Villanások A TTE első 15 éve 1989-2004. 1989 A TTE megalakulásának sajtóvisszhangja.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mi a járható út a hatékony civil kampányokhoz? Különös tekintettel az 1%-os kampányokra egy konkrét példán szemléltetve S. Takács Zsuzsanna január.
Advertisements

Mire lehet/ne jó az iskola?
„Fejlődés ellen nincs orvosság” (Neumann János) 1987.az alapítás éve 1989.a névadás éve 1993.az első (30 fős) kollégium 2000.NIVÁK 2002.Kollégium a Pozsonyi.
Az érettségi rendszere
BALOGH GÁBOR Magyar Diáksport Szövetség Elnök
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
A Nemzeti Fejlesztési Terv regionális egyeztetésének folyamata, eredményei Dönsz Teodóra, Magyar Természetvédők Szövetsége Civilek az NFT Nyilvánosságáért,
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
Az iskolai könyvtárhasználat hazai innovatív példái
A 2004/2005-ös tanév rendje Oktatási Minisztérium március 17.
EU alapismeretek E-Learning.
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
Méltányossági elvek a közoktatásban
A rendszerépítés változó jogszabályi környezetben A pedagógusképzés a magyar bolognai rendszerben – ELTE IV. Pedagógusképzési nap Papp Lajos ELTE Pedagogikum.
Általános tájékoztatás az oklevélmellékletről
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
ISKOLAI MENTOR SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
A délszláv válság.
Világ – Nyelv, az idegennyelv-tudás fejlesztésének kormányprogramja. FPN Budapest, 2004.
. Vass Vilmos igazgató Programfejlesztési Központ Oktatási programcsomag - kulcskompetenciák „A tudásalapú információs társadalomért” Fővárosi Pedagógiai.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Tanítók: egy szakmacsoport az adatok tükrében Nagy Mária, Országos Közoktatási Intézet Tanítóság: szakma, mesterség, hivatás Előadóülés. MTA, június.
A nevelési-oktatási program előzményei
2005. június éves a Magyar-Osztrák Területrendezési és Tervezési együttműködés dr. Tompai Géza főosztályvezető Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési.
előadó: Gurmai Margit Pm. Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa
Az elektronikus tanulmányi nyilvántartás mint minőségbiztosítási eszköz dr. Princzinger Péter ELTE Oktatási Igazgatóság január 25.
Pädagogisches Institut Győr Pädagogisches Institut Győr Pädagogisches Institut Szombathely Pädagogisches Institut Szombathely Pädagogisches Institut Eisenstadt.
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
„Szemléletváltás az oktatásban” Az Igazgyöngy Alapítvány pályázata.
Brazzorottó Jenőné elnök-igazgató
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
Szeretettel köszöntünk a Pesterzsébeti
Pálfy Aliz: (N. Colan Általános Iskola, Sepsiszentgyörgy) MENTÁLHIGIÉNÉS KÉPZÉS, MENTÁLHIGIÉNÉS PROGRAMOK ERDÉLYBEN – ÁTTEKINTÉS, KEZDEMÉNYEZÉSEK, TERVEK.
A Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold
Fogyatékossággal élő hallgatók a Nyíregyházi Főiskolán Göncziné dr. Szabó Terézia „Egyenlő esélyek biztosítása a felsőoktatásban” november 26.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Bevezető gondolatok a II. MAKE konferenciához Fertő Imre MAKE május 3.
25 éves a Történelemtanárok Egylete
BEVEZETŐ.
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezetének munkája (2005)
Nagyné Horváth Emília.
6., 8. és 10. évfolyamos országos kompetenciamérés
A Calderoni projekt az OFI szakmai tevékenységében Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ Kőrösné Mikis Márta Budapest, április.
Példa egy ppt prezentációhoz
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
Az osztályfőnöki szerep története és jelenlegi tartalma Szekszárdi Júlia 2008.
A fogyatékkal élők integrációjának kérdése Románia EU csatlakozása után.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
A nemzeti felsőoktatási törvényről Kaposi József 2015.
MEGÚJULÓ PEDAGÓGIAI- SZAKMAI SZOLGÁLTATÁS A REFORMÁTUS KÖZNEVELÉSBEN TÁMOP A Magyarországi Református Egyház köznevelési feladatainak.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
2018/2019 tanév.
a középfokú iskolai felvételi eljárás rendje
Programjaink fizikából a es tanévben
A BIIRSZ tegnap, ma és holnap;
Előadás másolata:

Villanások A TTE első 15 éve

1989 A TTE megalakulásának sajtóvisszhangja

1990 A TTE kezdettől állásfoglalásokat hoz, ajánlásokat fogad el A Történelemtanárok Egylete állásfoglalása az január 4-i, békásmegyeri konferencia megrendezéséről: 1. A szakma lényeges kérdéseivel foglalkozó tanácskozásokra igen nagy szükség van. (…) 3. A Történelemtanárok Egyletének alapszabályából, programjából következik, hogy ilyen szakmai konferenciák szervezésébe, rendezésébe szívesen bekapcsolódik. (…) november 17.

1991 A Történelemtanárok (1.) Országos Konferenciája

1992 Bíráljuk a (mindenkori) oktatáspolitikai dokumentumokat Az első ezzel kapcsolatos TTE-dokumentum: A közoktatási törvény koncepciójával kapcsolatos néhány fontos kérdésről (1992. január 27.)

1993 Állásfoglalás a tárgyilagos történelemtanításról „Etikai kódex” jellegű dokumentum A TTE egyik alapdokumentuma A történeti igazság a legfontosabb. A fontosabb vitatott történelmi tények vagy értékelések esetében törekedjünk a különböző álláspontok bemutatására. Tanárnak és diáknak egyaránt joga van saját nemzeti, etnikai, vallási, lokális stb. identitásához és ahhoz, hogy azt mások is tiszteletben tartsák. A tanulónak joga van az önálló véleményalkotáshoz. A világnézeti és politikai propagandát száműzni kell a tanár-diák kapcsolatból. (…)

1994 A Történelemtanárok Egylete létrehozza és koordinálja a Fővárosi Pedagógus Szakmai Szervezetek Információs Központját. A tömörülés elsődleges célja: az információ eljutásának segítése a pedagógus szakmai szervezetekhez (akár külső megkeresésről akár egymás közti kapcsolatról van szó). Az 1994-ben alapított Információs Központ tagszervezetei: 1. Budapesti Általános Iskolai Igazgatók Kollégiuma 2. Budapesti Pedagógus Szakmai Szervezetek Szervezete 3. Keresztény Pedagógus Társaság 4. Kollégiumi Szakmai és Érdekvédelmi Szövetség 5. Könyvtárostanárok Egyesülete 6. Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete 7. Magyartanárok Egyesülete 8. Országos Református Tanáregyesület 9. Pedagógus Szaktanácsadók Országos Egyesülete 10. Történelemtanárok Egylete

1995 Útjára indítjuk a TTE Hírmondót

1996 Konferencia az érettségi reformjáról Hét pedagógus szakmai szervezet közös konferenciája június 01. A konferencia ajánlása: Érettségi konszenzus 1. A közoktatás tartalmi szabályozását a évfolyamra is ki kell terjeszteni, hogy a középiskolák utolsó két évét ne csupán az érettségi vizsga szabályozza. Kívánatos az érettségi vizsgának a NAT-tal és az alapvizsgával való összehangolása. 2. Az érettségi vizsga egyes tantárgyakra vonatkozó tartalmi követelményeinek valamennyi iskolatípusban egységesnek kell lenniük. 3. Törekedni kell az érettségi vizsgák összemérhetőségére, az egységes szempontú értékelésre. (…) 5. Az érettségi vizsga töltse be azt a funkcióját, hogy felsőoktatási intézményben való továbbtanulásra jogosít (…) 6. Az érettségi teljes körű lebonyolítását az állam garantálja (…) (…)

1997 Megrendezzük az Euroclio évi (V.) konferenciáját március 23. A résztvevők száma: A résztvevők száma: száz fő (köztük 14 magyar kolléga) A Konferenciát Göncz Árpád köztársasági elnök köszönti.

1998 Elindítjuk a TTE (első) honlapját, a Szemtanú támogatásával ( (

1999 Megkezdjük az Új történetírás – változó történelemtanítás című akkreditált továbbképzést

2000 Megújul a TTE oldala, civil portálként működik tovább Hírek, információk naponta Tematikus linkgyűjtemény Keresés

2001 Élénk a levelezés a Törifórum levelezőlistán Csúcstartó félév Levelek száma: 236 A lista tagjainak száma jelenleg kb. 160 fő Népszerű témák:  Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja  Holokauszt-emléknap  Diákjogok  Rendezvények, programok

2002 Tanulmányi kirándulás Párizsba Szakmai vezető: Hahner Péter

2003 Nemzeti Emlékezet Program: Tanulmányi kirándulás a Don-kanyarba

2003 Tanulmányi kirándulás Krétára Szakmai vezető: Németh György

2004 A Nemzeti Emlékezet Program keretén belül tanulmányi kirándulás Auschwitzba

2004 Tartalmilag és formailag is megújul a TTE portálja

Köszönöm a figyelmüket!