KSHXML internetes adatgyűjtési rendszer Az utolsó módosítás dátuma: 2007. december 18.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Elektronikus Banki Igazgatóság
Advertisements

A PC gépek szoftverei Kérdés: "Mi az elefánt?" Válasz: "Egér operációs rendszerrel."
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Grafikus felhasználói felület Windows alatt
06M29 adatszolgáltatás elkészítés lépései
WINDOWS OPERÁCIÓS RENDSZEREK
A számítógép műszaki, fizikai része
Készítette: Vári Lászlóné Szolnok,
Az Internet adta lehetőségek
Internet alapú önértékelés
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Adatbázis alapú rendszerek 1. Gyakorlat Követelmények / SQL.
KSHXML2 Adatszolgáltatói kliensek
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
Hálózati architektúrák
Tájékoztatás az EKOP-1.A.2 projektnek az OSAP összeállítására gyakorolt hatásáról Mag Kornélia OST február 24.
Fajfrik Dóra tanárjelölt munkája alapján
Adobe Photoshop. A világ legnépszerűbb képszerkesztő programja Etalon a képfeldolgozás világában.
Rumi László, informatikai igazgató Viczián István, vezető tervező
A KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztése, kiterjesztése Budapest, január 31.
A szoftver.
Az ETR technológia DEXTER Informatikai kft..
Az operációs rendszer működése, fajtái, felépítése
Az operációs rendszer működése, fajtái, felépítése
BE KI Perifériák Számítógép.
Ember László Windows Update Windows frissítés.
OCLC Online Computer Library Center. Tartalom 1. Könyvtárközi kölcsönzés 2. Adatbázisokban szereplő dokumentumok címlistája 3. Adatbázisokban szereplő.
Microsoft Windows A Windows fejlődése, általános jellemzése – 2. dia
Számítógéphálózatok A hálózatok kialakulása A hálózatok osztályozása
Kiss Tibor Rendszeradminisztrátor (MCP) DevNet Solution Kft. Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
Module 1: A Microsoft Windows XP Professional telepítése
Új Windows alapú intézményi szerverek (címtár és management) tervezése és kivitelezése.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Számítógépes üzemmódok
EKOP-1.A.1-08/B A KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztése, kiterjesztése.
EKOP-1.A.1-08/B A KSH elektronikus adatgyűjtési rendszerének fejlesztése, kiterjesztése.
A KSH új online adatgyűjtő rendszere EKOP-1.A.1-08/B
A levegővédelmi adatszolgáltatások számítógépes adathordozón történő teljesítése ATI-KTVF április 4.
, levelezés … kérdések - válaszok Takács Béla 2008.
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
1 A bannernek is van szeme. Erre ma már megvannak az eszközök! 6.
A JÜB fogalma és funkciói
Alkalmazói programok Integrált felhasználói rendszerek Számítómunkahelyen szükséges felhasználói programokat egy csomagban, modulokban tartalmazza; az.
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez.
SDI Selective Dissemination of Information Az Aleph integrált rendszer szolgáltatása az SDI, amely egy elektronikus témafigyelés a könyvtári rendszeren.
Internet, Elektronikus levelezés
Web-alapú humán lekérdező rendszer
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Töltsd ki és küldd el! Küldd el! A Bemutatkozó tartalma A jelentkező neve =Kiss Katalin címe=1234 Budapest, Kiskati u. 12. telefonszáma=
ELEKTRA évi működés, évi kiterjesztés Kópházi József.
Készítette: Pandur Dániel
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
A FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKA ADATGYŰJTÉSI RENDSZERÉNEK ÁTALAKÍTÁSA Sándor György igazgató Piaci műveletek és statisztika december 8.
Elektronikus jelentéstovábbító portál vagyonkezelő szervezet számára Ügyfélkapu használatával.
A Windows Server 2003 termékcsalád A Windows Server 2003 termékcsaládnak 4 tagja van: Windows Server 2003, Standard Edition Windows Server 2003, Enterprise.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa terv keretében valósul meg. Számítógép- hálózatok dr. Herdon Miklós dr. Kovács György Magó Zsolt.
Digitális írástudás fejlesztése korhatár nélkül, okoseszközökön június 25.
Windows 10 áttekintés és bevezetés Windows 10 áttekintés rendszergazdáknak Mi változott a Windows 7 óta?
Web alapú humán lekérdező rendszer
MIFIR adatszolgáltatás – Technikai információk
Elektronikus dokumentumkezelés
E-ügyintézés az adózásban 2006.
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Az adatforrásokról és aktualizálási rendjéről
Internet, Elektronikus levelezés
Hálózati architektúrák
Web alapú humán lekérdező rendszer
Előadás másolata:

KSHXML internetes adatgyűjtési rendszer Az utolsó módosítás dátuma: december 18.

Az adatszolgáltató hogyan teljesítheti statisztikai adatszolgáltatási kötelezettségét? 1. papíron 2. elektronikusan ?? ?? ?? ??

Hogyan kap az adatszolgáltató információt? KSH megkeresésre: KSH központból KSH igazgatóságokról  Adatgyűjtések  KSHXML Elektronikus adatgyűjtés (elérhető január 9-től)

Milyen feltételekkel kell rendelkeznie az elektronikus adatgyűjtéshez az adatszolgáltatónak?  Internet elérés.  Az adatszolgáltatása elektronikusan küldhető.  Megadott informatikai környezet.

Az adatszolgáltatónak milyen informatikai környezettel kell rendelkeznie az elektronikus adatgyűjtéshez?  Vékony kliens esetében: » Pentium alapú számítógép - 32 bites Windows operációs rendszer (Windows 98, 2000, NT 4.0 Service Pack 5 vagy XP használatát javasoljuk). - Memória: minimum: 128 MB, ajánlott: 256 MB. - Megjelenítő: minimum: 800x600 pixel, 64 ezer szín, ajánlott: 1024x768 pixel, 16 millió szín. » Internet Explorer 5.5 vagy újabb verzió

 Vastag kliens esetében: » Pentium alapú számítógép - 32 bites Windows operációs rendszer (Windows 98, 2000, NT 4.0 Service Pack 5 vagy XP használatát javasoljuk). - Memória: minimum: 128 MB, ajánlott: 256 MB. - Megjelenítő: minimum: 800x600 pixel, 64 ezer szín, ajánlott: 1024x768 pixel, 16 millió szín. - Háttértároló: Java környezethez: 35 MB + a kiválasztott opcionális komponensektől függően max. 24 MB (telepíthető lokális vagy hálózati meghajtóra). ASZ vastag klienshez: 20 MB + az off-line adatok tárolásához szükséges terület telepíthető lokális vagy hálózati meghajtóra, a lokális meghajtóra való telepítést javasoljuk. » Java futtatókörnyezet: verzió Az adatszolgáltatónak milyen informatikai környezettel kell rendelkeznie az elektronikus adatgyűjtéshez?

Honnan tudja meg az adatszolgáltató, hogy milyen adatszolgáltatási kötelezettsége van?  Adatgyűjtések  Adatszolgáltatási kötelezettségek

Hogyan ismerkedhet meg a rendszerrel az adatszolgáltató? • A honlapról letöltött adatszolgáltatói vastag kliens „próba” (standalone) üzemmódján keresztül. • A KSH igazgatóságainál üzembe helyezett munkaállomásról teszt Felhasználói azonosítóval/jelszóval. • Megállapodás megkötésével.

Hogyan csatlakozhat az elektronikus adatgyűjtéshez az adatszolgáltató? Informálódás után  Megállapodást  Megállapodást kell kötnie az Alkalmazásszolgáltatóval (jelenleg a KSH az alkalmazásszolgáltató). • KSHXML rendszeren keresztül akár egy adatszolgáltatás is teljesíthető. • KSHXML rendszer ingyenesen vehető igénybe.

Mit kell tennie az adatszolgáltatónak? A Megállapodás megkötésekor megjelöli azokat az adatszolgáltatásait, amelyeket elektronikusan akar küldeni. Ha a böngészőn keresztüli adatszolgáltatást választotta (vékony kliens), akkor a Megállapodásban elfogadott időponttól, a kapott Felhasználói azonosító/jelszó felhasználásával elkezdi az adatszolgáltatást. Ha a vastag kliens programot választotta, mint adatszolgáltató programot, akkor a honlapról letölti és telepíti azt, majd a Megállapodásban elfogadott időponttól, a kapott Felhasználói azonosító/jelszó felhasználásával elkezdi az adatszolgáltatást.

Mit tesz a KSH? A felhasználónak elküldi a Felhasználói azonosító/jelszó párost a visszaigazolt Megállapodással együtt. A Megállapodásban megadott időpontokban a felhasználó Feladatlistájába elküldi az aktuális adatszolgáltatáshoz tartozó kérdőíveket. A KSH honlapján megjelenteti az elektronikus adatszolgáltatásra vonatkozó információt a használathoz szükséges dokumentációkkal együtt. Fogadja és feldolgozza a felhasználó által küldött adatszolgáltatásokat, valamint küldi az adatszolgáltatással összefüggő üzeneteket.

Milyen időponttól lehet használni a rendszert? Minden hónap elején az adatszolgáltató Feladatlistájában megjelenik a abban a hónapban esedékes adatszolgáltatási kötelezettsége HA az előző hónap utolsó napjáig a KSH-ba beérkezik a hiánytalanul kitöltött Megállapodás!

1.Meta: nomenklatúrák, Adel Meta: ADEL tábla-info, tárgyévi mutatók, ellenőrzések 2.Adatszolgáltatási kötelezettségek 3.Megszemélyesítő adatok 4.Főbb TIR funkciók: Tárolás: kérdőív sablonok, szervezetek adatai, adatszolgáltatási kötelezettségek, minden beérkezett kérdőív, nomenklatúrák és -változatok, üzenetminták; TIR kliens kiszolgálás 2. nyugta küldése Sürgetés 5.Kérdőív sablonok, adatszolgáltatási kötelezettségek, megszemélyesítő adatok, nomenklatúrák és -változatok, üzenetminták 6.Üzenetek 7.Főbb ASP funkciók: Tárolás: kérdőív sablonok, szervezetek és felhasználók adatai, adatszolgáltatási kötelezettségek, minden beérkezett kérdőív, nomenklatúrák és változatok, üzenetminták; ASP kliens kiszolgálás Felhasználók azonosítása Kérdőívek megszemélyesítése 1. nyugta küldése az adatszolgáltatás teljesítéséről küldés Ellenőrzés Hibalistához a hibás kérdőív hozzákapcsolása 8.Megszemélyesített kérdőívek 9.1. nyugta az adatszolgáltatás teljesítéséről, Sürgetések 10.Főbb adatszolgáltatói funkciók: Kérdőívek kitöltése Hibás adatszolgáltatás javítása Felhasználók karbantartása (új, módosítás, törlés) 11. Kérdőívek (javított is) 12. értesítések 13. Kérdőívek (javított is) 14. Kérdőívek betöltése 15.Főbb ADEL funkció Batch ellenőrzés nyugta az ADEL betöltésről vagy a megérkezésről, ADEL-os hibalista 17.Érkeztetés 18.Adatgyűjtések figyelemmel kísérése (TIR kliens) KSHXML rendszer

Hogyan használjuk a KSHXML internetes adatgyűjtési rendszert? Vastag kliens Az ikonra történő kattintás után megjelenik a Bejelentkező képernyő.

Hogyan használjuk a KSHXML internetes adatgyűjtési rendszert? Vékony kliens A böngészőn keresztül, a megadott címről érhető el.