Ki mondta, hogy nem tudod a világot megváltoztatni? 2011. május 12. Monspart Sarolta OEFI Ki mondta, hogy nem tudod a világot megváltoztatni? 2011. május.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Advertisements

Monspart Sarolta Osztályvezető OEFI
A sport mint stratégiai ágazat az állami szerepvállalás tükrében
Sport XXI. triatlon 2010 évi közgyűlési beszámoló (2010 május 1.)
Béres Egészség Hungarikum Program Átfogó egészségmegőrző és betegségmegelőző nemzeti program Programindító sajtótájékoztató március 29.
Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes.
Metformin bébik I "A gyermeket Tiszteletben kell fogadni
Integrációs lehetőségek a Szabadidősportban
Nemszőtt textíliák felhasználási lehetőségei
Öltözködés szabályának megsértése esetén figyelmezte- tés; csak az országos döntőn történik levonás -0,3 p. Csapatversenyen a csapat végső pontszámából,
Készítette: Kovács Zsuzsanna május 29.
A Munka-Esély Szövetség ajánlata munkaadók számára november.
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
Mi kell a biciklisnek? Tóth Judit Magyar Kerékpárosklub alelnök Solt,
Hivatásos csapatsportágak értékteremtése - számokban (Magyarországon)
KÖZKÉZEN Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért! Farkas Tamás tanácsadó.
A szabadidősport és az élsport különbözőségei, azonosságai
A válság és ami utána következik….
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Széleskörű társadalmi képviselet (pártok, szakszervezetek, kamarák,
Body Mass Index vagyis Testtömeg index
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
Tabáni Spartacus SKE Bemutatkozás.
TÉT Platform Egyesület 1132 Budapest, Borbély u Tel.: Csontos Csaba TÉT Platform Közgyűlés.
TÉT Platform Munkahelyi Munkacsoport Miért? Hogyan? Mit? - Eredmények
Az egészséges fogyás útja 1. A túlsúly oka 2. A túlsúly típusai 3
Eisberg Group 2015 VISION
Tatárjárás
Az elhízás.
Magyarország népességének alakulása a honfoglalástól napjainkig
Statisztika Érettségi feladatok
Forrás: MTI Dúsgazdagok közösségi oldalai Dátum: április 21. "A közösségi média az egyetlen.
Élj Tovább 5 Évvel! Egy társadalmi felelősséget vállaló program a magánegészségügyben.
Munkahelyi Egészségvédelem Egyéni felelősség vagy vállalati érdek ?
Hírek május 30. Shanghai - Purple Mountain Hotel Az ENSZ Iparfejlesztési Szervezete (UNIDO) ülést tartott az együttműködés elősegítése és az új.
Sajtótájékoztató, november 14. AmCham - Egészséges Munkahely Program 1 Az Amerikai Kereskedelmi Kamara AmCham Egészséges munkahely programja Dr.
Fogd A Kezem Alapítvány
Nemzetközi projekt az egészség társadalmi és gazdasági meghatározóiról Taller Ágnes december 4. DETERMINE.
Munkahely – életmód – egészség Életmód Osztály december 4.
Kiss Judit, Kerek Judit, Galgóczi Dóra, Lőrik Eszter
4. Feladat (1) Foci VB 2006 Különböző országok taktikái.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
eMagyarország Program
EGÉSZSÉGMAGATARTÁS Egészségmagatartásnak nevezünk minden olyan tevékenységet, amelyet egy önmagát egészségesnek tartó személy vagy preventív céllal végez,
Munkahelyi Testkultúra Fejlesztés avagy tudatos életvitellel, táplálkozással és napi rendszeres testmozgással az egészségért Pati Nagy Attila előadása.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Bei uns wird INNOVATIV groß geschrieben. A munkahelyi beilleszkedés új lehetőségei az egészségügyi problémával küzdő munkavállalók számára Barbara Haider-Novak,
Üdvözöljük a Waldviertelben. következetesség ● kézi munka ● tapasztalat ● bölcsesség ● megbecsülés.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
A szervezet energiaforgalma
A TÉT Platform: az összefogás sikere Dr. Fazekas Ildikó elnök, Budapest, november 19.
VIDÓ JUDIT: A SZÉPSÉGIPARBAN DOLGOZÓK MUNKAHELYI STRESSZKEZELÉSE.
EGÉSZSÉG ÉS JÓL-LÉT SZÉKESFEHÉRVÁR POLITIKÁJÁBAN Östör Annamária.
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
Speciális életmódjellemzők gyermekkori elhízásban Papp Gabriella 1, Lengyel Dénes 1, Józsa Lajos 2, Gönczi Ferenc 3, Degrell István 1 DEOEC Pszichiátriai.
Vas Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület Egészségnapja május 31.
Párizs június 20 - Berlin június 28 Egy kivételes alkalom, amikor összekötheted a szórakozást és az üzleted. Találkozz a LEO vezetőkkel a világ minden.
Egészségvédelem hónapról-hónapra
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
DPR és ALUMNI Dr. Kuráth Gabriella területfelelős.
Egészséges munkahelyek
Egészségfejlesztő kórházak
18. születésnapunkra avagy: a 18 éves munkahelyi egészségfejlesztésről képekben, számokban szeptember 16.
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Döntők.
„A vállalati társadalmi felelősségvállalásban rejlő lehetőségek kis- és középvállalkozások számára” Konferencia november 10. Hotel Mercure Buda.
Célcsoportok a munkahelyi egészségfejlesztéssel foglalkozók, foglalkozás egészségügyben dolgozó orvosok és ápolók, a humán erőforrás gazdálkodás munkatársai,
A TATÁRJÁRÁS ÉS ELŐZMÉNYEI
13th UNION SCIPT TABLE TENNIS CHAMPIONSHIP 2006 MÁLTA
Előadás másolata:

Ki mondta, hogy nem tudod a világot megváltoztatni? május 12. Monspart Sarolta OEFI Ki mondta, hogy nem tudod a világot megváltoztatni? május 12. Monspart Sarolta OEFI munkatársak TE

között 4 alkalommal, országos, életmódváltó munkahelyi csapatverseny: Közösen - Könnyebben! Közösen - Könnyebben!

Közösen – könnyebb! életmódváltó, munkahelyi csapatverseny 4 program mérföldkövei

(Probléma) - Cél Népegészségügy - az életmód energiaegyensúlya : egészséges táplálkozás – rendszeres testedzés egészséges táplálkozás – rendszeres testedzéséletmódváltás Közösen könnyebb! A munkahelyen is, és csapatban is

Globális cél - A világon ma közel 6,6 milliárd ember él mindössze 28 éves (!) átlagéletkorral táján várhatóan 9 milliárd ember él majd 38 éves átlagéletkorral. /Standard§Poor,s) Magyar cél – A munkahelyen jobb közérzetű, egészségesebb, edzettebb munkavállalók még tökéletesebb „termék” előállítása. Konkrét cél - Az életmódváltás kettős célja, hogy a munkavállalók, és a munkaadók is változtassanak a megszokott munkahelyi életmód tevékenységeiken, s edzettebbek legyenek. Egyéni cél – jobb életminőség napi 24 órában edzett „cerkaként/radírként”. Globális cél - A világon ma közel 6,6 milliárd ember él mindössze 28 éves (!) átlagéletkorral táján várhatóan 9 milliárd ember él majd 38 éves átlagéletkorral. /Standard§Poor,s) Magyar cél – A munkahelyen jobb közérzetű, egészségesebb, edzettebb munkavállalók még tökéletesebb „termék” előállítása. Konkrét cél - Az életmódváltás kettős célja, hogy a munkavállalók, és a munkaadók is változtassanak a megszokott munkahelyi életmód tevékenységeiken, s edzettebbek legyenek. Egyéni cél – jobb életminőség napi 24 órában edzett „cerkaként/radírként”.

Megoldás – program Féléves, közös életmódváltás munkahelyen: táplálkozás, testedzés MÉRLEGELÉS 2 alkalommal: kezdés – befejezés/6 hónap MÉRLEGELÉS 2 alkalommal: kezdés – befejezés/6 hónap 1. Testsúly, testtömeg-index számítás (BMI) 1. Testsúly, testtömeg-index számítás (BMI) 2. Testzsír % mérés 2. Testzsír % mérés 3. Derék-, és csípő-körfogat mérés 3. Derék-, és csípő-körfogat mérés 4. Gyalogló teszt 2 km – időre, végső pulzusszámmal 4. Gyalogló teszt 2 km – időre, végső pulzusszámmal 5. Kérdőív kitöltés a 2 mérlegeléskor 5. Kérdőív kitöltés a 2 mérlegeléskor 6. Hírlevél a csapatkapitánynak 2-3 hetente 6. Hírlevél a csapatkapitánynak 2-3 hetente 6. Fittségi index számítás, csapat átlag érték. 6. Fittségi index számítás, csapat átlag érték.

Fenntarthatóság A verseny és eredményei országosan is lehetővé teszik a népegészségügyi program újabb irányú kiterjesztését, népszerűsítését a jövőben. Mintát, ötletet ad az Európa szerte elterjedt „elhízás” megelőzésére. A programban részt vett munkavállalóknak életmódszokásuk lett az egészséges étkezés és a testmozgásban gazdag életmód. A munkáltatók a dolgozók teljesítményének növekedése érdekében egyre nagyobb számban támogatják a munkahelyi testmozgásprogramokat, és az egészségesebb étkeztetést. A fenntarthatóság legnagyobb bizonyítéka, hogy „lopják” az életmódváltó alapötletét.

Eredmények -4 verseny helyi és országos média megjelenései -Versenyenként a fittségi index változása -Edzettebb, - többnyire kisebb testsúlyú – jobb munkaképességű munkavállalók -Munkahelyi közösségek építése, erősítése -Egyedi folytatások (szabadidősportban gazdag életmód) -Népegészségügyi program kiterjesztése (túlsúly) -Esélyegyenlőség (a sport mindenkié).

Szakmai tapasztalat Szakmai tapasztalat, hogy sikeres a program: -ha „megérintjük” a munkahely döntéshozóit -ha megfelelő az együtt működés állam/civil/karmester -ha minden versenyzőnek „fogjuk a kezét” 24 órán át -ha minél több helyi és országos médiát érünk el -ha a kreatív szakemberek önállóságot kapnak -ha van minimális/induló tőke/támogatás (vonzza a Többit) -Ha nem irigy a környezet.

Egészséges, sportoló nemzet vagyunk régóta (a történelmi „futásaink” alapján) 900 körül, a honfoglalás idején, Zalán bolgár fejedelem, a Tisza jobb partjának ura, őt verte meg Árpád az alpári csatában; Vörösmarty Mihály: Zalán futása „Párducos Árpád most fordula meg a Tisza mellől, S a mint jött sebesen, szaladását látta Zalánnak….. …szaladott szomorodva setét végének előtte” Sajó mentén Muhi csata: IV. Béla és Batu kán serege Mohács - II. Lajos király, országot irányító főnemesség, főpapság és sok ezer katona (Csele patak) Pákozd – „Fut Bécs felé Jellasics a gyáva, Seregének seregünk utána” – Petőfi Sándor Avon női világfutás 16 országból futónő Bp. Plus Maraton célbaérő mindkét nemből 7 távon

Itt a vége! (csoda nincs, de a lehetetlen előfordul…) munkavállalók csapata testnevelésből felmentett döntéshozók munkavállalók csapata testnevelésből felmentett döntéshozók