ÁCS VÁROS FEJLESZTÉSEI

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Lakossági Fórum Miskolc,
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Az emeltszintű járóbeteg szakellátás fejlesztése a Lenti Kistérségben a Dr. Hetés Ferenc Rendelőintézet revitalizációjával NYDOP-5.2.1/B LENTI.
LEADER Szeged LEADER pályázatok
Mgr.iur. Deli Andor október 29., Szabadka.  MÁR LASSAN TÍZ ÉVES SIKERES EGYÜTTMŰKÖDÉS  PÁLYÁZATI RENDSZEREN KERESZTÜL  ÓTA A MAGYAR NEMZETI.
Vác turisztikai attrakciók összefogása a TDM szervezet keretében
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
Felelősségteljes idegenforgalmi fejlődés Bükön
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
A közművelődési tevékenység mint kohéziós erő egy kisvárosban
Borostyán Természetvédő Óvoda bővítés, felújítás Ideiglenes helyszín biztosításának lehetőségei a munkálatok ideje alatt.
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
Egy kis település lehetőségei a környezet- tudatossá válás útján napjainkban Pirtyák Zsolt Lajoskomárom polgármestere.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület május 21. Pannonhalma A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.
általános főig. helyettes
Belány Róbert LEADER pályázat: A kisbéri Bakony étterem fejlesztése Szakmai rendezvény a Bakonyalja- Kisalföld kapuja összetartásáért Kisbér.
NYON 1.
A TURIZMUS GAZDASÁGTANA A NEMZETKÖZI AGROTURISZTIKAI FESZTIVÁL gazdasági hatása Előadó:Pintérné Kanyó Judit október 29.
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.
A „Sellyei Kistérség” keleti térségének fejlesztése
BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM ÉVES JELENTÉS 2008.
TIOP / „A tudás kulcsa” – tanulói laptopok az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciák fejlesztéséhez. Kedvezményezett: Jászárokszállás.
Balatonfüredi Anna-Bál
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Pécs turizmusa.
„Közel hozzuk a kultúrát” A Reneszánsz Év pályázatai (Reneszánsz túrák, Közkincs, Tengertánc, Fókusz, PANKKK, Tájházak, Megújuló gyűjtemények)
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
A "Tanulás-fejlődés-életesély a Sajó-völgyében" (TÁMOP /2) projekt helye Sajószentpéter kulturális városfejlesztésének rendszerében Sajó.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Ászár Község Önkormányzata Dr. Mikolasek Sándor ÚMVP pályázatok Ászáron Szakmai rendezvény a Bakonyalja- Kisalföld kapuja összetartásáért Kisbér.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Közösségi tér kialakítása Bábolnán Horváth Ádám pályázati referens.
Integrált közösségi szolgáltató terek
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Folyamatban lévő-és tervezett fejlesztések
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Koordináció az egyes környezetvédelmi projekteknél Kis András Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettes Szolnok szeptember 26.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely intézkedései 1. Mikrovállalkozások létrehozásának.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengely – Leader program  A pályázati időszak október.
FOREST-PAPÍR Kft. Alapítás éve: év eredményes gazdálkodás,
vidékfejlesztési szakmai igazgató Bükk-Térségi LEADER Egyesület
A projekt az Európai Unió támogatásával, a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNY KMOP /B_2 kódszámú.
2014. augusztus 13. (szerda) Koronázási Szertartásjáték főpróbája Nemzeti Emlékhely.
Cím. Komlóska Község Önkormányzat nevében tisztelettel köszönti Önöket Köteles László Polgármester! Sajtótájékoztatónk témája: Közel 70 millió forint.
Tetétlen Község Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját, ismerőseit az Államalapító Szent István Király és az Új Kenyér ünnepe alkalmából.
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
Biztos Kezdet Gyerekházak
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
P ROGRAMALAP KERETÉBEN MEGHIRDETÉSRE KERÜLŐ PÁLYÁZATOK „Jászfényszaru Városközpontjának értékmegőrző megújítás” „Szociális városrehabilitáció Jászfényszaru.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
Korintus Balázs vezérigazgató BD Park Ingatlanfejlesztő Zrt.
Ajka város Belváros 1. akcióterület rehabilitációja KDOP /2f Pályázati összefoglaló KÖZÉP-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAM.
Vidékfejlesztési Program Kovács Melinda Projektmenedzser Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Helyi Fejlesztési Stratégia intézkedéseinek bemutatása
Projektzáró rendezvény
2017. július 5..
Helyi védett értékek bemutatása a
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Közösségi Szinten Irányított Városi Helyi Fejlesztések (CLLD )
Urbánné Malomsoki Mónika
Előadás másolata:

ÁCS VÁROS FEJLESZTÉSEI

Ács bemutatása Területe 103,83 km2 Népessége 7144 fő Városi rangot 2007. évben szerzett

„Bagolyvár épületének külső felújítása, múzeummá alakítása” Ács Város Önkormányzata sikeresen pályázott, így 2009. évben az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, falumegújítás és fejlesztés címen támogatást vehetett igénybe, a „Bagolyvár épületének külső felújítása, múzeummá alakítása” pályázat finanszírozására. Az épület a belváros frekventált helyén található, a fejlesztés célja így egyrészt a település utcaképének javítása volt, másrészt a létrehozandó helyi múzeum épületének kialakítása. A fejlesztés kivitelezésére 2010. évben került sor. A felújítás magában foglalta a tetőszerkezet javítását, a héjazat cseréjét, az ereszcsatornázást, az elavult nyílászárók cseréjét, valamint a falak alsó szigetelését. Megújult az épület környezete is, az udvar térkövezése mellett, kandeláber és egyéb térelemek kerültek elhelyezésre.

Az épület a külső felújítás után A projekt összköltsége: 27.046.735 Ft Az igényelt támogatás összege: 21.637.388 Ft Tervezett önkormányzati saját forrás: 5.409.347 Ft

Terveink Az épület 2011. évben, a saját forrásból megvalósított belső felújítás és átalakítás után teljesen megújult. Ács patinás épületévé vált, amelyre méltán lehetünk büszkék. A helytörténeti kiállítás létrehozására, belső berendezésére terveink szerint még 2012. évben sor kerülhet. Szeretnénk megtölteni az épületet helytörténeti értékeinkkel, amely település történeti bemutatásán túl, olyan egyedülálló értékeket is közvetít, mint az országban egyedülálló Cukoripari Múzeum. A felújított épület alkalmas arra, hogy állandó tárlati bemutatók mellett, helyi amatőr csoportok, művészek munkái, időszakos kiállításai is teret kapjanak. Magángyűjtők és helyi civil szervezetek is kifejezték igényüket a múzeum adta lehetőséggel élve, hogy gyűjteményük a nagyközönség számára is bemutatásra kerüljön.

A megújult „Bagolyvár” belülről

76/2011. (VII.29.) VM rendelet szerinti LEADER pályázatok Ács Város Önkormányzata 2011. évben 3 célterületre vonatkozóan határozta el LEADER pályázat benyújtását: A.) Bemutató terek, közösségi terek és sportlétesítmények kialakítása, felújítása B.) Szociális alapú önfenntartó foglalkoztatás támogatása C.) V. Ácsi Városi Vigasságok rendezvény megtartása. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat is benyújtotta pályázatát rendezvény lebonyolítására.

Közösségi tér kialakítása a kastélykertben Ácson A Bemutató terek, közösségi terek kialakítása pályázat tárgya, közösségi tér létrehozása, a Zichy kastélyban. A felújítás célja, hogy a Zichy park a kulturális és szabadidős programok (helyi rendezvények, közösségi események) megrendezésének ideális helyszíne legyen. A fejlesztés során a parkban található régi, korszerűtlen medence hosszanti oldalfalait elbontjuk, majd a medence alja földdel feltöltésre kerül. A medence körül 70 és 40 cm magas, íves elrendezésű támfalat építünk fel. A korábbi medence középpontját a későbbiek során beépítésre kerülő díszkút (szökőkút), illetve zöld növényzet adja meg. A projektet az MVH jóváhagyta és 10.000.000 összegű pályázati támogatás megítéléséről hozott határozatot, amelyet az önkormányzat további jelentős összegű önrésszel egészít ki. Terveink szerint a teret a közműellátás megoldása után, látványos térelemekkel, utcai bútorzattal színesítjük. Ennek eredményeként több ütemben kerül kialakításra, a mai igényeket kielégítő, színvonalas, városi közösségi tér.

A fejlesztés közvetlen környezete: a ZICHY KASTÉLY Zichyek kastélya egyike a város látványosságainak A XVII. század végén Esterházy Károly egri püspök kezdte meg az építését, majd a Zichy család nevéhez fűződik a kastély eklektikus stílusú átalakítása a XX. század elején.

A fejlesztés eredményéről készített látványterv

Szociális foglalkoztatás megteremtése Ácson A projekt háromkomponensű: A.) egyrészt a pályázat előírásai szerinti szociálisan hátrányos helyzetű munkavállalók – munkanélküliek, szakképesítéssel nem rendelkező személyek – foglalkoztatását írja elő, B.) másrészt a foglalkoztatottak számára szükséges munkaeszközök beszerzését támogatja, C.) harmadrészt a pályázat lehetőséget biztosít ingatlan felújításra is, amennyiben az a beszerzett gépek, eszközök tároló helyeként funkcionál. A pályázatunk célja az volt, hogy az önkormányzat tulajdonában álló, jelenleg funkció nélküli raktárépület egy részének átalakításával és felújításával alkalmassá tegyük az épületet arra, hogy a megvásárolni kívánt eszközöket biztonságosan tárolni, javítani, karbantartani lehessen. Emellett a munkavállalók foglalkoztatásához elengedhetetlenül szükséges szociális helyiségek kialakítására is sor kerül. A raktár a település központjában található, méretéből adódóan alkalmas a nagyméretű gépek, munkaeszközök tárolására.

Szociális foglalkoztatás megteremtése Ácson A beszerzendő eszközök közül a legjelentősebb egy MTZ 920. 3/1 traktor, illetve ennek tartozékai, többek között: forgórakodó, kétcsészés kanálszerelék, gémes rézsűkasza. Ezen a gépek üzembe helyezésével jelentős üzemeltetési költségcsökkentést kívánunk elérni. Az eddig külső vállalkozás által elvégzett munkálatokat, így többek között a hó eltakarítását, a földutak karbantartását, favágást, gallyazást, az ott keletkező hulladék elszállítását, vízelvezető árkok tisztítását részben önkormányzatunk saját költségén el tudná végezni. Önkormányzati vállalásunk volt 2 fő, szociálisan hátrányos helyzetű munkavállaló alkalmazása. A projekt hatása terveink szerint megteremti a továbbfejlődés lehetőségét, további igényeket generálhat, amelynek következtében újabb munkahelyekre lehet szükség. Pályázatunkat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogatásra érdemesnek ítélte és finanszírozására 19. 956.842 Ft támogatási összeget állapított meg. A támogatást az önkormányzat az önrésszel és az el nem számolható tételek finanszírozásával jelentős összeggel kiegészíti.

V. Ácsi Városi Vigasságok A pályázat tárgya: 2012. évben várossá válásunk 5. jubileumi évfordulóját méltó módon szeretnénk megünnepelni, így terveink szerint a 2012. június 22-23. hétvége lenne a legjelentősebb program a város életében. Erre a programra az ácsi lakosságon kívül, a környező településekről érkező vendégeket is várjuk, helyi és nívós vendégelőadók fellépésével. Pályázatunk 250.000 összegű támogatást nyert.

MEGHÍVÓ Ács Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját Ács várossá válásának 5. évfordulója tiszteletére rendezett V. Ácsi Városi Vigasságokra Tervezett program 2012. június 22., péntek • 15.00 „Boldog Születésnapot Ács” – ünnepi testületi ülés és fogadás Ács várossá válásának 5. évfordulója alkalmából, testvér-települési delegációk részvételével Polgármesteri Hivatal díszterme • 18.00 „Ács nekem” - kiállítás megnyitó Sméja galéria – Bartók Béla Művelődési Ház

MEGHÍVÓ 2012. június 23., szombat Kastélypark • 10.00 órától „Gyermekvilág a parkban” – gyerekjátékok, akadálypálya, közlekedési verseny, játszóház a helyi civil szervezetek, a tűzoltóság és a rendőrség közreműködésével • 14.00 órától Kulturális programok, táncbemutatók, showműsorok a színpadon, helyi és környékbeli együttesek bemutatkozása, „Ácsiak a színpadon” • 17.00 László testvérek fellépése • 19.00 Magyarock Musical Band élő koncertje – vendég: Makrai Pál • 20.00 Sztárfellépő(k) műsora • 21.00 Születésnapi utcabál az 5 éves város tiszteletére • 22.00 Tűzijáték és világító léggömbök közös elengedése a születésnapi jókívánságokkal, üzenetekkel

Cigány Vigadalom-Sokadalom A pályázat tárgya: 2012. augusztus 26.-án megtartandó egész napos program, családi nap, a helyi kisebbség, a környékbeli települések kisebbségei, valamint az ácsi lakosság részére. A program célja: a cigányság kultúrájának, hagyományainak felelevenítése után, zenés-táncos mulatság programjai között előadók, művészek fellépésére kerülne sor. A pályázat 250.000 Ft összegű támogatásban részesül.

Tervezett program 2012. augusztus 26. Sportnap a délelőtti órákban: labdarúgás, kézilabda Játékos vetélkedők Gyermekprogramok Kirakodó vásár Kulturális programok: vers, zene, tánc Hagyományok felelevenítése: cigány kultúra bemutatása Tehetségkutató verseny Meghívott sztárvendégek ünnepi műsora Cigánybál – a hagyományos viselet felvonultatásával

Céljaink Ács Város Önkormányzata célul tűzte ki, hogy egy élhető kisvárost hoz létre, szolgáltatásaival, infrastruktúrájával, az épített és a természeti környezet látványosságai megismertetésével növeli idegenforgalmát, népszerűsíti a környező települések között eredményeit, terveit. A sikeres LEADER pályázatok ennek teret adva céljainkat segítik, ezért fontosnak tartjuk nyert pályázataink precíz és szakszerű lebonyolítását. Reményeink szerint városi rangunk és idegenforgalmunk is profitálni tud abból az egymásra jól felépített, kellően összehangolt fejlesztési stratégiából, amellyel a város fejlődését dinamikus, növekedő pályára állítjuk.

Amire büszkék lehetünk Concó teljes szakasza Dunapart Malom-tó Műemlék templom Zichy Kastély Zsidó temető

Ács természeti kincsei Téltemető Fekete fenyő Hegyi juhar Kocsányos tölgy Törökmogyoró Hétvezér facsoport Duna Lovadi-rét szakaszán állatvilág

Ács természeti kincsei Tavaszi hérics Hét Vezér facsoport Lovadi rét Natura 2000

Köszönöm a figyelmüket!