Az együttműködés további lehetőségei a Magyar Addiktológiai Társasággal Dr. Felvinczi Katalin.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A családi döntéshozó csoportkonferencia alkalmazása a börtönpártfogás, illetve az utógondozás során Velez Edit április 28.
Advertisements

Az InfoRádió 95.8 hallgatottságának alakulása május, országos és budapesti hallgatottság -
Fővárosi Igazságügyi Hivatal Pártfogó Felügyelői Szolgálata
Egyéb prevenció, civilek, iskolán kívüli szervezetek.
Mentálhigiéné, kiemeltképp a depresszió
Egészségügy Intézmények Kontrollingja
SZOMSZÉDVÁRAK A határ menti településközi együttműködéshez szükséges kompetenciák fejlesztése a Nyugat-Pannon Eurégióban.
Törzsök Góczán Emese Szögi Lakatos Maya november 19.
Baranya Megyei Drogambulancia
Eredmények II. • kreatív foglalkozás: 10 alkalom, 63 fő résztvevő • Police Klub: 11 alkalom, 95 fő • önismereti foglalkozások: 4 alkalom, 39 fő • partneri.
Kecskemét, április 2O.Készítette: Ramháb Mária A kistelepülési könyvtári ellátás korszerűsítésének lehetőségei Informatikai és Könyvtári Szövetség.
Szakképzés és gazdaság kölcsönhatása (műhelybeszélgetés: felnőttképzési szekció) Hajdúszoboszló február 7. Soós Roland igazgató ÉRÁK.
A parlagfű elleni védekezés új stratégiája Reális cél a pollen-koncentráció drasztikus csökkentése (30 db/m 3 ) Reisinger Péter és Kőmíves Tamás Nemzeti-Nemzetközi.
Alkalmazható-e a mediáció az interneten elszenvedett jogsérelmek orvoslásában? Dr. Baracsi Katalin családjogi szakjogász, internetbiztonsági szakértő,
Dr. Harangozó Judit Orvos-koordinátor Ébredések Alapítvány
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Műegyetem - Kutatóegyetem Fenntartható energetika 1/11 Fenntartható Energetika Kiemelt Kutatási Terület.
A Motivációs interjú alkalmazásának lehetőségei
Motivációs kérdezés technikája
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
A projekttervezés első lépései
Pordány Sarolta: Ph.D. kutatásindító
A kutatás terve Kutatási célok Elemzési egységek Idődimenzió
„20 éves a HSZOSZ Országos HR szakmai klubhálózata, avagy az új gondolatok vonzzák az új nemzedéket – Szegedi Klub” Készült a ICF Magyar Tagozata, a Humán.
TÁMOP 3.1.5/ – 0001 PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
TUDOMÁNYOS MUNKA, KUTATÁSI TEVÉKENYSÉG Dr. BARTHA LÁSZLÓ Mérnöki Kar Tanácsülése.
MTA Regionális Kutatások Központja A környezet- és természetvédelem regionális kihívásai Magyarországon Fodor István MTA Regionális Kutatások Központja.
A Dobbantó program Az előrelépés lehetősége diákoknak, szakiskoláknak Regionális tájékoztató napok szeptember 3-12.
A családi döntéshozó csoportkonferencia alkalmazása a börtönpártfogás, illetve az utógondozás során Velez Edit április 28.
Modellértékű programok a szenvedélybetegek ellátása területén.
Változások menedzselése felsőfokon Készítette: Schalli Adrienn Dinya László.
„Híd a jövőbe” Utak és lehetőségek a szociális ellátásban a valódi értékek mentén Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete XII. Nemzetközi.
Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
A parlagfű elleni védekezés új stratégiája Reális cél a pollenkoncentráció drasztikus csökkentése (30 db/m 3 ) Dr. Reisinger Péter, egyetemi tanár Budapest,
MTA Regionális Kutatások Központja A Duna – Tisza köze problémái és jövője „ A CSATORNA VÍZIÓJA” Csatári Bálint geográfus MTA RKK Alföldi Tudományos Intézet.
Speciális célcsoportok a szakmai protokollban Biró Dániel Budapest május 7.
Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2100 Gödöllő, Tessedik S.u. 6. Tel.: 28/ ; Fax: 28/ Élethosszig tartó.
A kurzus céljai:  A szociális és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés fejlesztése.  Pedagógusok és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés.
Családi csoport konferencia. a kliens egy ösztönző és őt bevonó hozzáállásból profitál a legtöbbet minden ember felelős a cselekedeteiért, és tiszteletben.
Tényekre alapozott oktatáspolitika és gyakorlat ONK 2011, Szimpózium a tények, bizonyítékok természetéről, szerepéről az oktatásban Evidence Based Education.
Kompetencia alapú nyelvtanítás Projektindító szakmai értekezlet Sümeg2010.
A PROTOKOLLOK SZEREPE A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATI FELADATOK ELLÁTÁSÁNAK TÁMOGATÁSÁBAN (TÁMOP B) Szitó Imre fejlesztéskoordinátor, főmunkatárs EDUCATIO.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
Érzelmi intelligencia
MAKE elnökségi beszámoló Fertő Imre Budapest, 2015.május 12.
Müller Éva osztályvezető Budapest, november 18. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya Nemzeti Drogmegelőzési.
1 Az addiktológia új útjai Dr. Szemelyácz János INDIT Közalapítvány Baranya Megyei Drogambulancia november 20. Budapest.
Ellátás-szervezési kérdések, korszerű ellátási formák, a szenvedélybetegségek megelőzésében és ellátásában Dr.Kassai-Farkas Ákos.
A kistérségi gyerekesély programok tervezési folyamata Kalmár Ildikó - Dandé István - Herman Szabolcs Regionális koordinátorok Magyar Tudományos Akadémia.
Az integrált addiktológiai ellátás-fejlesztési modell kialakításának lehetőségei az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dr. Felvinczi Katalin Nemzeti.
Képes Érzelmi Intelligencia Teszt a éves korosztály számára
MINISZTERI FÓRUM EGÉSZSÉGÜGY 5 DIMENZIÓBAN. 1. Kérdés Milyen trendek uralják a fejlett világ egészségügyi rendszereit 2016-ban? Milyen sürgős intézkedések,
A hazai addiktológiai kutatások főbb irányvonalai A Magyar Addiktológiai Társaság lezajlott konferenciájának főbb tapasztalatai Budapest, december.
Javaslat az intravénás drogfogyasztók HCV kezelésének előzmozdítására KCKT – Fővárosi drogpolitika: helyzetkép, problémák és megoldások december.
Serdülőkori szerhasználat Magyarországon ESPAD Dr. Szemelyácz János INDIT
Gáspár Mátyás – Dömötör Ildikó. o A mintaadó közigazgatási jó gyakorlatok jelentősége ismert, de jelenleg nem kihasznált erőforrás o Hatalmas tapasztalati.
Paksi Borbála –- Demetrovics Zsolt –- Kaló Zsuzsa –- Felvinczi Katalin
Chugyik Attila villamosmérnöki szak
Az innovációs modellek (az innovációk keletkezése Roy Rothwell)
„Út a munkához” program tapasztalatai
SZENVEDÉLYBETEGSÉG ÉS PSZICHOPÁTIA
Értékek.
Magyar Útügyi Társaság
Az emberi erőforrás menedzsment (EEM)
Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedések részprogram Adatszolgáltatási folyamatairól Hajléktalanokért.
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal
Dr. Felvinczi Katalin Nemzeti Drogmegelőzési Intézet
Deák Sándor Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivata
1 Tudásbázis követelmények a digitális korszakban Gyulay Tibor tudásmenedzsment szakértő előadása „A tacit (avagy a hallgatólagos tudás) jövője a negyedik.
Szociális segítő a kollégiumokban
Előadás másolata:

Az együttműködés további lehetőségei a Magyar Addiktológiai Társasággal Dr. Felvinczi Katalin

A társaság tervei a közel jövőben Alkoholprobléma iránti érdeklődés fokozódása – tudományos konferencia május második felében: mi a reális helyzet az alkohol probléma tekintetében Magyarországon? Epidemiológiai adatok OLAAP 2015 ESPAD 2014 OEP adatok Kezelési-ellátási tapasztalatok Pontos tájékozódásra van szükség a helyes irányok kijelölése érdekében – stratégia?

Mi hiányzik leginkább? Szakpolitikai irányítás – ráébredés, belátás – motivációs interjú? Szakemberek, akik érdeklődnek a terület iránt Korszerű ellátási modalitások alkalmazása – hozzáférhetővé tenni a kliens szükségleteinek megfelelő ellátásokat – alacsonyküszöbű szemlélet Az illegális szerhasználat és a legális szerhasználat nem szeparálódik egymástól, a kutatási adatok szerint a szerhasználók gyakran minden evők Mesterséges falak a különböző szervezetk között nem képezik le a probléma „természetrajzát”