ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

Készítette: Jon A. Palmer
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
A házasság még nem a mennyország
Folyamodjatok az Úrhoz,
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Mikor még semmi nem létezett..
Tízparancsolat 2. Mózes 1-17.
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Bibliatábor nyár Püspökladány.
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
Úton böjtben.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Vajon mit gondol Rólam az Isten?
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Ballagók búcsúztató áhítata.
Boldog 2014-et !.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
Folyamodjatok az Úrhoz,
A boldogság is kegyelemből fakad
Boldogok, kik szegények lélekben. Boldogok, mert övék lesz a menny.
Dávid imádsága..
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
A Biblia tanítása a gyermekekről (2.) Máté 18, 1-14 © Copyright 2009 Child Evangelism Fellowship.
BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT! Az új év küszöbén fogadjunk meg néhány jó tanácsot, hogy valóban boldog, békés esztendőnk legyen!
A BOLDOGSÁG TITKA.
Ábel Folk Iván A HIT HŐSEI 1.. Ábelnak sem sem volt könnyebb, mint neked 1.Mózes 4:1-16;
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Mert ha az egynek bűn(be)esése folytán a halál uralomra jutott az által az egy által, sokkal inkább uralkodnak majd az életben az egy Jézus Krisztus által.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Jézus követése Ifjúsági óra.
Isten mondta.
JÓ REGGELT !.
Mindig kapcsolatban Vele
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Ki hittel a drága keresztre tekint, Szíve rögtön az üdvre lel itt
….??. Várni… Kegyelem Álom Kíváncsiság Bosszankodás Békesség Bizalom Kitartás Türelem Remény Kölcsön Átverés Csalódás „ Ő ” Biztonság Kegyetlenség Öröm.
Új hálaének áldja Istent
Mt 19,16-30.
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Nem tudom mikor lesz.
– és mitől működhetnek – a Biblia házassági tanácsai?
Isten igéje megvilágítja az életünket
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz. Egyedül Isten ajándékozhat meg szeretettel, de te is bizonyságát adhatod szeretetednek.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Isten akarata szerint élni ma
Igehirdetés „Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas. 37„Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok.
Isten hozott, hogy megáldjon!
A teremtő és gondviselő Atya
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
Előadás másolata:

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják. Mert inkább választotta az Isten népével együtt a sanyargatást, mint a bűn ideig-óráig való gyönyörűségét, mivel nagyobb gazdagságnak tartotta Egyiptom kincseinél a Krisztusért való gyalázatot, mert a megjutalmazásra tekintett.” Döntéseinket értékrendünk határozza meg Jutalom: örök értékek I.Kor 3,8,11,13-15. „Aki ültet és aki öntöz: egyek és mindegyik majd a maga jutalmát kapja fáradozásához méltóan. Mert más alapot senki sem vethet a meglévőn kívül amely a Jézus Krisztus… és hogy kinek mit ér a munkája azt a tűz fogja kipróbálni. Ha valakinek a munkája amelyet ráépített megmarad, jutalmat fog kapni…”

ÖRÖK ÉRTÉKEK Adjuk tovább azt, amire eljutottunk! Legyünk taníthatóak! Márk 8,36 „Mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall. Mert mit adhat az ember váltságdíjul lelkéért?” Szegény – jó hívő? Gazdag – jó hívő? V.Móz 30,15-16. „Lásd, eléd adtam ma az életet és a jót, de a halált és a rosszat is. Ezért parancsolom ma neked, hogy szeresd Istenedet, az Urat, járj az Ő útjain, tartsd meg parancsolatait, rendelkezéseit és döntéseit és akkor élni és szaporodni fogsz, mert megáld téged Istened az Úr azon a földön, amelyre bemégy, hogy birtokba vedd.” III. Ján 2. „Szeretett testvérem, kívánom, hogy mindenben olyan jó dolgod legyen és olyan egészséges légy, amilyen jó dolga van a lelkednek.” Mt 5,3. „Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa.”

A BŐVÖLKÖDŐ ÉS SIKERES ÉLET TITKA: ÖRÖK ÉRTÉKEK A BŐVÖLKÖDŐ ÉS SIKERES ÉLET TITKA: Az ige tanulmányozása és megtartása Józs 1,8. „ Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon és boldogulsz.” Istennek kedves jellem és életvitel Róm 5,3-5. „…a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete.” Hűség és bizalom Istenben I.Kor 4,1-2. „ Úgy tekintsen minket minden ember, mint Krisztus szolgáit és Isten titkainak sáfárait. Márpedig a sáfároktól elsősorban azt követelik, hogy mindegyikük hűségesnek bizonyuljon.”

ÖRÖK ÉRTÉKEK Adás, adakozás, jótékonyság Jel. 2,9. „Tudok nyomorúságodról és szegénységedről, pedig gazdag vagy” A hívő ember felfelé néz! Zsolt. 37, 1-2. 7-11. Zsolt. 73,1-20,28. A pénzhez való hozzáállásunk meghatározza, befolyásolja a kapcsolatunkat, közösségünket Istennel. A pénz szemben áll, konkurál az Istennel való kapcsolatunkkal A pénz formálja a jellemünket. Máté 7,24. „Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket és cselekszi azokat, hasonló az okos emberhez, aki kősziklára építette házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és neki dőltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kősziklára volt alapozva.” Jutalom: örök érték – ÖRÖK ÉLET!