Feladat 1 •Tekintsük a prim alprogramot, amely az n, (n≤32000) paraméteren keresztül egy természetes számot kap és visszatéríti az 1–et, ha n prímszám.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egy szélsőérték feladat és következményei
Advertisements

Oszthatósággal kapcsolatos feladatok pszeudokódban.
Nevezetes algoritmusok
Elemi algoritmusok Páll Boglárka.
Óraregisztrálási modul
Természetes számok 0, 1, 2, 3, ..., 24, 25, ..., 1231, 1232, ..., n, ...  = {0, 1, 2, 3, ..., n,...} a természetes számok halmaza Műveletek: összeadás.
Oszthatóság Az a osztója b-nek, ha van olyan egész szám, amivel a-t szorozva b-t kapok. (Az a osztója b-nek, ha egész számszor megvan benne.) Ha a|b, akkor.
Elemi algoritmusok Páll Boglárka.
Elemi algoritmusok Páll Boglárka.
Ismétlés. Ismétlés: Adatbázisok megnyitása: OPEN DATABASE adatbázis_név OPEN DATABASE ”adatbázis_név elérési útvonallal” Adattábla megnyitása: USE tábla_név.
Osztó, többszörös Osztó: azokat a számokat, amelyekkel egy B szám osztható, az B szám osztóinak nevezzük. Minden számnak legalább két osztója van, 1 és.
Legyenek az a és b egész számok.
A feladatokat az április 28-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
OKTV feladatok megoldása C#-ban
Koordináta transzformációk
Gyűrűk Definíció. Az (R, +, ·) algebrai struktúra gyűrű, ha + és · R-en binér műveletek, valamint I. (R, +) Abel-csoport, II. (R, ·) félcsoport, és III.
Dinamikus tömbök.
Sztringek.
Bernoulli Egyenlőtlenség
Sztringek  Az fscanf() és a fprintf() függvényeknél a %s-es formátumtagot kell használni.  A %s formátumtag az első white space karakterig folytatja,
Intervallum.
Bevezetés a Java programozásba
Prototípus készítés Verilog nyelven VGA – PROM számláló Készítette: Fazekas Gergő,
Jelrendszerek, kettes számrendszer
Számelmélet Matematika Matematika.
Matematika: Számelmélet
Műszaki ábrázolás alapjai
RADIX vissza bemutató Algoritmusok és adatszerkezetek 2. Papp István Javított.
Oszthatóság Az a osztója b-nek, ha van olyan egész szám, amivel a-t szorozva b-t kapok. (Az a osztója b-nek, ha egész számszor megvan benne.) Ha a|b, akkor.
Készülj az érettségire
Programozás C# - ban Feladatsorok.
Készítette: Lakos Péter.  Adott egy élsúlyozott, véges gráf  Negatív élsúlyokat nem tartalmaz  Lehet irányított vagy irányítatlan  Továbbá adott egy.
Alapszint 2.  Készíts makrót, ami a kijelölt cellákat egybenyitja, a tartalmat vízszintesen és függőlegesen középre igazítja és 12 pontos betűméretűre.
Logikai szita Pomothy Judit 9. B.
Alprogramok deklarációja, definíciója és meghívása Páll Boglárka.
Karakterláncok Páll Boglárka.
Összetett adattípusok a Pascal nyelvben
A Pascal programozási nyelv alapjai
Ciklusok: 3. Hátultesztelő ciklus
Ciklusok: 1. Számlálós ciklus
Félévi típus feladatok
Feladat: 1.Írjunk eljárást amely egy paraméterként megadott stringből kitörli az összes ‘b’ betűt. 2.Írjunk eljárást amely beolvassa egy személy adatait.
Feladatok: Algoritmusok Pszeudokódban
A Pascal programozási nyelv alapjai
Egyszerű gráfok ábrázolása Pascalban:
Elemi algoritmusok Páll Boglárka.
2006. január 27. Telefonos feladat Egy világhírű zeneszerző születési éve olyan négyjegyű szám, mely jegyeinek összege kétjegyű prímszám. Az utolsó számjegye.
Tömbök és programozási tételek
Szintaktikai, szemantikai szabályok
Algoritmus gyakorlati feladatok
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Matematika felvételi feladatok 8. évfolyamosok számára
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Megyei Matematika verseny
Lagrange-interpoláció
Feladatok tömbökkel.
Comenius Logo (teknőc).
Számítógéppel támogatott problémamegoldás
Objektum orientált programozás
Pole (array of...).  Zložený datový typ na ukladanie viacerých premených  Zápis: var meno_pola : array [ konce intervala ] of základný typ ; Základné.
Függvények II..
100.óra Majoros Márk.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 HasábokHasábok.
1. feladat  Készíts olyan függvényt, mely paraméterül kapja két egész típusú változó címét, s hívása után a két változó értéke helyet cserél.
Huffman kód.
Számok világa.
Nevezetes algoritmusok
Mediánok és rendezett minták
78. óra Prímszámok Röp: 1. Az osztó definíciója. 2. Dönts el és indokold: a.) osztható-e 125-tel? b.)
Tanórán kívül lehet kicsit több
Előadás másolata:

Feladat 1 •Tekintsük a prim alprogramot, amely az n, (n≤32000) paraméteren keresztül egy természetes számot kap és visszatéríti az 1–et, ha n prímszám és 0-t ellenkező esetben. Írjatok egy Pascal programot, amely a prim alprogram megfelelő használatával kiírja a képernyőre az összes olyan kétjegyű prímszámot, amelyek fordítva (jobbról balra) olvasva is prímek. Egy ilyen szám például a 13, mert a 13 is és a 31 is prímszámok

Feladat 2: Legyen egy 2 paraméterrel rendelkező nr alprogram amelynek paraméterei: –az n legfeljebb 8 számjegyű természetes szám –és a c egy számjegy. Az alprogram visszatéríti a c számjegy előfordulásainak számát az n számban. Példa: ha n=15356, és c=5, az alprogram a 2-es értéket téríti vissza. Írjatok egy Pascal programot a nr alprogram megfelelő használatával, amely a billentyűzetről beolvas egy n legfeljebb 8 számjegyű természetes számot, és kiírja a képernyőre az n szám különböző számjegyeinek számát Példa: ha n=15356 akkor a képernyőre a 4-et fogja kiírni, mert az n szám 4 különböző számjegyből áll: 1, 3, 5 és 6.

Feladat 3: Legyen a P alprogram, amelynek az –n paramétere egy legfeljebb 9 számjegyű természetes szám –és a c paramétere egy számjegy. Az alprogram kitörli az n számban előforduló összes c számjegyet, és az n paraméterén keresztül visszatéríti a így kapott számot. Példa: ha n=15356, és c=5, az alprogram az n paraméteren keresztül az 136-os értéket téríti vissza. A BAC.IN szöveges állomány első sora több, maximum 9 számjegyű természetes számot tartalmaz egy-egy szóközzel elválasztva. Írjatok egy Pascal programot, amely beolvassa az állományban található számokat, a P alprogramot felhasználva kitörli mindenik számból a páratlan számjegyeket és az így kapott számokat beírja egy BAC.OUT szöveges állományba. Ha egy BAC.IN állományban található szám csak páratlan és 0 számjegyeket tartalmaz, akkor ez a szám nem fog egyáltalán szerepelni a kimeneti állományban. Példa: ha a BAC.IN állomány tartalma akkor a BAC.OUT állomány a: számokat fogja tartalmazni.

Feladat 4 •Adjátok meg a 2 paraméterrel rendelkező interval alprogram teljes leírását, amely a paraméterein keresztül egy legtöbb 100 elemű, 1000-nél kisebb természetes számból álló egydimenziós tömböt, illetve a tömb elemeinek számát kapja. Az alprogram visszatéríti, hogy hány olyan eleme van a tömbnek, amelyek hozzátartoznak a tömb első és utolsó eleme által meghatározott zárt intervallumhoz. Példa: ha adott egy 6 elemű tömb, amelynek elemei: (12,27,6,8,9,2), az alprogram által visszatérített érték 5. A numere.txt állomány első sorában legtöbb 90 darab, 1000-nél kisebb természetes szám található, egy-egy szóközzel elválasztva. Határozzátok meg az előző pontban megírt interval alprogram felhasználásával, az állomány azon elemeinek számát, amelyek kisebb vagy egyenlők az állomány utolsó eleménél. Példa: ha a numere.txt állomány tartalma , akkor a kiírt érték a 6 lesz.