Tájékoztató a projekt állásáról 2010. október.  2002-ben és 2006-ban a korábbiaknál nagyobb árvizek hívták fel a figyelmet az árvízvédelem végleges megoldásának.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Embassy of Switzerland Swiss Contribution Office Hungary Svájci – Magyar Együttműködési Program Szabályok és eljárások Információs Napok, május Miskolc.
Advertisements

„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Előadó: Rozsnyai Éva Maros-völgyi LEADER Egyesület Munkaszervezet vezető.
A projekt tartalma •Polgármesteri Hivatal, Iskola, Óvoda, Napközi épületeiben: •- nyílászárók cseréje (160 ablak/17 ajtó) •- külső hőszigetelés (2524,5.
ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL Tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetés engedélyezése Dr. Rónaky József főigazgató.
Somogy megyei projektek
A projekt építési tevékenységének megvalósítása A megvalósítás menete: •Generál-kivitelező kiválasztása •Munkaterületek átadása • Heti koordinációs megbeszélések.
European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet
Dél-Alföldi régió Ivóvízminőség-javító Program Mórahalom, július 02.
Beruházási projektek dokumentációja
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat HÖF Hosszú távú önkormányzati finanszírozást segítő program Stiegler Beáta: Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Önkormányzat.
Projektmenedzsment szervezet: EuroAdvance Közgazdasági Tanácsadó Kft.
Várpalota elkerülő építése
Szennyezett területek kármentesítési feladatainak elvégzése – KEOP Projektmenedzsment szempontok KvVM – január 9.
LEADER II. pályázati forduló. A 2. pályázati forduló célja  Azoknak a helyi akciócsoportoknak a kiválasztása, melyek az 1. fordulón sikeresen túljutottak.
Szennyvízelvezetés és tisztítás fejlesztése Nagyszénáson KEOP augusztus 26.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
Az EU „Városi környezet” tematikus stratégiája – a városi környezetgazdálkodás perspektívái Dr. Buzás Kálmánné KvVM Környezetpolitikai Osztály Szakmai.
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
II. Országos Környezet- és Természetvédelmi Filmfesztivál és Konferencia 2. szekció Környezetvédelmi tudatformálás szerepe az oktatási nevelési intézményekben.
E-Levéltár projekt Vidra András Projektigazgató
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
Tantanya mérföldkövek 2004-től máig Június Akciósorozat laktanya- ingatlanért.
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
EKOP Elektronikus levéltár
SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS SZENNYVÍZELEVEZETÉSI ÉS TISZTÍTÁSI RENDSZERÉNEK FEJLESZTÉSE Szennyvíziszap komposztáló telep kialakítása 2003/HU/16/P/PE/021.
KÖZOP eljárásrendek március 2. után
KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
TÁMOP /2/A/KMR Digitális tananyagfejlesztés a gyógypedagógus képzés BA és MA szintjén Projektmenedzser: Dr. Stefanik Krisztina Szakmai.
Szügyiné Simon Hajnalka NeKI Közép-dunántúli Kirendeltsége KDT TVT Veszprém Megyei Albizottsági ülés Beszámoló a Nemzeti Környezetügyi Intézet.
Tájékoztató az ÉÁOP vízrendezési pályázatainak szakmai véleményezéséről.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Pályáztatási szakasz (0.szakasz)  Projekt adatlap  E MT Projektfejlesztési szakasz – Feltételes közbeszerzési eljárás?! Projektmenedzsment Hivatalos.
Dobbantó projekt pályázati tájékoztató... a sikeres pályázáshoz szeptember.
„A tivadari térségben lefolytatott supervisori ellenőrzés tapasztalati” Készítette: Gyenge László tű. őrnagy.
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
ÚMFT első éves tapasztalatai, az uniós pénzek felhasználásának várható üteme Közbeszerzés.
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
ÜZLETI TERVEZÉS levelező hallgatóknak ÖSSZEFOGLALÁS.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Záhony térsége széles nyomtávú vontatóvágány hálózat felújítása
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
A VÁROSREHABILITÁCIÓS KERET FELHASZNÁLÁSA ÉPÜLET KÖZTÉR 2013 előtt 2013 évben kifizetés: 12 milliárd Ft 8 támogatott kerület; 3 nyereséges. keret: 5 milliárd.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Nagy István Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki Levelező FÉLÉVES GYAKORLAT.
MKIK MKIK mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) október 9.
A hágai ítélet végrehajtásával kapcsolatos tárgyalások jelenlegi helyzete Dr. Kovács György, CSc, főtanácsadó, a Bős-Nagymarosi Tárcaközi Bizottság titkára.
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
A tervezési munka előkészítése és folyamata
A külterületi kármentesítést meghatározó feltételrendszer és a kivitelezés összehangolása, együttműködés az irányító szervekkel.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Mórahalom és Zákányszék települések szennyvízelvezetése és tisztítása KEOP
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
KEHOP azonosítószámú, „Veszprém Megyei Klímastratégia” című projekt bemutatása Takács Balázs Veszprém, április 25.
Székesfehérvár, Alba Regia laktanya területén feltárt szénhidrogén szennyezettség kármentesítése KEOP azonosítószámú projekt Készítette:
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
A TÉR_KÖZ pályázat számokban
A MAHOP végrehajtásának bemutatása
Projekt ismertető Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Főutca program PILISVÖRÖSVÁRON
Barcsák Marianna KPSZTI
Előadás másolata:

Tájékoztató a projekt állásáról október

 2002-ben és 2006-ban a korábbiaknál nagyobb árvizek hívták fel a figyelmet az árvízvédelem végleges megoldásának problémájára.  További megerősítést kapott a gát szükségessége elején a nagyvízi meder ügy kapcsán.  2010-ben ismét védekezni kellett.

 2008-ban a község ú.n. mobil gát beszerzésére pályázott – sikertelenül.  2009-ben írták ki azt a kétfordulós EU pályázatot, amelynek első fordulójában Sződliget 21 Millió Ft-ot nyert az árvízvédelmi gát tervezésére.  A pályázat második fordulója már a kivitelezésről szól. E pályázat beadásának – az előző önkormányzat kérésére már módosított – végső határideje november 23.

 A pályázat második fordulójában – a gát kivitelezésére – úgy lehet pályázni, ha már elkészült a gát vízjogi engedélyes kiviteli terve és az ahhoz kapcsolódó részletes megvalósíthatósági tanulmány (RMT).  Ezen kívül egy meglehetősen összetett pályázati anyagot is el kell készíteni, amelynek a fenti tervek csak kiegészítő elemei.

 A sikeres első forduló után a pályázat kiírójával szeptemberében lett aláírva a támogatási szerződés, tehát a tervezésre fordítható 21 Millió Ft ekkor már – több, mint egy évvel ezelőtt – rendelkezésre állt.  A tervezővel a szerződés júniusában lett aláírva. A tervező kiválasztása tehát mintegy 9 hónapot vett igénybe, ami – még ha közbeszerzésről van is szó – szokatlanul hosszú idő.

 Az előző polgármester augusztus végén levelet írt a pályázat kiírójának, amelyben elismeri, hogy a projekt 8 hónap késedelemben van és kérte a pályázat második fordulójára vonatkozó beadási határidő módosítását szeptember végére. Erre a kérésre – egyelőre – nem érkezett válasz.

 A folyamatos késedelmekről, a projekt sikerét súlyosan veszélyeztető határidő- csúszásokról a lakosság nem értesült. Az előző önkormányzat folyamatosan azt kommunikálta a lakosság felé, hogy minden a tervek szerint halad és határidőre elkészülhetnek a tervek és a pályázati anyag.

 Az október 3-i választások után felállt új összetételű önkormányzat egyik legelső dolga volt a gátépítési projekt áttekintése.  A rendelkezésre álló dokumentumok és a projekt kivitelezésében résztvevő vállalkozók tájékoztatása alapján a gát tervezésének és a pályázat elkészítésének jelenlegi állapota a következő:

 A pályázati anyag elkészítését végző vállalkozókat az előző önkormányzat választotta ki. Ezek:  Tervező – az engedélyes tervek elkészítése.  Szakértő – a Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány elkészítése.  Pályázatíró – a pályázati 1. forduló lezárása, elszámolása és a 2. fordulós pályázati anyag elkészítése.  Kommunikációs szakértő – kommunikációs feladatok elvégzése.

 A pályázat kapcsán az önkormányzat fő feladata elsősorban az adatszolgáltatás és a projektben résztvevők munkájának az összehangolása, ellenőrzése.  E feladatra hozta létre az előző önkormányzat a gátépítési ad-hoc bizottságot. E bizottság összetételét a jelenlegi testület megváltoztatta és kibővítette három tapasztalt sződligeti vízügyi szakemberrel.

 Kiviteli tervek – kb. 90%  Tervezők adatszolgáltatása a tanulmány írók felé – kb. 50%  Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány – kb. 60%

 A tervezővel kötött szerződés szerint a tervek elkészítésének határideje március.  A tanulmányíró szerződéses határideje december 31.  A kommunikációs szakértővel a szerződés novemberig érvényes.  Amikor az előző önkormányzat e szerződéseket megkötötte, akkor már ismert volt, hogy a pályázat végső beadási határideje november 23.

 A kivitelezőkkel kötött szerződéses határidők tarthatók, de ha azokat vesszük figyelembe, akkor a pályázat beadására már sem esély, sem lehetőség nincs.  Sokkal gyorsabb munkára van szükség. A terveknek és a tanulmánynak november 15-ig el kell készülnie. Csak ebben az esetben van arra esély, hogy a pályázati anyag is elkészüljön a november 23-i határidőig.

 Az önkormányzat fő feladata az adatszolgáltatás és egyes, a pályázathoz becsatolandó mellékletek beszerzése. Rengeteg részletes adatra, azokat alátámasztó dokumentumokra van szükség, amelyek beszerzésén gőzerővel dolgozik az ad-hoc bizottság. Sikerült például olyan szakhatósági engedélyeket (pl. Közútkezelő, KÖVIZIG, stb.) néhány nap alatt beszerezni, amelyekre a normális ügymenet szerint egyébként heteket kellene várni.  Az önkormányzat óriási nyomást gyakorol a kivitelezőkre, hogy a szükséges határidőket tartani lehessen.

 Példaként lehet említeni azt az esetet, hogy mivel a gát nyomvonala egy magántulajdonú ingatlant is érint, a tervező hónapokkal ezelőtt kérte az önkormányzatot, hogy szerezze be az érintett ingatlan tulajdonosainak hozzájárulását.  Most szembesültünk azzal, hogy a tulajdonosok majdnem egy éve elhaláloztak és a hagyatéki eljárás még nem lett lezárva, így nem ismertek azok az örökösök, akik a tulajdonosi hozzájárulást megadhatnák.  Ezért most soron kívüli és azonnali intézkedés szükséges e hagyatéki probléma sürgős megoldásához. Pedig ezt a problémát már hónapokkal ezelőtt meg lehetett volna oldani.

 A megvalósíthatósági tanulmányban a nyomvonal három verziójára készül elemzés.  Az előzetes vizsgálatok alapján ebből a háromból egy nyomvonalat ítélt az előző önkormányzat optimálisnak. Az ú.n. „minimál” programot támogatta. Azt, amelyet a pályázat kiírója is preferált az 1. fordulóban.  A tervezőnek részletes kidolgozásra adott megbízásban azonban már egy ettől eltérő nyomvonal szerepel. Hogy ki, mikor és milyen felhatalmazás alapján módosította az előző testület döntését, nem lehet megállapítani.  A tervekben csak ez az egy nyomvonal lesz részletesen kidolgozva. A nyomvonal bármilyen módosítására ma már egyszerűen nincs idő és lehetőség.

 Az elvi vízjogi engedéllyel rendelkező kiviteli tervekre.  A KEOP által megvizsgált és jóváhagyott részletes megvalósíthatósági tanulmányra.  A pályázati anyag megfelelő színvonalú összeállítására.

 A kiviteli tervek elkészítésére a beadási határidőig minden esély meg van.  A probléma a vízjogi engedély lehet – ezt ugyanis lehetetlen megszerezni ennyi idő alatt. (Ha KÖVIZIG ki is adja az engedélyt, annak érvényességéhez több más szakhatóság engedélyére is szükség van.)  Lehetséges megoldás: kérjük a kiírót, hogy tekintsen el az érvényes vízjogi engedély bemutatásától.

 A KEOP-nak 45 nap áll rendelkezésére, hogy állást foglaljon a tanulmányról. Ha valóban tartja ezt a 45 napot, akkor nincs esély arra, hogy határidőre be tudjuk nyújtani a pályázatot.  Lehetséges megoldás: kérjük a tanulmány sürgős véleményezését.

 Ha mind a kiviteli tervek, mind a részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészül és az önkormányzat képes lesz valamennyi, a pályázat kiírója által megkövetelt melléklet és dokumentum beszerzésére (lásd: hagyatéki probléma), akkor a pályázati anyag összeállhat a szükséges határidőre.

 A gát tervezése és a pályázati anyag összeállítása jelenleg kb. 8 hónap késedelemben van.  Ezt a 8 hónap késedelmet kell szűk 1 hónap alatt ledolgozni.  Ez majdnem a lehetetlennel egyenlő feladatot jelent.  Az önkormányzat minden rendelkezésére álló eszközt és erőforrást e projekt végrehajtására összpontosít és minden emberileg elképzelhetőt megtesz annak érdekében, hogy a pályázatot időben be tudjuk nyújtani.

 E beszámolóban nem esett szó néhány a gátépítési projekthez szorosan kapcsolódó fontos, de a pályázat szempontjából most nem sürgős feladatról:  A gát terveinek elkészülte után a község rendezési tervét módosítani kell.  A terveken fel kell tüntetni a gátat és egyes érintett területeket át kell sorolni vízgazdálkodási területté.  Egyes ingatlanokon ez bizonyos korlátozásokat is jelenthet (pl. építési korlátozások), amelyről az érintett ingatlan tulajdonosokat tájékoztatni fogjuk, amint ez lehetséges és a szükséges adatok rendelkezésre állnak.