Bélférgek ;).

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A víz ökölógiai ismertetője
Advertisements

Tanácsok szülőknek és gyerekeknek
Laposférgek törzse.
Directions: Answer all the below questions and ask your consultant to provide you with your results! Directions: Answer all the below questions and ask.
A Tengericsillagok.
Az élelmiszerek mikrovilága
Kattintással tovább léphetsz!
Táplálkozási(1) és tápcsatorna betegségek(2)
Városlakó állatok.
A mosómedve.
Készítette:Bíró Levente 8/a
13. Tétel.
Fonálférgek törzse.
VÉRBETEGSÉGEK.
Mik azok a mikrobák?.
Ékszerek a terráriumban
A villamos fogyasztás befolyásolása
Záridő Blende Fénymérés
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
Százlábuak.
A szervezetünk megfelelő működéséhez létfontosságú folyamat
Reformtáplálkozás.
Ismeretlen szerzŐ verse
Bőrfertőzések Zsadony Dorina.
A férgek törzsei.
NEMZETI TANKÖNYVKIADÓ Panoráma sorozat
Ukrajna. Hatalmi távolság (PDI ~70) -Korrupció elfojthatatlan, ezáltal: -Mindenkinek minden megfelel, -Mindenhol megvannak a kiskapuk -A rétegbeli és.
Jaboticaba.
Élet az emberrel és az emberi településeken
Horváth Krisztián A Vitamin.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
Köröm és lábápolás.
1 Támad az influenza! Hogyan védekezzünk? Margit Kórház Pásztó Egészségpercek Prevenció és egészségmegőrzés.
Hogyan terjed a fertőzés?
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
MÁJUSI IDÓJÁRÁS 2013-BAN ÉN ÍGY KÉSZÍTETTEM EL. KEZDETBEN  Kiválasztottam a témát, ami az időjárásjelentés lett  A hónapot is kiválasztottam ami a május.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
„Ez velünk nem fordulhat elő!”
Ha nem, akkor figyelj!!!.  Az egészséges életmód könnyen betartható, ha oda figyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább félórát.
Házi légy Mindenhol előfordul , ahol van meleg és napfény!
Füsti fecske.
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
Élősködők okozta bőrbetegségek
Kén-dioxid indikátorok: a zuzmók
Arabok Németh Anna. Az arab étkezési szokások befolyásoló eleme a Korán.
Bakteriális megbetegedések
Nemi betegségek - STB Bevezető Szifilisz Klamídia Tripper Herpesz AIDS
Betegtájékoztatás – szisztémás sclaroderma
Humán Papillóma Vírus (HPV)
Rejtőzködő „lakótársak”
Páciens fertőzések eredetének meghatározása. Összefüggés A fertőzött beteget a kórházban ápolták egy műtétet követően. Az ápolás során minden nap más.
Antibiogram vizsgálat baktériumtörzsön
Idősek otthona 小島 Bird Free referencia munkát végezte:Noxious Kft. Dunaföldvár, Kossuth L. u. 1/a +36/30/
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
A HIV ÉS AZ AIDS. A.I.D.S. = Acquired Immune Deficiency Syndrome = Szerzett immunhiányos tünetegyüttes. HIV = humán immunhiány vírus Fertőzés következtében.
Prof. dr. Szkenderovity Horvát Teréz BIO-ÉLELMISZEREKKEL AZ EGÉSZSÉGÉRT.
Nemi Betegségek.
Gombák.
A virágok titkai Készítette: LAUKÓ EMESE 3.c..
Kapcsolja be a hangszórókat! Automatikus diatovábbítás.
Nemi betegségek.
Élelmiszer lábnyom.
Mosdószivacs.
Rovarok a vízben,vízparton
T: Fonálférgek.
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Élelmiszer lábnyom.
2 mi 4800 ft = ______ ft.
Előadás másolata:

Bélférgek ;)

Mik azok a bélférgek? A bélférgek paraziták. Csak egy gazdaszervezetben képesek életben maradni, mint pl. egy állat, vagy az ember. A fertőzés észrevétlenül történik úgy, hogy a bélféreg petéi a szájon keresztül a szervezetbe jutnak. Sokféle bélféreg létezik, az emberben a cérnagiliszta a leggyakoribb.

Cérnagiliszta A cérnagiliszta vékony, halványsárga/fehér mozgékony kicsi féreg. 0,5-1 cm hosszú. Gyakran fordul elő iskoláskorú gyermekeknél. A cérnagiliszta nem veszélyes, de kellemetlen. Főleg éjszaka viszketést okoznak a végbélnyílás környékén és a fenékvágatban. A cérnagiliszta, amelyik egyébként a bélben él, ilyenkor kimászik és a végbélnyílás környékén rakja le a petéit. A gyermek vakaródzik, és a peték megtapadnak az ujjakon, valamint a köröm alatt. A kézen és a szájon keresztül vihető át a fertőzés másokra. Ilyen módon a fertőzött gyermek saját magát is újra megfertőzheti.

Orsóféreg Hasonlít egy közönséges gilisztára. Halványsárga vagy rózsaszín-vöröses, az átmérője 3-6 mm. A hossza lehet 10-30 cm. Megfertőzött személynél megjelenik az orsóféreg, vagy annak egy darabja a székletben. A féregdarab vagy már nem él, vagy le van bénulva. Hogyan történik az orsógiliszta fertőzés? A fertőzés általában külföldön történik. Nyers gyümölcs, vagy zöldség fogyasztása legtöbbször a forrás. Ilyenkor a gyümölcs általában olyan talajon növekszik, amelyiket az emésztőből szerzett ürülékkel trágyázták, és a gyümölcs vagy zöldség nem megfelelően lett megmosva.

Galandféreg A galandféreg fertőzést a székletben, alsóneműben, vagy az ágyban megjelenő fehér/sárgásfehér féregdarabokról lehet felismerni. Ezek a darabok 1-3 cm hosszúak. Ezek a galandféregről leszakadó darabok, de a féreg maga néhány méter hosszú is lehet. A bélben él és az ember által elfogyasztott táplálékból él. Legtöbbször tünetmentes. Galandféreg fertőzés nem fordul elő olyan gyakran, mert a hús ellenőrzött. A galandféreg-fertőzés általában nyers darált hús (tatár biefsteak), valamint nyers vagy félig átsült hús fogyasztásakor történik külföldön.

Mit tehetünk bélférgesség ellen? Fertőzés esetén a higiéniás szabályok betartása nagyon fontos, hogy az újrafertőződést elkerüljük. Adjon a gyermekre napközben és éjszaka egy szoros alsónadrágot. Kenje be a fenékvágatban, vizet nem tartalmazó kenőccsel, vagy vazelinnel. - Vágja le a körmöket rövidre, és rendszeresen mossa meg a kezét, körmeit és a fenekét. - Vegyen minden nap tiszta alsóneműt. - Óvatosan rázza ki reggelente az ágyneműt, a pizsamát vagy hálóinget. - Mossa ki a lepedőt, pizsamát vagy hálóinget és alsóneműt 60 °C-on. - A környezetét is tartsa tisztán (ruházat, törölközők, ágy/kanapé, játékok), mert a peték mindenhol ott maradnak. Gondoljon a kilincsekre és a WC ülőkére is. - A cérnagiliszta fertőzés a higiéniás szabályok szigorú betartása mellett magától is elmúlhat.

Orsóféreg (Ascaris) Az orsóféreg fertőzést úgy tudja a legjobban megelőzni, ha külföldön nem fogyaszt nyers zöldséget és gyümölcsöt.

Galandféreg Ha egy galandféreg fertőzést kíván megelőzni, akkor jobb, ha nem kóstolgatja, hogy a darált hús elég fűszeres-e és külföldön se egyen nyers, vagy félig átsült húst.

The End