A FEJÉR MEGYEI SZENT GYÖRGY EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZ A szakmailag megalapozott, következetes munka eredménye 2013 november.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Advertisements

Egy közfinanszírozott szervezet is gondolkodhat professzionális módon Az Egészségügyi Holding Zrt. és az egyes gazdasági ágazatok kapcsolata Dr. Kiss Zoltán.
Új pályán! MKOSZ-STRATÉGIA.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Egészségügyben kialakult gazdasági helyzet. Problémák • 1. Előző évhez képest - 44,6 milliárd ft • 2. Első félévben időarányost jóval meghaladó pénzkiáramlás.
LOGISZTIKAI OKTATÓK TANÁCSKOZÁSA MISKOLCTAPOLCA 2002 MÁJUS 31 NÉMON ZOLTÁN GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A SZÉCHENYI TERVBEN.
Egy integrált szociális intézmény válaszai az igénybevevői, jogalkotói és fenntartói elvárásokra GYŐR szeptember
Pest Megyei Orvosnapok 2006 Hogyan lássam el a beteget? Járó-, vagy fekvőbetegként? Dr. Domján Gyula.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Irányváltások a területfejlesztés intézményrendszerében 1Területfejlesztők Napja Balatonkenese.
B ÉRES G YÖRGY Gazdasági főigazgató Az egészségügy háttérszolgáltatásának és egyéb népgazdasági ágazatoknak a kapcsolata március 31.
Államtitkári Kabinetfőnök Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Hatékony válságmegelőzés a szervezetben:
ESzCsM Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet eEgészség Program Budapest, április 2. Balkányi László eEgészség Programiroda vezető szakértő.
Az onkológiai szűrő és betegellátási gyakorlatunk
Dr. Simon Gábor Fejér Megyei Szent György Kórház
A Magyar Köztársaság kormánya. Egyes egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításról.
Konzervatív alternatíva Avagy: A normális megoldás Dr Pusztai Erzsébet MDF.
Egészségügyért Felelős Államtitkárság Az alapellátás megerősítésének helyzetértékelése Dr. Beneda Attila január 17.
AUTOMATIZÁLT BETEGSZINTŰ GYÓGYSZERELÉS (Ötlettől a megvalósulásig)
Merre, hogyan tovább budapesti egészségügyi ellátás?
Minőség menedzsment 6.előadás
A kihelyezett kormányülésen meghozott döntések értékelése augusztus 20. Kormányzati lépések Székesfehérvár fejlődéséért.
Budapest, december 6.1/12 A kistérségi rendszerépítés helyi tervezésének és módszertani támogatásának új hangsúlyai Dr. Németh Jenő IDEA Kistérségi.
Szakképzési Tanévnyitó Konferencia október 3. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke A főváros oktatáspolitikájának időszerű kérdései.
Készítette: Kiss Éva.  A Maastrichti Szerződést követően kiépült oktatási politika alapjait a közösségi programok képezik  Szókratész program: feladata.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
A BARANYA PAKTUM MARKETINGTERVE. Környezetelemzés – Baranya megye fős lélekszáma az ország lakosságának 4%-át teszi ki Népesség fogyó tendenciája.
Gelencsér András pályázata a
Középtávú szakképzési koncepció Borsod-Abaúj- Zemplén Megyében Egységes szerkezetű TISZK-ek létrehozásának lehetősége Előadó: Dr. Simon Csaba Ph. D. mb.
A MEGYEI MEGÁLLAPODÁSOK MARGÓJÁRA MOLNÁR ATTILA ELNÖK EGÉSZSÉGÜGYI GAZDASÁGI VEZETŐK EGYESÜLETE.
Ahogy a szakfőorvos látja
E 5. Együttműködések a humán szolgáltatásokban
2014. november 26. Tordai Péter igazgató Tempus Közalapítvány
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar kórházszövetség XXVII.
„Szervezeti hatékonyság fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben – Területi együttműködések kialakítása” TÁMOP B Magyar Kórházszövetség XXVII.
Magyar Kórházszövetség XXVII. Kongresszusa Debrecen – április 22. A SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS SZERVEZÉSE BERÉNYI TAMÁS DR.
Nem a forrás hiányzik, hanem a döntés… Csató András MKSZ Kongresszus – április 23. WWW. ETOSZ. ORG.
Üzemgazdasági szemlélet a gyakorlatban
Aktualitások: Konszolidáció és Gazdasági Bizottságok
KKV Klinika – Az Első- Segély vállalkozásának Széchenyi István Egyetem Előadó: Prof. Dr. Józsa László.
85,2 milliárd forint uniós forrás az egészségügy fejlesztésére („Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban”)
A Magyar Köztársaság kormánya. REND ÉS BIZTONSÁG a rendteremés programja (elszámolás) Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
Dr. Kiss Zoltán Tamás - vezérigazgató Az egészségügyi ellátás egy új szervezeti formája: A holding – Területi alapú egészségügyi integráció november.
A minőségügy és helye a Szent Imre Kórházban Dr. Varga Piroska főigazgató helyettes, minőségügyi igazgató.
Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt. Lehetünk-e ártatlanok ?
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sürgősségi szakápoló képzés munkahelyi.
Kórházi konszolidációra fordítható pályázati források lehetséges keretrendszere Budapest, november.
2017. július 5..
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 3.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 3.
Egészségügy 5 Dimenzióban augusztus 31. Leitner György
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
ünnepélyes bizonyítvány átadása
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP-6.2.4/A/11/ „A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Humánerőforrás fejlesztése foglalkoztatás támogatás révén”
Csecsemő- és gyermekápoló képzés munkahelyi gyakorlat
3. célterület keretében részt vevő 3 fő szakorvos jelölt
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban
TIOP-2.2.2/C-10/ „Észak-Magyarország kicsinyeiért”
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP A-11/ Humánerőforrás-fejlesztés képzési díj és ösztöndíj támogatás által a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató.
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sajtótájékoztató.
Sugárterápiás szakasszisztens képzés
A FŐVÁROSI KÖZSZOLGÁLTATÓ CÉGEK PÉNZÜGYI, GAZDASÁGI ÖRÖKSÉGEI
Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház
Előadás másolata:

A FEJÉR MEGYEI SZENT GYÖRGY EGYETEMI OKTATÓ KÓRHÁZ A szakmailag megalapozott, következetes munka eredménye 2013 november

A korábbi évek súlyos öröksége   a jelenlegi vezetés által örökölt adósságállomány 2,6 milliárd Ft volt (2010. november) az átvett kórház 2010 előtt adósságállománya az akkori körülmények között is folyamatosan és jelentősen emelkedett havi kb. 150 mFt-tal máig ható strukturális, finanszírozási és szerződéses tényezőket örököltünk Elveszített térségi ( pólus) szerepkör!

Mitől váltunk konszolidálhatóvá? megtörtént a térségi ellátás átszervezése, az optimális megyei szakellátási struktúra kialakítása megtörtént az intézményen belüli struktúra újragondolása, optimalizálása a belső tartalékok feltárása és kihasználása intézményünkben évek óta tartó folyamat, megtörtént Az intézmény térségi szerepét megerősítettük

Eredményeink-tények jelenleg is betegbiztonságot garantáló módon gyógyítunk az elmúlt 3 évben a működőképességet megőriztük a kritikus helyzet ellenére meg tudtuk tartani az ellátás minőségét (szakmai munka, Egyetemi Oktató Kórház, humánerőforrás megtartó programok) a betegek részéről javult az intézmény megítélése a belső tartalékok kiaknázása 2012-13-ban már számszerűsíthető eredményt hozott Konszolidációs tárgyalásokat sikerrel zártuk Pályázati jövőkép

Konszolidáció - megalapozottan A lakossági érdekek szem előtt tartása Hatékony és példaértékű együttműködés a helyi politikával Térségi központ szerepkör támogatása már érzékelhető ( konszolidáció,finanszírozás) Következetes, költséghatékony, a szakmaiságot garantáló intézmények kerültek a konszolidációs lista elejére

Konszolidáció – átgondolt stratégia Felelős intézményvezetői lépések Kis és középvállalkozások számláinak rendezése helyi beszállítók preferálása Ütemezett, szolgáltatás-centrikus egyeztetés a szállítókkal A betegellátás az elsődleges szempont Biztonságos és zavartalan betegellátás érdekében készletezés

Hogyan tovább? (élet a konszolidáció után) KÓRHÁZ Fejlesztési terv 2014-2020 Lakosságarányos finanszírozás 2014 Konszolidáció 2013 Térségi Központ

A tehetség nyeri a meccset, de a csapatmunka és az értelem nyeri a bajnokságot. Michael Jeffrey Jordan