Lendva Kárpát Régió Üzleti Hálózat Lendvai Iroda

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
Advertisements

Enterprise Europe Network Vékásyné Gál Zsuzsanna regionális vezető.
A B2B e-kereskedelem sajátosságai Előadó: Dimitrova Dessislava Cégvezető, Alphasonic Kft Április 17.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Szlovákia üzleti szemmel
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
Kárpát Régió Üzleti Hálózat - KRÜH
Régiós gazdasági kapcsolatok, határokon átívelő üzleti sikerek Kárpát Régió Üzleti Hálózat - KRÜH.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Településmarketing Értékaudit.
Régiós gazdasági kapcsolatok, határokon átívelő üzleti sikerek Kárpát Régió Üzleti Hálózat - KRÜH.
Oroszországi befektetési lehetőségek Magyar-Orosz Üzleti Fórum Budapest, október 30. Tóth Imre Tiszteletbeli elnök BKIK, MKIK Magyar-Orosz Tagozat.
Régiós gazdasági kapcsolatok, határokon átívelő üzleti sikerek Kárpát Régió Üzleti Hálózat - KRÜH.
Balogh Sándor A BKIK Maghreb Szakmai tagozat elnöke
Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, Tatabánya
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
Az Észak-Alföldi régió bemutatása
S OUTH E AST T RANSPORT A XIS D ÉL - KELETI K ÖZLEKEDÉSI T ENGELY SETA Közlekedési Fórum Szombathely november 15.
Kassa Kárpát-medencei gazdasági fórum Szolnok, május 16.
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara
Szigetszentmiklós SUSAN – Dél – Afrikai Regionális Üzleti Hálózat Fő szervező:HITA (Hungarian Investment and Trade Agency) Dr. Mészáros Kálmán
A Dél-Dunántúli régió gazdaságában rejlő potenciál – a KKV-k szerepe a gazdaságfejlesztésben.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.
Kismértékben javuló kilátások A magyar vállalkozások üzleti helyzete és várakozásai Az MKIK GVI áprilisi vállalati konjunktúra felvételének eredményei.
Bemutatkozik a Magyar-Szlovén Tagozat: a magyar vállalkozások piaci pozíciószerzésének és befektetéseinek elősegítése Fullérné Verger Renáta Magyar-Szlovén.
Fejlesztes.emagyar.net farkas andrás. fejlesztes.emagyar.net mi ez? A Magyar-magyar Platform – bár még maga is új kezdeményezés – állandó fejlesztést,
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
Wekerle Terv A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája Vagács István Főosztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési.
SUSAN Szub-Szaharai Regionális Üzleti Hálózat Az Ütlet Házhoz Jön Kalman Meszaros, dr. Economic and Commercial Counsellor HITA / Embassy of Hungary, Pretoria.
Ausztria 8.A Pongrácz Emese.
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK KEDVES MAGYARORSZÁGI BARÁTAINKAT A P&P-KONFERENCIÁN.
MENTOR Nemzeti Beszállítói Program (előkészítés alatt)
OFA HÁLÓZAT KOOPERÁCIÓ KIEMELT PROJEKT (TÁMOP-2.4.3/B/1-09/1) – Szociális szövetkezetek részére nyújtható térítésmentes szakmai.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
Máté Szilvia programvezető OFA Hálózat - Észak-Alföldi Regionális Iroda „KoopeRáció projekt hálózatépítéssel kapcsolatos kérdőíves felmérés eredményének.
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozat.
Ukrajna Ukrajna Magyarország legnagyobb szom- szédja, és ilyen szempontból a leg- nagyobb potenciállal rendelkező partnere, mely óriási felvásárlói piaccal.
Corvinus Nemzetközi Befektetési Rt. Határon átnyúló tőkeprogramok kis- és középvállalkozások számára Márk Péter Igazgató.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
Globomax Zrt. külpiacra jutásának lépései: Előadó: Csonka László Globomax Zrt. kereskedelmi vezérigazgató helyettes Mi kell tehát a külpiacok meghódításához?
A Tourism4C project bemutatása Nagy András Ügyvezető igazgató ZMVA Kick-off találkozó Zalaegerszeg, május
BEPTRA „ Legjobb gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Záró konferencia HURO0901/138/2.1.2.
KKV-k külpiacra lépése és finanszírozási lehetőségeik *** A HITA szerepe a kereskedelemfejlesztésben Miskolc, november 13.
Ungvári iroda Kárpátalja (Ukrajna) Irodavezető: Bátyi Árpád Az iroda november 7-én nyílt meg, a Kárpátaljai Kereskedelmi- és Iparkamara épületében.
T RADICIONÁLIS PIACOK, Ú J LEHETŐSÉGEK ! MNKH K ÖZÉP - EURÓPAI K ERESKEDELEMFEJLESZTÉSI H ÁLÓZAT K FT. B EMUTATKOZÁS.
2016. Március 3.. A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Keretében magyarországi.
Az innovációs folyamatok rendszere, és a decentralizált pályázati források Brunda Gusztáv innovációs menedzser szakközgazdász
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
Magyarország és Koszovó bilaterális gazdasági kapcsolatai Budapest, december 9.
Kárpát Régió Üzleti Hálózat Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Potenciális járműipari beszállító körzet Vas és Zala megyében Sóska Renáta II. évf. Regionális és környezeti gazdaságtan, MA A járműipar gazdasági hatása.
Dunaszerdahely „Csallóköz szíve”. Dunaszerdahely elhelyezkedése.
Kassa KÜLGAZDASÁGI KONFERENCIA Miskolc, április 24.
Kárpát Régió Üzleti Hálózat Lendvai Iroda Muravidék (Pomurje) Lendva.
Layer8 W e b d e s i g n Fejlesztések a datekla.eu portálon Készítette: Bánki- Horváth György Gyula, március 20.
Duna Stratégia – Duna menti Kamarák Szövetsége Budapest Kiss Ervin DCCA és BKIK főtitkár.
Turizmus a megyei területfejlesztési stratégiában és Vas megye turisztikai jellegű projektjeinek bemutatása.
Az ENIN Környezetipari Klaszter bemutatása Lenkey Péter innovációs igazgató Észak-Magyarországi Gyáriparosok Szövetsége.
Környezetipari befektetési lehetőségek
Muravidék TÉMANAP.
Környezetipar, zöld energiák a romániai Partium – Bánát régióban
HKIK XXIX. Küldöttgyűlés Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
Horvátország számokban
Prof. Dr. Illés Béla* tanszékvezető egyetemi tanár
Kolozsvár ÜZLETEK KIINDULÓPONTJA ERDÉLY SZÍVE 
TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI HELYZETKÉP
Előadás másolata:

Lendva Kárpát Régió Üzleti Hálózat Lendvai Iroda „Ki a Lendva vizét issza, Vágyik annak szíve vissza” – tartja a népi bölcsesség „Ki a Lendva vizét issza, vágyik annak szíve vissza” – tartja a népi bölcsesség. Lendva a régió földrajzi elhelyezkedéséből adódó kereskedelmi és befektetési potenciál. A város Szlovénia észak – keleti részén található a magyar, a horvát és az ausztriai határ közelében. A mellette húzódó autópálya mindhárom országgal jó összeköttetést biztosít és természetesen Szlovénia belső nyugati területeivel is. Lakóinak száma 5000 fő körül mozog, de regionális (községi) székhelyéből adódóan 10-12 ezer fő él a vonzáskörzetében.

Lendva Iroda megnyitó, 2013. április 16.   A legfiatalabb iroda a Kárpát Régió Üzleti Hálózatban a lendvai. Ünnepélyes megnyitójára 2013. április 16.– án került sor egy szakmai fórum keretén belül.

Lendva Lendva körzetében található vállalkozások: VARIS ( kész fürdőszoba gyártása) LEK (gyógyszergyártás, kozmetika) NAFTA (olajipar, gépészet) ARTEX (raktár állványrendszerek) ILIRIJA (cipőápoló, kozmetikai termékek ) FILC (textilipar) ELEKTROMATERIAL (villamosság) LIPA, ELIZABETA (szállás, fürdő, turizmus) CARTAGO (lakókocsigyártás) - PLANIKA (cipőgyártás) A körzetben található vállalatokból van felsorolva néhány a kivetítőn, amiből látható a termelési skála széles, sok fajta iparág képviseli magát a térségben. A beszállító igény folyamatban van, talán ebben is lesznek lehetőségek.

Lendva Befektetési lehetőségek Szlovéniában Szlovén – magyar kapcsolatok a gazdasági életben Kapcsolatbővítés Szlovéniában A kapcsolatépítés eszközei, területei Befektetési lehetőségek szerteágazóak, de elsősorban a kis- és közép vállalkozások számára úgy, hogy szlovéniai cég alapításával, vagy szlovén vállalkozással történő kooperációval. A Muravidéken kb. 17% a munkanélküliség, viszont a munkaerő képzetség jó.   A kapcsolatépítés lehetőségeiben próbál a vállalkozásoknak segítséget nyújtani a KRÜH lendvai irodája, a HITA, a MKIK szlovén – magyar tagozata illetve a szlovén kamarák.

Kárpát Régió Üzleti Hálózat Lendva Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Kárpát Régió Üzleti Hálózat Lendvai Iroda SI 9220 Lendva, Kranjec utca 4 Héra József Mobil: +36 30 927 9063 jozsef.hera@crbnetwork.eu A lendvai iroda címét és elérhetőséget a záró oldalon láthatják.   Köszönöm megtisztelő figyelmüket!