A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Többszakaszos reintegrációs modell értékelése
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
TÁMOP / kiemelt projekt. A büntetés-végrehajtási szervezet feladata •Munkáltatás •Oktatás •Szabadidős tevékenység Cél Reintegráció.
Tisztelettel köszöntöm
A motiváció fenntartása
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
A Grundtvig program: felnőttoktatási pályázatok a Tempus Közalapítvány kezelésében Várterész Flóra Budapest,
Békés Megyei Államigazgatási Kollégium június A közérdekű munka büntetés végrehajtásának tapasztalatai Békés megyében Békés Megyei Kormányhivatal.
Utógondozás szabadulás előtt és után Utógondozás területi koordinátor
CIVIL SZERVEZETEK A civil szervezetek gyakorlatilag az élet minden területén jelen vannak: A civilek egyesületeket, klubokat hoznak létre Lehetőség az.
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Köszöntés Tisztelettel köszöntöm a TÁMOP / kiemelt projekt keretében megrendezésre kerülő „Fenntartó éves felkészítés” program résztvevőit.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Civil programok kommunikációja, a CSR-hez való kapcsolódás lehetséges módjai Dr. Győri Zsuzsanna KÖVET Egyesület október 24.
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
E-learning alapú komplex képzések
„TEtt program az áldozatokért és a tettesekért”
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
A fiatalkori bűnelkövetés kezelésének speciális színtere – a közösségi foglalkoztató fejlesztése alprojekt TÁMOP Siófok, december
Reintegrációs tanácsadó munkakör
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA KIEMELT PROJEKT TÁMOP Elítéltek több szakaszos, társadalmi.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál Dr. Kunfalvi Zoltán, KIMISZ Főigazgató Intenzív utógondozás: lehetőségek és kockázatok.
Várakozások az eredmények tükrében,
HÁLÓZATSZERŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A KOMPLEX SEGÍTSÉGNYÚJTÁSBAN
Eddigi eredményeink a számok tükrében ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
Miben ugyanaz, miért más?
Büntetés-végrehajtási
Merre tart a hazai büntetés-végrehajtás?
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében január 15.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
„Korszakváltás a büntetés-végrehajtásban”
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
MINDENKI NYERTES Készült a az IRM (OBmB) támogatásával.
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Szociálpolitikai keretek
Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Értelmi fogyatékossággal élő személyek támogatott lakhatása
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Bodor Tamás főosztályvezető-helyettes Gyermek és Ifjúsági Osztály
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
2013. számadatai A VSA kapcsolatba kerülők száma 1348 fő (ISZM: 44 fő, hozzátartozó: 41 fő) 1248 fő kliens Nő/férfi 307 fő / 977 fő 24 % nő, 76 % férfi.
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében.
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
A évi allokáció általános bemutatása- zárása
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje Az egyéni pályatanácsadás.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
INNOVÁCIÓ A GYAKORLATBAN Alapellátás új minőségben
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Reintegráció a büntetés-végrehajtásban - lehetőségek és korlátok.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
A civilszervezetek szerepe és helye a a büntetés-végrehajtásban - Mit tehet a Magyar Vöröskereszt? Juhászné Kincses Helén MVK Nógrád Megyei Szervezet Igazgató.
Az EQUAL program és sajátosságai TE IS + ÉN IS = MI IS PÉCS 2007 május 09.
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
A modellkörlet gyakorlati tapasztalatai a Szegedi Fegyház és Börtönben
Csoportos technikák, kompetencia-fejlesztő foglalkozások
Lorem ipsum.
„Út a munkához”program
Töréspont Stratégiai Alapítvány
Előadás másolata:

A TÁMOP-5.6.3 szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A TÁMOP-5.6.3 szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében Schmehl János bv. dandártábornok, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese Budapest, 2015. október 30.

A büntetés-végrehajtási szervezet feladata Szabadidős tevékenység Oktatás Munkáltatás Eszköz Társadalmi beilleszkedés, Jogkövető magatartás Cél

Fogvatartottak társadalomba történő beilleszkedés elősegítése TÁMOP 5.6.3-12/1-2012-0001 céljai Fogvatartottak társadalomba történő beilleszkedés elősegítése Szakemberek szemléletformálása Civil szervezetek bevonása Családi és helyi közösségek érzékenyítése Fogvatartottak önkéntes részvétele Egyénre szabott szolgáltatások

„Hálót adunk, nem halat” A projekt keretében 2187 fő fogvatartott fejezte be sikeresen a tréningeket. 29 büntetés-végrehajtási intézetben összesen 70 szakmaképzésen 1214 fő fogvatartott szerzett bizonyítványt.

Személyi állomány képzése Kommunikációs tréningek Konfliktuskezelés fejlesztése Összesen: 783 fő személyi állományú tag

Intézeti felújítások, gyermekbarát látogatóhelyiségek A beruházás 18 büntetés-végrehajtási intézet 12 gyermekbarát látogatóhelyiség kialakítását, valamint 28 oktatóterem felújítását érintette.

Jóvátételi programok megvalósítása Összesen 85 db jóvátétel

Fővárosi és Megyei Kormányhivatalok Főosztályai Együttműködés, köszönetnyilvánítás Fővárosi és Megyei Kormányhivatalok Főosztályai Önkormányzatok Egyházak Civil szervezetek

KÖSZÖNÖM A megtisztelő FIGYELMET! TÁMOP-5.6.3-12/1-2012-0001 A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje KÖSZÖNÖM A megtisztelő FIGYELMET!