A Zrínyi Ilona Általános Iskola

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Zrínyi Ilona Általános Iskola
Advertisements

Királyhelmec városunk története
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
Készítette:Tóth Nikolett
Ópusztaszer, és még más helyek.
VERES PÉTER GIMNÁZIUM Tanulmányi eredmények 2006.
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Jó gyakorlatok a Kazinczy Ferenc Tagiskolában
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
VERES PÉTER GIMNÁZIUM Tanulmányi eredmények
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Szeretettel köszöntjük az iskolánk, és ezen belül az informatika-matematika szakirány után érdeklődő nyolcadikos tanulókat.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
Zrínyi Ilona Általános Iskola
Árpád Fejedelem Általános Iskola
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
VPG es tanév átlagai 12. évfolyam érettségi eredményei egyetemi továbbtanulás OKTV II. forduló OKTV döntő Országos tanulmányi.
Felvételi tájékoztató – 2008/2009-es tanév Lovassy László Gimnázium  :  : Lovassy László Gimnázium Felvételi tájékoztató 2008/2009-es.
Természettudomány szak
TKIKI csapat Ide jön a fénykép a csapatról. „Zene nélkül nincs teljes ember.” „Ahol virágzó zenekultúra volt, az mindig az ének talaján fejlődött.” „Akinek.
Zrínyi Ilona Általános Iskola
óvodától - szakiskoláig A vidéki tanulóknak az iskola épületében található kollégium ad otthont.
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
Zelk Zoltán Általános Angol- Német Kéttannyelvű Iskola
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
„Legyél te is természettudós!” TÁMOP
Ökoiskola Készítette:Horváth Eliza Anna Felkészítő tanár:Marton Anikó
Versenyfelhívás! A Városi Könyvtár a Reneszánsz éve és a Népmese napja alkalmából rajzversenyt hirdet az általános iskola 1-2. osztályosai számára. A rajzok.
TIOP / „A tudás kulcsa” – tanulói laptopok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciák fejlesztéséhez. Kedvezményezett: Jászárokszállás.
Szepesi Vendel A Királyhelmeci Magyar Tanitási Nyelvű Alapiskola.
A 2008/2009-es tanév 6 iskola közösségi életének szervezésével kezdődött.
FELVÉTELI 2008 Berzsenyi Dániel Gimnázium ISKOLÁNKRÓL …  2008-ban ünnepeljük iskolánk alapításának 150. évfordulóját  ‘Minőségi nevelési-oktatási.
Szülői tájékoztató 2012.január 26.. Személyi és tárgyi feltételek 770 tanuló 112,5 dolgozó Személyi változások Gazdasági centrum Iskolai költségvetés:510M.
„Varázslatos természet” projekt
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Szarka Zsuzsi
Zrínyi Ilona Általános iskola
Bolyai-hét Iskolánkban idén is megrendezzük a nagy hagyománnyal rendelkező Bolyai-hetet. Az idei rendezvénysorozat időpontja: december 12–16.
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
VERES PÉTER GIMNÁZIUM Tanulmányi eredmények.
VERES PÉTER GIMNÁZIUM Tanulmányi eredmények 2005.
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Kecskemét
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola
Nagyné Horváth Emília.
Budapest I. Kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium
Iskolai közösségi szolgálat
Szent László Gimnázium
Hogyan jutsz el hozzánk? A Jókai felől könnyen megközelíthető iskolánk. 3-as vagy 69-es villamossal 5-ös busszal Mexikói útig Valamint: Kisföldalattival.
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Gázelmék. Kecskemét II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola.
Matematika Heti óraszám Szakkörben 10 tanuló dolgozott Tehetséggondozó program: VII. - Gablyasz Dániel, Kuczik Mária, Kukoricás Dávid, Papán Attila.
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
Iskolatörténet vázlatokban… B.K.M. (35 év rövid története)
Zrínyi Ilona ( ) 1643-ban,Ozalj várában született. Szülei:Zrínyi Péter horvát bán és Frangepán Katalin Több nyelven beszélt, lovagolt,edzette testét.
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
NPK Ember és természet szakmai tagozat
SZMK Értekezlet május 9..
Halmiszikrák.
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
A KönyvTÁRva-nyitva jó gyakorlat
2016. november 7..
Intézményi szülői munkaközösségi értekezlet
Országos Kompetencia Mérés 2011
Intézményi szülői munkaközösségi ülés
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Országos kompetenciamérés 6. évfolyam (2017)
Előadás másolata:

A Zrínyi Ilona Általános Iskola

A Zrínyi épületei: És a Rákóczi: Az alsósok számára. A főépület: A felsősök és alsósok számára.

Névadónkról: Zrínyi Ilona a horvátországi Ozalj várában született 1643-ban. Apja Zrínyi Péter, horvát bán, anyja Frangepán Katalin, Frangepán Kristóf nővére. Zrínyi Ilona 1685-től három éven át védelmezte Munkács várát a császári seregekkel szemben. 1688-ban, miután Thököly nem tudott segítségére sietni, kénytelen volt a várat feladni. Zrínyi Ilona (1643-1703)

Szerintem: Az iskolánkat azért Zrínyi Ilonáról nevezték el, mert ő olyan anya volt amilyenhez hasonlónak egy iskolának lennie kell,hiszen azt mondják az iskola a gyerekek „második otthona” igen ebben szerintem is van valami,de ez az én véleményem.

Iskolánk története: 1886-ban alapították Szombathelyen azt a polgári fiúiskolát, amely hatvan éves önálló történetét követően a Zrínyi Ilona Általános Iskola jogelődjévé vált. az illetékes minisztérium 1886. július 31-én kelt rendeletében egyet értett a polgári iskola létesítésével a városban. Vas vármegye jelentős anyagi támogatásával a város által adományozott telken, az akkori Torna utcában – amely ma Zrínyi Ilona nevét viseli –, Brenner János helybeli építész tervei alapján kezdődött meg a reáliskola építése.

Eredményeink: Iskolánk lett 2009/10. tanév sportiskolája 2008 áprilisában és 2011-ben az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által hirdetett sikeres pályázatunkkal elnyertük a megtisztelő „ÖKOISKOLA” címet. Iskolánk lett 2009/10. tanév sportiskolája

A magyar köztársaság diákolimpiai versenyrendszerében A ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA AZ ORSZÁG ISKOLÁI KÖZÜL A 2010/2011. TANÉVBEN AZ ELŐKELŐ II. HELYET ÉRDEMELETE KI

Tanulmányi versenyeken az országos fordulóban: Teleki Pál Földrajzverseny I. helyezett Vígh Ádám 8.c osztályos tanuló, felkészítő tanára: Buús Péterné Bolyai Matematika Csapatverseny I. helyezett csapat tagjai: Bella Stella, Lobler Ádám, Tóth Mátyás, Vig Ádám 8.c oszt. tanulók felkészítő tanáruk: Bartalis Istvánné, aki elnyerte a Tanári fődíjat.

Tanulmányi versenyeken az országos fordulóban: A Herman Ottó Biológia Verseny 3. helyezett Németh Bálint 8.c oszt. tanuló, felkészítő tanára Buús Péterné A Zrínyi Ilona Matematikaverseny 4. helyezett Tóth Mátyás 8.c osztályos tanuló, felkészítő tanára Bartalis Istvánné

Országos döntőben Alapműveleti Matematikaverseny 6. helyezett Tóth Mátyás 8.c oszt.tanuló, felkészítő tanára Bartalis Istvánné Kaán Károly Természet- és Környezetvédelmi Verseny 8. helyezett Kelemen Flóra 6.b oszt. tanuló, felkészítő tanára Buús Péterné

Suli rádió: 2011-2012-es tanévben sikerült „Újjáéleszteni,megújítani” ezt a nagyszerű dolgot. Év eleje óta minden héten megszólal a „Mi újság a suliban” jelmondat. Egy két viccel,hírekkel, sőt még zenével is szórakoztatunk. Szerkesztők:Csukovits Fatima,Bödei Eliána,Rác Fanni

Tanulóinkról: Iskolánkba 674 gyerek jár. A tanítást évfolyamonként 3 osztályban végzik Az A a sport osztály, a B a hagyományos, és a C a Rogers.

Az intelligens iskola: Iskolánk 2011-ben nyerte el az „intelligens iskola” pályázatot amely során 11 db új Interaktív táblát és 68 db új számítógépet kapott.

Szaktantermeink: Iskolánkban jól felszerelt tanulói kísérletezésekre alkalmas fizika-kémia terem illetve technika és rajz termek találhatók Kémia,fizika szaktanterem Rajz szaktanterem Technika szaktanterem

Könyvtár: és 8 db számítógép, állandó internet kapcsolattal. A tanulássegítő könyvek gazdag tárháza található itt

egyéb Nagy sikert aratott az elektronikus hulladékgyűjtés

A tetőtéren rajzórai munkálkodásunk látszik

a folyosón Az öreg iskolacsengő Egy kis töri sose árt

Köszönöm a figyelmet Készítette: Németh Attila 7.c