31.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ha szívemben Istennek békéje él,
Advertisements

Gitáros énekek.
Advent alatt ti földön élő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
JÓ REGGELT  !!.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Jézusom, áldozatodra gondolok, meghaltál értem a Golgotán
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
a királyok felett Ő a Király. Megadom magam,
Jézus Te vagy Sáron legszebb rózsája,
Most keljetek fel még ti Csendesek mind És együtt örvendjünk boldogan.
Dicsérjed Uradat! Pecznyík Pál verse. Dicsérjed Uradat Istennek h ű népe, Te vagy országának, legfényesebb éke.
Mi csak vándorok vagyunk itt a földön, vándorként éljük életünk,
Az Úr legyen áldott, nagy dolgokat tett:
A lábaidnál jó, hát hadd maradjak még, hisz Veled lenni, ez az otthonom. Úgy lenyűgöztél, szeretve rám néztél, hogy ellenállni nincs erőm, tudom…
A vetítés, Pergolesi: Stabat Mater című művének meghallgatása mellé készült. Az eredeti verset Jacopone da Todi írta, itt Sík Sándor fordításában olvashatjuk.
Isten szívén megpihenve forrjon szív a szívre hát
Csak zengje, zengje hálánk, mit tett az Úr velünk, és mély alázatosság hadd töltse el szívünk! Az égből hozva fényt, az üdv leszállt közénk, /:Megváltónk.
Ki hittel a drága keresztre tekint, Szíve rögtön az üdvre lel itt
Néked szóljon a dal, Kegyelmes Atyának, A bölcs Teremtőnek, élet adójának, Ki árvát megvédesz kegyelmed kezével, Fáradtat üdítesz életnek vizével. Dicséretek.
Dicsőség mennyben az Istennek. Dicsőség mennyben az Istennek
Jöjj lelkünk drága fénye, Szívünk édes reménye!
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Mily drága nekünk ez a jó hír, Mily édes örömteli zeng!
1. Halld meg a hívást, Jézusodét! Még ma kövesd Őt fogva kezét!
Zengjen az ének, vígan szálljon Hálaadás az Úr elé! Örvendező szent szolgálattal Menjen eléje, ki övé, És a föld, tudja meg: Alkotó Isten, Ő az Úr! Menjetek.
Dicséretek – 4/1 Az én Uram dicső Megváltó, Segít, akárhová megyek. Csodáiról tudok beszélni, Mindenki lássa meg! Mindenki lássa meg, Az én Uram dicső.
Halld az angyalujjongást, Zeng az Istengyermekről
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Hogyha lábam megbotolna, Jézus van velem, És erős kezébe fogja
Szent vagy, szent vagy, szent vagy Végtelen és nagy! Énekünk e reggelen Újra zeng neked! Egy személyben három, Teljes égi lény vagy. Ó örök Isten, Áldjuk.
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
Minden nap.
Uram, Te drága.
Dicsérlek téged, mennynek, földnek Atyja! Nagy neved fénye az eget áthatja, Kegyelmed mélye meg nem érthető, És magas volta fel nem érhető, érhető. Dicséretek.
Ott függ a néma bárány: A vére földre hull, Míg dúl körül az ármány, S a tömeg zúg vadul. Szent arcát ütleg éri, és hull reá a vád, S ő szelíd hangon.
Csodálva, imádva tekintek Kegyelmének tengeribe,
Légy áldott Isten, Fiad úgy szeretett, Hogy a fán szenvedett értem és mennybe ment! Halleluja, hála néked, Halleluja, ámen! Halleluja, hála néked, Ébreszd.
Megváltóm szerelminek! E rohanó, gazdag árba Elmerülök és hiszek.
Engem szeret Jézusom, Bibliámból jól tudom, Mind övé a kisgyermek,
Jézus hű Megváltó.
Jézusom, áldozatodra gondolok
Megtisztul minden szennytől A Jézus vériben, Jézus vériben.
Megváltóm, elfogadtalak! Szívem örül, az üdv enyém,
348. Jézus, mindenem a tiéd, Testem, lelkem, szellemem, Bűnbánóan jövök eléd, Vedd kezedbe a szívem! Jézus, mindenem a tiéd, Vedd kezedbe életem, Nincs.
328.
55.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
I-003.
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
Te vagy az, akiből élet árad, Te vagy csak igaz szó a számban.
49.
240.
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
101.
Ha Isten békéje lakja szívemet, bár dúlhat vihar ellenem, Nagy hittel szívem zengi ez éneket: az Úrban, az Úrban jó nekem!
61.
Jézusom, áldozatodra gondolok: meghaltál értem a Golgotán
11.
Az Úr legyen áldott, nagy dolgokat tett:
Jézus hű Megváltó Isten áldott Szentje Égi Főpap, Úr és Király
44.
Magára vette szennyes ruhámat, megbékítette Istent, Atyámat
348.
Előadás másolata:

31

Mily édes a Te neved Jézus, Világ dicső Megváltója! Szegény elveszett bűnösöknek Te lettél a jótállója. Ó nincsen az ég alatt szebb név, Dicsőbbet nem hallott az ég, És majd egykor az égben Zengjük még dicsőbben A Bárány, a Jézus nevét! Dicséretek 31/1

Leszállott a mennyei fényből, És hullt a vér értem a fán, Hogy bűnömet mind eltörölje, Mert így szeretett igazán. Ó nincsen az ég alatt szebb név, Dicsőbbet nem hallott az ég, És majd egykor az égben Zengjük még dicsőbben A Bárány, a Jézus nevét! Dicséretek 31/2

Váltságomat elhozta Jézus, Kegyelme kiáradt reám, S a kész kegyelmet befogadni, Csak ez az én dolgom csupán. Ó nincsen az ég alatt szebb név, Dicsőbbet nem hallott az ég, És majd egykor az égben Zengjük még dicsőbben A Bárány, a Jézus nevét! Dicséretek 31/3