Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP Tájékoztatás Az Rsztop projekt 2018-2020 időszakára vonatkozó nyílt pályázati eljárásáról Kemecsei Judit és Szücs-Varsányi Nóra Hajléktalanokért Közalapítvány
Új, Nyílt Pályázat Tájékoztatás az RSZTOP projekt által a célcsoport részére biztosítandó kiegészítő étkeztetés szolgáltatásával kapcsolatosan, a 2018-2020 közötti időszakra vonatkozóan
Új, Nyílt Pályázat Az RSZTOP program általános vállalása: 2016 és 2020 között átlagosan legalább munkanapokon, átlagosan napi 4.000, közterületen élő hajléktalan ember számára biztosít napi egyszeri étkezést.
Új, Nyílt Pályázat Pályázat kiírása : 2017.február 10.-tól Honlapon elérhető a pályázati felhívás és az adatlap http://hajlekot.hu/index.php/rsztop/nyilt-palyazat Pályázat beadási határideje: 2017. március 10. A pályázat a 2018.01.02 – 2020.12.31 megvalósítási időtartamra vonatkozik
Pályázati felhívás általános tartalma Új, Nyílt Pályázat I. témakör Pályázati felhívás általános tartalma
Pályázati felhívás általános tartalma Pályázatra vonatkozó régió Közép- Magyarország régió (KMR) Pályázat azonosítószáma: 2018-20-RSZTOP-kMR–……
Pályázati felhívás általános tartalma Pályázhatnak – a pályázati felhívás 7. pontjában szereplő felsorolás szerinti jogállású átmeneti szállások, éjjeli menedékhelyek, nappali melegedők (Szakmai kitétel: Utcai Szolgálattal kapcsolatban álló, illetve a pályázat megvalósítása során együttműködést vállaló intézmények, akik a szakmai programjukban is meghatározzák, hogy a tervezett kapcsolattartás során milyen módon segítik elő a közterületen, vagy nem, lakás céljául szolgáló helyiségben éjszakázó hajléktalan emberek hajléktalanellátó intézményekkel szembeni ellenállását.
Pályázati felhívás általános tartalma A beérkező pályázatok alapján kerülnek kiválasztásra az Együttműködő Partnerek… a szolgáltatást biztosító lehetséges helyszínek, a helyszíneken biztosítható maximális kapacitások (adagszámokat), és a közbeszerzési eljárás keretében beszerzendő élelmiszercsomagok típusa. (előre csomagolt, badellás, konzerv)
Pályázati felhívás általános tartalma Szolgáltatás alapján különböző ételcsomagokra pályázhatnak az intézmények: Átmeneti szállások, éjjeli menedékhelyek: Előre csomagolt meleg, hűtött ételek vagy Badellában szállított melegítő/tálaló konyhában kiosztott ételek Nappali melegedők (UTSZ-szel kapcsolatban álló) : Konzerv egytálétel
Pályázati felhívás általános tartalma Ételcsomag típusok Meleg, hűtött, előre csomagolt ételek: egytálétel kiszerelésben 20 meghatározott receptúra alapján Kenyér biztosítását kérjük a cégektől az étel jellegét tekintve Csomagolás alakja/mérete változó lehet (tárolási kapacitás kiszámításakor figyelembe vehető kockázati tényező) Csomagolás kb. 300 ml-500 ml vagy 500 gr / 800 gr közötti ételadagok tárolására alkalmas
Pályázati felhívás általános tartalma Ételcsomag típusok Badellákban szállított melegítő/tálaló konyhában kiosztott ételek Egytálétel kiszerelésben 20 meghatározott receptúra alapján Kenyér biztosítását kérjük a cégektől az étel jellegét tekintve Kiszállítása több literes badellákban vagy melegen-tartó rekeszekben, tepsikben történik a nyertes cég részéről A pályázó hajléktalanellátó szervezet telephelyének igazolnia/biztosítania kell… A konyha alkalmasság igazoltan HACCP engedélyezett Az ételosztást végző munkatársak érvényes egészségügyi kiskönyvvel végzik munkájukat Az étel kiosztása a kiszállítástól számított 3 órán belül megtörténik Az étel kiosztásáig annak tárolását és melegen tartását biztosító helyiségek és eszközök meglétét
Pályázati felhívás általános tartalma Ételcsomag típusok Konzerv egytálétel: Az ételfajta változó Az ételek lehetnek például babgulyás, székelykáposzta,…stb. Kenyér biztosítása még nem megoldott 400ml –es kerek konzervekről van szó
Pályázati felhívás általános tartalma Pályázati felhívás mellékletei: Pályázati Adatlap (+1.sz. melléklet , +2. sz. melléklet, +3. sz. melléklet, +4. sz. melléklet) Előzetes együttműködési megállapodás
Pályázati Adatlap általános tartalma Új, Nyílt Pályázat II. témakör Pályázati Adatlap általános tartalma
Pályázati Adatlap általános tartalma Pályázó szervezet adatai (neve, jogállása stb….) 1.1 Program e-mail címe 1.2 Program felelős neve, elérhetősége 1.3 Szervezet képviselőjének neve, elérhetősége, stb.
Pályázati Adatlap általános tartalma 2. A program adatai (Megvalósítási helyszínek = Szolgáltatási telephelyek) Több megvalósítási helyszín esetén több táblázatrész szúrható be a vonatkozó (1.helyszín, 2. helyszín, 3. helyszín, stb…. címsorral jelölt) adatlaprészhez.
Pályázati Adatlap általános tartalma Az Adatlap kapacitási, tárolási kereteire és előző programok bemutatására megadott táblázatainak (3-as, 4-es és 5-ös kérdéskörök esetén) felépítése Minden kérdéskörön belül három táblázat tölthető ki - ../A), ../B) és ../C) - attól függően, hogy milyen szolgáltatást nyújt a pályázó szervezet pályázaton indított telephelye. ../A) Előre csomagolt, helyben melegítendő étel esetén Éjjeli menedékhelyek, Átmeneti szállások ../B) Badellában szállított , melegítő konyhában, tálaló konyhában felszolgált, étel esetén ../C) Konzerv formájában biztosított étel esetén Nappali melegedők, akik vállalják az együttműködést a program megvalósítása során utcai szolgálatokkal.
Pályázati Adatlap általános tartalma 3. A program tervezett kapacitásai Ezekben a táblázatokban kerül megjelölésre, hogy nyári időszakban, illetve téli időszakban mennyi az igényelt napi ételadagszám. A táblázat soraiba külön meg kell jelölni a pályázó szolgáltatási telephelyek (itt lsd. intézmények)… Férőhely számát és Időszakos férőhely számát , ami alapján meghatározható az igényelt Nyári időszak napi ételadag száma és a Téli időszak napi ételadag száma Javasolt a téli időszak napi ételadag számításánál a lehetséges maximum igénylése
Pályázati Adatlap általános tartalma 4. Az intézmény a program keretében tervezett kapacitás eléréséhez rendelkezik az alábbiakkal Ezekben a táblázatokban kerül megjelölésre, hogy milyen tárolási, hűtési és melegítési kapacitással rendelkeznek a pályázó szervezet pályáztatott intézményei.
Pályázati Adatlap általános tartalma 4. Az intézmény a program keretében tervezett kapacitás eléréséhez rendelkezik az alábbiakkal 4/A) Előre csomagolt, helyben melegítendő étel esetén (Éjjeli menedékhelyek, Átmeneti szállások) Tárolási kapacitás: étel 2-3 napos tárolására alkalmas helyiség Hűtési kapacitás: az étel hűtésére szolgáló elektromos berendezés (hűtőszekrény) darabszáma Melegítési kapacitás: az étel melegítésére szolgáló elektromos berendezés (mikrohullámú sütő) darabszáma
Pályázati Adatlap általános tartalma 4. Az intézmény a program keretében tervezett kapacitás eléréséhez rendelkezik az alábbiakkal 4/A) Melegítő konyhában, tálaló konyhában felszolgált, badellában szállított étel esetén (Éjjeli menedékhelyek, Átmeneti szállások) Tárolási kapacitás: A vállalt napi badellákban vagy melegen-tartó rekeszekben érkező ételek tárolására alkalmas eszköz és azok elhelyezésére szolgáló helyiség Melegítési kapacitás: A naponta kiosztásra kerülő ételek melegen tartásához alkalmas eszközök (főzőzsámoly, melegen-tartó kocsi, melegen-tartó pult, stb.)
Pályázati Adatlap általános tartalma 4. Az intézmény a program keretében tervezett kapacitás eléréséhez rendelkezik az alábbiakkal 4/C) Konzerv formájában biztosított étel esetén (Nappali melegedők, akik vállalják az együttműködést a program megvalósítása során.) Tárolási kapacitás: „Írja be - 6 napos tárolásra vonatkozóan - hogy a tárolásra kiválasztott helyiségben összesen hány konzervet tud raktározni (darab/6 nap)” Készétel konzerv: 400 gr-os készétel konzerv (pl. babgulyás, székelykáposzta, stb.) Melegítési kapacitás: az étel melegítésére szolgáló elektromos berendezés (mikrohullámú sütő)
Pályázati Adatlap általános tartalma 5. Hasonló típusú (bármely forrásból támogatott) programok megvalósításával kapcsolatos adatok bemutatása Ezekben a táblázatokban kerül megjelölésre, hogy 2015-16-ban november 01. és április 30.-a között, valamint 2016-ban május 1. és október 31 között, mennyi volt a napi átlagos kiosztott ételadagszám. Csak azon intézményekre vonatkozóan kell kitölteni, melyekben a pályázó jelen pályázaton belül ételosztást tervez.
Pályázati Adatlap általános tartalma 6. A program részletes bemutatása Az általános célcsoporti jellemzők és a felhívás 6.-os pontjában leírtakon felül kiemelten szükséges a… Pályázó nappali melegedők esetén, annak kifejtése, hogy hogyan vonzzák be a közterületen tartósan éjszakázó ügyfeleket a program szolgáltatásaira. Továbbá területileg illetékes UTSZ-szel való együttműködés létesítésének, megtartásának leírása.
Pályázati Adatlap általános tartalma 7. Pályázati Adatlap mellékletei 1.sz. melléklet: A megvalósító intézmény működési engedélyéről szóló határozat egyszerű másolata (tanúsítvány nem elégséges) 2.sz. melléklet: Badellákban, ételtárolókban kiszállított étel esetén: A konyha alkalmasságát igazoló HACCP tálaló vagy melegítő konyha működését engedélyező igazoló okirat eredetivel mindenben megegyező másolati példánya 3.sz. melléklet: Nyilatkozat az együttműködési megállapodásról 4.sz. melléklet: Badellákban, ételtárolókban kiszállított étel esetén: Nyilatkozat az ételosztást végző munkatársak érvényes egészségügyi kiskönyvének meglétéről, a program kezdő időpontjától folyamatosan, annak befejezéséig
Köszönjük a figyelmet!