HR – EMBEREK és RENDSZEREK HARMÓNIÁJA

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Prof. Dr. Veress Gábor egyetemi tanár
Advertisements

Dr. Radnai Tamás, Hungary.Network Zrt.
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Belső erőforrások a pénzügyekben és az adózásban Kalocsai Zsolt, vezérigazgató RSM DTM Hungary.
Irracionális egyenletek
MLBKT Konferenica 2012.
OTP Kockázati Tőkealap I.
Szabó Bálint Budapest, december 9. A kamara megnövekedett szerepe a szakképzésben.
Mennyire projekt érett a mai magyar társadalom? 1022 Budapest, Bimbó út 3. Telefon/fax:
Sarkadi Zsolt, Sz-Sz-B Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai szerepvállalás a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok munkájában.
Munka-magánélet egyensúlya- a vállalkozás, mint lehetséges megoldás
„Másképp is lehet” Konferencia Budapest Előadó: Dr. Seres Tibor, Sara Lee Május 8, csütörtök Előadó: Dr. Seres Tibor, Sara Lee Május 8, csütörtök.
E.ON – Versenyben Önökért!
Competitive NanoMedicines for the Global Market ITDH, 2009, Január 21. A projektgenerálás módszertana a klaszterekben Name:Lisziewicz Zsolt, PhD Position:Chief.
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 14.
Megújuló energia tanúsítványok az EON ügyfelei számára
Mobil eszközök alkalmazása vállalati környezetben
„DBH Üzleti Modell” innovatív vállalkozásfejlesztést támogató szolgáltatások Magyarországon és Európában InnoMax Klub június 8.
Egy integrált szociális intézmény válaszai az igénybevevői, jogalkotói és fenntartói elvárásokra GYŐR szeptember
Ahol a nők nincsenek hátrányos helyzetben Patai Ágnes humánpolitikai igazgató november 15.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
TÁMOP „A jól meNŐ vállalkozásokért” dr. Nagy Ágnes igazgató Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja
Hutelglass Exkluzív dísztárgyak bemutatója Karácsonyra és különleges alkalmakra Ezek a dísztárgyak egyedi tervezésűek kereskedelmi forgalomba nem találhatók.
MÁV Zrt. Biztonsági Igazgatóság Vasútbiztonsági Osztály
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 24. Budaörs.
Pénz, piac és partnerség Túlélés és fejlődés a közösség részeként április 17. Debrecen.
Versenyképes, gyakorlatorientált felsőoktatás Magyarországon Dr. Tuka Katalin főosztályvezető-helyettes Tudománypolitikai Főosztály augusztus 30.
Vezetés zavaros időken [How to be a leader in turbulent times]
A MÁV Zrt. helyzete és szerepe a vasúti közlekedés biztonságában
Robert Kaplan – David Norton: Balanced Scorecard
Humánerőforrás Kontrolling
Humánkontrolling Kiélezett verseny→ legjobb munkaerő
| június 27. | MKT vándorgyűlés E-kormányzat és versenyképesség Dr. Paál Péter MKT Informatikai Szakosztály Vezérigazgató, IBM Magyarország.
ISO : 2011 – energiairányítási rendszer (EIR)
IT-ÜZLET-INTELLIGENCIA Polner Tamás Szerver üzletág vezető Microsoft Magyarország
A spanyol gazdaság jelenlegi problémái Éltető Andrea - MTA VKI április 15.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
Akkor és most – Az EU-hoz kapcsolódó üzleti várakozások hazánkban Petz Raymund GKI Gazdaságkutató Zrt.
GKI Zrt., A válság: veszély és esély Balatonfüred, október 8. EGVE Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
1 Kezességvállalás - egy hatékony eszköz a mikrovállalkozások fejlődéséhez Király Zsolt értékesítési és marketing igazgató Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
1 NÉHÁNY GONDOLAT AZ (INTÉZMÉNY) AKKREDITÁCIÓ MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEIRŐL Dr. Veress Gábor egyetemi tanár MAB, január 22.
Make the Greener Choice Greener One Make the Greener Choice!
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
XI. abas vevőfórum, Balatonlelle június 6. – 8. Üdvözlöm Önöket ! Welcome in Hungary !
2009. február 24. Holcim, mint felelős munkáltató.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Kihívások a HR szakterület előtt Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Rajnai Attila gazdasági vezérigazgató-helyettes.
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
1 Válság a fejekben is Nem látják át és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok - Gulyás Emese - Tudatos Vásárlók Egyesülete.
Családi csoport konferencia. a kliens egy ösztönző és őt bevonó hozzáállásból profitál a legtöbbet minden ember felelős a cselekedeteiért, és tiszteletben.
Megtakarítási módszerek a vállalatok gyakorlatában Berey Zita
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
KULCSKOMPETENCIÁK AZ MVMI FEJLESZTÉSI IGAZGATÓSÁGÁN
Itbusiness konferencia, CONFESSION ON A DANCEFLOOR Cégek az üzleti modellváltásról Gulyás János / Ipsos Zrt. Nobody’s Unpredictable.
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
RETURN ON SUSTAINABILITY C2: Internal Use Classified on: 03/10/2010 Owner: zsolt.egewarth Társasházi fejlesztések projekt menedzsmentje Mórotz Attila üzletfejlesztő.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
IVSZ AKADÉMIA, október 2. Cégműködtetésről, gyakorló vezetőknek Dr. Kornai Gábor, elnök AAM Tanácsadó Zrt.
1 P iaci háttér - Új készségek és munkahelyek  Az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) szektor az egyik legígéretesebb és gazdaságilag.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
Tapasztalatok az asztal két oldalán vezetőből tanácsadó Tapasztalatok az asztal két oldalán vezetőből tanácsadó Dr Máthé Ákosné HR vezető tanácsadó Interim.
Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület 1119 Budapest, Tétényi. u  Tel/Fax: , web: 
Fejlesztő mérnök A MOM Zrt. 140 éve működő magyar vállalkozás, több, mint 100 évnyi vízmérő gyártásban szerzett tapasztalattal. Cégünk piacvezető a vízmérés.
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
Előadás másolata:

HR – EMBEREK és RENDSZEREK HARMÓNIÁJA CONFESSION ON A DANCEFLOOR HR – EMBEREK és RENDSZEREK HARMÓNIÁJA POZVAI ZSOLT, vezérigazgató DEVELOR Tanácsadó Zrt.

CONFESSION ON A DANCEFLOOR HR a válságban A válság a HR legjobb időszaka, most bizonyíthat. Tud-e élni a lehetőséggel? Hozzá tud-e járulni a kilábaláshoz? Kinek a felelőssége az EMBER?

CONFESSION ON A DANCEFLOOR 3

CONFESSION ON A DANCEFLOOR Mi jelent kiutat 2010-ben? Forrás: Kiútkeresés 2010 Develor exkluzív CEO felmérés 4

A probléma valós megoldásához hosszú út vezet. CONFESSION ON A DANCEFLOOR A probléma valós megoldásához hosszú út vezet. 5

CONFESSION ON A DANCEFLOOR Az ideális vállalati működés McKinsey 7S Model 6

CONFESSION ON A DANCEFLOOR És a valóság… 7

A vállalatok zöménél ma áthatolhatatlan kerítés áll a rendszerek fejlesztése és az emberek képzése között

„Not my business!” CONFESSION ON A DANCEFLOOR A felelősség A vezérigazgató a stratégiáért felel A kereskedelmi igazgató az értékesítési mutatókért Az informatikai igazgató az IT infrastruktúráért A HR igazgató pedig az emberekért „Not my business!” 9

CONFESSION ON A DANCEFLOOR A HR szerepe ma Forrás: Kiútkeresés 2010 Develor exkluzív CEO felmérés 10

AZ EMBEREK KÉPZÉSE ÉRTELMETLEN Ha nem illesztjük hozzá a folyamatokat, rendszereket Ha nem vonjuk be eléggé a kapcsolódó területeket Ha nem fordítunk energiát a változásmenedzsmentre Ha nem oldjuk meg belül az alkalmazástámogatást

A FOLYAMATOK FEJLESZTÉSE ÉRTELMETLEN Ha nem tesszük képessé az embereket a használatukra Ha nem vonjuk be eléggé a kapcsolódó területeket Ha nem fordítunk energiát a változásmenedzsmentre Ha nem oldjuk meg belül az alkalmazástámogatást

HATÉKONY BELSŐ FOLYAMATOK, RENDSZEREK ÉS ELKÖTELEZETT, KOMPETENS EMBEREK HARMÓNIÁJA TEREMT EREDMÉNYES VÁLLALATOKAT Rendszerek minősége Alkalmazásuk minősége Vállalati eredményesség X = DEVELOR Credo

CONFESSION ON A DANCEFLOOR Létre kell hozni a harmóniát a területek, ill. a folyamatok és emberek között! El kell fogadtatni a kollektív felelősséget! Minden belső fejlesztést integráltan kell megtervezni és lebonyolítani! 14

CONFESSION ON A DANCEFLOOR Köszönöm a figyelmet! Pozvai Zsolt, vezérigazgató Develor Tanácsadó Zrt. VISIT: www.develor.hu, www.develor.com MAIL: zsolt.pozvai@develor.com TEL: +36 1 413 7990 15