Innováció, vagyis kitörés a Minden- napokból.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Norvég Alap Zöld ipari innováció. Célok – Zöld ipari innováció Zöld vállalkozások versenyképességének erősítése, meglévő iparágak zöldebbé tétele, zöld.
Advertisements

A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Törvényben szabályozott innovációt támogató lehetőségek
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
„ T ő lünk függ minden, csak akarjuk!” Széchenyi István Forrás: MAG Zrt.
„Innováció a jövőért” Konferencia Nagykanizsa
1 Talentis Innovációs és Vállalkozásfejlesztési Program Dr. Takács Ernő.
INNOVÁCIÓMENEDZSMENT
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
„Nemzeti technológiai platform a textil és ruhaipar megújításáért” Célok és a tervezett tevékenységek Máthé Csabáné dr. Alakuló ülés január 21.
K+F adóalap kedvezmény E-Qualitas Egyesület Badak Béla okl. könyvvizsgáló.
ERP Integrált vállalatirányítási rendszer
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Innovációs zónák, klaszterek szerepe a regionális fejlesztésekben Szent István Egyetem Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Dr. Nagy Henrietta,
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
Fiatal feltalálóknak Pályázat. Támogatására  Fiatal kutatók,  Innovációval foglalkozó  micro- és kisvállalkozások.
Az Euro One Számítástechnikai Rt. Egy távmunka-projekt bevezetésének tapasztalatai Vass Gábor gazdasági igazgató Euro One Számítástechnikai Rt December.
Kis- és középvállalkozások adózási, gazdálkodási környezetének 2006-os, illetőleg középtávú változásai Dr. Katona Tamás politikai államtitkár Pénzügyminisztérium.
Regionális jelentőségű klaszterek közös beruházásainak támogatása, szolgáltatásainak kialakítása, fejlesztése ÉMOP – 2007/1.2.1 TERVEZET.
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
K+F+I pályázati lehetőségek a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban
Pályázati lehetőségek és tapasztalatok a Gazdaságfejlesztési operatív programban Gáspár Bence Orosháza, július 31.
E-számlázáshoz és e- dokumentumkezeléshez kapcsolódó pályázat a Támpont – Mester Kft. segítségével.
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
Közlekedésbiztonságra fordítható források
IDMSYS projekt GOP Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása, GOP pályázati ablak A.
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
A sertéstenyészés területén elérhető támogatások Hangsúly a hitelképességen és az innováción.
Pályázatok 2011 Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa Babós Csaba, ügyvezető igazgató.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Új célterületek, jelentős támogatás az új Uniós pályázatokban Fókuszban az informatika.
BEVEZETÉS A VÁLLALATGAZDASÁGTANBA 5.
Nemzeti Technológiai Platform a
Innováció menedzsment
Mitől innovatív egy vállalkozás?
Mitől innovatív egy vállalkozás?
ÉMOP – Üzleti infrastruktúra fejlesztése. Keretösszeg: „1” részcél: Ipari Parkok millió Ft „2” részcél: Ipari területek millió Ft „3” részcél:
Vállalkozásfejlesztés Kazincbarcika térségében Wächter Balázs.
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
A Vidék fejlesztésének lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP Keretében) Előadó: Veres Marianna Pályázat és Projektmenedzser.
Az Új Széchenyi terv innovációt segítő pályázatai Tudomány – Innováció Program Zalaegerszeg, október 05. Kalcsú Zoltán innovációs menedzser Pannon.
Vidékfejlesztési Program Vidékfejlesztési Program ( )
Innováció-átok vagy lehetőség a felsőoktatásban? Dr. Urbányi Béla Egyetemi tanár.
Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. A szervezet a 68/2011 (IV.28) Korm. rendelet alapján, az európai uniós források hatékony felhasználását segítő térítésmentes.
EIP Kálmán Tímea Nagyvázsony, április 22.. Európai Innovációs Partnerség (EIP) a VP-ben.
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Mit tartogat a Horizont 2020 keretprogram innovatív KKV-knak? Regionális Igazgató Dr. Wootsch Attila.
Decsi Zoltán Kaposvár, március 01. Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés pályázat.
A JÁRMŰIPAR GAZDASÁGI HATÁSA A NYUGAT- ÉS KÖZÉP- DUNÁNTÚL RÉGIÓK FEJLŐDÉSÉRE Alprojekt-záró konferencia Dr. Nárai Márta Győr, május 4.
Kárpáti Gábor Innováció Menedzsment Központ, Dunaújvárosi Főiskola Mit is gondoljunk az innovációról?
Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati lehetőségei ( ) vállalkozások számára Keller Péter osztályvezető GKM Vállalkozásfinanszírozási Főosztály.
OMNIPACK Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter augusztus 17.
Korompay Gáborné Edina Mikro-,kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása Kaposvár, március 1.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
ÉMOP 1.Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése ÉMOP 1. Prioritás Versenyképes helyi gazdaság megteremtése.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
Ipari parki szolgáltatás-fejlesztés Mórahalmon
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
Megjelentek az infokommunikációs pályázatok
Ne maradjon le Ön se! Fejlessze vállalkozása infokommunikációs rendszerét, honlapját és webáruházát!
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
Operatív menedzsment és versenyképesség
12 ezer milliárd forintos keret
Badak Béla okl. könyvvizsgáló
K+F+I Tevékenységek fejlesztése Debrecen,
Előadás másolata:

Innováció, vagyis kitörés a Minden- napokból

AZ INNOVÁCIÓ BEVEZETÉSE új, vagy jelentősen javított termék vagy eljárás új marketing- módszer új szervezési- szervezeti módszer BEVEZETÉSE

Termék-innováció Olyan áru vagy szolgáltatás bevezetése, amely – annak tulajdonságai és rendeltetése vonatkozásában – új, vagy jelentősen megújított. Ez magában foglalja a fejlesztésre vonatkozó részletes műszaki leírásokat, az összetevőket és anyagokat, a beépített szoftvert, a felhasználóbarát jelleget, vagy más funkcionális tulajdonságokat)

eljárás-innováció Új, vagy jelentősen megújított termelési vagy szállítási módszer megvalósítása. Felöleli a technikában, a berendezésekben és/vagy a szoftverben bekövetkező jelentős változásokat

marketing-innováció Olyan új marketing-módszerek alkalmazása, amelyek jelentős változást hoznak a terméktervezésben, a csomagolásban, a termék piacra dobásában, a termék reklámozásában, vagy az árképzésben.

szervezési-szervezeti innováció Új szervezési-szervezeti módszerek megvalósítását jelenti a cég üzleti gyakorlatában, a munka szervezésében vagy a külső kapcsolatokban

három területen hozhat újat Az üzleti gyakorlatban, a munka irányításával kapcsolatos folyamatokban és menedzsment-rendszerekben A külső kapcsolatokban, melyek a más cégekkel és állami kutatóintézetekkel ápolt kapcsolatok jellegét foglalják magukba A munkahelyi szervezetben, ami új szervezeti struktúrákat és új döntéshozatali eljárást eredményezhet

Innovációs folyamat ötlet forrásszerzés- a vissza nem térítendő támogatások megszerzése, kutatás és a termékfejlesztés, a támogatások helyes dokumentálása, az iparjogvédelmi és szerzői jogi intézkedések megszerzése, az adókedvezmények feltételeinek megteremtése a teljes folyamat optimalizálása, kontrollja

Az innovatív vállalkozás tevékenységi körében szerepel a műszaki K+F kísérleti fejlesztést aktivált akkreditált innovációs klaszter tag iparjogvédelmi oltalommal rendelkezik volt nem pályázati forrásból megvalósult legalább nettó 15 millió Ft értékű beruházása munkavállalóinak 20%-a középfokú agrár vagy műszaki végzettségű

Miért jó a fejlesztéseket innovációba pályázni? magasabb támogatási intenzitás az Európai Unió célkitűzésével jobban szinkronban van a fejlesztések értéke mellett a munkatársak (közép és felsőfokú agrár és műszaki végzettségű) bérköltsége is elszámolható a projekt idejére nem kell biztosítékot nyújtani a támogatás igénybevételéhez akkreditált innovációs klaszter tagoknak külön pályázat

Példa Nyomdaipari ágazatban működő debreceni ügyfelünk 2013-ban meg kívánta újítani az általa gyártott kiadványok, könyvek minőségét

Miért? piaci igények kielégítése a versenyképesség megőrzése új piacok, megrendelések szerzése

Ehhez először új nyomdaipari technológiai bevezetésével korszerűsítenie kellett a gyártás technológiai feltételeit. Ezt követően az új nyomtatási, fűzési, kötési technológiára alapozva a nemzetközi piacon is versenyképes új terméket (színes katalóguskönyv) kellett fejleszteni.

Miből? Elsődleges feladatunk a fejlesztés innovációs projektként történő megfogalmazás- könyvek alkoholmentes nyomtatása során felhasznált különböző fajsúlyú papírokon a papírveszteség jelentős csökkentése. A gyártási feltételek megteremtése és a paraméterek összehangolása révén az egy könyv nyomtatására eső fajlagos költséget minimalizálni tudjuk. Az alkalmazni kívánt új kötésmód alkalmazásával a költséghatékonyság növekedése mellett a termékskála bővítésének lehetősége nyílik meg.

A megvalósítás utolsó fázisában levédettük az új eljárást. A projekt Innovációs projekt összeállítása- technológia megtalálása, projektben részt vevő munkatársak körének összeállítása, esetleges építési- tervezési feladatok elvégzése, ütemezés, stb. A megvalósítás utolsó fázisában levédettük az új eljárást.

A projekt megvalósításához 500 millió forint (50%) vissza nem térítendő, innovációs támogatás nyertünk. A fejlesztéshez K+F adóalap kedvezményt és innovációs járulék kedvezményt vett igénybe. A vállalkozás új termékkel állt elő, ami révén megrendeléseit 3%-kal, árbevételét pedig 5%-kal képes növelni. Eredmény