Költséghatékonyság és munkaerő optimalizálás a konyhában

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Passzívház.
Advertisements

Alap Termékek.
Az alternatívák hátrányai A Biodome előnyei Biodome rendszerek
Az üzleti rendszer komplex döntési modelljei (Modellekkel, számítógéppel támogatott üzleti tervezés) Hanyecz Lajos.
Forfaiting (forfetírozás)
Tárgyi eszközök Készült években a Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés Szervezési Társulás részére a TÁMOP / azonosítószámú.
Ízlelő a családbarát étterem november 12.. Kék Madár Alapítvány Missziónk A KMA egy befogadó, biztonságot adó társadalom eléréséért munkálkodik,
BURGÅRDEN OKTATÁSI KÖZPONT Tanétterem -és pékség.
A piac Szakiskola.
Árképzés a vendéglátásban
Önellátás megteremtése Szemere községben
Zöldségfélék.
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
Építőipari logisztika Termelői üzemmód Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék. Budapest 2014.
Minőségmenedzsment 1. előadás
A vendéglátás folyamatai
A Biogáz (házilag) Felhívjuk a kedves nézők figyelmét, hogy ha a következő szövegek hallatán,illetve képek láttán valakinek bármilyen baja lesz, azért.
Változások az utóbbi évtizedekben
A vöröshagyma és a fokhagyma
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
Készítették: a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium 7.a osztályos tanulói.
Péczely Csaba A.A. Stádium Kft.
Kapacitás menedzsment
Termelésmenedzsment Production Management
Erőforrások Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
CÉGFINANSZÍROZÁS- ENERGIAKÖLTSÉGEK Gémosz konferencia Csiki-Bege Lajos
Költséghatékonyság a XXI. századi vállalatirányításban
ISMERTESSE A TEJTERMELŐ TEHENEK TAKARMÁNYOZÁSÁT ÉS TARTÁSÁT!
Iskolagyümölcs-program – végrehajtási tapasztalatok Angyal László igazgató Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága Mezőgazdasági.
Miért is kell minősíteni a szoftverfejlesztő cégeket? Kinek jó ez? Az IVSZ Szoftverfejlesztési Tanúsítvány elindításának hátteréről Balatonfüred.
Fogadó étel vörös lencse krémleves 1 fej vöröshagyma kockára vágva ¾ csésze vörös lencsét külön megfőzve 1 szál fehérrépa ¼ holdra vágva.
A KOMPLEX DÖNTÉSI MODELL MATEMATIKAI ÖSSZEFÜGGÉSRENDSZERE Hanyecz Lajos.
Komposztálási alapismeretek
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Családbarát szolgáltatások Tényleg jó üzlet? december 2.
Mit tehetsz a leküzdéséért? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.
A TÁVMUNKA Balázs Viktória Emberi erőforrások III. évfolyam.
2. Előadás Tervezés, Tényezőkre bontás
EGYÜTTMŰKÖDÉS A PIACI IGÉNYEK GAZDASÁGOS KIELÉGÍTÉSÉÉRT „IPARI PARK-SZERŰ” ÉLELMISZERTERMELÉSI RENDSZER GAZDASÁGOSAN.
Testünk építőkövei – a vitaminok
Ipari ökológia 3 Dr. Bezegh András. Ipari ökológia őszi f.é. BME … a probléma … Hulladék képződés Profit Víz felhasználás Energia.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Előzmények, jellemzők munkavállaló, 2500 cég vagy vállalkozó,
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
Portéka Manufaktúra - Görcsöny Mecsek Portéka gyümölcslevek HADOBÁS BÉLA.
Lakatos Gabriella Megérteni vevőik viselkedését gyakran könnyebb, mint megérteni a vállalkozók gondolkodását. Hogy erősítheti vagy ronthatja saját esélyeit.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
VENDÉGLÁTÓ ÁRKÉPZÉS KALKULÁCIÓ.
Készlet- és termelésoptimalizálás bevezetésének tapasztalatai egy dinamikusan fejlődő KKV vállalatnál Esettanulmány Dr. Lelkes Zoltán.
„Helyi ízek, helyi értékek” gasztrokulturális kapcsolatok a magyar- horvát határvidéken Dr. Szabó Géza- Endrédi Melinda Baranya Megyei Falusi Turizmus.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
Mátyás Étterem Étlapunk.
Új alapanyagok, technológiák – Tradícionális ételek modern köntösben
ÜDVÖZÖLJÜK!.
ECONOMSOL a Kis- és Középvállalkozások kontrolling szolgáltatója
Költséghatékonyság a vendéglátásban
Szállodák eredmény kimutatásai és mutatószámai
Az éhezés.
Mi készül? gulyásleves.
Erőforrások Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
MINŐSÉG BS 4778 "Egy termék vagy szolgáltatás jellemzőinek és sajátosságainak összessége, amelyek együttesen egy adott szükséglet kielégítésére képesek".
UFS Magyarország = 43 alkalmazott (6 séf, 3 dietetikus)
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Környezetgazdaságtan 3. előadás Mikroökonómiai problémák
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE
Suma Combi Egyszerűsítse le a mosogatást.
Napjaink legfontosabb ipari ágazata, az elektronika
Tények és tévhitek meg ami még mellette van…
Előadás másolata:

Költséghatékonyság és munkaerő optimalizálás a konyhában

MEGOLDÁSOKAT KíNÁLUNK… SZEZONÁLIS INSPIRÁCIÓK (menüztetés, a la Carte, rendezvények esetén is) DIÉTÁS megoldások (LAKTÓZ, GLUTÉN, SÓ/ZSIRCSÖKKENTETT) TRENDEKHEZ IGAZODÓ MEGOLDÁSOK > Street Food, Ázsiai, Seafood, Mini desszert variációk stb. VENDÉG ELÉGEDETTSÉG KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG IDŐ, KÖLTSÉG, ÉS ENERGIA HATÉKONYSÁG KONYHAI ESZKÖZÖK BIZTOSÍTÁSA TERVEZHETŐSÉG – Recept és költség kalkulátorok FŐZÉS FOLYAMATOK OPTIMALIZÁLÁSA MUNKAERŐ KIVÁLTÁSA MUNKAERŐ HIÁNY LEKÜZDÉSÉT SEGÍTŐ TERMÉK MEGOLDÁSOK MUNKAERŐ OPTIMALIZÁLÁS

Milyen költségekkel számolunk a vendéglátásban? FOODCOST (ÁR-ÉRTÉK ARÁNY…) RAKTÁROZÁS (KÉSZENTARTÁSI VESZTESÉG…) HULLADÉK ELSZÁLLÍTÁS (VESZÉLYES HULLADÉK…) ÉLŐMUNKA KÖLTSÉGEK (MUNKAERŐ HIÁNY…) ENERGIA KÖLTSÉGEK (MAGAS REZSI KÖLTSÉGEK) INFRASTUKTÚRA (ELAVULT GÉPEK)

Mi fér bele a food cost-ba? Érvek és ellenérvek Vegyünk egy példát: Knorr Barnamártás alap Ilyen drága?? … Nincs szükségem ilyen termékekre Túl drága, nem fér bele A felettesem nem engedi használni. Egyébként sincs időm ilyenekkel foglalkozni. Knorr Barnamártás alap Listaár 7530 Ft Kiszerelés 2 kg Szavatossági idő 18 hónap

Mi fér bele a food cost-ba? Érvek és ellenérvek Barna mártás alap hagyományosan Név Bruttó mennyiség(g) Alapanyag ár (bruttó) víz 1000 Zsír 100 60 Marhacsont v. borjú csont 304 Zöldségek (répa, gyökér, zeller) 300 81,9 Liszt 150 19,5 Fokhagyma 10 8 Gombaszár 35 Vörösbor 200 vöröshagyma 50 2,85 cukor 20 paradicsompüré 32,4 só 2 Bors, babérlevél, kakukkfű 0,6 10 adag (1 dl/adag) 2960,6 773,65 1 adag (1 dl/adag) 77,36 100% Knorr Barna mártás alappal Név Bruttó mennyiség(g) Alapanyag ár (bruttó) víz 1000 KNORR Barna mártás alap 100 444,15 10 adag (1 dl/adag) 1100 1 adag (1 dl/adag) 44,41 57% 43% MILYEN EGYÉB KÖLTSÉGEKKEL NEM SZÁMOLTUNK MÉG? MUNKAIDŐ ( 8-16 ÓRA VS. 1 ÓRA /AKÁR 10 PERC/ ) REZSI KÖLTSÉGEK FRISS ALAPANYAGOK RAKTÁROZÁSI KÖLTSÉGE / HŰTŐ KAPACITÁS > AKÁR 1 ADAG IS ELKÉSZíTHETŐ … ÉS A LEGFONTOSABB: MINDEN SZAKÁCSOM ELÉG KÉPZETT AHHOZ, HOGY MINDIG A TÖKÉLETES VÉGEREDMÉNYT BIZTOSíTSA?? MINŐSÉGI ÁLLANDÓSÁG

MILYEN KÖRÜLMÉNYEK BEFOLYÁSOLJÁK A KÉSZÉTEL ÍZÉT? Ha már állandó, megfelelő ízvilág.. MARHAHÚSLEVES hagyományosan Bruttó mennyiség(g) Alapanyag ár, bruttó víz 3000 marhahús 1200 1633 marhacsont 500 152,5 sárgarépa 300 21,9 petrezselyem gyökér 200 50 zeller 100 10 karalábé kelkáposzta 9 vöröshagyma 2,85 fokhagyma 8 paradicsompüré 30 97,3 só 3 bors,egész 2 6,2 10 adag (3 dl/adag) 5622 2003,75 1 adag (3 dl/adag) 200,4 100% KNORR MARHAHÚSLEVES ALAPPAL Bruttó mennyiség(g) Alapanyag ár, bruttó Név víz 3000 marhacsont, húsos 1500 457 sárgarépa 300 21,9 petrezselyem gyökér 200 50 zeller 100 10 karalábé kelkáposzta 9 KNORR Marhahúsleves alap 164 10 adag (3 dl/adag) 5075 721,9 1 adag (3 dl/adag) 72 36% -64% MILYEN KÖRÜLMÉNYEK BEFOLYÁSOLJÁK A KÉSZÉTEL ÍZÉT? Szakértelem Friss alapanyagok minősége és mennyisége (mirelit, food cost, elvárt haszonkulcs miatt kevesebb hús…)

Közel 200 nagykonyhán valósult már meg sikeres gépesítés Megfelelő infrastruktúra áll rendelkezésre? Az Unilever Food Solutions a partnerek konyhai eszközeinek fejlesztését aktívan támogatja gépekkel, berendezésekkel, konyhai eszközökkel, hozzájárulva ezzel sikeres működésükhöz. A beruházások többnyire jelentős költségmegtakarítást hoznak, melyek akár a működési költségének csökkenését is eredményezhetik.   Számos partnerünknél sikerült haszonkölcsön szerződést kötnünk. Ennek keretein belül különböző nagykonyhai gépesítés valósult meg olyan konyhákon ahol önerőből ezt nem tudták volna megvalósítani. Termelő eszközt előre megkapnak a cégek ahhoz, hogy profitot termeljenek. > előzetes beruházást nem igényel Közel 200 nagykonyhán valósult már meg sikeres gépesítés

Mi a leggyakoribb eszköz, amit a cégek választanak?

Rama Combi Profi – Megéri? Kalkulátor

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!