15 millió Ft hitelösszeg felett fentieken túl: 15 millió Ft felett egyéb, a hitelnyújtó és az AVHGA által elfogadott fedezet bevonása kötelező (az Alapítvány által elfogadható fedezetek: ingatlan, tehermentes ingóság/vagyon)

A HITEL KONDÍCIÓI Ügyleti kamat: 1 havi BUBOR + 4% /év Állami kamattámogatás: 2 %/év a teljes maximum 3 éves futamidőre Kamatfizetés: Naptári negyedévente 2. Kezelési költség: 0,8%/ év 3. Kezességi díj: Általános díjon: 1,7% /év Állami kezességi díjtámogatás: garanciadíj vetítési alap 0,75%-a. „Kártyadíj”: hitelkeret összegétől függ – kis összegeknél kedvezőbb mint a Széchenyi Kártya kártyadíja 500 ezer Ft - 7.500 Ft 1-2,5 millió Ft - 15.000 Ft (a „kártyadíj” minden induló költséget tartalmaz, a hitelbírálat, a szerződéskötés, a hitelkeretnyitás díját, nincs rendelkezésre tartási jutalék sem) 5. Regisztrációs díj: VOSZ, VOSZ tagszervezet, MKIK tag nincs díj Társult szervezet tagja 8.500 Ft Nem szervezeti tag 17.000 Ft

FOLYAMAT Hitelkérelem beadása: a VOSZ és a területi kereskedelmi és iparkamarák és a KA-VOSZ Zrt. több mint 100 regisztráló irodájában Igénylési feltételek ellenőrzése (szabad támogatási keret – MVH-tól lekérdezése) Hitelkérelem rögzítése, Bankba továbbítása (ügylet támogatástartalmának zárolása az MVH-nál) Banki hitelbírálat, döntés Jóváhagyás esetén szerződéskötés a bankban AVHGA kezesség igénylés a Bank által Hitelkeretnyitás

CSATOLANDÓ DOKUMENTUMOK NAV által kiállított - 30 napnál nem régebbi dátumú – nemleges együttes adóigazolás aláíró személy(ek) személyazonosító okmányai (személyi-, lakcím- és adóigazolvány), társas váll. esetén aláíró személy(ek) aláírási címpéldánya(i), aláírásmintája(i). társasági szerződés, alapító okirat Igénylési lap és Nyilatkozat 30 napnál nem régebbi cégkivonat vagy egyéni vállalkozói igazolvány / őstermelői igazolvány 5. „Regisztrációs igazolás” vagy „Regisztrációs adatok visszaigazolása” c. (MVH által kiadott) Az utolsó lezárt év pénzügyi beszámolója / EVA bevallás / SZJA bevallás Családi gazdaság esetén valamennyi tag SZJA bevallása 8. Társas esetén: előző évi beszámolót alátámasztó ill. a tárgynegyedév főkönyvi kivonata 9. Magánszemély készfizető kezes(ek) személyazonosító okmányai (személyi, lakcím és adó igazolvány)

HITELKÉRELMEK BEFOGADÁSA A KA-VOSZ ZRT., A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban Budapesten és országszerte, minden megyében KÉK SZÁM: 06 40 200427 www.kavosz.hu kavosz@kavosz.hu