Tartalomjegyzék Az IVS GYELV Célhiearchia Akcióterületi terv

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Projekt általános bemutatása
Advertisements

MÁTÉSZALKA, KOSSUTH UTCA
PÁLYÁZATI BESZÁMOLÓ Matolcsiné dr. Szimon Ildikó Mogyoród Nagyközség Önkormányzata Pályázati referens KÖZMEGHALLGATÁS június 1.
Beruházási projektek dokumentációja
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
A tatai források alkalmazkodási célú hasznosítási lehetőségeinek feltárása Dr. Mattányi Zsolt tudományos munkatárs Magyar Földtani és Geofizikai Intézet.
III. PLAN-NET.hu TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONFERENCIA
Debrecen Megyei Jogú Város Integrált Városfejlesztési Stratégiája
LOGISZTIKAI OKTATÓK TANÁCSKOZÁSA MISKOLCTAPOLCA 2002 MÁJUS 31 NÉMON ZOLTÁN GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A SZÉCHENYI TERVBEN.
Szekszárd Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának és integrált városfejlesztési stratégiájának aktualizálása Partnerségi egyeztetés.
Vargáné Gálicz Ivett PhD hallgató Szent István Egyetem
Városrehabilitációs konferencia Mosonyi Balázs – ROP Irányító Hatóság április 29.
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
Uniós források fogadása a bérlakásépítéseknél
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Integrált városrehabilitációs fejlesztések a gyakorlatban (tagállami példák és hazai tervek) GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS VÁROSREHABILITÁCIÓS PROGRAMJA Dr. Ottófi.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA
Sopron Megyei Jogú Város
Innovatív elképzelések Győr közösségi közlekedésének fejlesztésére
Az önkormányzat szerepe a logisztikai központ létrehozásában II. CEBC Logisztikai Konferencia Budapest, II. 3. Nagy Sándor Városfejlesztési alpolgármestere.
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
A "Tanulás-fejlődés-életesély a Sajó-völgyében" (TÁMOP /2) projekt helye Sajószentpéter kulturális városfejlesztésének rendszerében Sajó.
Kővári János országgyűlési képviselő,
A Dél-alföldi Régió évi Területfejlesztési Operatív Programja Regionális Akcióterv Kecskeméti Klára tervezési projektmenedzser június.
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
A es NYDOP akcióterv előkészítése. Várható ütemezés  Végleges módszertan: március  Főbb változások, újítási szándékok jelzése, egyeztetése:
Folyamatban lévő-és tervezett fejlesztések
BERUHÁZÁSOK A FŐMÉRNÖK SZEMÉVEL „Nyílt nap a beruházásokról” Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara november 27.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési.
Miskolc belváros rekonstrukció Káli Sándor polgármester.
A városmegújítás, mint a helyi gazdaság hajtómotorja Határmenti régió fejlesztésének lehetőségei Június 24. Brunda Gusztáv, Inno-nivo Kft., Salgótarján.
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
A ReTInA projekt bemutatása ReTInA nyitókonferencia október 6. Budapest, Magyarország.
A VÁROSREHABILITÁCIÓS KERET FELHASZNÁLÁSA ÉPÜLET KÖZTÉR 2013 előtt 2013 évben kifizetés: 12 milliárd Ft 8 támogatott kerület; 3 nyereséges. keret: 5 milliárd.
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Magyarország logisztikai lehetőségei Dél-Oroszországban Dr. Egri Imre – Dr. Duleba Szabolcs – Dr. Kádár András április 28. Nyíregyháza.
KEREPES VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
Az M&E Csoport Tagja MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants A Polgári kistérség fejlesztési.
SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZÖTT TERVEZETT FEJLESZTÉSEI
Debrecen, Magyarország
Szociális városrehabilitációs program augusztus 25. A szociális városrehabilitáció - Hősök tere és környéke - komplex beavatkozás - Pécsbánya -
Ajka város Belváros 1. akcióterület rehabilitációja KDOP /2f Pályázati összefoglaló KÖZÉP-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAM.
Csongrád megye as területfejlesztési programja május 15.
Kerényi Erika Management technikák fő területei 1. Vezetési módszerek 2. Stratégiai tervezés 3. Szakmai és üzleti terv 4. Változásmanagement.
Városrehabilitáció Salgótarjánban Deák Norbert irodavezető-helyettes május 19.
A Pécsváradi kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 26. Baranya Megyei Önkormányzat.
EURÓPA KULTURÁLIS FŐVÁROSA PÉCS, 2010 EURÓPA KULTURÁLIS FŐVÁROSA PÉCS, 2010 INTEGRÁLT VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA Pécs, február 6.
BUDAÖRS 2020! TEMPLOM TÉR ELŐZETES AKCIÓTERÜLETI TERV VITAFÓRUM.
Projektzáró rendezvény
TOP vas megyei aktualitásai
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5. 1
ELÉRHETŐ TOP FELHÍVÁSOK
2017. július 5..
SUMP - kérdés Magyarországon
Főutca program PILISVÖRÖSVÁRON
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
Közösségi Szinten Irányított Városi Helyi Fejlesztések (CLLD )
A Terület- és településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló beruházások előrehaladása Egerben.
Előadás másolata:

Tartalomjegyzék Az IVS GYELV Célhiearchia Akcióterületi terv Akcióterületek és projektjei bemutatása Tervezett ütemezés

Az integrált városfejlesztési stratégia (IVS) Szakpolitikai elvárás és Európai Uniós ajánlás középtávú, stratégiai szemléletű, megvalósítás orientált tervezési dokumentum a hosszú távú városfejlesztési célok középtávú programokká való lebontása 7-8 éves időtávra szóló dokumentum szükséges az integrált városfejlesztési stratégia időnkénti felülvizsgálata (2-3 évenkénti) az önkormányzat képviselőtestülete megtárgyalja, és határozatban jóváhagyja

Az IVS illeszkedése

Veszprém GYELV Erősségek Gyengeségek A város kiterjedt településhálózati szerepkörrel rendelkezik Az egyetem számos hallgatót és kutatót vonz a városba A városban az ipar legversenyképesebb ágazatival van jelen A város jelentős gazdasági potenciállal rendelkezik megyéjében A lakosság jövedelmi helyzete jóval meghaladja az országos átlagértéket A város jelentős K+F potenciállal rendelkezik Kedvező foglalkoztatottsági mutatók A felsőfokú tanulmányokat végzettek aránya igen magas Kedvező szociális helyzet A lakásállomány nagy része magas komfortfokozattal rendelkezik A város levegőminősége kedvező Jelentős intézményhálózat A népességszám folyamatosan csökkent a legutóbbi időkig Elöregedő társadalom A városba látogatók száma jóval alacsonyabb a megyei átlagnál Minőségi szálláslehetőségek, idegenforgalmi promóció hiánya A város zöldfelületei és épületállománya sok helyen felújításra szorulnak A várost elkerülik az autópályák Nincsenek önkormányzati tulajdonban lévő, iparfejlesztésre alkalmas területek A város „felélte” az ingatlanállományának zömét Sok helyi fiatal „máshol képzeli el az életét” Lehetőségek Veszélyek Szentkirályszabadjai – jelenleg használaton kívüli - repülőtér fejlődése A balatoni turizmus új lendületet vesz, ami kihat a Veszprémre is Javul Veszprém megközelíthetősége az úthálózat fejlesztése révén (8-as főút, M8) Az itt már megtelepedett cégek bővítik a tevékenységüket A városi intézmények Veszprém tágabb térsége életének szervezőjévé válik Elkerülik a megcélzott, közepes nagyságú befektetők az infrastrukturális hiányosságok miatt Más nagyvárosok „elszívják” a frissen végzett fiatalokat

A Város fejlesztési célhiearchiája

Az akcióterületi terv A településrendezési tervekre és az integrált városfejlesztési stratégiára épül Összehangolt fejlesztési és rehabilitációs megvalósítási terv egy kijelölt fókuszterületre Komplex módon, városrendezési, műszaki, pénzügyi szempontból vizsgálja a megvalósíthatóságot Tartalmazza az akcióterületen tervezett közszférabeli - és magánbefektetéseket valamint fejlesztéseket is Alapja és kötelező melléklete a ROP városrehabilitációs pályázatnak Az Önkormányzat Közgyűlése megtárgyalja, és határozatban hagyja jóvá

Veszprém akcióterületei

Belvárosi AT tervezett fejlesztései Önkormányzati Bevásárlóutca burkolatmegújítás Kapcsolódó belvárosi közterület megújítás; zöldterület fejlesztés; Vörösmarty tér megújítása és ügyfélszolgálati központ kialakítása; Privát volt bútorgyári területen kereskedelmi-szolgáltató központ; volt SÉD mozi felújítása és átalakítása; Homlokzat és épületbelső megújítások (Kossuh L. üzletek illetve „Lepény”, Óváros tér, Szabadság tér) Kamara épületének felújítása

Turisztikai AT tervezett fejlesztései Kolostorok és kertek projekt Állatkert kibővítése Szent István Völgyhíd rekonstrukciója, Gulya-dombi szánkópálya Egyházi ingatlanok felújítása a Várban Várkapu (Hősök kapuja) műemléki épületének felújítása és közösségi tér- látogatóközpont létrehozása, Volt Kereskedelmi Szakközépiskola épületének funkcióváltása

Rekreációs AT tervezett fejlesztései Barátság park és szabadidő sportcentrum megújítás, Kelet –nyugati közlekedési kapcsolatok fejlesztése, Volt honvédségi területek (Házgyári- Jutasi út között) hasznosítása

Dózsaváros AT tervezett fejlesztései Városalközpont (Dózsa tér és Martinovics tér) közterületeinek megújítása; Kereskedelemfejlesztés (Dózsa Gy. tér) ; Iskolafelújítás (Dózsa György u. Ált. Isk.); Óvodafelújítás; Parkoló + közlekedési problémák megoldása (Dózsa Gy. tér+ Avar u. ) + csapadékvíz elvezetés kialakítása;

Jutasi úti lakótelep AT tervezett fejlesztései Panelrehabilitáció, közterület rehabilitáció, oktatási intézmények megújítása, művelődési ház megújítása, Strand és uszoda felújítása és bővítése

Aréna AT tervezett fejlesztései kereskedelemfejlesztés Sportszállodaépítés; egyéb sport- és rekreációs célú fejlesztése;

Kádárta AT tervezett fejlesztései városalközpont közterületeinek megújítása; református templom és környezete megújítása ; Séd-part megújítás, turisztikai célú fejlesztés; könyvtár felújítás;

Gyulafirátót AT tervezett fejlesztései Iskolafelújítás; önkormányzati épület megújítása; helytörténeti múzeum fejlesztés; városalközpont közterületeinek megújítása; kerékpárút fejlesztés; templomromok turisztikai fejlesztése, környékének megújítása

Egyetemi AT tervezett fejlesztései Oktató- és Kutatóközpont kialakítás a volt gyermekkórházban Hallgatói centrum fejlesztés ; Egyetemi területek összeköttetésének fejlesztése

BudaWest AT tervezett fejlesztései kereskedelmi repülőtér fejlesztés; logisztikai park; ipari, tudományos és technológiai park kereskedelmi központ fejlesztés; irodaház és szolgáltató centrum lakópark

A projekt tervezett ütemezése Tevékenység Határidő (terv) Integrált Városfejlesztési Stratégia és Előzetes Akcióterületi Terv elkészítése 2008. október vége Pályázati anyag összeállítása, benyújtása 2008. november eleje Döntés pályázatról 2008. év vége/2009. év eleje Pályázat továbbdolgozása, Végleges Akcióterületi Terv elkészítése 2009. tavasza Támogatási szerződés aláírása, projekt indítás 2009 nyara

Köszönjük a figyelmet!