Elakadtam, adjatok tanácsot!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Érték-e még a család? SzülőSuli 1.
Advertisements

Ajtóstól az Élet kapuján át? Képzeld el, hogy van egy hely…
Hogyan tanuljunk? ….és egyáltalán miért?
8 Klikkelj az egérrel!.
Az Élet Igéje április.
NAGYBÖJTI TÖRTÉNET.
A Női Szavak Értelmező Szótára
Viselkedésformák a csoportban
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
Purple Day 2011 Előadás Köszöntök mindenkit, K L-nak hívnak a EBOC alapítvány képviseletében jöttem hozzátok. Remélem nem baj, ha tegeződünk, csak a könnyebbség.
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
Gondolatok a barátságról
Szeretlek (Előadja: Benkő Péter)
Idő multán (Jorge Louis Borges) Chris Spheeris – EROS(Rain)
Nem számít!. Nem számít! Lezárás Lényegi Részei HATÁRIDŐ BEMUTATKOZÁS JÓ STRATÉGIA, ÉS TAKTIKA TERMÉKLÉTRA KIFOGÁSKEZELÉS.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
( Képváltás kattintásra )
Nyolc gondolat az ANYASÁGRÓL
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Hogyan legyünk jó tanulók?
Küldd el ezt a szívet mindazoknak, akiket nem szeretnél elveszíteni 2009-ben, nekem is, amennyiben nem akarsz elveszíteni. Sorolj fel 12-t közülük! Lássuk.
Két magzat beszélget az anyja hasában …
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
Feltétel nélküli szeretet
Az ülő Buddha okos gondolatai:
A középkor és reneszánsz gyermekfelfogása
Fülemüle informatika verseny
Na ne …  gondolhatná de ez nem vicc ! Nézzen be hozzánk !
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
Napra Valentin.
Szajkó Gréta Találkozás Zizivel. 1. RÉSZ Márc. 32-én,- mert nálunk ilyen is van-unatkoztam, ezért beültem a rakétámba, és elmentem a Marsra. Amikor odaértem,
Feltétel nélküli szeretet
Olvasd lassan és csendben!.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Amikor Isten a nőt teremtette, késő estig dolgozott a hatodik napon
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Ha álmaidat valóra szeretnéd váltani, nem szabad sokáig aludnod.
DECEMBER 3. A FOGYATÉKKAL ÉLŐK VILÁGNAPJA A másság elfogadása
Nevelés és nevelői attitűdök
Prezentáció KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT.
Kedves Fiam ....
Hogyan készüljünk fel a szóbeli interjúra? Milyen kérdések várhatóak?
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
Szép napot.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Szociális helyzet a Pogányvölgyben 2011 június 17.
Mi történt veletek? Egy csaj története. Végre 2 hét után kiengedtek a kórházból de…
A pontos idő: 18:58.
Hogy jön létre egy Paradigma.
És ez így vagyon….
Olvasd lassan és csendben!
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Sorolj fel 12-t, nem könnyű.
Feltétel nélküli szeretet
egy ici-picikét (Bokrétás András) Ha az alkoholizmusnak van határa, akkor én kettős állampolgár vagyok.
Bölcsességek, aforizmák
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
8+2 TIPP a tuti hírlevélért!
A munkavállaló kívánságlistája a munkáltató felé:
BARÁTSÁG Anikónak szeretettel.
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
Gyakorló óra 5/12.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Feltétel nélküli szeretet
Előadás másolata:

Elakadtam, adjatok tanácsot! Gyermeknevelés és szülői vélemények az interneten Médiakonferencia, Balatonalmádi, 2011

Gyereknevelés az interneten Ma már sokkal inkább véleményformáló, mint a könyvek Babanet Várandósság Szülés Gyermekek, magzatok kor szerint Gyermeknevelés Gyermekek, betegségek, gondok Házasság, család Mi, nők Életmód

Szülői fórumok, gyermeknevelés az interneten A gyermeknevelés rejtelmei – egy pszichológus naplója Szülők lapja – életkori bontás Mimi. Hu Okosanya – kreatív gyermeknevelés Családinet.hu Gyermeksziget Tudatosszulo Boldoggyermek.hu babapraktika Demotiváló www.demotivalo.net/view/17970/gyermekneveles

Gyermeknevelés az interneten Bezzeganya:Egy hely, ahol a terhesség és a gyereknevelés nem rózsaszín vattacukor. Index fórumok A nagysikerű Hölgyek, urak, szex folytatása! A teherbe esés után hőseinkre új kalandok várnak.. A legnépszerűbb témák: Szoptatás, fejés – 407 hozzászóló Örökbefogadás: 472 Koraszülött kisbabák: 676 Gyerekkori félrehallások: 453 Milyen nevet ne adjak leendő babámnak? 744 Koraterhesség 664 Nőgyógyászati ultrahang 512

Hideg vizet a hisztiző gyerekre? 2011 szept. 26. 13 óra „A heti téma a nevelés, beleértve a fejlesztést is, piciktől az iskolás nagy lovakig. Az első poszt inkább a kisgyerekeseknek aktuális, mivel a hisztiről van szó, bár sajna sokan nem növik ki - mindenki látott már hisztiző nagykamaszt, sőt hisztiző nagymamát is. Az utóbbi kategória már alighanem reménytelen, a páréveseknél még lehet fény az alagút végén.” Kiinduló történet: Rekap A 2 éves és 5 hónapos kislány hisztizik, ellenszegül, különösen, amióta kishúga megszületett. Az édesanya beszámolója szerint ringatással és babusgatással képes leszerelni a hisztit, a gyerek édesapja a hideg vizes lemosás híve.

Megkérdeztük szakértőnket A szakértő neve Marcangoló „Szóval semmi ördögtől való nincs benne, ha megöleled, ringatod, elmondod neki, hogy szereted, akkor is, ha nem teszed meg neki, amit szeretne. Az ölelés, meg a szeretgetés neki szól, azt jelenti, hogy akárhogy is viselkedik, te megérted, és elfogadod, még akkor is, ha nem engedsz a kérésének. Persze ki lehet zökkenteni azzal is, ha hideg vízzel lemosod, vagy előbb- utóbb magától is abbahagyja, de akkor azt erősíted benne, hogy csak olyankor szereted, és figyelsz rá, ha megfelelően viselkedik. Ez pedig a bizalmat ássa alá.” Lackfi vers: Dorottya legyőzi a hisztit

Hideg vizet... Rendkívüli aktivitás – 12 óra alatt 250 komment „A hiszti nem más, mint egy eszköz a gyerek számára. Ha egyszer is beválik, máskor is alkalmazza. Ha soha nem válik be, akkor egy idő után abbahagyja. Van, aki egy-két alkalom után, kitartóbbak (magabiztos lánykák) sok alkalom után. Ha bizonyos helyzetekben, vagy bizonyos időn túl, de eredményes a hiszti, akkor akár órákig képesek csinálni. (Igen, felnőtt korban is.)” „Rekap, szerintem minden normális- a gyereked reakciója, a tied, még a kis tévéztetés is, sok barátnőmnek ez az egyetlen megoldása a pici szoptatására, különben a nagy kirámol mindent, dobál, egyéb módon figyelmet követel. Viszont a hisztit beszéld meg vele utána, magyarázd el, hogy szívesen átöleled, odaviszed, ha szépen kéri és nem őrjöngve. Azon kívül rengeteg testkontaktus csak úgy is, de ez gondolom a kötődő nevelés miatt úgyis megvan nálatok. Hasonlóak a nevelési elveink. :)”

Ne pisiltesd a játszótéren a gyereked! „Vannak olyan alapvető viselkedési normák, amelyeket a kulturált emberek betartanak társas interakcióikban. Egy értelmes felnőtt lény például nem kezd el verekedni és köpködni, ha összetűzésbe kerül egy másikkal. Ahhoz, hogy ez így legyen, már a gyerekeinknek meg kell tanítani a társas viselkedés alapszabályait. Erre kitűnő helyszín a játszótér, ahol számtalan életszituációt élhetnek meg kicsiben, és rajtunk múlik, hogy milyen viselkedésmintát fognak megtanulni tőlünk. Te mit tanítasz a gyerekednek a játszótéren?” Facebook - játszótéri etikett: Ne telefonáljunk, ne együnk, ne kiabáljunk a gyerekre messziről, ne vigyünk kutyát 2 és fél óra alatt 14 komment

Kommentek A többség nem ért egyet az etikett-tel A hangnem gyorsan eldurvul Egyetlen értelmes javaslat: a játszótereken szükség volna nyilvános WC-re- „Mi meg szoktunk enni a játszótéren. Való igaz, oda szokott jönni más gyerek, akkor megkínáljuk. Az én gyerekemet is meg szokták kínálni hasonló esetben. (Meg szoktam előtte kérdezni a szülőt, hogy lehet-e.) Azt hiszem, ezt a káros szokásomat a továbbiakban is megtartom, vállalva, hogy az új játszótér-etikett szerint emeletes bunkó leszek.Fokozom: a telefont is fel fogom venni, ha éppen nincs helyzet”.

Komment “ „Ha valaki a ter kozepen hagyja pisilni a gyereket (hacsak nem egy veletlen leszokos becsurgatasrol van szo), az szamithat ra, hogy hatan fognak ra ugrani, hogy ezt talan nem igy kene. Homokozoban? Anyamborogass, es legalabb szoltatok neki? Macskas a neni, azt hitte az a homok azert van ott? Bassz….”

Kommentek „És mi van, ha a gyerek egyszerűen BEPISIL???” Hát akkor ez a derék szabálygyártó szülők a gyereket 1 hónapra ( ha bekakilt 2 hónapra) kitiltják a játszóról, a szülőket a főtéren kalodába zárják 1-3 napra, valamint felteszik őket a szégyenfalra, ami természetesen a drága jó facebookon található.” „Pont ezért én sem olvastam el. Az egész cikk egyébként egy fb-promó, némi bezzegszülős felütéssel.”

Nem is család, ahol nem házasok a szülők? Szabó Máté ombudsman jelentése: az élettársi kapcsolatban élő szülők jogi megítélése kedvezőtlenebb a házasokétól A „mozaikcsaládok”, ahol a két fél más házasságából származó gyerekeit együtt nevelik, elesett a segélyek egy részétől Szabó Máté szerint nemcsak a házasságon alapuló család érdemel védelmet

Kommentek A többség helyteleníti Nyílt politizálás – a kormányt bírálók tüntetésre szólítanak fel, van, aki szabadkozik, hogy nem volt kire szavazni A cigánykérdés is felvetődik Kisebbségben a házasság védelmezői Az anyagi háttér megjelenítése (az élettársi kapcsolatban élők egy része egyedülállóként tünteti fel magát, így több családi pótlékot kap)

Két tipikus álláspont „Nálunk azért mumus a papír,mert az ismeretségi körünkben elég sokan akkor kerültek össze a párjukkal,mikor mi,összeházasodtak,majd jól el is váltak.Nem tudok olyat mondani,aki a mai napig együtt élne a párjával.Ha jól megvagyunk így is,miért kellene változtatni?Jobb lenne a kapcsolatunk,vagy máshogy nevelnénk a gyerekeinket?” „Félreértés ne essék, én is fel vagyok háborodva ezen a rendeleten, de tényleg nem értem, hogy sokaknál mi ez az iszony a házasságlevéltől. OLvastam már olyat is, hogy akkor majd mind a ketten elengedik magukat, így meg van izgalom az együttslétben. No meg azt is megértem, ha bizonyos anyagiak miatt inkább megéri az élettársi kapcsolat. De sok olyan helyzet van, amikor a házasságlevél sokkal jobban leegyszerűsíti a dolgokat, gondoljunk akár csak a gyerek születésénél az apasági nyiatkozatra és egyebekre. „

A hozzászólások jellemzői Nagy különbség az egyes posztok népszerűsége között Pl. a „hiszti” téma a Babaneten is megjelent, de ott senki nem kommentálta A divatos posztokon ismétlődő nevek – kialakul egy kör, akik közül sokan személyesen is ismerik egymást – lényegében egységes álláspontra jutnak Tömeghatás – új álláspont nemigen érvényesülhet Az olvasói kör az aktív tagok sokszorosa