SZÉP TÖRTÉNETEK 2. NEM TUDHATOD… Kattintással továbbít 1.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ZENE: Love Me With All Your History Egy asszony kijött a házból, és három, hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron. Nem ismerte.
Advertisements

Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok.
Ami a Tiéd.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
Kis Angyalkák.
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
A HÁROM FA.
A M E R C É D E S.
Igaz történet karácsony előttről
Folyamodjatok az Úrhoz,
Kedves kis történetek Magdika.
A legszebb Szív.
T Á N C O L N I AZ E S Ő B E N Zene: Betwe-80’.
Gondolatok a barátságról
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Neked tőlem szeretettel
“13 tanács egy életre".
A patikus Az első vacsora A lány megkérte barátját, hogy péntek este menjen át, vacsorázzon vele és a szüleivel. A lány bejelentette a fiúnak, hogy.
Feltétel nélküli szeretet
ALAPIGE: 1Kir 3,
Őszi képek – és a sikló…  Lapozáshoz majd kattints…
A Paradicsom és a Pokol.
Élt egyszer egy dombtetőn három fa
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Szeretném ezt visszakapni! Működik! Megfontolandó.
A teáscsésze Egy házaspár elment vásárolni, hogy vegyenek valamit közelgő házassági évfordulójuk alkalmára. Mindketten szerették az antik tárgyakat, kerámiákat,
TRÉFÁK 6. saját gyűjtésből Készítette: Kovácsné Balla Györgyi.
Védőangyal!.
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Szerző: a szövegek és képek az internetről
Nézd csak meg ezeket a képeket! Ha netán azon gondolkozol, hol is található ez a szálloda, hát ez nem egy szálloda. Ez egy lakóház!!! Mindez a Sheikh Zayed.
Két súlyosan beteg ember feküdt egy kórteremben. Egyikük minden nap délután felült az ágyban egy órácskára, hogy ezzel megmozgassa a szervezetét. Az.
Kis Angyalkák.
Szajkó Gréta Találkozás Zizivel. 1. RÉSZ Márc. 32-én,- mert nálunk ilyen is van-unatkoztam, ezért beültem a rakétámba, és elmentem a Marsra. Amikor odaértem,
Szeretném ezt visszakapni! Működik!. A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Elég.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
A VÉGZŐS EGYETEMISTA.
Kőbe vésve ....
VERS RÓLAD.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
SZÍNPADI JÁTÉK – A LEGENDA Szép Dochia története “PETRU MUSAT” ISKOLA, SIRET, ROMANIA.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
ÖREGKORI RAVASZSÁGOK, ÉRDEKESSÉGEK! (Nem csak a 20 éveseké…)
Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely.
Noémi érkezése Megszülettem én láttam meg a világot. A nevem Gáspár Noémi 3 kg és 53 cm voltam a születésemkor. Pontosan este perckor.
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Feltétel nélküli szeretet
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Szól-e még Isten az emberekhez?
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
JÓ REGGELT !.
Istennel beszélget egy ember
Alexander Fleming igaz története.
Öregszünk, vagy örexünk
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült.
Anyák napjára. Szeretettel! Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni
SZÉP TÖRTÉNETEK 2. NEM TUDHATOD… Kattintással továbbít 1.
SZÉP TÖRTÉNETEK 2. NEM TUDHATOD… Kattintással továbbít 1.
VERS RÓLAD.
Előadás másolata:

SZÉP TÖRTÉNETEK 2. NEM TUDHATOD… Kattintással továbbít 1

Egy nap, mikor elsős voltam a gimiben, egy srácot láttam az osztályomból hazafelé gyalogolni. Kyle-nak hívták. Úgy tűnt, mintha az összes könyvét cipelte volna. Azt gondoltam magamban: „Miért vinné haza valaki az összes könyvét pénteken? Biztos egy eminens”. Kellemes hétvégét terveztem (bulik és focimeccsek a haverokkal), így hát megráztam a vállamat, és továbbmentem. Ahogy sétáltam, láttam, hogy egy csapat fiú közeledik felé. Odafutottak hozzá, kiverték a könyveit a kezéből, és elgáncsolták, úgy hogy teljesen piszkos lett a ruhája. A szemüvege lerepült, és körülbelül 3 méterre a füvön landolt. Felnézett, s a szeme kimondhatatlan szomorúságot tükrözött.

Odasiettem hozzá, és ahogy a szemüvegéért kúszott, könnyeket láttam a szemében. Ahogy átnyújtottam a szemüvegét vigasztalni próbáltam: „Azok a srácok csirkefogók, igazán büntetést érdemelnének.”. Rám nézett és így szólt: „Köszönöm”. Hatalmas mosoly ragyogott az arcán. Azon mosolyok egyike volt, amely igazi hálát tükrözött.

Segítettem neki felszedni a könyveit, és megkérdeztem, hol lakik Segítettem neki felszedni a könyveit, és megkérdeztem, hol lakik. Kiderült, hogy nem messze tőlem. Furcsa volt, hogy soha nem láttam errefelé eddig, mire azt válaszolta, hogy magántanuló volt. Soha nem barátkoztam magántanulóval ezelőtt. Egész hazafelé vezető úton beszélgettünk, segítettem vinni a könyveit. Igazán aranyos srácnak találtam. Megkérdeztem, hogy akar-e szombaton velem és a barátaimmal focizni, ő igent mondott. Egész hétvégén együtt voltunk és minél inkább megismertem Kyle-t annál jobban megszerettem őt, akárcsak a barátaim. Eljött a hétfő reggel, és Kyle ugyancsak hatalmas könyv halommal igyekezett az iskola felé.

Megállítottam, majd így szóltam: „Hé fiú, igazán komoly izmaid lehetnek, ha minden nap egy rakás könyvvel cipekedsz”. Ő csak mosolygott, és átadta a könyvek felét nekem. A következő négy évben Kyle és én a legjobb barátokká váltunk. Amikor végzősök lettünk, mindketten a főiskolán kezdtünk gondolkozni. Kyle Georgetown mellett döntött, én Duke-ba készültem.

Tudtam, hogy mindig barátok leszünk és a távolság soha nem fog gondot okozni. Ő orvosnak készült, nekem pedig jó esélyeim voltak a fociösztöndíjra. Kyle mondta a búcsúbeszédet az osztályunkból. Állandóan azzal húztam, hogy eminens. Nagyon örültem neki, én nem tudtam volna kiállni oda, és beszélni. Eljött a várva várt nap. Kyle-t figyeltem. Nagyszerűen festett. Egyike volt azon srácoknak, akik önmagukra találtak a gimnázium évei alatt. Az arca kikerekedett és valóban jól állt neki a szemüveg. Sokkal több randevúja volt mint nekem. Néha tényleg féltékeny voltam rá.

Ez is egy ilyen nap volt. Láttam rajta, hogy ideges a beszéde miatt Ez is egy ilyen nap volt. Láttam rajta, hogy ideges a beszéde miatt. Szóval barátságosan hátba veregettem és bátorítottam: „Hé fiú, nagyszerű leszel”. Ugyanolyan hálásan nézett rám, mint akkor és mosolygott. „Köszönöm” – mondta. Ahogy neki állt a beszédének, megköszörülte a torkát, és belekezdett.

„Nagyszerű alkalom ez most arra, hogy köszönetet mondjunk mindazoknak, akik átsegítettek ezeken az éveken. A szüleinknek, tanárainknak, testvéreinknek, talán az edzőnek, de leginkább a barátainknak. Azért vagyok most itt, hogy elmondjam nektek: az, hogy barátja vagy valakinek, a legnagyobb ajándék, amit csak adhatsz neki. Most elmondok egy történetet”: Csak figyeltem a barátomat, és hihetetlenkedve hallgattam, ahogy elmondja a legelső napot, amikor találkoztunk. Azt tervezte, hogy véget vet az életének a hétvégén. Elmondta, hogy kipakolta az öltözőszekrényét, hogy az anyukájának később ne kelljen megtennie, és az egészet összeszedte és vitte haza.

Ekkor rám nézett, és kicsit elmosolyodott Ekkor rám nézett, és kicsit elmosolyodott. „Hála az égnek, megmenekültem. Megmentett a barátom, attól, hogy megtegyem a kimondhatatlant.” Hallottam, hogy csodálkozással teljes moraj fut végig a tömegen, ahogy ez a jóképű és népszerű srác a leggyengébb pillanatáról beszélt nekünk. Láttam, ahogy az édesanyja és édesapja engem néznek és ugyanazzal a hálás mosollyal mosolyognak rám.

Egészen addig a pillanatig, nem fogtam fel ennek a mélységét Egészen addig a pillanatig, nem fogtam fel ennek a mélységét. Soha ne becsüld alá a cselekedeteid erejét. Egy picinyke gesztussal, mozdulattal megváltoztathatod egy ember életét. Vagy jobbá, vagy rosszabbá. Isten azért ad másokat az életünkbe, hogy hatással legyünk rájuk. Keresd Istent a másikban!

„A barátok olyan angyalok, akik felsegítenek bennünket, ha úgy tűnik, hogy szárnyaink már nem képesek repülni”