I-QRS ÉletjelfigyelőTelemetriás Rendszer

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes.
Advertisements

Az információ átviteli eljárásai és azok gyakorlata
AEGONdirekt.hu Köszöntjük Önöket sajtótájékoztatónkon!
HÁLÓZATOK.
JHS újratöltve, avagy a Gondoskodó Technológia!
Dr. Golopencza Pál szolgálatvezető főorvos
Az EDR szerepe a Rendőrség műveletirányításában
„Egy hálóban webezünk!” - a reformok informatikai kihívásai
© 2006 Avaya Inc. All rights reserved. Kommunikáció bárhol, bármikor! Rohály Gábor ügyvezető igazgató.
2008 novemberOrbán Zoltán – LogiPen Kft.. Mit is kell adminisztrálni…?  Szabályzat  Dolgozói tájékoztató  Munkavállalói nyilatkozatok (új belépők is!)
1 -40dB 20dB -20dB 0dB f h -2f h -1 fhfh f h +1 eheh v ≤ e h -e z -4.07dB A TETRA BÁZISÁLLOMÁS VEVŐBERENDEZÉSÉNEK AZ ANALÓG KÁBEL- TV SUGÁRZÁSSAL SZEMBENI.
„Idősödés prevenciós program, elsődleges tapasztalatok”
Hogyan segítheti a telematika az egészségügy fejlesztését? Dr. Csurgó B. Mária SOTE Családorvosi Tanszék Egészségügyi információs rendszerek, távegészségügyi.
Otthonokban használható orvosi műszerek Personal Electric Nurse Tóth András Budapest, november 26. Elektronikusan támogatott mindennapi élet – a.
ADNS Attestation DataNet Service
Pac-Man játék tanulása Megerősítéses Tanulással Mesterséges Intelligencia algoritmusok tesztelése játékokon Gyenes Viktor Eötvös Loránd Tudományegyetem.
Fáy András EADS, Védelmi és biztonsági divízió április
INFRASTRUKTÚRA MENEDZSMENT
Köszönjük az első mérésben való együttműködésüket!
Hidrogeológiai beszivárgásmérő- mintavételező berendezés STandard-Team Kft Komárom, Széchenyi u. 19. Tel:
Összehasonlitó Élettan III. Gyakorlat
Wireless Home Gateway Handover és roaming kérdések Készítette: Tóth Balázs Viktor.
Williams szindróma (WS) diagnosztizálási lehetősége egyszerű kétfülű érthetőség- vizsgálattal Vicsi Klára Beszédakusztikai Laboratórium BME Távközlési.
Vezeték nélküli átvitel
Bevezetés a gépi tanulásba február 16.. Mesterséges Intelligencia „A számítógépes tudományok egy ága, amely az intelligens viselkedés automatizálásával.
SZÁMÍTÓGÉP ARCHITEKTÚRÁK
Cím név.
Környezeti elemek védelme III. Vízvédelem
Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság
Gyermekvédelem az európai önszabályozás függvényében.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
© 2007 GKIeNET Kft. A környezettudatosság és informatika Lőrincz Vilmos.
Mesterséges Intelligencia Alapjai II. beadandó Orosz György – Vörös Gyula – Zsiák Gergő Pál.
Mesterséges Intelligencia Alapjai II. beadandó Orosz György – Vörös Gyula – Zsiák Gergő Pál.
Hálózati architektúrák
Készítette: Gergó Márton Konzulens: Engedy István 2009/2010 tavasz.
Kovács Atila Magyar Közút Nonprofit Zrt. fejlesztési és felújítási igazgató ÚTÜGYI NAPOK A közúthálózat állapota és fenntarthatósági stratégiája a jelenlegi.
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
Objektivitás keresés a fizioterápiában Csermely Miklós dr.
IZOTÓP INTÉZET KFT. COMPLEXLAB
BEVEZETŐ Dr. Turóczi Antal
A kommunikáció.
Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez.
Egy gyermek története Gyermek pszichológiai vizsgálat és pszichoterápiás munka a Budaörsi Nevelési Tanácsadóban Készítette: Cz. Szabó Melinda, pszichológus.
A projekt általános szakmai célkitűzései
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia 2005
Meteorológiai adatokra épülő növényvédelmi előrejelző rendszer Zala megyei kísérleti projekt.
1 AZ IKTA-2000 projektjeinek szakmai bemutatója IKTA-144/2000 projekt november 28.
Adatátvitel elméleti alapjai
NYME ACSJK Egészség-tudományi Laboratórium
Modern edzésmódszerek
TEROTECHNOLÓGIA Az állóeszközök újratermelési folyamata.
Wireless Home Gateway Handover, roaming, keletkező veszteségek Készítette: Tóth Balázs Viktor.
AUTOMATIZÁLT KÁBELKONFEKCIONÁLÁSI TECHNOLÓGIA KUTATÁSA, INTELLIGENS KÁBEL ÉS EGYEDI CSATLAKOZÓK KIFEJLESZTÉSE VLG Kábelkereskedelmi Kft. Vető Géza ügyvezető.
ADSL alkalmazása xDSL frekvenciaosztásos elven működik, azaz különböző frekvencián továbbítja az előfizető és a szolgáltató felé haladó adatokat.
4.Tétel: xDSL, VoIP, FTTx, NGN
2015.május 14.. A kérdőív elkészítésének a célja A szoftvert használók mindennapos problémáinak bemutatása A jelenlegi helyzet javítása a felmérés alapján.
1/19 Hogyan tájékozódnak a robotok? Koczka Levente Eötvös Collegium.
A funkcionális tréning jelentősége és alkalmazása a kosárlabdában
Kardio- Navigátor Esemény Holter Apnograph Teljes Holter Nyugalmi EKG és utópotenciál Terheléses EKG IKG (impedancia- -kardiográph) rizikofaktorok Echo.
Munkavégzés. A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen.
Munka - Energia.
Elektronikus dokumentumkezelés
RFID és Telemedicina Dr. Ficzere Andrea RFSUGMED.
ADESPRESSO – A KEDVENCED LESZ
ECFL 30 egyoldalas vonalminősítő (szoftver bővítés)
Orvosi jelek számítógépes feldolgozása, zajszűrés
Mozgásvizsgálat gyakorlat
Egészség és sport.
Modern Vállalkozások Programja
Előadás másolata:

I-QRS ÉletjelfigyelőTelemetriás Rendszer I-QRS International Kft. Telefon: 70-214-2114 E-mail: atkocsis@iqrs.hu Web: http://www.iqrs.hu Kocsisné Dr. Szilágyi Gyöngyi Kutatási Igazgató

A probléma, az ötlet A probléma Az időskorúak számának és arányának növekedése, a róluk történő gondoskodás A fogyatékosok, sportolók, gyermekek, veszélyes környezetben dolgozók, rászorulók életének őrzése Az ötlet 1. Többfajta életfunkció automatikus és folyamatos figyelése, analízise segítségével 2. egyfajta mesterségesen intelligens, életjeleket őrző szolgáltatás kidolgozása

A megoldás és annak újdonságtartalma Vezeték nélküli kapcsolat Központi egység, Automatikus Jelanalízis A Mesterséges Intelligencia legmodernebb eszközeinek használata ! A kézi készülék A paciens viseli az I-QRS mellpántot A Felhasználó Egészségügyi asszisztencia

A paciens életjeleit egy folyamatosan viselhető mellpánt méri. Az I-QRS mellpánt A paciens életjeleit egy folyamatosan viselhető mellpánt méri. A mért adatok: szív elektromos jelének mérése, a teljes EKG jel - külön elektródák nélkül testhőmérséklet, külső hőmérséklet gyorsulás, elfordulás, földmágnesesség térerősség GPS pozíció A mellpánt: könnyen feltehető, hosszan viselhető, mosható tölthető, vízálló automatikusan érzékeli a testre helyezést 2 hónapnyi teljes adat tárolására alkalmas

I-QRS TELEMETRIA: EMBEREK- primer jelek EKG HŐM. ELM. MÁGN. SZÖGGY. ELEM

Jelfeldolgozó és Tanuló algoritmusok Ebben a komponensben részletes kidolgozásra kerülnek olyan jelfeldolgozó, matematikai, algoritmikus módszerek, melyek lehetővé teszik az EKG hullám olyan jellemzőinek kinyerését, melyek tanuló és statisztikai módszerek alkalmazásával automatikus diagnosztizálást tesznek lehetővé.

Hol tartunk? - Sportolók, védelmi szervek Nyugalmi analízis: Felméri a rendszer, hogy élettanilag, pszichésen, fizikailag (EKG) milyen a sportoló kiindulási állapota a terhelés megkezdése előtt „EKG” hullám és ritmusanalízis, jelenleg egy csatornán Magas mintavételezési frekvencia Magas szintű szívfrekvencia változékonyság vizsgálat, Ritmuszavarok biztonságos analízise Szöveti vérátáramlás figyelése, nagypontosságú, gyors hőmérőkkel környezeti hőmérséklet függvényében. Enélkül veszélyes komoly munkát elkezdeni! Terhelés alatti analízis: A terhelés alatt folyamatosan a számítógépre átvitt jelek on-line analízise alapján nyomon követjük a különféle anyagcsere folyamatokat (hőmérséklet) Kijelölhetők az aerob és anaerob fázisok Nagypontosságú ritmusanalízis Azonnali tanácsadás a terhelés alatt a terhelés intenzitására vonatkozóan A fizikai teljesítmény (elmozdulások, gyorsulás, sebesség) mérése és összevetése az élettani teljesítménnyel Mesterséges intelligencia, szakértői tanácsadás Maximális teljesítmény & optimális élattani és pszichés állapot!

Képgaléria

Továbbfejlesztési lehetőségek Idősek, fogyatékosok Nagy számú idős ember sok időt tölt az otthonában egyedül Vészhelyzetekben a gyors segítség életmentő lehet Sokszor a paciens már egy nyomógomb megnyomására sem képes Egy egyedülálló megoldás: Életjelek valós idejű figyelése távolról (ügyeleti központokba továbbítva a jeleket), mobil átvitellel, egy egyszerű mellpánt viselésével Automatikus vészjelzés és segítség nyújtás elesésnél, mozdulatlanságnál, görcsös állapotnál, rosszullétnél, ájulásnál, abnormális szívműködésnél, légzési nehézségnél A paciens földrajzi helyének beazonosítása Rehabilitáció Gyermekfigyelő Gépjármű vezetők Alvásfigyelő Állatsport

Köszönjük a figyelmüket!