Javaslat a konszenzust igénylő alapkérdésekre

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Advertisements

Területi koordinációs kapacitások vizsgálata Szepesi Balázs A területfejlesztési értékelések bemutatása – workshop április 2 5.
Döntés, kormányzat, kormányzati döntés Kormányzati és politikai döntéshozatal  kurtán óra.
A időszak végrehajtási intézményrendszere
ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK NEVÉBEN!
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A Fővárosi Önkormányzat civil stratégiája
SZOMSZÉDVÁRAK A határ menti településközi együttműködéshez szükséges kompetenciák fejlesztése a Nyugat-Pannon Eurégióban.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
2. előadás.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
Dr. Dömötör Tamás Magyar Tájépítészek Szövetsége.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
E Ö T V Ö S L O R Á N D T U D O M Á N Y E G Y E T E M B Á R C Z I G U S Z T Á V G Y Ó G Y P E D A G Ó G I A I K A R Életminőség.
1 Területi koordinációs kapacitások Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH) Péti Márton főtervező.
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
1 Gazdaság és környezet Előadó: Nagy Tamás. 2 Általános környezetvédelmi kérdések a vállalatoknál A gazdasági, piaci és környezeti körülmények miatt egyre.
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Irányváltások a területfejlesztés intézményrendszerében 1Területfejlesztők Napja Balatonkenese.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
Integrált területi beruházás és Közösségvezérelt helyi fejlesztés a as programozási időszakban Zsolt SZOKOLAI C.2 Urban development, territorial.
Tájékoztatás az ÚMVP TS keret felhasználásáról Szarvas, december 11.
A szociális segély indokoltsági célzása – önkormányzati esettanulmányok tapasztalatai (vázlat) Bódis Lajos – Nagy Gyula.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
A szervezeti felépítés definíciója
Szövetség. A NATO fontosabb szervei és működésének jellemzői Készítette: Faludi Miklós.
Bikal, október 18. Közösségi alapú tervezés az uniós finanszírozású területfejlesztésben Péti Márton NTH Október 28.
Intézmény Férőhely Kiváltást Támogató Program. Mentori szerep december dia A szervezeti-működési szakmentorok a tevékenységük során fogadják.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
A stratégiai tervezés folyamata
Balatoni Regionális Turizmus Szövetség 201l. 1o.21. Balatonföldvár Hoffmann Henrik Elnök Regionális TDM Szövetség -lehetőség, -kihívás, -siker? Regionális.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Gazdasági Tanácsok a felsőoktatási intézményekben január 13.
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft.
A KEZDŐ KÉPZÉSI SZAKASZ FEJLESZTÉSI IRÁNYAI ÉS LEHETŐSÉGEI Dr. Csonka Csabáné 2007.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Gazdaság, politika, egészségügy- a furcsa háromszög Dr. Pusztai Erzsébet Egészségpolitikus, MDF.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
SLA (Service Level Aggrement) alapon történő szolgáltatás fejlesztés a Gazdasági Főigazgatóságon
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Mikroszintű versenyk é pess é g. Az üzleti szervezetek versenyképességének elemzése, a versenyképesség növelése Egy, a magyar közgazdászok által 1995-ben.
SZERVEZETI MOZGÁSOKAT BEFOLYÁSOLÓ FŐBB ERŐK
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Közigazgatási Jog 4. Európai Közigazgatás, 11. előadás november 23. Témakörök: 5. Az EU jogrendszerének közigazgatási alapjai 5.1. Az EU jogrendszerének.
Pedagógus értékelési rendszer
Interkulturális mediáció bemutatása - ROMED2-ROMACT Interkulturális mediáció megvalósulása elméletben és gyakorlatban Jászfényszarun ROMED2-ROMACT programon.
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
MINŐSÉGMENEDZSMENT 6/2. előadás
Dr. Göndöcs István Pécs Mj. V. Hosszú és Középtávú Stratégia végrehajtása Javaslat a Pólus program fejlesztési irányainak kiegészítésére.
Kiskőrös Város Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése 4Sales Systems Államreform Operatív Program (ÁROP) 1.2.A.
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
Az Erős Magyarország egészségügyi programja Megújulás és megőrzés az egészségügyi szektorban.
SZERVEZET Szervezeti okok è A felhasználók és az informatikai részleg közötti gyenge kommunikáció è A felhasználók és az informatikai részleg céljai ütköznek.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Biztonságvédelmi és autóipari klaszterek együttműködésének lehetőségei hazai és nemzetközi téren.
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
Minőségi könyvtári szolgáltatások –
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
A pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatának tervezése 300
Králik Tibor igazgató, minőségfejlesztési szakértő
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
TOP „KÖZÖS TÖBBSZÖRÖS” A Barcsi közösségfejlesztési stratégia megvalósításának főbb szabályai BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Előadás másolata:

Javaslat a konszenzust igénylő alapkérdésekre 2007. 09. 27.

Vezetési alapelvek (etikai normák és munkamódszerek) - A várospolitika elsődlegessége: érvényt szerezni a városérdeknek az erős csoportérdekekkel, lobbyval szemben - Együttműködés, munkamegosztás és a felelősség megosztása - a közgyűlést alkotó tényezők között (az ellenzék nagyobb mértékű bevonása a döntése-előkészítésbe, az ellenzék nagyobb felelősségvállalása a döntések következményeit illetően) - a politikai testületek és az apparátus/ cégek között (nagyobb kompetenciák leadása, nagyobb felelősség érvényesítése, konzekvens számonkérés mellett) - az önkormányzat és a civil szféra között (a civil feladatátvállalás szélesítése nagyobb ellenőrzés és felelősség-érvényesítés mellett)

Vezetési alapelvek (etikai normák és munkamódszerek) 2. - Konszenzus alapján történő vezetés, az -alapkérdések konszenzusos megoldása (megállapodni az alapkérdésekben és a megállapodást formalizálni) - Hiteles információn nyugvó döntések (a döntések objektív alátámasztottságának erősítése, ehhez az információrendszer továbbfejlesztése, a vezetői informáltság színvonalának javítása- a város informatikai adatbázisának feltöltése, vezetői riportok rendszerének kialakítása) - A belső kapcsolatok javítása, a politika szereplőinek egységes arculata, a várost képviselő közösségként való értelmezése (A különbözőségek mellett a városért való egységes felelősségvállalásnak és az alapcélok egységes vállalásának is meg kell jelennie.)

Az alapkérdések azonosítása, amelyekben konszenzus szükséges: Fő programok végrehajtása (EKF, Pólus), a városi stratégia egésze, mint a sikerességet megalapozó programok 2. Vagyonkezelés, gazdálkodás, adósságkezelés: A költségvetés egyensúlyának helyreállítása elsődlegességet élvez A fejlődéshez feltétlenül szükséges fejlesztéseket a lehető legkisebb saját tehervállalás mellett meg kell valósítani A működő rendszerek költséghatékonyságát jelentősen javítani szükséges 3. Kommunikáció, városdiplomácia: Belső kommunikáció: a lényegről és a valóságról szóljon Külső kommunikáció: lényegről, valóságról szóljon szervezett és offenzív legyen

Az alapkérdések azonosítása, amelyekben konszenzus szükséges: 4. Intézményrendszer integrációja: Integráció ≠ koncentráció Integráció > koncentráció Áttekinthetőbb, irányíthatóbb, ellenőrizhetőbb struktúra Lényeges funkció ne váljon az átalakítás áldozatává 5. Pólus Program időközi értékelése, értelmezése, újraiparosítás, befektetések kérdése A kitűzött fejlesztési irányok (kulturális ipar, egészségipar, környezetipar) elegendőek-e a fejlődés beindításához? (A gyorsan fejlődő területeket M.o.-on a gépipar húzza) Megfelelő-e az előrehaladás üteme, a megvalósítás módszertana hatékony-e?)

A feladat-végrehajtás garanciái A Hivatalhoz, intézményekhez, vállalkozásokhoz, civil szervezetekhez delegált feladatok pontos, ellenőrizhető (lehetőleg számszerű) megfogalmazása A végrehajtás rendszeres monitorozása előre meghatározott szempontok és módszerek szerint Vezetői informatikai rendszer fejlesztése minden területen., a vezetők és a monitorok objektív információ-ellátottságának biztosítása A feladatokhoz illeszkedő érdekeltségi és értékelési rendszer (objektív mérőszámok alapján) Szakmai alapon történő kiválasztás (vezetők és személyzet) Minőségbiztosítási rendszerek alkalmazása (nem formálisan)