RÁD GONDOLUNK... Emlék - Megemlékezés - Kiállítás El Kazovszkij festőművész kiállítása 2008.09.19. - 2008.09.26.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Advertisements

Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
MÉHES LÁSZLÓ ÉLETKÉPEK.
Művészet By: Turi Krisztina.
Bodó Sándor (Szamosszeg 1920 –.
Nagyvárad Moka (Japán) 1997
„CSOPORT VEZET CSOPORTOT”
Buhály József (Nyírtass, 1945 –. Artportal.hu: •
Katona József élete ( ) Kecskeméti polgárcsalád fia. Apja takácsmester, aki fia taníttatására nem sajnálja az anyagi áldozatot (pesti, kecskeméti.
Séta Budapest utcáin.
Egy-egy ország leggazdagabb könyvtári gyűjteményei a nemzeti könyvtárak.nemzeti könyvtárak A világon kb. 160 nemzeti könyvtár van. Az adott ország publikációinak.
Könyvtári digitális tartalmak az oktatási multimédiák számára
Kohán György (1910, Gyulavári , Gyula).
Animáció: Dr. Surányi István Képváltás: kézi vezérléssel
Csontváry Kosztka Tivadar -A Napút festő -
A legújabb SZOBROK Összegyűjtötte: Kovácsné Balla Györgyi.
Makovecz Imre ( ) Kossuth-díjas építész, a magyar organikus építészet egyik képviselője. A Magyar Művészeti Akadémia alapítója, örökös.
Népszerű kultúra és magaskultúra
Munkácsy: Krisztus-trilógia. Munkácsy Mihály életművében kétségkívül a Krisztus-trilógia jelenti az egyik csúcspontot, még akkor is, ha a három mű együttes.
CAMILLE PISARRO Zene: Clayderman automata képváltás.
A század legnagyobb hatású regényírója. Vágyott a hírnévre. A nagy irodalmi mű megalkotásáról álmodott – így jött létre a 7 részes regényfolyama.
Szilágyi Domokos
Matematika a tudományban és a művészetekben
Fekete István január 25. – június 23..
A hazai iskolai könyvtárak fejlődéstörténete
Tokaji múzeum.
(XVI. század- XVIII. elejéig)
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban Moldován István MultiMédia az oktatásban konferencia Zsigmond Király Főiskola,
Esztétika Kerékgyártó Béla docens Jász Borbála doktorandusz
Renzo Piano, Richard Rogers: Centre Pompidou Párizs, kulturális központ színházi stúdiókkal, galériákkal, hatalmas könyvtárral, koncerttermekkel.
Arab, iszlám kultúra,művészet
A KLASSZICIZMUS MAGYARORSZÁGON
MŰVELŐDÉSTÖRTÉNET.
A dadaizmus.
9/21/2008 Hop Ferenc, Hungary. Károlyi Palota 1 Hop Ferenc Keletázsiai Művészeti Múzeum és a Károlyi Palota, Budapest A „Magyar Kulturális Örökség Napjai”
A MŰVÉSZETEK OSZTÁLYOZÁSA GYAKORLATI FELOSZTÁS = MŰVÉSZETI ÁGAK
A reneszánsz A szó a fr. renaissance ‘újjászületés’ szóból származik
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
Vizuális nevelés tantárgypedagógia
Színész Szerep Nézők  Színház lényege, ami nélkül, nincs színház  Nincs színház  Színész / szerep-be lépés,  Néző (közönség), több ember  Közös.
Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület. A Stúdió.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
BON VOYAGE! Kalandozás a képzőművészetben. MUSÉE DU LOUVRE.
Múzeumok 10 megye múzeum.
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
Nikolausz Kopernikusz
Magyar Nemzeti Galéria
Készítette: Szilandi Zene: Yanni: In the Mirror Madarász Tibor a Felvidéken, Kassán született 1937-ben. A kortárs magyar festőművészeket bemutató honlapon.
SIT BACK, RELAX & ENJOY ! Victor Molev 1955-ben Nyizsnyij Novgorodban, Oroszországban született. Építészmérnöki diplomáját 1976-ban megszerezve építészként.
Urbán Gábor 1946-ban született Szabadkán
Zámbó Imre, ismertebb nevén Zámbó Jimmy (Budapest, január 20. – Budapest, január 2.) A magyar zenészvilág egy része, és főként rajongói.
Báder Fanni Nikolett 9.a.  Tate Liverpool (1988)  Tate St Ives (1993)  Tate Modern (2000)
Készítette: Balázs Hanna, Erdélyi Gyula
„Walls talk” projekt „Walls talk” projekt Katedra Gimnázium,
Képek Ladányi Mihály költőről
Szülei második gyermekeként született. Apja – a pesti Újépület építésvezetője – környezetében kapta első gyermekkori benyomásait, az itteni viszonyok.
A barokk kor K észítette: D eák S zilvia (11.B). T T artalom  Általános jellemzés  Építészet  Képzőművészet  Szobrászat  Festészet  Zene  Irodalom.
Szerző : Vörösmarty Mihály Mű címe: Csongor és Tünde Előadás helye: Budapest Nemzeti Színház Bemutató dátuma : 1941 Rendező: Németh Antal CsongorésTünde.
Schönberger Armand Nézzük együtt….  Schönberger Armand magyar festőművész, grafikus  Született:1885 Galgóc  Meghalt:1974 Budapest, Magyarország.
Modern. építészet Budapest Moszkva.
Hajléktalan emberek Magyarország nagyvárosaiban 2006.
Az ókori kultúrák.
Képzőművészet Zene Tánc
Víctor Molev.
Víctor Molev.
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban
Víctor Molev.
Víctor Molev.
Víctor Molev.
Előadás másolata:

RÁD GONDOLUNK... Emlék - Megemlékezés - Kiállítás El Kazovszkij festőművész kiállítása 2008.09.19. - 2008.09.26.

„Emlékmű, balerinával” (El Kazovszkij jellegzetes –aláírását helyettesítő - motívumával, a „vándorállat”-tal)

Művész = Vádorállat

El Kazovszkij - eredeti nevén Elena Kozlovszkaja (Leningrád, 1950 El Kazovszkij - eredeti nevén Elena Kozlovszkaja (Leningrád, 1950. július 13. – Budapest, 2008. július 21.) orosz származású Kossuth-díjas magyar festőművész, grafikus, díszlet- és jelmeztervező volt. 1965-től élt Magyarországon. 1970 és 1977 között végezte el a Képzőművészeti Főiskola festő szakát. Mesterei: Kádár György és Kokas Ignác voltak.

Festészettel, installációval, performance-szal, díszlettervezéssel foglalkozott, könyvekben, szaklapokban jelentek meg grafikái. Képein titokzatos, jellegzetesen önálló mitológiát teremtett. Állandó jelentéssel bíró motívumokkal dolgozott, motívumait a görög mitológiából, a Távol-Kelet világából és magából az emberi létből merítette.

El Kazovszkij absztrakt festő volt El Kazovszkij absztrakt festő volt. 12 képét a székesfehérvári Deák Gyűjteményben őrzik, képeit a kortárs műgyűjtő, Nagy Miklós is gyűjtötte.

Jeles közgyűjteményekben őrzik műveit: a Nemzeti Galériában, a Kiscelli múzeumban, Szombathelyen, Kecskeméten, Szolnokon, Győrben. Külföldön Ausztriában a Gelerie Gadens Depedit-ben és a lengyelországi Muzeum Sztuki-ban

Vallotta, hogy a művészeti alkotásoknak semmi köze a művész életéhez a közönség olvasatában. A szerző életének ismerete nélkül is meg kell, hogy állja helyét bármely képzőművészeti alkotás. Művészete emberközpontú volt. Minden ember önmaga és más(ok) műemléke, tehát minden emberre vonatkozik a műemlékvédelem. A filozófia, az irodalom, a zene, a tánc, a film, az építészet, a szobrászát, a festészet valamennyi eszközét igénybe vette.

Transzszexualitását (biológiailag nő, nemi szerepe szerint homoszexuális férfi) a nyilvánosság előtt is vállalta. A legjelentősebb kortárs magyar képzőművészek közé tartozott.

2008. augusztus 6-án helyezték örök nyugalomra a budapesti Farkasréti temetőben.

Budapest, 2008. IX. 24.