Kommunikációs helyzetek és vészhelyzetek az állatorvosi praxisokban HUNGAROVET KONFERENCIA Budapest Október 13, 2005 Dr.Gál Sándor Indianapolis, IN U.S.A.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Advertisements

Environmental Compliance Inspection Course 1 Bíróság előtt védhető bizonyítékok összegyűjtése.
IKT = információs és kommunikációs technológia
Adatbázis gyakorlat 1. Szerző: Varga Zsuzsanna ELTE-IK (2004) Budapest
Tőzsde az Interneten Nagy György Péter.
A Sajtóinfo online kommunikációs szolgáltatásáról Batki Zsolt kommunikációs tanácsadó (ELTE BTK Kommunikáció Tanszék, Sajtóinfo szolgálat),,Marketing,
Alberti Rita Apró Zoltán Bálint Zsolt Baranyi Zsuzsanna Balázs Dorottya Szabó Gergely.
ISO International Standards Organisation OSI Open System Interconnection ISO International Standards Organisation OSI Open System Interconnection Ez a.
Hogyan működik egy magán-egészségügyi intézmény ?
© 2006 Avaya Inc. All rights reserved. Kommunikáció bárhol, bármikor! Rohály Gábor ügyvezető igazgató.
 1. Szociális:  - a lakás 1 órán belüli elérhetősége  - telefon 24 órán át  - gépkocsit nem vezethet a beteg: hazaszállítását meg kell oldani.
ABO Institute Az egészségmegőrzés evolúciója. Az ABO Institute forradalmi újítása •Tudáskrízis: –Az orvostudomány összes tudása gyorsabban nő, mint amit.
Matl Gábor osztályvezető Diákhitel Központ Zrt. Budapest, július 10.
ADNS Attestation DataNet Service
Hatékonyságnövelés IT biztonsági megoldásokkal Szincsák Tamás IT tanácsadó 2012.Október 17.
Mikrovezérlők, perifériák laboratóriumi gyakorlat
Mikrovezérlők alkalmazástechnikája laboratóriumi gyakorlat Kovács Tamás & Mingesz Róbert 1. óra február 6., 9.
Közönségkapcsolatok (PR)
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Közúti és Vasúti járművek tanszék. Fontosabb tevékenységek a lehetséges folyamat technológiában: A- a jármű azonosítása B- tisztítás C- diagnosztikai.
1950-es évek 1960-as évek 1970-es évek 1980-as évek 1990-es évek
AKUT BETEGSÉGEK ELLÁTÁSA
RENDSZER ELŐTT RENDSZER UTÁN
Összekapcsolható funkciók Címek Időpontok Projektek Számlák Dokumentumok Cikkek Értékesítési lehetőségek Feladatok Telefonhívások.
Budapest, február 25. Kötik-e a cégek termékeikhez a fogyasztót, és ha igen hogyan?,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben’’ VIII.
Budapest, február 17. Ritkák, de nem kevesek - avagy sok ritka sokra megy,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben’’ XIV. Országos.
1,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben'' XII. Országos Konferencia Budapest - Hotel Platánus, február
Ápolási tevékenységünk központja a beteg SE ÁOK I.sz.Sebészeti Klinika Budapest Mollnár Enikő Zina.
Az OEP lehetséges szerepe az ellátási hibák felismerésében és megelőzésében „(Elkerülhető) ellátási hibák az egészségügyben” országos konferencia, Budapest,
SZAKDOLGOZAT CÍME szakdolgozat
 A visszeresség, az alsó végtagok egyes szakaszainak a tágulata. Kialakulásában örökletes tényezők is szerepet játszanak (pl. az érfal gyengesége). Az.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Az érdi mammográfiás szakrendelés egy éve
Dokumentációs kötelezettség
A víz.
Erőforrások hozzárendelése a tevékenységekhez Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
A referencia – intézmények működésének eljárásrendje Harkány, 2009.november 13.
Controlling feladata A controlling időbeli dimenziói: 1. Stratégiai
25. Nátrium-karbonát, kálium-bromid és kalcium-karbonát azonosítása
Foglalkoztatási Információs Pont a Kunbaracsi Teleházban Foglalkoztatási Információs Pontok és tanító Teleházak Molnár Andor, Szeged, december 15.
Jogesetmegoldás. Egy napilapban rendszeresen politikai témájú publicisztikát közlő, igen népszerű újságíróról egy másik lap az egyik publicisztika állításaival.
STROKE BETEGEKET ELLÁTÓ AKTÍV FEKVŐBETEG OSZTÁLYOK ÁPOLÁS-SZAKFELÜGYELETI ELLENŐRZÉSE 5.
A városmegújítás, mint a helyi gazdaság hajtómotorja Határmenti régió fejlesztésének lehetőségei Június 24. Brunda Gusztáv, Inno-nivo Kft., Salgótarján.
VIII. Állatorvosi Kongresszus (Budapest, )
„KOM-PASSZ” pályaválasztást segítő program
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
TUDOMÁNYOS ELŐADÁS KÉSZÍTÉSE Kutatásmódszertan
Az internetfüggőség Kővágó pál és Bajusz Lili Október 10.
Iskola-egészségügyi Konferencia augusztus Informatikai lehetőségek az iskola/ifjúság-egészségügyi munkában Wenhard Andrea egészségügyi szakközgaszdász.
Hazai vámhatósági tapasztalatok és legjobb gyakorlatok az AEO-kal való együtt működés terén Konopás András százados2014. június 24. NAV KAVIG Konopás András.
Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez
Windows XP SZRT. Windows XP fő jellemzői Windows XP fő jellemzői Kezelőfelület Kezelőfelület Jogosultságok, hozzáférések Jogosultságok, hozzáférések Alapműveletek.
Állatorvosi outsourcing Turóczy-Faritz Judit Praxismenedzsment Konferencia 2014.
A fizikai réteg. Az OSI modell első, avagy legalsó rétege Feladata a bitek kommunikációs csatornára való juttatása Ez a réteg határozza meg az eszközökkel.
A HÁZIORVOSLÁSRÓL DIÓHÉJBAN dr. Selmeczi Kamill FAKOOSZ.
AZ ELLÁTÁS FEJLŐDÉSE ÉS A MARKETING KIALAKULÁSA
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
A projekt csapatának összeállítása Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
A meghívás alapjai Előadó: Tibai Eszter. - Vannak akik nagyon jó meghívók - Nehezen megy, félnek a kudarctól - A meghívás is értékesítés - A célja időpont.
LPDS és felhő technológia Peter Kacsuk
„Sok vagy kevés vizsgálat” „Sok vagy kevés vizsgálat” ad hoc munkacsoport Tagjai: Dr. Gilányi IbolyaMiskolc Dr. Nagy ÉvaDunaújváros Sándor JózsefNyíregyháza.
Diverzifikáció az állatorvosi praxisban EGERSZEGI PÉTER, SEREGI ANTAL.
A PRAXISÉPÍTÉS LEHETŐSÉGEI KISVÁROSBAN ÉS KÖRNYÉKÉN …egy kisvárosi vegyes praxis példáján.
IMPERIUM Laboratóriumi Információs Rendszer
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
Szakmapolitikai fórum
ÖN SZÁMÍT!.
Előadás másolata:

Kommunikációs helyzetek és vészhelyzetek az állatorvosi praxisokban HUNGAROVET KONFERENCIA Budapest Október 13, 2005 Dr.Gál Sándor Indianapolis, IN U.S.A.

MI IS AZ A KOMMUNKACIO? • 1.) Mielött bejön a tulajdonos • 2.) Amikor bennt van a praxisban • 3.) Miután hazament a praxisból

MIELOTT BEJON A KLIENS • Marketing, reklám, referencia, Internet • A.) Hivás nélkül bejön az állata nélkül • B.) Hivás nélkül bejön az állatával • C.) Betelefonál és egyeztetett idöpontot kér • Mindhárom esetben az ELSO BENYOMAS nagyon nagyon fontos. A legfontosabb az, hogy valamilyen emocionális kontaktust teremtsunk meg a klienssel.

FELKESZULES AZ APPOINTMENTRE • Oriasi elönyei vannak • A legfontosabb az, hogy IDOT NYERUNK A KOMMUNIKACIORA! • 1.) A prevencios beavatkozasra • 2.) A tulaj által észlelt és jelzett problémára

A BERKEZO TULAJ ES ALLAT ELLATASA ES KISZOLGALASA • Neven szolitjak, suly, homerseklet, korelozmeny, FENYKEPEK KESZITESE, VNS program, állatorvosi vizsgálat, KONZULTACIO, központi kezelö, konzultacio, KOMMUNIKACIO

Alaprajz

A JAVASOLT TESZTEK ES KEZELESEK NYOMON KOVETESE • VNS Kommunikacios Központ • Minden tulajnak van egy sajat belso honlapja • E/mail, élö hivás, gépi hivás, postai levél vagy lap

PRAXISBEVETEL NOVELESENEK LEHETOSEGEI • 1. Szanjal elegendo idot a vizsgalatra es reszletesen magyarazd el a vizsgalat kozben, hogy mit es miert csinalsz. • 2. Legyen elegendo szamu technikusod, kepezd ki Oket, legyenek diagnosztikai es kezelesi protokolljaid. • 3. Minden szukseges allatorvosi szolgaltatast, diagnosztikat javasoljal es magyarazd is el, hogy miert. • Probalj meg ne termeket, hanem szolgaltatast eladni.

• Javasolj evenkenti es a mutetek elott vervizsgalatot, intravenas katetert es infuziot minden altatassal jaro beavatkozashoz, pre-es postoperativ fajdalomcsillapitast,stb. • Amikor barmit is teszel az allatert vagy a tulajdonosert, akkor szamlazd ki.

NOVEKVO LEHETOSEGEK? • Az elmult evtizedekben tortent fejlodes miatt, sokkal tobb az allatorvos LEHETOSEGE arra, hogy tobbet keressen. • 1. Sokkal tobb diagnosztikai eszkoz all ma rendelkezesunkre (labor, ultrahang, rontgen, gaz anesztezia.) • 2. A ma praktizalo allatorvosok tobbet tudnak, mint 20 evvel ezelott. • 3. A kliensek ma sokkal tobbet tudnak, mint 20 evvel ezelott. • 4. Az allatok ma sokkal tovabb elnek, mint 20 evvel ezelott.

PRAXISNOVELO LEHETOSEGEK • 1. Egyedi LifeLong Prevencio • 2. Evenkenti Minimum javasolt prevencios tablazat hasznalata (reteges informacio) • 3. Prevencios Csomagok elkeszitese 4. Folyamatos oktatas a vizitek soran es a vizitek kozott az interneten keresztul. 5. Minden vizit utan adj meg egy kovetkezot, probald novelni a vizitek gyakorisagat. 6. Hasznalj diagnosztikai protokollokat.

• 7. Probald meg a KLIENSEK kenyelmet fokozni, hasznald az appointment rendszert, ne varakoztasd meg a tulajokat, reszesitsd elonyben azokat, akik bejelentkeztek elore. • 8.Hasznald a laboratoriumi diagnosztikat, minimalis befektetest igenyel. • 9. Hasznald a Visit Artablazatot (Travel Sheet) • 10. Betegseg orientalt filozofia helyett Prevencios orientalt filozofia.