IKT = információs és kommunikációs technológia

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

Elektronikus ügyintézés e-ügyfelek részére
A statisztika rejtelmei
A könyvtár és az Internet mindenkié A világ a könyvtárban, a könyvtár a világban.
M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN. A 21. században lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat nem a munkahelyen, hanem otthon végezzük el. Ezt röviden távmunkának.
Elektronikus ügyintézés
A Sajtóinfo online kommunikációs szolgáltatásáról Batki Zsolt kommunikációs tanácsadó (ELTE BTK Kommunikáció Tanszék, Sajtóinfo szolgálat),,Marketing,
Önkormányzati információs rendszer
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” 1 Emlékszel rá? 1. Hogyan megy a regisztráció? 2. Mire való a regisztráció?
Internet magyarul? Széphalom, 2009 okt.2. Internetezés és nyelvhasználat A magyar nyelvű tartalmakon kívül milyen tartalmakat használ az interneten? (internetezők.
Az Internet Fiesta a könyvtárakban 2002 dr. Bakonyi Péter Országos Könyvtári Kuratórium elnöke.
Magyar, mint idegen nyelv témakörű oktatási és kulturális Internet portál HUNGAROPORT Dr Remzső Tibor MTA SZTAKI.
Életvitel és gyakorlati ismeretek. Célok  Tanításának fő célja hogy olyan ismereteket adjon, mely megalapozza a tanulókban a technikának.
Új tájékozódási pontok, új tájékoztatási eszközök.
Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
© 2006 Avaya Inc. All rights reserved. Kommunikáció bárhol, bármikor! Rohály Gábor ügyvezető igazgató.
Az információs forradalom
Emeltszintű Etanácsadó Otthoni internetes ügyintézés Készítette: Horányiné Horváth Viktória Csilla.
Elektronikus számlabemutatási és fizetési szolgáltatások Tapasztó Balázs, alprojektvezető, T-Systems VI. E-Banking / M-Banking konferencia
Elektronikus számlabemutatás és fizetés
1 A hírközlés szerepe a nemzetgazdaságban – új célok Vitaindító Vasváriné dr. Menyhárt Éva.
Informatikai megoldások egy kézből
Könyvtári digitális tartalmak az oktatási multimédiák számára
Bemutató Számviteli rendszer. Személyesen Postai úton Vállalat vagy vállalkozás Könyvelőcég vagy könyvelő Ez a megoldás kiszámíthatatlan nem biztos hogy.
Vida Andrea SZTE Egyetemi Könyvtár.
Távoli online adatbázisok használata és FTP
IKT eszközök az oktatásban, digitális pedagógia
E-beszerzés Bravo csoport.
A számítógép jelentősége a hétköznapokban
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Az Országos Széchényi Könyvtár elektronikus szolgáltatásai.
E-learning Kovácspál Eszter.
A távmunka nem cél, hanem eszköz december 11.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ.
Cselekedni most és mindenkiért Kormányszóvivői tájékoztató Információs társadalom a javuló esélyekért Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2002.
IKIR – Intézményközi Információs Rendszer
IKT struktúra.
AZ INFORMATIKAI RENDSZER A PKSZK SZOLGÁLATÁBAN. Az informatikai rendszer felépítése és kapcsolatai Az informatikai rendszer fő elemei Az elkészült informatikai.
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)

A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
Miért nem internetezik mindenki? Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ Internethajó Be kell hozni a hátrányt,
Szakirodalomkeresési lehetőségek Sporttudomány és határterületei.
Béren kívüli juttatások új generációja!
ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR E-SZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG BIBLIOTHECA NATIONALIS HUNGARIAE Az Országos Széchényi Könyvtár digitális folyóirat archiválási.
Érdekképviselet, képzés, távmunka Bihall Tamás alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapest, december 7.
Az elektronikus szolgáltatások előnyei és veszélyei
Az UNESCO programja UNESCO Information for All Program (IFAP, I4-all) Az ismeretterjesztés és az élethosszig tartó tanulás előmozdítása érdekében könyvtárosok,
© , Hedz Magyarország Kft. Az elektronikus díjbeszedés perspektívái Győztesek felősége - Tájkép csata után Számlakibocsátok és bankok egy asztal.
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
A z o n l i n e m a r k e t i n g l e h e t ő s é g e i SZAKDOLGOZAT.
IKTA-FÓRUM Fehér Éva Projektmenedzser Budapest IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése DARFT Informatikai.
E-Learning, E-Kereskedelem, és E-Gazdaság fejlődései
Információs és Kommunikációs Technológiák
Internet-szolgáltatások I/13. évfolyam
Csak egy kattintás Fontos információk egyszerűen.
Líceum a természettudományért TIOP A projekt célja Eszterházy hagyaték: a tudás elérhetőségéhez korszerű feltételek A természettudományos oktatás.
Felhőalapú adattárolás Hogy tárolhatunk adatokat „felhő” szolgáltatás segítségével?
TÁVMUNKA LEHETŐSÉG ÉS VESZÉLY DR. FRANK RÓZA PHD NYME SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT KÖNYVTÁR- ÉS INFORMÁCIÓTUDOMÁNYI TANSZÉK.
FELHŐ ALAPÚ INFORMATIKAI RENDSZEREK VS. LEXIKÁLIS ISMERETEK Networkshop 2016 Konferencia Debrecen Antal Péter, Eszterházy Károly Főiskola,
Az önkormányzati ASP rendszer jegyzői szemmel Dr. Vincze Ferenc címzetes főjegyző Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Pajna Sándor vezérigazgató eKÖZIG.
Csoportmunkát támogató szoftverek
Az Európai Unió Információs-társadalom politikája
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: Kommunikáció Hardver megosztás.
RFID és Telemedicina Dr. Ficzere Andrea RFSUGMED.
Elektronikus ügyintézés
Internet-szolgáltatások I/13. évfolyam
Előadás másolata:

IKT = információs és kommunikációs technológia IKT a mindennapokban IKT = információs és kommunikációs technológia

Információs társadalom olyan társadalmat jelent, ahol az információ és az azzal kapcsolatos jelenségek (így a tudás, a kommunikáció, az adatok, a gondolkodás és az adatfeldolgozás) a korábbinál fontosabb, központi szerepbe kerülnek; lényeges változás, hogy sokkal kisebb költséggel, sokkal egyszerűbben, sokkal több ember tud egymással kapcsolatba kerülni; az információs és kommunikációs technológiák mint például a mobiltelefon, az internetszolgáltatók, központi információs pultok, könyvtárak szinte mindenhová behatolnak;

Digitális otthon otthoni munkavégzés - távmunka háztartás – távirányítású, programozható készülékek szórakozás online, digitális kiadványok

Az oktatás az internet és a digitális kommunikációs eszközök fejlődésével megjelent az internet alapú távoktatás interneten keresztül, saját időbeosztás szerint, multimédiás oktatófilmek, jegyzetek és online tesztek segítségével oktatási portálok, elektronikus könyvtárak A képekre kattintva eljuthatsz az adott weboldalakra.

E-kereskedelem előnyök: kényelmes, olcsó, gyors, biztonságos, nagyobb választék, szinte bármit megrendelhetek interneten keresztül; veszélyek: csalás, a valóságban másképp néz ki, rossz méret, késve szállítják; A képekre kattintva eljuthatsz az adott weboldalakra.

E-bank pénzügyek intézése átutalások (egyszeri, rendszeres, csoportos), lekötések bankkártyák, elektronikus számlakivonat A képekre kattintva eljuthatsz az adott weboldalakra.

E-számlák: Díjnet Szolgáltatói számlák ügyintézése egy helyen Néhány érv az elektronikus számlabemutatás mellett: Számláit az Interneten keresztül bármikor és bárhol megtekintheti, és gondoskodhat azok kifizetéséről. A számlák érkezéséről e-mailben értesítést küldünk. Nem kell a postán a csekkel sorban állnia. Korábbi számláit könnyen visszakeresheti. A Díjnet használata rendkívül egyszerű. A Díjnet szolgáltatása ingyenes. A képekre kattintva eljuthatsz az adott weboldalakra.

E-kormányzat országos, fővárosi, helyi, regionális, önkormányzati közérdekű, naprakész információk, közlemények ügyintézés A képekre kattintva eljuthatsz az adott weboldalakra.

Egészségügy számítógépes betegnyilvántartás diagnosztizáló eszközök robot-technika

Nyilvános adatbázisok menetrend könyvtár telefonkönyv, tudakozó cégnyilvántartó A képekre kattintva eljuthatsz az adott weboldalakra.

Kultúra programajánlók színház múzeum sajtó A képekre kattintva eljuthatsz az adott weboldalakra.