Készítette: Ferov Réka November 9.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
100 éves a motoros repülés Szolnokon
Advertisements

Az I. világháború

Excel 2. Grafikon: már ezért megéri! jobb egér, helyi menük
Kamarai prezentáció sablon
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Az 1. világháború.
Hotel Eger Park Konferenciaközpont október
Felsőregmec.
Málta Málta Az élő történelem szigete a Földközi - tenger szívében
KUCSERA GÁBOR Szponzori kiajánlása 2006
Készítette: Szabó Ildikó Katalin SZIQADZ.ZSKF Politológia szak Magyarország energetikai helyzete a földgáz vonatkozásában.
MATEMATIKA Év eleji felmérés 3. évfolyam
A kék szépség.
Szovjet-Finn határviták Balogh Márton. Finnország a tárgyalt korszakban Az ország 1918-ban nyerte el függetlenségét. (Tartui béke, 1920, október.
PARLAMENT ( ).
BKWindows Picipuha ® TMX Jegyszedő Edition ™ Bérlet: Békávé Békávé.erté A BKWindows tölt…
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Alkalmazott robottechnológia a Magyar Honvédségben
Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület
Cigány ügyek az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt Siófok, szeptember 16.
A sztratoszférikus ózon mérése
A tételek eljuttatása az iskolákba
Zsidóság geopolitikája
Matematika: Számelmélet
1. IS2PRI2 02/96 B.Könyv SIKER A KÖNYVELÉSHEZ. 2. IS2PRI2 02/96 Mi a B.Könyv KönyvelésMérlegEredményAdóAnalitikaForintDevizaKönyvelésMérlegEredményAdóAnalitikaForintDeviza.
Világjárványok az emberiség életében
TÖRTÉNELEM TANTÁRGYBÓL
Szerkezeti elemek teherbírásvizsgálata összetett terhelés esetén:
REPÜLŐGÉP TÁRSASÁGOK REPÜLŐGÉP TÁRSASÁGOK.
BENKŐ PÉTER VANNAK-E KULTURÁLIS RÉGIÓINK?. -A méréseknél a KSH jelentéseit vesszük alapul. -Lehetséges mutatók: -a mezorégiók különböző fokú iskoláin.
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
Milyen csodás kék bolygó! What a wonderful blue planet!
Magyar légifölény! ? Gripenekre várva… Menü Menü Kilépés.
5. Kutatás Panama-csatorna, Szuezi-csatorna, Gibraltári-szoros
DRAGON BALL GT dbzgtlink féle változat! Illesztett, ráégetett, sárga felirattal! Japan és Angol Navigáláshoz használd a bal oldali léptető elemeket ! Verzio.
Készítette:Szőke Gréta
Készítette: Werner Gábor
Ma vasárnap, július 27.vasárnap, július 27.vasárnap, július 27.vasárnap, július 27. vasárnap, július 27.vasárnap, 2014.
1 A NAPFOGYATKOZÁS Készítette: Kala Pál
szakmérnök hallgatók számára
9/11 A TERRORTÁMADÁS.
A terrorizmus elleni küzdelem, avagy a 22-es csapdája 7.
Mindenkiért akik már nincsenek közöttünk egy-egy gyertya égjen.
A katonai műszaki ismeretek alapjai Doktori képzés I. szemeszter
A háború és a modern fegyveres erő
Egy példa: hogyan született (volna) a vadászrepülő flotta cseréjére vonatkozó döntés? A ZMNE szolnoki kampuszában, 2002-ben, a „FUTURE AVIATION TECHNOLOGIES”
Logikai szita Izsó Tímea 9.B.
VÉP
Izrael születése -britek elleni terrorista akciók(Dávid Károly Hotel felrobbantása) novemberében az ENSZ döntése értelmében Palesztinát két részre.
7. Házi feladat megoldása
1 Konjunktúrajelentés 2009  Az üzleti helyzet és várakozások  A befektői környezet A DUIHK 15. konjunktúrafelmérése Dirk Wölfer április 21.
Érettségi jelentkezések és érettségi eredmények 2008 Tanévnyitó értekezlet Érettségi jelentkezések - érettségi eredmények augusztus 29.
I. Edward angol király (Élt:1239. június július 17.)
Híres túszdrámák.
Milyen csodás kék bolygó!. Az Ibériai-félsziget déli része. Egy homokvihar hagyja el Észak- Afrikát és a Kanári-szigeteket.
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
Európai Scleroderma Nap június 29. Hogyan lehet együtt élni a sclerodermával? Mottó: Nem vagyok beteg, csak sclerodermával élek!
QualcoDuna interkalibráció Talaj- és levegövizsgálati körmérések évi értékelése (2007.) Dr. Biliczkiné Gaál Piroska VITUKI Kht. Minőségbiztosítási és Ellenőrzési.
Szakmai gyakorlat Németországban CHEMNITZ 2011 júl. 31-aug 27 8 keresked ő, 8 szakács, 8 „ügyviteles”
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Demográfiai helyzet az OMM-ban
NAGYGÉPES ESEMÉNYEK KBSZ SZAKMAI NAPOK - REPÜLÉS
A KÖVETKEZŐKBEN SZÁMOZOTT KÉRDÉSEKET VAGY KÉPEKET LÁT SZÁMOZOTT KÉPLETEKKEL. ÍRJA A SZÁMOZOTT KÉRDÉSRE ADOTT VÁLASZT, VAGY A SZÁMOZOTT KÉPLET NEVÉT A VÁLASZÍV.
Világjárványok az emberiség életében
Nemzetközi pénzügyek 4. előadás Nemzetközi hitelfinanszírozás hivatalos csatornái.
A második világháború kirobbanása.  Csehország  után  Lengyelország  Német követelések (március)  Danzig visszaadása, szföldi összeköttetés Kelet-Poroszo.-gal.
IZRAEL ÉS AZ ARAB VILÁG Készítette: Mérő Dominika.
Milyen csodás kék bolygó!
Előadás másolata:

Készítette: Ferov Réka 2011. November 9. Az entebbe-i incidens Készítette: Ferov Réka 2011. November 9.

Az incidens rövid története 1976. Június- Július fordulóján lezajlott túszdráma Terroristák eltérítik az Air France 139-es járatát, a gépet Entebbe-ben, Ugandában teszik le A 248 túszból mindenkit elengednek, kivéve az izraeli származású utasokat és egy francia utast A túszejtők követelése: 53 fogva tartott társuk elengedése (40 Palesztinában, 13 különböző országokban: Kenya, Franciaország, Svájc, NSZK) 1976. Július 4-én izraeli kommandósok kiszabadítják a túszokat Az eset a történelem legnagyobb szabású mentőakciójának minősül még ma is

A gép útvonala

A krízis időrendben Június 27: Egy Air France repülőt 248 utassal eltérít 2 palesztin és 2 német terrorista, további 3 fő csatlakozik hozzájuk az út során Június 28: A repülőgép leszáll Entebbe-ben Június 29: A terroristák bejelentik követeléseiket, amennyiben nem teljesülnek Július 1-án 14:00-tól elkezdik megülni a túszokat Június 30: 47 utast elengednek Július 1: Izrael tárgyalást ajánl, a túszejtők elengednek 101 utast Július 2: Az izraeli speciális erők bejelentik a mentőakciót Július 3: Az izraeli kabinet jóváhagyja a mentőakciót, a csapat elindul entebbe-be Július 4: Kiszabadítják a túszokat, visszatérés Izraelbe

A túszejtők I. Népi Front Palesztina Felszabadításáért (Popular Front for the Liberation of Palestine-PFLP)   Wadie Haddad Idi Amin Dada(Uganda elnöke)

A túszejtők II. Revolutionary Cells (RZ) Wilfried Böse Brigitte Kuhlmann

A mentőakció- a csapat Villám művelet- Johnatan művelet Yonatan "Yoni" Netanyahu emlékére Benjamin Netanyahu: 1996-1999, 2009-től Izrael miniszterelnöke Izraeli Védelmi erők (IDF) különleges alakulatai Sayeret Matkal Sayeret Tzanhanim Sayeret Golani

A mentőakció- az út Június 29-én elindulnak a speciális egységek Tel Aviv-ból 4 különböző irányban indulnak el a szállító gépek, hogy ne keltsenek feltűnést A Vörös- tenger felett 30 méteren repülnek, hogy elkerüljék az egyiptomi és szaúdi radarokat 8,5 órás út után érkeznek el a 4000km-re lévő Entebbe-be

A mentőakció- a támadás Fekete Mercedes és Land Roverek konvoja- Amin látogatásának látszata Ugandai katonai egyenruhák A túszok helyzetét a Mossad adja meg, Régi Irányító Torony A túszok kiszabadítása, 3 túsz és 1 kommandós meghal Az Ugandai Légierő 11 MiG-17 vadászrepülőgépét megsemmisítik A kiszabadított utasokat Kenyán keresztül Izraelbe viszik

Visszatérés Izraelbe

Az incidens számokban 7 terrorista és körülbelül 100 kommandós 102 embert szabaditottak ki a 106-ból 4 túsz meghalt, 10 megsebesült 1 kommandós meghalt, 5 megsebesült Mind a 7 túszejtő meghalt 45 ugandai katonát megöltek

Áldozatok Jean-Jacques Maimoni (19) Pasco Cohen (52) Ida Borochovitch (56) Dora Bloch (75) Több száz Ugandában élő kenyai

Filmfeldolgozások Victory at Entebbe (1976) Raid On Entebbe (1977) Mivtsa Yonatan (Operation Thunderbolt, 1977)